icon

Za 7 mesiacov 7x antibiotiká u 13 mesačného dieťaťa

tamiky
23. feb 2014

Ahojte.mame 13 mesačneho synčeka.

Začalo to v piatom mesiaci. Zapal priedušiek,dostali sme antibiotika a nejako sme sa vyliečili. o dva mesiace sme opäť dostali atb.od vtedy sa to toči len okolo atb.mame neustály soplik a kašel.je pravda že od 10 mesiaca sme v jasličkách a idú nám stale zúbky bez prestávky,jeden za druhým.Vždy ked prídeme ku doktorke,odpoved na nase problémy je že je v kolektíve a bez toho aby niečo urobila naviac(tým mam na mysli popočuva a kukne do hrdla) a nič viac.Zhodnotí že musíme brať antibiotika. podotýkam 7x tie iste MEGAMOX-DUO a poprípade Pamycon na zelený soplik.Pamycon mame pravidelne od prveho mesiaca po narodení.Ked sme sa pri poslednej navsteve(zase sme chorý) pýtali na CRP alebo výter,dostali sme odpoved že CRP je drahe,že ten prístroj ma ale že tie hodnoty neviskocia vždy a že to nieje presne. na výtery nam povedala niečo v tom štýle že to je aktualny stav a kým prídu výsledky,tak už je inakši stav. Mimochodom je to staršia generacia,ja mam 29 a už aj ja som ako decko k nej chodil.

Vopred dakujem za rady...

mia18112
23. feb 2014

@tamiky My mame presne taky isty problem....este k niektorym postrehom ohladom CRP....nasa Mudr. pediatricka je nahodou aj homeopaticka.....a k teme CRP sa vyjadrila asi tak - ze aj silny zapal pluc moze vyjst CRP negativne - tak asi tak. Riadit sa len hodnotou CRP zial nestaci !!!!!!! My chodíme do skolky, ale vecne nachytame nejake male potvorky - ktore tam sustavne niekto roznasa - resp. je bacilonosis. Vecne mame heamophylus influense, staphylococ Aureus ......a toto aj 6 X pocas skolskeho roka !!!!!!!!!!!!!!!! Nic ine len antibiotika !!! My chodíme aj na imunologiu - vybrali sme vsetko mozne - hadam aj 10 flasiek Imunoglukanu....broncho Vaxom kuru....a stale nic. Viem, ze akonahle mame sopliky dlhsie ako 2 tyzdne - viem, co nas caka - zhoresenie stavu - zatekanie, kasel.....vzdy skoncime na výteroch (aj 5 x do roka !!!!!).....a vzdy mame bacila. Podotykam - VZDY BEZ TEPLOTY!!!!!! Mna skor zaraza, ze niektore deti zo skolky este v zivote neboli na vytere???!!!! Taketo deti - ktore su po domacky liecene najskôr roznasaju kadeco.....tiez sme zufali, lebo sa stale tocime v tom istom....a nevieme ako dalej. Zmena skolky vraj nie vzdy pomoze....tak sme skepticki...

blue99
23. feb 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

podporuj imunitu-teda vybuduj novú tá už je zhumpľovaná,ale prírodnými produktami nie syntetickými a homeopatickými s tými to bude trvať 5xdlhšie...

tamiky
autor
23. feb 2014

@demo zaujmavý članok. dakujeme za rady,citametoho strasne vela a už nevieme kde je pravda a pes zakopany.

tamiky
autor
23. feb 2014

@zuzanockamt No to je pekne povedane,ale ked neurobi ani výter a ani CRp tak ako potom može vedieť ci su potrebne ATB a ak si nahodou necitala tak sme mali zakaždým tie iste ATB a jedine co urobila,je popočúvala ho a kukla do hrdla.Nikdy nepomohli tie ATB aby sme boli uplne fit,len to potlacilo. Asi na nu z hrdla kukuli bacile a kricali tu sme,inak to nevidim. A výter nam mimochodom odmietla spraviť,pri poslednej navšteve.

