icon

Z čoho má skoro 3 ročný syn nezraziteľné teploty?

borocka
25. apr 2012

Už dva mesiace sa trápime s teplotami. Začnú vždy poobede, vyšplhajú sa az do 40. ako kedy, ťažko sa zrážajú. žiadne ďalšie príznaky syn nemá, nekašle, nesoplí, nič ho nebolí. teploty sa zdržia 3-4dni, potom záhadne zmiznú. tyzden je v poriadku a potom zasa takto dookola.
doktorka mu dala vysetrit komplet krv aj moc, pozerala usi, oci, prehmatavala brusko......vsetko ma v norme. jedine co mu vybehlo su imunoglobuliny na alergie. vraj mu vybehli vysoko. ziadny prejav alergie u neho nebadam, len klasika na jar zo slnka trosku slzi a kycha. ale nie je to nic hrozne.
uz si s tym neviem rady, teplotovat zacal zasa vcera, pred spanim mal 38,5. v noci az 39,2. dnes doobedu o 10:30 mal 37,8 a o 12ej uz 38,8. inak je ok. chvilu pride sa potulit, pomojkat, povie ze mu je zima. a o par minut uz beha,skace, vyspevuje akoby sa nechumelilo.
kto viete, radte! dajte typy! teploty nema len tak z nicoho lebo by po nich tuzil!! musi to mat pricinu!!!!!!!!!!!!

rolak
25. apr 2012

@borocka my sme preležali veľkú noc v nemocke a na horúčky zabral až novalgin do žily... ale nám zistili zvýšené CRP, hnivsavú angínu,na ORL vyšetrení sa zistilo,že má povlak a čapy na mandliach...tiež ma varovali,žže to môže byť niečo s uškami,ale všetko bolo v poriadku. a aj v nemcoke jej dávali čípok,lebo ona sirup vyvracia...ale čípok nezabral...

euphoria
25. apr 2012

@bodka13 chcem sa Ta spytat na tu infekcnu mononukleozu.Obom detom vyslo z krvnych testov, ze prekonali infekcnu mononukleozu sposobenu cytomegalovirusom.Ziadne dalsie vysetrenie nam doktorka neodporucila, ani s tym nic robit.Vraj to uz mali davno,ale z krvi je to zistitelne.Chori boli obaja v decembri, odvtedy nic, az na ten dcerin mesacny kasel..

adelaine
25. apr 2012

@borocka ahoj,
necitala som si co ti radili baby predo mnou, len sa chcem opytat, tie vys. ktore si spominala ti robila pediarticka na ambulancii, ci ta ani niekde s malym posielala?
pozrela mu usi, hrdlo, brucho....ale robili malemu sono brucha? nema zvacsenu pecen, slezinu?
bol na ORL? nema velke nosove alebo podnebne mandle? krvny obraz ma v poriadku?
taketo rekurentne dlhotrvajuce teploty mozu byt pri viacerych ochoreniach, nebol v styku so zajacmi, nezaockovanymi steniatkami, mackami? mala by ho dat kompletne nabrat...aj co sa tyka virusov, ake ma CRP? ..zapalovy marker?

hoogy
25. apr 2012

@aduskatt tak cisto teoreticky ju @estterka zrazala len nie liekmi,ale kupelom.

aduskatt
25. apr 2012

@hoogy tu nie je o zrazani ani slovo

ve ako ty myslis,ja som u dcery nezrazala ani 40,3 a pomohlo jej to velmi. a mam to odobrene nasou pediatrickou. ja sa nejdem hadat,len horucky vidim trosku inak ako ty

irriss
25. apr 2012

@mummy01 🙂
existuje i cipek 1000 mg ..zrejme to bude mit duvod, ne? 😉

hoogy
25. apr 2012

@borocka este ma napadlo,ze ty si pisala ze maly sa ti stazuje ze ho boli brusko ked mava tie teploty.ze si si myslela ze od hladu. to sa ti stazuje vzdy ked mu vyjde teplota?

hoogy
25. apr 2012

@aduskatt ale hej pisala ze malu dala do vane. ako nezastavam sa ani sa nechcem hadat ja davam ked je nad 38,5 teplota nieco na nu.len som tak postrehla ze vlastne ju zrazala ale nie liekami. na strasne 3 to pisala

borocka
autor
25. apr 2012

@bodka13 nechrape. on len hovori zo sna, ale to vzdy 😝

@mummy01 patko tie sirupy "miluje" leo su sladke. pri cipkoch si poplace, ale tak radsej nech si 2 minutky poplace a potom mu je par hodin lepsie, ci?

