icon

Zápcha u štvormesačného dieťaťa

vixie
2. mar 2018

Ahojte, moj maly ma 4,5 mesiaca je cisto kojeny a trapi nas brusko. Nic nam nezabera ani probiotika ani babycalm espumisan... , prestal nam kakat a kaka tak raz za dva tri dni aj to s placom a niekedy s nasou pomocou. Po velkom trapeni z neho vyjde husty sulcek stolice (nieco ako husty sopel) . Potom sa neskor pokaka aj sam s normalnou konzistenciou a potom ma zasa hustu stolicu. Potom nasleduje neutichajuci plac cely je nervozny nevie ani spat. Neviete mi odporucit nieco z coho by mal normalnu stolicu a pokakal sa sam? Alebo co mam jest ja aby som mu ktomu dopomohla?

pininka
•
2. mar 2018

Aj my sme mali take obdobia,ze sme kakali len s rurkou, stale som davala sab simplex. Jedina rada je,kedze je len kojeny, aby si upravila stravu ty. A mozno by nebolo odveci ak nedavas,dat mu prevarenu vodu, aby mu to trocha zriedilo.

gyurusiova
•
2. mar 2018

Ja som tomu môjmu uvarila ryžu a dala som mu to piť alebo slivkovú výživu.Bruško som mu natierala olejčekom, dá sa kúpiť v špecializovaných obchodoch zo zdravou výživou, názov si nepamätám, ale bolo to špeciálne pre detičky s kolikou a poruchami stolice.Tým som mu niekoľkokrát denne masírovala bruško a prešlo to.

pininka
•
2. mar 2018

@gyurusiova ale ved ryza praveze zapeka, dava sa spolu s mrkvou na hnacky. Slivky su ok.

kath1210
•
2. mar 2018

Dobry den, odporucam pred kojenim sabsimplex a rozvarit slivku v kojeneckej vode, podat malemu, nasmu to pomohlo. Pomaha aj harmancekovy caj, nas ale caj nechcel pit.

princessawsm
•
2. mar 2018

u nas tiez tak v tom veku... preplakane vecery, noci... rurka pomahala a potom s prikrmami slivkovo/hruskovo/jablkova presnidavka. Je to len obdobie... Drzim palce 🙂

gyurusiova
•
2. mar 2018

@pininka Nedať ryžu ale tú vodičku.Nám to pomohlo.

anavis17
•
2. mar 2018

Vyskúšali sme viacero probiotík,no trosku nam pomohli infant dophilus.Nepomohla ani prevarená voda,ani slivky,čaje,jedine kupovaná detská výživa,ale zacali sme ju dávať až od 6 mesiaca.

gyurusiova
•
2. mar 2018

Myslím, že majú aj čaj na zápchu,treba sa opýtať v lekárni, najlepšie nejakej známej, lebo oni predajú čokoľvek aj keď to nepomôže.

bibistec
•
2. mar 2018

Mozno aj zmeniť probiotika

usla35
•
2. mar 2018

Sama by som nejaku domacu liecbu asi neriskovala. Bud si treba zajst do lekarne, no mozno by bolo lepsou moznostou aj priamosi zajst k lekarovi

ivanamyl
•
2. mar 2018

Vy si uvarte kazdy den harmancekovy caj. Skuste aj probiotika.