Ako pises je zjavne že CRP nemusela použiť kedže sme horučku nikdy nemali ani tri dni,ale ako potom može vedieť že ma dať antibiotika a sedem krat tie iste? trosku hovadina nie?

tamiky
autor
23. feb 2014

@sisaha odsavacku nám vyslovene zakazala,že ju mame použiť až vtedy ked sa mu tažko dýcha...nam kasle dva mesiace v kuse adokolecka nam dava ATB alebo ten zarobeny sirupna kasel.

simca06022011
23. feb 2014

@tamiky pytajte sa teda k ORL lekarke, ak ste este neboli... my sme raz chytili "nieco" ked sme sa s malym urazom dostali do nemocky a bola som taka vytocena, lebo nechceli nas kvoli tomu pustit domov a dobre ze nam nezacali pichat ATB, ze som sa zobrala na ORL a bol tam perfis lekar, ten ich zrusil, ze ano dieta ma teplotu a MA aj riadne cervene hrdlo. Ale je to herpangina a netreba na to NIC... a toto nerozpoznala ani detska lekarna nasa a ani 2-3 lekary na pediatrickom v nemocnici..

zuzanockamt
23. feb 2014

@tamiky syn mal za poslednych 7 mesiacov 6-krat ATB ... naposledy zapal mandli - teraz pred tyzdnom ... predym na konci decembra atypicka pneumonia ... CRP mu nikdy nebolo robene ... vytery ano - vzdy tam mal hemofila, viridujuce streptokoky a anginoveho streptokoka, vzdy horucky 38,5 - 40 ... v lete pri angine 41,2 ... ATB boli vzdy potrebne - bohuzial ... tiez je v kolektive, momentalne berie aj Imunor ... ale neviem, ako to vsetko skonci ... este ma naplanovanu operaciu nosnej mandle ... som tiez podobne zufala

tamiky
autor
23. feb 2014

@mia18112 hmm akosme pisalinam výter odmietla.že vraj to je aktualne.Mocsom to nepochopila ako to myslela,ale asi myslela tak že to je zbytočne....

tamiky
autor
23. feb 2014

@zuzanockamt ty aspon viešcoma v hrdle kedže vam urobila výtery,ale ta nasa nič,aj ked smechceli teraz naposledy,takže ani nevieme co mame v hrdielku a prečo sme furt soplavý a chory... proste katastrofa. fakt zmenim doktorku a hadam bude pokoj,len aby som nenatrafila na podobnu...

mia18112
23. feb 2014

@zuzanockamt My sme preto isli aj na vyber nosnej mandle. Ale nam zial operacia nepomohla - a to sme sa na nu totalne upli - lebo na ORL sme uz ako doma. Mysleli sme si, ze nase trapenie sa skonci......zial nestalo sa. Ale mnohym detickam to vraj pomohlo. My akonahle nieco ,, chytime ,, uz je zle......ja uz neviem, ako sa tym pliagam bacilom vyhybat......nasa ORL povedala, ze isto maju v triede v skolke niekoho s Heamophylom influense - lebo vrak nie je mozne , aby sme ho mali 5 krat do roka !!!!! Po prelieceni do 2 mesiacov opat.

zuzanockamt
23. feb 2014

@tamiky a neposlala vas ani na ORL? ... syna tam poslala hned, ked mal bolesti v uchu a tam mu robii vytery a zistili aj tu zväcsenu mandlu

zuzanockamt
23. feb 2014

@mia18112 ja sa tiez spolieham len na tu operaciu, lebo zatial nepomaha nic ... moj syn ma tiez hemofila v hrdle stale - aj po prelieceni, dobral v novembri ATB a v januari zase to iste v hrdle

tamiky
autor
23. feb 2014

@zuzanockamt nie nikde nas neposlala,asi budememusieť isť na vlastnu päsť ako sostaršou k logopedičke,tiež nas neposlala a riešilisme to sami.No ajedine co sa "vyhovara" že ved on je v kolektive.Ale nechce si dať vysvetliť že prve troje ATB mal ked ešte nebol v jasliach.

zuzanockamt
23. feb 2014

@tamiky ja som tiez uz pocula argumenty zo strany lekarov, ze je to aj tym, ze je v kolektive ... lebo do dvoch rokov bol zdravy - takyto stav, ako je teraz som nepoznala ... aj ked teraz bol izolovany od kolektivu asi 2 mesiace a aj tak ochorel, tak ja uz neviem 😖

tamiky
autor
23. feb 2014

@zuzanockamt sesternica mi radi isť na pohotovosť,vraj tam spravia viac ako doktorka,neviem ci je to pravda,ale za pokus to stoji. A hlavne ked ho pocujeme pocas spanku dusivo kaslat.

zuzanockamt
23. feb 2014

@tamiky na pohotovosti ho vzdy len popocuvali, pozreli do hrdla a to bolo vsetko ... a to som tam bola, ked mal horucku 41,2

tamiky
autor
23. feb 2014

@zuzanockamt len kde v mt dobru doktorku zohnat.radili nam v zaturci,len ešte smeneriešilici by nas vobec zobrala.

sisaha
23. feb 2014

@zuzanockamt treba vydrzat... moja bude mat v lete 5 rokov.. minuly rok to tiez bol horor, bola robena adenotomiia, mozem povedat ze trochu pomohlo a tiez sme na imunore...