aduskatt
25. apr 2012

@hoogy ja zrazam nad 39🙂

ivuska6
25. apr 2012

@mummy01 ja mam 7 roceho a davam tiez jednoducho musim ked mi nechce zjest syrup co ho napina tiez.

borocka
autor
25. apr 2012

@hoogy no ano.....vlastne vcera od obeda nic nejedol.......na veceru si pytal croissant,raz hryzl a nechal tak. potom pri zaspavani sa postazoval ze ho boli,aby som hladkala ( ale od obedu bolo daleko). rano zjeodl termix, na obed par lyziciek polievky......

estterka
25. apr 2012

@rolak dojcila sa intenzivne celu noc a pritom spala.
@aduskatt asi nad 40,5 by som riesila,apson naposledy sme mali taky postoj s MM.

borocka
autor
25. apr 2012

@hoogy teda aby som bola presna, vzdy pri teplotach je veelmi velmi malo a vzdy sa stazuje aj na to brusko. oci by mu jedli, aj si nieco vypyta, ale vzdy len po par lyzickach ci par hryzoch a necha tak. podla mna je hladny

pink_lady
25. apr 2012

@borocka ja by som skusila hlavne co ti poradila tu krcna lekarka strapco13...plus mozno by som este doplnila vytery z konecnika, ak ho bolieva casto brusko...pripadne i sono bruska? ono samozrejme ako pise esterka, teplota je obranny mechanizmus, ALE! ak sa takto periodicky, a taketo vysoke opakuju uz to neni celkom ok 😉 nad leukemiou a podobnymi vecami neuvazuj ani aj ked ani rakovina nemusi byt vidiet v krvnom obraze....ale tu fakt vypusti z hlavy 😉 drzim palce nech rychlo pridete veci na koren 😉

bodka13
25. apr 2012

@euphoria ...neviem kedy si merala malej ty ,ale teplota sa má merať asi 1/2 hodinu po zobudení 😉

aduskatt
25. apr 2012

@estterka 🙂) sak presne to som sa pytala..chcela som len tu cislenu hodnotu🙂)tak vdaka za odpoved.......

hoogy
25. apr 2012

@borocka a tu alergologiu si este neriesila? vies len tak ma napadlo,ze ci ho nemoze z niecoho ineho boliet. no jednoznacne trvala by som na viacerych vysetreniach. nech mu spravi dr vsetky mozne vytery,

borocka
autor
25. apr 2012

@pink_lady brusko ho boli len pri teplotach...ale vtedy takmer neje. zasa kaka normalne.

poznacila som si vsetky tie myslienky na papier, zajtra ideme k detskej. som fakt zvedava co mi na to povie ( uz vidim ako ma vysmeje 😢 ) a ked nic, tak ju zmenim.
tie teploty su neprijemne, ale najhorsie je ked neviem z coho su. ci ja niekde robim chybu, alebo je mu nieco ozaj vazne?!?!

irriss
25. apr 2012

@borocka
http://puntik49.blog.cz/0806/periodicka-horecka...

precetla jsem jen kousek..ale neco se ze Tveho povidani ztotoznuje s timto clankem...a mozna po srovnani se k necemu dopracujes..
plus @strapco13 😉
hodne stesti

borocka
autor
25. apr 2012

@hoogy nasa detska mi odporucila alergologicku ktora nas objednala az na jun. vraj je taka dobra.....ale pytala som si referencie aj inde a povedali ze na to, ze sa cca 3mesiace caka na termin, nestoji za vela 😒

euphoria
25. apr 2012

@bodka13 jasne, ze jej nemeriam hned po zobudeni..skor som chcela vediet, ze ci z tej mononukleozy mozu pretrvavat teploty..

ajca123
25. apr 2012

@borocka a rozmyslala si že aj jeho teličko si zvyklo na tie lieky čo bere skoro stále na teploty???
Moj syn keby mal teploty a nevedela bych mu je srazit,letim s ním bud k lekarke a nebo na pohotovost....
Ved oblicky si mu mohla aj posrat so sirupma na teplotu...
Ja by som chcela všetky vyšetrenia aby mu spravila lekárka...
Necitala som ostatní príspevky..

