Zapekanie po kravskom mlieku

janinka13
2. okt 2015

Milé mamičky, viete mi poradiť? Dcérka mala 2 roky, skúsili sme prejsť z UM na čerstvé kravské mlieko, ktoré preváram, odvtedy sa zmenila jej stolica, kaká každý deň, ale dosť tvrdé, niekedy bobky, lekárka sa čudovala, že po mlieku..., odporučila nám nasadiť na 2 - 3 týždne probiotiká, ak nezaberú, máme sa na čas vrátiť späť k UM. Mali ste niektorá s tým problémy? Ako ste to riešili? Dávam jej biogaja už 2 týždne, stolica sa nezmenila, neviem, či ešte čakať, alebo sa vrátiť hneď k UM a skúsiť zase o 2 - 3 mesiace. Ovocie papá, najlepšie nám pomáhajú čerstvé slivky, pridávam ovsené vločky. Ďakujem za každú odpoveď.

inull5
2. okt 2015

@janinka13 ahoj akurát som klikla na túto tvoju otázku,lebo ja tiež toto nejako riešim od včera..malý je este kojeny,má 22 mesiacov,čerstvé mlieko nepije kravské..ale varím občas mliečne polievky,a občas spapa aj jogurt. Musím dávať pozor na stolicu lebo sme mali nejaké problémy a všimla som si tiež že z mlieka a vareného mäsa má tuhú stolicu,co je pre mňa strašiak..mäso nepapa,lebo mu veľmi nechuti,a ani mäso takmer nevarim,ale napr.nedeľný mäsový vývar a keď si dá trochu,ozaj trochu vareného mäsa.tak ta stolica je tuhá..

janinka13
autor
2. okt 2015

@inull5 My sme to práveže doteraz nemali, pokiaľ pila UM a jedla jogurty či dezerty z KM, tak bolo všetko ok, len odkedy jej skúšam dávať KM, tak je problém. Určite niekto napíše, nedávaj teda KM, lenže budúci rok pôjde do škôlky a tam bude obyčajné KM, celkovo jej chutí, pije 2x denne mliečko.

alami
3. okt 2015

Synovi sa zapekaním prejavovala alergia na mlieko. Zapekalo ho tak silno, až sme museli ísť vyberať stolicu do nemocnice. To kým sme vôbec zistili, že je to z mlieka. Takže aj toto môže byť. Ale zas, aj UM je kravské a ak vám doteraz dieťa nezapekalo. Len UM je upravené tak, aby bolo ľahšie stráviteľné. Ja osobne by som sa vrátila na nejaký čas na UM, možno ide len o nezrelosť tráviaceho traktu a neskôr sa to už nemusí prejavovať. Alebo skúsiť bezlaktózové...to pomáha pri intolerancii, ale nie pri alergii. Ja napr bezlaktózové znesiem ale z obyčajného KM mám kŕče v bruchu. Ktovie, či by sa intolerancia prejavila aj zápchou...
Alebo prejsť na rastlinné mlieka. Najlepšie je mandľové z DMka. Pri sójovom pozor tiež na možnosť vzniku alergie na sóju, čo je potom problém, pre sójový lecitín prítomný kde kade.
Len nečakajte, kým ich raz zapečie tak, že pobežíte do nemocnice ako ja 😒

@janinka13 budúci rok je ďaleko 😉 nebudeš predsa dieťa trápiť pre to, čo bude o rok. Ak by ti mala alergiu, budeš to musieť poriešiť i tak inak. Teraz je alergikov veľa, nie je to zas až taký problém ani v škôlke. Budeš si nosiť iné mliečko. Ja som synovi nosila komplet stravu, on toho mal ale viac, čomu sme sa museli vyhnúť. Držím palce.

janinka13
autor
5. okt 2015

@alami Ďakujem veľmi pekne na odpoveď. Tak sa vrátime k UM a uvidíme, či sa to zlepší a vráti do starých koľají. Vyžiadali ste si testy u lekárky na zistenie alergie či intolerancie na KM?

julia283
27. okt 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

Skús sirup SymbioLac. Ja ho dávam malej keď má zápchu - obsahuje šťavu zo sliviek aj fíg a vlákninu. Keď treba - vždy pomôže.

prevenar
27. okt 2015

@janinka13 ..jednoduche , NEPITE kravske a ani ziadne ine mlieko ..a nekrm ju lepkom - ala vlocky.

mlieko nahrad - mandlovym, orechovym , kokosovym , makovym "mliekom"
ovsene vlocky nahrad - pohankovymi napr.

a nebude mat ziadne zdravotne problemy.

nibiru
27. okt 2015

@inull5
@janinka13 moja dcera bola dojcena 27. mesiacov ziadne problemy s kravskeho som varila,sem tam zjedla jogurt ale po skoncení dojčennia odmietala všetko mliečne tym myslím uplne vsetko za pol roka sme ju naučili aspon na kravske mlieko kedže vsetky um odmietala a to sme nemali robiť,zapekanie,oslabena imunita stale chorá a skolka to dorazila tam maju mlieko denne po roku trapenia s chorobvami jej zistili alergiu na sojhu a kravsku bielkovinu,u nej boli zapchy take strašne že sme neraz mali na male že skočíme na pohotovosti nazbieralo sa jej to ta tak že dospely by mal problem to vytlacit ☹ odkedy je na diete sa nam to nestalo.

janinka13
autor
27. jan 2016

@julia283 nie je návykové?

robodracica
27. jan 2016

@janinka13 Ahoj. Poradim ti z vlastnej skusenosti. Podľa mna nieje problem že pije kravske mlieko, problém je že pije veľmi tučne mlieko. Moju dceru zapekalo z plnotučného mlieka, a ked pila polotučne všetko bolo ok. Ok podavaš čerstve kravske mlieko tak ho vyskušaj zriediť. Napr. do1l mlieka pridaj 2 dcl vody... Samozrejme všetko prevarene.... Dufam že som pomohla...

janinka13
autor
28. jan 2016

@robodracica ďakujem veľmi pekne, no skúsila som polotučné, odmietla mi ho, ani s grankom, tak skúsim chvíľu počkať a opäť skúsiť

izabela333
10. dec 2017

@janinka13
@robodracica maminky, čaj pokročil...ako ste vyriešili tento problém? môj syn má 2 roky, do roka a trištvrte bol dojčený a neskôr na UM a posledné 3 mesiace bol na plnotučnom mlieku krabičkovom....Teraz som chcela vyskúšať mlieko kravské z automatu - prevarené doma ale tiež máme ten problém, že ho strašne zapeká. Mám sa vrátiť k tomu plnotučnému krabicovému? sú tam vôbec nejaké živiny? toto prevarené kravské je fakt o niečom inom, je aj husté aj chuťovo výborné.

robodracica
10. dec 2017

@izabela333 syn pil originál tučné kravske mlieko a všetko bolo OK. Pri dcérke som už nemala možnosť kupovať to kravske mlieko, tak som jej dávala plnotučné krabicové a z toho ju zapekalo. Pri polotucnom bolo všetko ok. Skus mu dať plnotučné krabicové ( predsa je len menej tučné ako od kravicky), ak to nepomôže prejdi na polotucne.