Žlutá voda z pupku. Co to ​​je?

cinkatko
10. aug 2014

Ahoj holky, mam ted uz 6 ti tydenni miminko. Problem je vsak v tom, ze pupicek ne a ne zaschnout. Porad z nej malemu vyteka trochu zlutave vodicky. Navic tam ma takovy - neco jako zele - sval, ktery se trochu natahuje. Pod nim jak si mozna vsimnete je zbytek takove bilosede barvy a vubec se v tom pupiku nic jineho nehybe jenom toto. Nastesti to nesmrdi a ani nekrvaci. Meli jsme s pahylem trochu problem, protoze byl velky a malemu se dost trel o plinku. Taky on ma nenechave rucicky a obxas si na nej sahl pri prebalovani. Tak se potom stalo, ze zacal ttosinku krvacet a smrdet, ale doktorks mu dala na to krem a pak to zmizlo. Avsak pri predposledni navsteve healthvisitor se pri jeji kontrole ten pahyl natrhl tak, ze uz jakoby vysel - pod nim vsak bylo vsechno jeste "syrove" a nezaschle. Podeziram tu health visitor, ze to udelaka prave ona, ja jsem se snazila ba ten pahyl vubec nesahat, ona s nim (pahyl) zachazela ponekud hrube no. Za par dnu to odpadlo uplne. Do dnes to tam neni vyschle. Uz jsem zkusila I matrske mleko, zatim nevidim nehaky valny vysledek. K doktorovi jsem se snazila objednat uz davno, maji furt obsazeno a jako naschval poslali dopis na kontrolu, kdyz jsem prave u maminky. Prosim vas pomozte mi. Zskkadam tu temy, az kdyz si opravdu nevim rady. Mimochodem pupik maleho neboli. Dekuji moc. Preji krasny den.

zita19
10. aug 2014

Mala by si s tym zajst za lekarkou. Bud to osetri ona alebo ta posle na chirurgiu. 6 tyzdnov je vela na nevyhojeny pupcek.

lucia20
10. aug 2014

Stale to vytieraj liehom. My sme to mali tiez. Podla mna je to z tych novych svoriek co im davaju. Lebo starsim podviazali gumov a toto nemali. Ale teraz ta posledna to mala tiez. Stale sme ho pri prebaleni vytreli a casom sa pekne zahojil. Ale tiez to mala dlho. Az nakej dvojmesacnej sa to pekne zacelilo.teraz ma 2,5mes.a pupcek ma krasny

janina218
10. aug 2014

nasmu lekarka spravila jednoduchy ukon a krasne sa to zahojilo. a vies co? natrela mu to kremom a posipala solou, obycajnou, kuchynskou. ono to zive maso tak zcernalo a potom sa to zahojilo. skus.

krprtka
10. aug 2014

Žiadne kremy, soľ, ani nic podobne...vytierat liehom pri prebalovani...ak nepomoze, treba ukazat lekarovi...držím palce.

masinka
10. aug 2014

nasa najmladsia take mala, pediatricka nas poslala k chirurgovi, ten jej to vypaloval lapisom - chodili sme tam ako na hodiny klavira asi 2 tyzdne, ale pomohlo a krasne sa to zahojilo.

janinah
10. aug 2014

soľ,lieh...brrrr,baby,šak to je živé tkanivo....niečo neštípavé na dezinfekciu ako náš Betadine /na jodovom podklade/alebo peroxid vodíka tam nemáš? podľa mňa to chce chir. zásah,nejako to spojiť a kým to nevidí lekár,tak treba dezinfikovať jemným dez. roztokom

mirkava
10. aug 2014

sup sup k doktorke... my sme mali tiez problém s pupčekom a nakoniec tam mal streptokoka a musle brat aj antibiotiká, potom sme mali kýlu a prelepujeme pupcek dodnes.... takze urcite nic sama nerieš, musí to vidieť lekár....

silaviat
10. aug 2014

mna dr poslal domov ze je to ok ..na radu z netu som davala sol a zabralo do tyzdna sme ho ali krasny -lieh som tiez skusala i vetrat a nic az ta sol...spravila som taku kasicku a dala na to ..

mammaroma
10. aug 2014

Treba to určite ukázať lekárovi, čím skôr. U takého maličkého bábätka môže cez pupík a jeho cievy prejsť infekcia v horšom prípade až do pečene. Treba, aby to skontrolovali a dali liečbu, ak bude treba.