icon

Zdravotné problemy do siedmeho mesiaca

lillymi1989
11. apr 2015

Ahojte, tento príspevok sem píšem, aby si každý vybral co mu pomôže. Syncek sa mi narodil o 2 týždne skôr. Nekojila som vôbec a to sa asi aj na ňom ukázalo. Mal asi všetko čo ostatné mamičky straší len z článkov. Ako 1 mes. Nás hospitalizovali s bacilom, mal problémy s bruskom, a tmavou zelenú stolicu , kakal iba pomocou rektAlnej rurky. V nemocnici sme boli asi týždeň, a dostával atb, injekcne. Veľmi to pomohlo. A potom prišlo kvasinky po žalúdku a crievkach, vysoký meteorizmus, Ťažká kolika, pokrocily reflux, plná skrinka liekov, mliecko len na predpis. Na kvasinky pomohlo žiaden cukor, denný kúpeľ, žiadne prikrmy do 7 mesiacov, a veľa trpezlivosti. Meteorizmus : kvapky sab simplex na zastavenie plynatosti, a cajik feniklovy od hipp. Koliky : masirovanie bruska, teplé obklady cvičenie, rurka, a na bolesti bruska panadol alebo nurofen. a na reflux mliecko nutrilon Ar a večne prezliekanie. No hlavne mi pomohla rodina. Vsetke problémy zmizly až po 7 mesiacoch. Teraz nám idú zubky, zvladame to perfektne, s kvapkami camillia a gelikom dentinox. papame uz normálnu stravu plus stále mliecko ar2 a neurologicke testy ukázali ze mam šikovného a nadpriemerne inteligentného synčeka. Gastro na 1 je úplne zdravucky, a k detskej lekarke uz chodíme len na bežnú poradňu. 😄😋 takže ľahko sa to hovorí ale treba len vydržať a skúšať čo ulavi vášmu babatku. Pretože nič nevylieci len pretrpiet, a byť pri ňom. A hlavne musím poďakovať za skvelé rady babam z tejto stránky. Dufam, že niečo z tohto pomôže niekomu.

Strana
z2
bonaqa2013
13. apr 2015

@sasa1983 moja dcéra sa narodila v termíne, váha 3300g - 50cm. z pôrodnice sme išli so zdravým dieťaťom. Doma nás čakali ďalšie 3 - teda niečo som už vedela ako s bábom . Po čase - presne na druhý den po očkovaní sme našli dieťa s vyvrátenými očkami, prestalo reagovať - dovtedy opatovala úsmev - máme to aj v karte. Po očkovaní už nedokázala nič. Lekár nás poslal k neur. - čakali sme asi 1.5 mesiaca kým nás objed. - lekárka už len skonš. DMO. Odvtedy je to stále zle..... Ja viem, že lekári to neradi počúvajú že môže byť niečo z očkovania - však to majú prikázané očkovať. Predchádzajúce deti majú všetky očkovania a sú OK. Takže táto dcéra to schytala poriadne a my s ňou - pretože pozerať a starať sa o postihnuté dieťa nie je sranda. Navyše ak v tomto štáte nemá rodič postihnutého dieťaťa nárok na nič - ešte aj tú špec. MŠ v MT zrušili, pretože pre mesto je to náročná investícia.....

janickacrazy
13. apr 2015

@bonaqa2013 Ja ťa chápem, ale kto to nezažil ten asi nepochopí. Ja mám kamarátku, ktorej takto ochrnuli dvojičky hned po očkovaní, videla som ich predtým a potom a bola som ozaj v šoku. Lenže máloktorý lekár to prizná, že to može byť z očkovania, aj ked v zahraničí takíto rodičia dostanú aspon dáke finančné kompenzácie, u nás môžeme o tom asi len snívať. 😠

sasa1983
13. apr 2015

@bonaqa2013 to ma mrzi, ozaj. Neviem, co na to napisat, nakolko je to hrozne a spat sa to vziat neda. Ja nevravim, ze treba celoplosne ockovat na vsetko, ale tie ochorenia, proti ktorym sa ockuje, tiez lahky priebeh nemaju. Otazkou samozrejme je aj to, ci v case ockovania nebolo nieco, ci si pediatricka mala vsimnut, resp.aka kombinacia ockovania sa dala. Ja som jednoznacne za ockovanie, ale v jeho rozdelenej forme, t.j. Rotavirusy zvlast,Hexa zvlast, Pneumokoky zvlast...

