icon

Zapálený a opuchnutý penis 22 mesačného synčeka

h2
15. jún 2013

Prosím o radu mamičky, ktoré majú skúsenosti s podobným problémom: U svojho 22 mesačného synčeka som si včera popoludní všimla opuch na penise, pri cikaní sa sťažoval, že ho bolí "pipíško". Večer sme išli na pohotovosť, tam mu to prepláchli septonexom, kázali máčať v repíku a prísť na druhý deň (dnes) na ďalší preplach. V noci malý veľmi plakal (zrejme keď cikal), ráno už mal celý penis červený a opuchnutý, hneď sme išli zase na pohotovosť, zase mu to prepláchli, plakal. Lekár sa tváril, akože je to úplne v poriadku, zajtra máme ísť zase na preplach, ale mne sa zdá, že sa mu to stále len zhoršuje. Prosím, poraďte, prípadne napíšte, aký priebeh to malo u vašich synov a hlavne, po akej dobe došlo k zlepšeniu. Ďakujem. ☹

cataleya12
3. okt 2016

@lutolu kup si krem od @adazdca .ten pomoze ja natieram malwmu kazdy vecer

cataleya12
3. okt 2016

@lutolu slezovy krem od @adazdca

adazdca
3. okt 2016

@lutolu ahojky, ak by si náhodou potrebovala, tak mám jeden slezový nový krém aj hned doma..

lutolu
4. okt 2016

A čo je ten slezovy krém na čo všetko sa používa

lutolu
4. okt 2016

@adazdca čo je ten slezovy krém a na čo všetko sa vyuziva

adazdca
5. okt 2016

@lutolu napíšem ti do IP, aby to nebolo chápané nedajboh ako reklama

janullikle
5. okt 2016

@adazdca aj ja si prosim info

miroslava23122013
20. okt 2016

@adazdca aj ja poprosim info. Dakujem

daniela.o
12. nov 2016

Pozor na repik, netreba v tom sediet cely den...je naozaj hojivy, o tom niet pochyb, ale zaroven dost vysusuje kozu, takze 3x denne sedaci kupel na 10-15 minut bude postacovat...kludne to mozu rovno aj pit, to tiez velmi pomoze...a este dobra rada...na bylinny kupel vzdy macerujeme aspon 10 hodin (maceracia=do studenej vody nasypeme bylinky 100g a nechame luhovat) a potom scedeny vyluh pridame do teplej vody v lavoriku...drzim vsetkym palce nech sa rychlo zotavia ti nasi "pinduri"

tana1508
6. apr 2017

Pridavam moju skusenost, mame 2,5 roka od narodenia cvicime a predkozka nam nesla stiahnut.Pod predkozkou mal nahromadenu smegmu vo velkosti fazulky.Dnes som bola na urologii po macaniach v repiku,sleze a pod. dr.mu narusila zlepene miesta pretiahla ukazala ako pretahovat, necistila,ze by ho to za sucha velmi bolelo a mame doma robit repikove kupele 3krat zaden dnes nepretahovat iba namacat a od zajtra pretahovat v repikovom kupeli a ta segma mu vyplava postupne sama a potom vo vode pri kupani pretahovat kazdy den a ucit aj jeho. Velmi som sa toho bala cele to trvalo do 10sekund. Maly je v pohode hra sa vonku sme boli akurat cikame dnes vo vani trosku aj plakal prvy raz lebo ho to stipe ale myslela som,ze to bude ovela horsie..netreba sa bat..keby sa to nevycisti hrozi zapal moc ciest obliciek..to je moja skusenost

vercada9
12. apr 2017

@jana_eyre starsia diskusia,ja viem, no nas to akurat teraz postihlo...nasilu mu dr. musela stiahnut predkozku a tak ho to boliiiii ako fras...do plienky cikat nechce,tak sa bojim ci cika do vodicky ked sa mocime...ako sa maly prejavoval ze ste spozorovali ze necika? Ani do vody?

jana_eyre
12. apr 2017

@vercada9 ahoj, no moj maly uz bol vtedy velky - bolo to minule leto, takze mal 4roky.. cikaval uz sice sam, ale aj tak som kontrolovala kedy bol a ked som si zacala spocitavat kedy cikal naposledy, tak uz som ho upozornovala aby sa vycikal, ale nechcel, potom uz zacal plakat, ze ho to boli.. cely den sme riesili aby cikal, skusali sme vsetko - vodu, vanu, ocikat strom, sadnut si, prehovarala som ho, aj na obed zaspal v aute, myslela som ze sa pocika a bude dobre - ani tak nie..

