icon

Žltačka dojčeného dieťaťa. Mám prevárať mlieko?

sjuzocka
2. jan 2011

Moj druhy drobec ma teraz 6 tyzdnov. Stale je zlty, aj bielka ma zlte... Kojime strasne strasne moc, krasne nam rastie a pribera, je to zdrave babo... akurat je stale zlty. Na internete som sa docitala o tzv. zltacke dojcenych deti. Vraj odburavaniu bilirubinu brania nejake latky ktore MM obsahuje... odporuca sa dva dni materske mlieko prevarat. Uprimne vam poviem, moc sa mi do toho nechce ale v pripade potreby sa mozem na to odhodlat... no neviem, nemam dobry pocit z tej metody... ta predstava ze popri tom ako sa pri dvoch detoch doma rozhodne nenudim mam este aj odstriekavat a prevarat... mate s tym niekto skusenosti? Prvy syn s tymto problem vobec nemal. Mam sa pustit do toho prevarania, ci radsej nie? Kedy mu to prejde... Ani sa neda slnit teraz :( ved je to slnko furt dagde prec zalezene.. :(

Strana
z2
m_o_n_c_a_k
18. aug 2011

@anitab no hodnoty má este celkom fajn 279 a dávajú ju len od pol jedenastej rana do pol noci a islo to hore od vcera na dnes len o 4 dufam ze to nebude viac stupat. A co nakoniec u vas pomohlo

stvura
Odpoveď bola odstránená
lili777
19. aug 2011

Môj malý mal žltačku do troch mesiacov, možno aj viac. Dostal ju na tretí deň, ale keďže nebol úplne donosený a z nemocnice nás dosť rýchlo vysačkovali, vrátili sme sa späť keď mal 2,5 týždňa a to už na iné oddelenie, nie na pôrodnicu. Tam bol pod lampou 24 hod, potom 24 hod pozorovali, či bilirubín nestúpa a poslali nás domov. Brali sme čierne uhlie a lieky na pečeň. Bol doslova oranžový, nie žltý. Keď nas prijímali, mal bilirubín 296. Tie klasické bilibedy čo majú v pôrodniciach sú nič moc. Lepšie sú tie lampy, kde dajú deťom okuliare a celé ich slnia. Osobne by som však radšej bola dlhšie v pôrodnici ako potom v nemocnici, lebo na detské oddelenie vás nedajú s novorodencom a museli sme byť na patologických novorodencoch - nič moc.

petrake
19. aug 2011

ahojte, nas z porodnice s malym pustili s tym, ze zltacka je uz ok no lekarke sa nepozdaval tak nas poslala na neonatologiu k Vadarimu v KE a tam sme sa tyzden chodili sukromne slnit este a do roka sme boli sledovany, kedze bilirubin mal v norme az niekedy okolo polroka, pomalicky mu to klesalo. Tiez mi bolo divne ze mne sa videl drobec zlty aj ked povedali ze je ok a popritom sme kvoli mne ostavali v porodnici dlhsie len zial ak je uz dietatko prepustene a ostava v nemocke kvoli matke este uz sa mu nevenuju ako novorodencovi ...

miskap
19. aug 2011

@m_o_n_c_a_k Vemi dôležité je, aby malá papala. Keď nebude mať dostatočný príjem, nebude kakať a bilirubín sa nevylúči, ale naspäť sa vstrebe cez črievko do krvného obehu. Preto jej môžu hodnoty stúpať. Skús poprosiť personál, či by si ju nemohla častejšie nakojiť, aj keď je pod svetlom. Možno ti to umožnia. Držím palce, aby ste to dobre zvládli.

anitab
19. aug 2011

@m_o_n_c_a_k v niektorych nemocniciach dodrzuju prisny 3h rezim kojenie u deti pod lampou, predokladam, ze je to tak aj u vas...ibaze, pokial dieta place medzi tou dobou, tak mu daju vodu s glukozou alebo mlieko (zalezi na nemocnici) a potom samozrejme, ke dpride cas kojenia, tak pije menej...ale podla dohody so sestrami, mozes si odstiekat, nechat im to v pripade potreby nech malej daju aj mimo casu kojenia...pit musi a vela, u nas bolo sledovane kolko vypije, kolko kaka a cika....
my sme podobny pripad, ako pise lili777 - ak raz odides z novorodeneckeho a zltacka sa vraci,tak ta prijmu, ale na detske oddelenie a tam veru nic moc 😒 tak preto teraz radsej potiahni na novorodeneckom dlhsie pod lampou aj 2-3tyzdne ak treba...nas maly ma 2,5m a staje bojuje so zltackou a keby som mala viac info hned po porode, tak by som vtedy iste veci inak riesila...

babatienko27
3. apr 2012

@sjuzocka ahoj ako ste dopadli s tou zltackou my slnime maly ma uz 6tt prepustali nas s 232 teraz ma 100 zvyseny bilirubin 4.45 a slnime a bereme flavobion a cierne uhlie tiez je plne kojeni rastie a pribera ako z vody

sjuzocka
autor
3. apr 2012

@babatienko27 ahoj, no my sme to nijak viac neriesili, len som ho kojila kojila kojila a on bol stale taky zltucky neviem ci nie az do jeho troch mesiacov potom uz prisiel k normalnejsej farbe 🙂 ale nieco som pocula o tom, ze tie deti co su dlhsie take zltsie maju vraj lepsiu imunitu ale neviem co je na tom pravdy. nas maly ma imunitu celkom dobru, ten prvorodeny ani nie a ten zltackovy nebol...

strapco13
17. máj 2012

@sjuzocka bilirubin chrani telo pred volnymi radikalmi..cize moze na tom byt nieco..ale imunita je otazka viacerych faktorov 😉

jurkovamiluska
17. máj 2012

@strapco13 pozri sa na datum kedy pridala prispevok 😀 😀 😀 😀 myslim, ze so zltackou uz asi problem nema 🙂

jurkovamiluska
17. máj 2012

@strapco13 aha vsimla som si ze si uz pisete dalej nieco ine 😀 😀 😀 ja len preto, lebo ja som veselo jednej pisala o miminku a ked som sa pozrela na datum tak jej hadam uz aj do skoly chodil,

strapco13
17. máj 2012

@jurkovamiluska 😉 😀 😀

jajka78
10. dec 2013

@anjelicek26 prosim ta, citam tvoju poznamku ohladne farby mlieka, i ja mam do zlta stale, maly bol v stredu minuly yzden prepusteny, este je nazltly, co znamena to mlieko ze je do zlta?

Strana
z2