aduskatt
25. apr 2012

@ajca123 ved u lekarky boli a nie u jednej

pink_lady
25. apr 2012

@borocka ak ta vysmeje, tak ju zmen naozaj 😉 a mozno by nebolo od veci niekedy ked to na neho pride, ist na pohotovost, a pripadne sa nechat hospitalizovat a tam ho komplet preklepnu...a ...teplotu TREBA zrazat, nech si kazd hovori tu co chce, nad 38 urcite zrazat, inak hrozia febrilne krce a tie neprajem nikomu zazit 😝

hoogy
25. apr 2012

@borocka tak nema ta preco vysmiat ved to nie je sranda kolko krat si nam uz pisala ze maly ma horucku z nicoho. musi zacat aj ona konat,hlavne sa nedaj odbit(co verim ze ty sa nedas 😉 drzim palce

pink_lady
25. apr 2012

a u alergologa sa bezne caka 3-4 mesiace zial v dnesnej dobe su alegro plne vytazene ....ona aj imunitu riesi tak mozno preto vas tam poslala

bodka13
25. apr 2012

@euphoria to neviem...nám potom tie teploty zmizli ....našla som dobrú stránku o mononukleoze ,ale nedá sa sem skopírovať,je chránená 😕 ...toto je adr.tej stránky
www.choredieta.sk/index.php/infekcia.../infekcn... ,ale skopíruj si názov a tak si to daj vyhľadať

petot
25. apr 2012

@borocka Ja nie som lekár, ale tí, čo ma poznajú, vedia môj názor, čo by som robil: nasadil by som megadávky vitamínu C až po úroveň tolerancie tráviacej sústavy. Napríklad každé 2 hodiny po 1000mg a čakať, či sa dostaví redšia stolica, vtedy dávky znížiť. Ak by sa nedostavila redšia stolica ani po 5. dávke, zvýšil by som dávky na 1500mg, prípadne aj 2000mg. Počítať, koľko dostal za celý deň a držať sa tej dávky ďalší deň (rozpočítať ju na dávkovanie každé 2-3h). Telo si totiž vezme práve toľko, koľko potrebuje a našou úlohou je pri tejto metóde zistiť, koľko to je. Spotreba sa však mení podľa procesu uzdravovania a treba sa jej prispôsobovať.

Výhoda vitamínu C je v univerzálnosti. Ak sú teploty spôsobené infekciou, znamená to, že organizmus zrýchľuje látkovú výmenu aby sa mohol účinnejšie liečiť, ale keďže u vás trvajú dlho, zdá sa, že telo nedokáže proces uzdravovania dotiahnuť do konca. Vitamín C je palivom pre biele krvinky a navyše univerzálne antivirotikum, takže pomáha správne rozbehnúť obranu tela.

Ak sú teploty spôsobené nejakou imunitnou alebo metabolickou disreguláciou, tak vitamín C je "mazací olej" metabolizmu a stabilizátor imunitného systému, tlmí jeho nesprávne reakcie. Aj pri zvýšenej teplote pomáha bunkám fungovať správne. Podporuje správnu činnosť štítnej žľazy a pečene. Všetko veľmi dobré vlastnosti pri teplotách.

Ak sú teploty spôsobené nejakou vonkajšou otravou, vitamín C je širokospektrálny antitoxín. Bolo by samozrejme potrebné nájsť a odstrániť zdroj otravy.

Lieky proti teplote by som vysadil, pretože iba potláčajú príznaky a neriešia problém ako taký, ba ešte ho zhoršujú pretože zaťažujú pečeň, vyčerpávajú antioxidanty a narušujú normálnu činnosť imunitného systému. Ak sa vitamín C ukáže ako účinný, tak teplota klesne aj sama, a je to takto dobre, pretože sa telo rozhodlo samé, že vďaka podpore vitamínu C už nepotrebuje zrýchlený metabolizmus. U mojich detí to pri bežných virózach zvykne zabrať do 3-6 hodín, teplota klesne, apetít a pohoda sa vrátia. Treba však vytrvať a liečbu neprerušovať, iba ak by vitamín C spôsoboval hnačku, tak dávky znižujem, postupne. Skoré prerušenie môže spôsobiť návrat choroby.

Nechcem robiť reklamu, ale moji majú radi cmúľacie tabletky 500mg od Jamiesonu s ovocnými príchuťami (BEZ postupného uvoľňovania), alebo im dávam čistú práškovú kyselinu askorbovú rozpustenú v čaji, džúse apod. Najrýchlejšie dostupná je z DM drogérie, ale niektorí ľudia ju netolerujú dobre a hnačkujú z nej. V každom prípade, čím menej farbív, chemických príchutí a konzervantov, tým lepšie - prísady by mohli spôsobiť ťažkosti (bolesť hlavy, hnačky apod)..

Vysoké dávky vitamínu C sa neodporúčajú pri niektorých poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Je potrebné piť. Iba málo lekárov pozná tento postup, pretože sa na školách neučí (nie je "oficiálny").

Takže asi toľko na margo otázky @vefi89 , čo by som robil ja.

viki2912
25. apr 2012

@borocka helicobacter pilori