Zarastený necht na palci v ľavom rohu
Ahojte maminky, som zúfalá ☹ a potrebujem poradiť. Syn má pomaly 13 rokov a zarástol mu necht na nohe. Zle si to ostrihal . Má tam vonku divé mäso, ktoré po aplikácií framykoin krému sa začína sťahovať , ustupovať, hojiť... Na noc som mu dala na to Betadin tekutinu a prelepila dezinfekčnou náplasťou. Ešte spí, nevidela som to dnes,no nebolí ho to. Má ta už len mierny zápal, asi ten framykoin krém pomohol. Ale čo ďalej. V žiadnom prípade by som to nechcela dať strhávať. Celú noc som nespala a bolí ma z nervov žalúdok. Máte s tým skúsenosti ? Viete mi poradiť ? Vďaka za odpovede.
@erika71 my jsme toto řešili z dcerkou když mela rok.Na chirurgii jí ho chtěli strhnout, ale nedovolili jsme to.Naštěstí! U soukromého chirurga jí to ošetřili jako ty synovi a nehtik pak odrostl a byl pokoj.Doktor nás důrazně upozornil že nehty na nohách musím stříhat do rovna a trošku ty rohy podjet nůžkama.Já bych dočkala ještě pár dní a pokud by se to pořád zapalovalo, šla bych s ním k mudr pro antibiotika. Mojemu znamenu takto strhli oba nehty a porušili mu lůžko, nehty už mu pak nikdy nenarostli.Moc se za to stydí, opravdu to nevypadá moc hezky.
no mne velmi pomohol tea tree oil. aplikovala som si ho neustale na zarasteny necht az to nejak ani neviem ako preslo . . .🙂 a ten cajovnikovy olej mam stale po ruke, pouzivam ho aj ako prevenciu, ked mam pocit, ze som detom nechtiky zle ostrihala, tak im ho hned aplikujem na vatovu tycinku. naozaj je to super pomoc.
ja som to mava tiez a bolo to strasne bolestive, niekedy som nemohla mat ani obutu topanku, tak ma to tlacilo a ta bolest. U chirurga som bola , dal mi nejake vodicky, neviem nazov ale dost mazali veci a smrdeli. Bola som na pedikuru a bolo to lepsie. Pani mi to trosku umrtvila a vystrihala. Pomohlo mi to. Uz desat rokov mam viac menej klud. Najhorsie to byvalo v zimnych mesiacoch , ked som nosila pevnu obuv, stalo sa mi aj to , ze mi necht prerastol cez palec a vysiel z boku. Aj tak som nesla ku chirurgovi strhavat necht a nikdy by som ani nesla. Dakujem rodicom, ze to nedovolili.
@erika71 pri zarastajucom nechte nie je nutne strhavat cely necht, staci na chirurgii vystrihnut len ten roh, ktory sposobuje bolest. Treba poziadat o umrtvenie, potom to nie je nic hrozne. Mne osobne ziadne masticky nepomohli dlhodobo, dokym mi doktor neodstrihol ten kusok nechta, ktory robil problemy, sa mi to stale zapalovalo. Ak sa rozhodnete ist na chirurgiu, urcite trvaj na lokalnej anesteze, s tou nebude mat tvoje dieta ziaden traumticky zazitok.
ja som to mala tiez a na oboch palcoch s odstupom jedneho roka.....bola som na chirurgii, necht musel ist dole, ale len cast, nie cely...a odvtedy mam pokoj....som rada, ze som to podstupila...
Zdravim,tak s tymto problemom som si uzila svoje.Mavala som to od detstva asi do 20r.Robim na chire a uz dobre dlho sa cely necht nestrhne,len kusok kde je zarasteny a robi sa to automaticky pri lokalnej anesteze.Este som nezazila aby to niekomu robili bez umrtvenia.Ja som si to dala tiez vystrihnut na oboch palcoch postupne pretoze mne tie konceky nechtov rastli akosi divne 🙂 stacilo ak mi niekto stupil na nohu a do rana som mala palec opuchnuty a zahnisany.Pomohlo az vystrihnutie a mam pokoj.