ty mas asi este malickeho, co moc nepovie - kolko uz necikal? ma nafuknute brusko?

vercada9
12. apr 2017

@jana_eyre praveze ked zacne cikat do plienky a zacne ho to palit tak s revom ukazuje ze chce kupel...a ked sa opytam kde cikal tak ukaze lavorik...ja sa len preventivne pytam,lebo sa ho aj pytam aj povie ze tam cikal, resp. ukaze,ale akontrolovat yo neviem...place len ked chce cikat,inak robi hluposti cely den ako furt, tak pevne verim ze sa vycura do vody...lebo potom uz neplace

jana_eyre
12. apr 2017

@vercada9 tak podla mna ked uz neplace, urcite sa tam vycika, aj ked mu prehmatas podbrusko pred kupelom a po kupeli, mohlo by to byt citit - malo by byt maksie ked uz je vycikany..

dogma11
13. apr 2017

Ahojte. Syn má 18 mesiacov. Predkozka sa pretiahnuť nedá vôbec. Má pod ňou smegmu. Myslím,ze je to problém,pretoze mal zapal pred 3 tyzdnami na pindurovi. Dostal framykoin,robila som kúpanie v repiku. Prešlo za 4-5 dni. Teraz tam má zapal zasa. Citala som,ze maminky robia preplach striekačkou pod predkozku. Ale ako mu ho mám urobiť,ked predkozka sa vôbec nedá stiahnúť?

mirkaaa80
13. apr 2017

@dogma11 musíte to každý večer pri kúpaní jemne skúšať stiahnuť, a natierajte tým framykoinom. Za tyzden- dva to povoli a pôjde to. Mám to odskúšané.

dogma11
13. apr 2017

@mirkaaa80 Prosím, ako si mám vysvetliť to "skúšať stiahnuť"? Ze natiahnem predkozku pokiaľ ide a pustiť späť? Alebo mám na ňu vyvinúť aj nejaký slabý tlak,ked ju natiahnem pokiaľ ide? Prepáčte,ze sa tak hlúpo pytam,ale mám z toho stres,aby som malemu niečo neurobila,a potom mu to v dospelosti nebude normalne fungovať....

mirkaaa80
13. apr 2017

@dogma11 určite bude fungovať normálne😉. Pri kúpaní vo vode trochu jemne vyvinúť aj tlak....Ale nenásilne....Vyskúšaj, veď nasilu mu to nebudeš robiť....To by sa ozval že ho to bolí. Jednému synovi som to do 3 r.neriesila, všetko bolo ok, až potom som skúsila jemne natiahnuť pri kúpaní a za 2 týždne to išlo celé dole. Druhy to mal zapalene už keď mal asi 18 mes., tiež som natierala framykoinom a skúšala stiahnuť...Len toľko, koľko ide...A tiež sa to za pár dní uvoľnilo.

dogma11
13. apr 2017

Ďakujem,budem to tak skúšať. Lebo lekár stále hovorí,ze do 3 rokov nechytat... tiež som čítala,ze vo vode sa to robiť nemá,ze všetky špiny sa tam z tela dostanú a potom to ide aj do toho zápalu. Tak som z toho jeleň...jeden tak povie,druhý tak...to natieranie framykoinom. To mám cely žaluď (myslím navrchu s predkozkou) natierat alebo iba tam kde má červené?

dogma11
13. apr 2017

@mirkaaa80 lebo nemá ho celý zapálený. Sú to 2 miesta,jedno zospodu a druhé sprava,kde presvitá pri napnuti predkozky smegma.
Tiez sa chcem este spýtať na repik. Ci ste ho luhovali ako jedna mamička radila (10hod v studenej vode 100g na kúpel) neviem ci v tejto diskusii,lebo som toho precitala viac.

mirkaaa80
13. apr 2017

@dogma11 ja som zaliala normálne ako čaj...Viac sáčkov, neluhovala som to hodiny...Myslim nejakých 10-15 min. Ja som mu to dokonca aj potierala gazou namočenou v repiku. Na ten zapal hlavne tá masť pomôže, a pri tom kúpaní a sťahovaní sa postupne vyumyva všetko, čo tam je navyse.. repik vylieči trhlinky

adazdca
14. apr 2017

@dogma11 ten macerat...luhovanie za studena si asi citala pri sleze nebadanom..tam sa hodi za hrst bylinky do 5 litr. Pohara a necha luhovat do rana, aby to pustilo sliz, potom sa scedi a prida do lavorika na kupanie... tam sa predkozka odmoci, zmakci a poto sa skusi stahovat.. normalne to pozmolis, skusis zrolovat...kolko to pusti.. a ja som malemu polovicu predkozky odlepila nechcene ako babatku, ked som ho cistila po kakani... drzala som a kukala pipik, ci neni spinavy a maly sa trhol a pretocil na druhy bok a ta predkozka mu zbehla do polky dolu, sa odlepila..

