icon

Zlatý stafylokok. Smiem so synom k dieťaťu, ktoré ho má?

monikapalo
3. máj 2011

Ahojte mamicky, v tejto veci absolutne nemam prehlad, sme pozvani na navstevu do rodiny, kde maly chlapcek ma zlateho stafylokoka. V jednom kuse sopli, stale sa nieco nanho lepi, nema este ani rok. ☹ Mam preto obavy, ze ked tam pridem zo synom, ze sa nanho nieco nalepi, co by som nerada, pretoze sme este od narodenia chori nikdy neboli. Vie mi niekto o tom nieco napisat? Dakujem. 🙂

habibi78
3. máj 2011

ked ma stafylokoka, urcite by som na navstevu nesla a uz vobec nie s dietatom..... ak raz dieta chyti stafylokoka, zvykne sa vracat aj po vylieceni v tom horsom pripade, to by som neriskovala.... 😉

bobsent
3. máj 2011

určite nie 😉 nie som príliš úzkostlivá mamičky, ale zlatý stafylokok je riadna svinka..čudujem sa, že vás vôbec volajú keď máte malé bábo. mala ho aj dcéra mojej kamošky keď som bola tehu,a veru sme si mesiac len z okna vykrikovali..ešte že bola taká ohľaduplná a nechcela ma nakaziť. je pravda, že chytiť ho možno všade, aj v obchode, to by sme sa zblázniť museli a nikde nechodiť, ale keď vieš že je 100% chorý, prečo riskovať.

dadis
3. máj 2011

no je rozdiel, ak dieta ma zlateho stafylokoka a je zdrave, alebo dieta ma zlateho stafylokoka a prave prekonava infekciu hornych dychacich ciest..
ak je spominane dietatko momentalne zdrave, je mala sanca, ze sa tvoje dieta od neho nakazi..
ak momentalne to druhe dietatko sopli, kasle, kycha nie je dobry napad k nemu ist...
takmer polovica populacie je trvalymi alebo docasnymi nosicmi tohoto bacila...

ivett1
3. máj 2011

ahoj, pridávam sa k názoru mamičiek 😉 načo zbytočne vystavovať dieťatko riziku ochorenia...keď pôjde do škôlky, užijete si toho dosť...aj bez "zlatého stafylokoka" 😝 (vlastná skúsenosť - do troch rokov naša dcérka nebola chorá ...)

marthuska
20. apr 2012

baby, to ste ma nepotesili, tiez mame maleho suseda so zl. stafylokokom a teda na navstevu sa nechystame...co nam je luto, lebo drobci by sa urcite vysantili

mummy01
20. apr 2012

no ale to potom svoje dietatko nemozes dat ani do skolky ked sa tak bojis 😉 tam niesu len "koky" ale aj veeeela inych potvoriek.Moj maly si priniesol zlateho stafylokoka z porodnice,poznam vela babetiek ktore si ho priniesli.No u nas v rodine ho nikto od maleho nechytil a to nas byvalo vtedy 7 ludi v byte.Ja by som sa tak strasne neobavala,pokial nebude po nom jest a olizovat hracky tak je to podla mna v poho.Bacil moze chytit hocikde.....

lucia.kl
20. apr 2012

súhlasím s tým, čo napísala @dadis ja som ako dieťa tiež dlhé roky žila so zlatým stafilokokom - toho sa nedá len tak lahko zbaviť, no ale nebola som celé roky zavretá doma a mimo kolektív, normálne som chodila medzi ludí.... zlatého stafilokoka môžeš mať aj ty ako matka a vôbec o tom nemusíš vedieť... kto vie aké choroby v sebe nosíme...

vicsstef
20. apr 2012

no a mozno ho ma aj tvoje dieta len o tom nevies 😝

tiez to nevidim tragicky, avsak ku soplavemu dietatu by som na navstevu nesla. aj moja dcera ma zl.stafylokoka a nikoho pred navstevou na to neupozornujem a ani to nemame napisane na dverach 🙄

nunusimi
20. apr 2012

my sme sa tiez teraz po chorobe dozvedeli, ze ho ma maly v nose. vraj bezna skolkarska flora aj s moraxelou. Dr povedala, ze ked nerobi problem neriesime to. Vyliecil sa z choroby, je v pohode, ale ten stafylokok je tam urcite stale, lebo nebral nanho lieky. Podla mna ho ma vela ludi a ani o tom nevedia kym im nerobia vyter.
Na navstevu by som ale nesla ak tam dieta sopli... a mozu mi hovorit, ze je to z toho stafylokoka. jasne, ze je ine mat mini soplik co je neskodny, a mat sopel. Ale to uz musi posudit mamicka toho dietata, ci si to vezme na triko keby vas nakazi.