Ale podstatne sme na tom lepsie ako minuly rok.. ATB sme vsak mali 3x za rok

zuzanockamt
23. feb 2014

@tamiky koho mas teraz, napis radsej do IP

zuzkat1
23. feb 2014

@tamiky to co je za hovadinu ze odsavacku az ked nevie dychat? Ved tak sa neodhlieni a len zatekaju sopliky a mnozia sa bakterie... Som uplne v soku z vasej Dr

kaja73
23. feb 2014

@tamiky zaklad je sople odsat-dobre nastriekat slanu vodu,chvilku pockat a potom odsavat....ved jasne ze sa vam to vzdy skomplikuje a vrati, ked mu to zatecie do pluc....ja som aj 4 rocnemu musela odsavat ked chytili zelene hustae sople-aj ked smrkat uz davno vie..ale toto slo von len s odsavackou a teda poviem ti, ze 5 dni som kazdy den odsala 4 uplne plne odsavacky zelenych zuvaciek..co by bolo keby to tam ostalo..zapal ucha,pluc,dutin.......a .zvladli sme to bez atb.
kazdymi jednymi atb odpalis creva na viac mesicacov a vysledok .......dalsie choroby.
utekaj od tej dr raketovou rychlostou.

zuzanockamt
23. feb 2014

@sisaha ja viem, ze to vekom prejde, len to neustale vymeskavanie z prace a stres, ze kedy zase dalsia choroba pride ma ubija 🙄 ... on totiz vydrzi zdravy tak 2-4 tyzdne

anima9
23. feb 2014

@tamiky Nie je to jediná pediatrička na svete. Ak sa i nepáči jej pristup, čo sa podla toho čo píšes nepáči asi nikomu, zmeň pediatra.

adrika25
23. feb 2014

@zuzanockamt ja viem, ze crp nie je vždy úplne spoľahlivý ukazovateľ, ale je veľmi potrebný pri stanovení ci atb treba a ci nie... Je to moj názor.... Moja teta je pediatrička a ked su pretrvajuce horúčky, vždy robí crp, napríklad mojej malej ho robia vždy ako náhle je teplota nad 38 a chodíme obden na prekontrolovanie... Moja mala mala raz Crp negat a na 3 den Crp 135 a skončili sme na Antolskej, proste pre mna je dobrý pediater ten, ktory crp robí, bez toho by som svoje dieťa u nej nenechala, ale je to len moj nazor 🙂

aaalena86
23. feb 2014

@tamiky My sme na tom podobne ako vy..Malá je stále chorá,takže skoro stále na antibiotikách.☹

dejka77
23. feb 2014

Podla mna nie je normalne pchat do takeho maleho dietata tolko atb. A davas mu dost toho cecka? Nechce sa mi verit, ze mu to nepomaha.

sisaka
24. feb 2014

@tamiky ani nejdem citat odpovede, len na rovinu napisem, ze sa ti ako matke cudujem, ze este svoje dieta k tej doktorke vodis. Vidis, ze to nie je v poriadku a aj napriek tomu tam ides zas a znova, mas nejaku hranicu, ze 10 a dost? Tvoja doktorka ocividne nema a este bez problemov predpisuje stale to iste!!!!

tamiky
autor
24. feb 2014

"C" davam v max davke aku mu možem dať. No a ako sme tu dostali odkaz na jeden clanok tak dolezitý je aj "D" vitamin a ten je vo vigantole,ale ten nam kazala dobrať a už nebrať,popritom teraz v zimnom obdobi ho ma nedostatok každý.proste proti zdravemu rozumu. A nepomaha mu to,len na chvilku mu vsetkopomože,to znamena že sa to len potlaci,len príznaky zmiznu ale to co to sposobuje nieje vyliečene,akoby naschval,ale ked mu neurobi výtery tak ani nepride na tu podstatu.

tamiky
autor
24. feb 2014

@sisaka to nieje otomci chcemalebo nechcemzostat..ale to ze vacsina doktorou ma plnku cize nas nevezme a zas ku hociakej nechcem ist takze hladame doktorou ktory by nas vzali...

tamiky
autor
24. feb 2014

@dejka77 c mu davame dva krat denne po desat kvapkach... zapojili sme uz do toho aj homeopatika...