Zisťuje sa krvná skupina bábätiek pri odbere krvi?
Ahojte, zaujímalo by ma, či keď beru bábätku krv z päticky tak zisťujú aj krvnú skupinu. Neviete?
Ano, hned pri narodení. V prepustacej sprave mas krvnu skupinu dietata, aj svoju.
@ailiba nie, nemám.
Nie, krvou z päty zisťujú niektoré metabolické ochorenia.
A teda či sa píše alebo nepíše neviem, my nemáme nič ohľadom krvi v správe a to som rodila minulý rok.
Nie.
Ja som rodila 2016 a 2023 ani jeden nemal krvnú skupinu.
Mam tri a ani jednej nezistovali. Az pri preventívke, keď mali 10. Najmladšia, to ešte neviem doteraz, narodena v 2021.
Áno, obom malym zisťovali aj mi napísali teda im do záznamu, Onaja do 5 rokov.
Syn je r 2012 a ma v karte krvnú skupinu. Ja som O+ muž A- a syn A+
Prvý pôrod v 2019 áno zisťovali
2017, doteraz netuším akú má skupinu...
Negatívnym ženám chápem, ale preco sa berie ak ženám, co maju 0? Neviete? Zo zvedavosti
Nemas prepustaciu spravu? Ci to tam nemas napisane? Pozri si spravu este raz... Ja som rodila 2020 a 2022 a mam to tam. Mozem sa doma pozriet, ako je to tam uvedene... Mozno si to prehliadla, je tam dost udajov.
@babushkaem pre istotu, kvoli bezpecnosti.
To záleží od nemocnice, tak mi povedané dcéra má 2016 syn nie 2019 a aj iná nemocnica kde som rodila
Zavisi to od porodnice, zvyklosti oddelenia,nie je to rutina, pri Rh negat matkach ano
Nie nezistuje sa
Len vtedy ak je bud zltacka alebo ty si Rh-
@terezia323 ano, presne, ja mam 4 deti a mam "plusko", aku krvnu skupinu maju deti, netusim. Poprosila som x krat sestricku, ked im brala krv, ze "naco", a naposledy mi odpovedala, ze mame ist potom do nemocnice si dat vysetrit...🙄. Akoze nechapem, co je take zlozite na tom, ved to nechcem pri kazdom odbere...Ked uz trapia dieta kvoli niecomu inemu.
Porody v roku 2013, 2015, 2020 a 2023. Nemocnica v BB.
@ailiba ale preco? Z akého dôvodu? Aké nebezpečie ma nulka oproti a alebo b?
@babushkaem nie, len negativ, alebo pozitiv, inak je jedno ci 0, A, alebo B.
@lentilka tu to mas vysvetlene https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Moje obe deti mali krvnú skupinu uvedenú v prepúšťacej správe (2007, 2018). Ja mám B+.
Dcere 2011 zisovali este v porodnici, druhej 2012 uz nie a takisto synovi 2019 uz nie, poistovna to uz vraj nepreplaca 🤷
V pripade, ze je mama Rh negat a otec Rh pozit, ale zistuju, lebo tam je to dolezite. Ja som Rh pozit a manzel tiez, cize nebola realna potreba to zistovat.
Nasim zvysnym dvom sme sa teda dozvedeli az pred operaciami. Sranda je, ze dcera, ktora ma skupinu po mne, je mi podobnejsia povahovo, zvysni dvaja sa "potatili" krvnou skupinou i povahovo. Ale predpokladam, ze to s tym nijako nesuvisi 🤔🤷
Nášmu narodenemu 2023 zisťovali pri pôrode, viem, ze má 0+ ako mám ja. A teraz keď čítam, tak uz viem prečo teda 🙂.
@terezia323 urcite nie...ja ma A Rh pozitív a obaja synovia majú krvnú skupinu napísanú v prepustacej správe...jeden rok 1996 a druhy 2015

Som Rh+ a všetky moje 4 deti majú krvnú skupinu zapísanú v zdravotnej karte, v hlásení o narodení. Posledné dieťa má pol roka.