seahorse27
13. apr 2015

@sasa1983 uplne suhlasim s tym, ze by sa vakciny mali podavat oddelene. Môjho synceka ockovala lekarka v 3 mesiacoch naraz Infarixon aj Synflorixom (a to sme mu povodne chceli dat aj Rotarix, ale nakoniec sme sa rozhodli, ze radsej nie) a chudak mal 4 dni teploty, uplne sa mu rozhadzal rezim, bol nepokojny, urevany asi 2 tyzdne. Hrca po ockovani na pneumokoky mu pretrvavala na nohe skoro 6 tyzdnov. Chvalabohu nema ziadne trvale následky. Ked som to vsetko popisala doktorke, velmi sa cudovala, ze deti nezvyknu takto reagovat. V 6. mesiaci ho uz preockovala oddelene s 2-tyzdnovym odstupom a ani sme nevedeli, ze bol ockovany....ziadne teploty, ziadne bolesti, ziadny nepokoj, uplny klud po oboch vakcínach. Nechapem, preco to tak nerobia automaticky...:/

sasa1983
13. apr 2015

Dovod preco to takto nerobia, je pokial ja viem, ak sa mylim a nemam aktualne informacie, treba to zohladnit, je, ze zdravotna poistovna nepreplaca tolko navstev u pediatra. Toto sa zda ako banalita, ale ked si predstavite, ze mate povedzme 100deti mesacne na ockovanie a vsetko by sa rozdelovalo...neviem si realne predstavit, ze by sa to premnozilo a taka kapocita by u pediatrov bola neunosna.
Na druhu stranu treba aj povedat, ze deticiek, ktore.zvladnu aj 2a3 jkombinaciu vakciny, je vacsina a keby to tak nebolo, som presvedcena, ze by sa ockovaci kalendar, resp. jeho timing zmenilo
..

..

bonaqa2013
13. apr 2015

je to smutné že všetko sa točí len a len okolo financií. mám syna r. nar. 1995 a vtedy sme očkovali jednotlivo. Samozrejem u lekárky sme boli pod chvíľkou kvôli očkovaniu. Na rad sme čakali 2-2,5hod. ale bolo to asi pre tie detičky bezpečnejšie. Zas lekárka mala veĺa práce. Bývame na dedine a r. 1995 bol silný ročník, v marci sa narodilo 17 detí. V súčasnosti sa za mesiac narodí 3-4 deti, ak 5 to je už silný mesiac - mám to od pediatra. Čo s tým, hnevať sa na lekára? Veď on si robil len prácu a nemám pocit, že by niečo zanedbal. Očkoval mi aj predchádzajúce deti, a tak isto postupoval.

24tinulik24
30. apr 2015

Tak ste aj vy super mamička 🙂 cely cas ste stali pri nom 🙂 nas maly narodeni planovanym cisarskym koli cyste v nosohltane hned po porode odvezeny na patologickych novorodencov kde zistovai co dalej mne bola vpichnuta zle spinalka takze 4dni na infuziach po 4 dnoch som isla prvykrat sa svojim synom prvykrat som ho videla lezal v uplne inej nemocnici ako ja...bola som vzdialena od rodiny 200km. no a ked mal maly 5dni zacal sa zistovat čo dalej robili mu MR kde zistili ze cysta tam je a je na takom mieste kde sa takemu malemu babatku odstranit neda nasledovala sprava musime mu spravit tracheostomiu vase dieta nebudete pocut plakat blabotat nic bude ticho, vtedy som si myslela ze sa mi zrutil svet bol pri mne manzel a povedal to bude dobre zachrani mu to zivot keby mu to nespravili sa udusi... tak po zakroku kedy mu urobili tracheosomiu sa zacal nas boj musela osm sa ucit starostilivosti o neho co obnasa odssavanie hlienov ako hlboko kolho dlho neublizim mu ? ako muu vymenit stvorcek ako ho spravne zviazat aby sa mi nepohoilk musela som sa odosobnit pretoze bolo to citovo narocne zviazat dieta ktore sa na vas diva malymi ockami co mu to robite preco ? taak a konecne sme sa to naucli zacal dalsi kolotoc vybavit pomocky samozrejme v tomto state kym sak niecomu dostanete to trva boli sme v nemocnci mesiac kym nam pomocky vydali polku z nich si hradime samy mame rodicov ktory nam pomahaju,,, tak sme pi mesiaci prisli domov a ako to vyzera u nas nepocujeme ho je tiche babatko v noci mam budiky stale ci neplace ci hio netreba odsat popritom sme uz boli parkrat chory kedze je viac nachylny na choroby. ale aj cez toto vsetko je uzasny uz mame 9 mesiacov pekne papame priberame plazime sa vieme dat papa , tapuskat ukazat kde je havko, kde su kvietky kde ma macko ocko aky budem velky silny ...aj napriek tomu ze uz bol v 4 narkozach 3 operacie je skvely neplace , zboznuje kupanie, zaspava sam. ale aj tak nikomu neprajem nezazit ten pocit ze nepocujete vase babo to chyba najviac ked otvara usta a chce niecoi povedat ked sa smeje otvara ustocka a ziaria mu ocka a mi to nepocujeme, az vtedy si clovek uvedomi co je v zivote to najkrajsie. vsetkym mamickam ktorych deti maju hocjake problemy ci reflux bolesti bruska hlavne im dajte najviac lasky ked treba noste ich s laskou ide vsetko lepsie aj jednoduchsie a este krajse ked ste na to dvaja aj s manzelom 🙂 my sa vzdy vsetci traja kazdy den obijmeme a maly je tomu rad uz si to aj pyta strasne ho lubime aj ked nas tioho este vela caka viem ze raz sa toto skonci a ja bdem pocut hlas mojho dietatka 🙂

sasa1983
3. máj 2015

@24tinulik24 my respect

Strana
z2