dogma11
14. apr 2017

@mirkaaa80 ďakujem veľmi pekne za rady. Dúfam,ze sa to podarí po niekoľkých dňoch. Je mi ho ľúto,aj v noci mrnčí,ked cika do pampersky, vtedy si to viac uvedomuje ako počas dňa,ked sa hrá.

@adazdca mozem mu to robiť aj teraz,ked ma predkozku červenú,alebo mám s tym slizom počkať kým sa prelieči? Áno,zrejme som si to pomýlila. Ďakujem za vysvetlenie.

Dievčatá,ako často mu môžem tým framykoinom počas dňa natierat pipik? Pri každom prebalovani?

adazdca
14. apr 2017

@dogma11 ja by som mu dala chvílu pauzu, nech sa mu to ukludni a zahojí ... kludne mu to polieč tým repíkom, ja si pamätám, ked mal malý problém, tak som mu robila repíkové obklady, dala som na gazičku ten repikový obklad a priložila na pipíka a len zakryla dečkou a kukali sme rozprávky.. Lebo ťažko sa to lieči a hojí, ked je zabalený v plienke.. sa to tam potí, nevetrá a aj tá pamperska má v sebe nejaku tu chémiu.. a tym framykoinom ATB mastou aj 3- 4 x denne natri

vercada9
14. apr 2017

@adazdca my sa kazdu chvilu mocime v repiku a po kazdom vycvachtani mu to framykoinom natieram ;)

damijanka
29. júl 2017

Stará diskusia viem , no chcem sa opýtať ako sa to prejavuje ta smegma aké sú príznaky a ako ste to riešili . Ďakujem za každú radu, skúsenosť

tatiana1980
29. júl 2017

Borova voda do striekacky a preplachnut . Aspon 3 x denne ta dva dni bude ok

dogma11
29. júl 2017

@damijanka no ja si neviem predstaviť ako by som mu to preplachovala striekačkou, keď predkožku nemá vôbec odlepenú. Môjmu synovi veľmi pomohlo zbaviť sa plienok, prakticky odvtedy problém nebol. Tiež som močila v repíku 2-3x denne, kúpal sa vždy v repíku, framykoin ako písali maminy vyššie. A keď to bolo v takom kľudnom stave, že to nebolo zapálené /ale videla som, že keby neumývam a nedávam na to pozor, tak sa znova zapáli/, tak mi to poradila jedna pani natierať kokosovým olejom. A ono to vážne zabralo. Odvtedy som pri každom prebaľovaní umyla repíkom, usušila poriadne, aj nechala uschnúť poriadne a pretrela celý žaluď kokosovým olejom /kvalitným,bio/ a odvtedy nemal problém až kým sa neodučil od plienok /čo boli cca 3-4 mesiace/. Teraz tam tú smegmu stále má, ale nemá vôbec odlepenú predkožku, no nenosí plienku, tak je pokoj /aj keď neumývame repíkom, nepremasťujem, nič nemusím riešiť/.

adazdca
29. júl 2017

@damijanka ta smegma su vlastne také akoby tukové hrudky.. a napr. môjmu malému to pomohlo aj oddeliť predkožku.. ja som sa snažila mu sťahovať tu kožku a dať to von a tým sa to aj odlepilo... inak mu tie hrudky nespôsobovali iné problémy, ani zápal nemal

mlil77
29. júl 2017

My sme uz dvakrat skoncili na preplach pipika na kramaroch co ho mal opuchnutý a hnis šiel,vtakze mam skusenost, urob v lavore repíkový odvar, nechaj ho sedieť aj 15 min, ja to robím tak ze asi 7 sackov repíku vyluhujem v litre vody cca 20 min, nepustím vodu vylejem odvar, vždy zaberie a plus striekacka a repik, nevadí ze nema stiahnutú predkozku, chyt pipik a tam kde ciks prilož striekačku ...aj 5 krát denne. To nam zabera a do dvoch dni je fit, ja to robím uz priebezne ked vidím ze uz začína byt zapálený s odvtedy chvalabohu nic...