@danielita111 Ahoj, ďakujem za povzbudenie, no my máme v Komárne asi iný postup, lebo priateľovi to za rok strhli dva krát . Dostal tam síce injekciu, obpichali mu to na chirurgií, ale sama injekcia ho veľmi bolela, zákrok nie, no keď prestala pôsobiť anestéza, to bolo peklo. Veľmi trpel aj 3 dni a v noci nevedel vôbec spať od bolesti. Pritom on má prah bolesti veľmi ďaleko, viac rokov si nedal ani len lieky proti bolesti. veľa strpí. teraz dávam synovi gáfrovú masť s ichtamolom , zápal tam už asi nie je, ale je tam to divé mäso, od ktorého sa tam moc nedá dostať. Neviem, od čoho by sa mohlo to mäsko stiahnuť naspäť, priateľovi to obsrtihali pred zákrokom. zdá sa mi to príliš surové,aby takto tríznili moje dieťa. ☹
Ahoj aj ja som to mala ako asi 12ročná. Mne narezali mäso okolo nechtu dole aj hore a necht zrezali. Potom mi to obviazali a mäso sa späť zrástlo takže si nemyslím,že by mu to strhli. Možno len tak ako mne by mu to urobili. A daju aj injekciu takže ma to vôbec nebolelo . A to som na to pozerala celú dobu ako mi to robili. Tak držím palce.
Mne to viacero lekarov chcelo strhavat. Ale nasla som chirurga, co strhava nerad a ten mi to vzdy len trocha upravi a cakame, ci vydrzime bez strhnutia. Mala som to na viacerych nechtoch a este sme nestrhavali. . Je ale v Blave.
@kathrin17 ahoj, tak zákrok už máme za sebou , boli sme tam teraz v utorok, chirurg mu vystrihol iba malú časť, ale ešte to má zapálené. Dávam na to kamilky a na večer betadin ale nevidím žiadne zlepšenie. Čím si si to ošetrovala po zákroku ? Lepší je harmanček ? Betadin musím ponechať. Ale takto nemôže ani do školy a nechcem aby bol doma 2-3 týždne.
@erika71 @maribell
Ja som bola tiez v tom salone a zachranili mi tam nechet na nohe. Ja som mala tu "sponu". Na chirurgii mi povedali, ze iba vytrhnut nechcet, tak som gooooglila a nasla som si tento salon. Bola som tam a fakt super pristup, chodila som tam na posuvanie tusim 4 mesiace a fakt sa mi nechet upravil, zapal zmizol... Mne to hnisalo, fakt to dost bolelo, ale ten salon iba ODPORUCAM 🙂
Teraz som si vsimla, ze si uz bola na chirurgii, velka skoda... Aplikacia špony je bezbolestna, nechtik sa krasne upravi...
@evka4 a máme to za sebou, teraz v utorok sme boli na Chirurgii, u súkromého a umŕtvil, vystrihol, ale nemá to pekné. je to stále zapálené a ani neviem kedy môžem čakať zlepšenie. Mám to kamilkovať a na noc betadin a zalepiť. ale zabudla som sa to opýtať či to nechať močiť v kamilkách alebo iba umyť kamilkami. No od utorka to nie je krajšie, možno je ešte skoro na zlepšenie ?
@erika71 mne chirurg odporucil prve dni nedavat dole obvaz a potom som si to na chvilku macala v kamilkach (len na par sekund som do kamiliek vlozila prst - niekolko krat za sebou/. Kedze ja som obvaz dole nedavala asi prve styri dni, tak neviem, ako to dovtedy vyzeralo, potom som sla na prevaz, opat som si to niekolko dni nemohla dat dole a az potom som si robila tie kamilkove kupele. Take vystrihnutie nechta je dost velky zasah - ak to uz mal zapalene a uz mu odtial trcalo dive maso , tak sa da cakat, ze to moze mat skarede. Ja by som sla preventivne opat na chirurgiu - nech mu to skontroluju a previazu tam. Dolezite je, nech si ten palec co najmenej namaha, nech opatrne chodi. Drzim palce a skore vyliecenie.
@erika71 mne tiež zarastali nechty a pomáhal proti zápalu octanový obklad, kedže octanové tablety už nevyrábajú, tú istú funkciu plní biele víno, takže naliať do mištičky a močiť 3-5x denne cca 10 minút. Zaberie to väčšinou už po prvom raze. Mám to overené. Neskôr som už na chiru nechodila, vystrihla a vydezinfikovala som si to sama a máčala vo víne. Potom som prišla na to že už pri náznaku stačilo to víno, Potom sa mi to už prestalo tvoriť, tak ako z ničoho nič začalo.