icon

Žlutá voda z pupku. Co to ​​je?

cinkatko
10. aug 2014

Ahoj holky, mam ted uz 6 ti tydenni miminko. Problem je vsak v tom, ze pupicek ne a ne zaschnout. Porad z nej malemu vyteka trochu zlutave vodicky. Navic tam ma takovy - neco jako zele - sval, ktery se trochu natahuje. Pod nim jak si mozna vsimnete je zbytek takove bilosede barvy a vubec se v tom pupiku nic jineho nehybe jenom toto. Nastesti to nesmrdi a ani nekrvaci. Meli jsme s pahylem trochu problem, protoze byl velky a malemu se dost trel o plinku. Taky on ma nenechave rucicky a obxas si na nej sahl pri prebalovani. Tak se potom stalo, ze zacal ttosinku krvacet a smrdet, ale doktorks mu dala na to krem a pak to zmizlo. Avsak pri predposledni navsteve healthvisitor se pri jeji kontrole ten pahyl natrhl tak, ze uz jakoby vysel - pod nim vsak bylo vsechno jeste "syrove" a nezaschle. Podeziram tu health visitor, ze to udelaka prave ona, ja jsem se snazila ba ten pahyl vubec nesahat, ona s nim (pahyl) zachazela ponekud hrube no. Za par dnu to odpadlo uplne. Do dnes to tam neni vyschle. Uz jsem zkusila I matrske mleko, zatim nevidim nehaky valny vysledek. K doktorovi jsem se snazila objednat uz davno, maji furt obsazeno a jako naschval poslali dopis na kontrolu, kdyz jsem prave u maminky. Prosim vas pomozte mi. Zskkadam tu temy, az kdyz si opravdu nevim rady. Mimochodem pupik maleho neboli. Dekuji moc. Preji krasny den.

Žlutá voda z pupku. Co to ​​je?
zita19
•
10. aug 2014

Mala by si s tym zajst za lekarkou. Bud to osetri ona alebo ta posle na chirurgiu. 6 tyzdnov je vela na nevyhojeny pupcek.

lucia20
•
10. aug 2014

Stale to vytieraj liehom. My sme to mali tiez. Podla mna je to z tych novych svoriek co im davaju. Lebo starsim podviazali gumov a toto nemali. Ale teraz ta posledna to mala tiez. Stale sme ho pri prebaleni vytreli a casom sa pekne zahojil. Ale tiez to mala dlho. Az nakej dvojmesacnej sa to pekne zacelilo.teraz ma 2,5mes.a pupcek ma krasny

janina218
•
10. aug 2014

nasmu lekarka spravila jednoduchy ukon a krasne sa to zahojilo. a vies co? natrela mu to kremom a posipala solou, obycajnou, kuchynskou. ono to zive maso tak zcernalo a potom sa to zahojilo. skus.

krprtka
•
10. aug 2014

Žiadne kremy, soľ, ani nic podobne...vytierat liehom pri prebalovani...ak nepomoze, treba ukazat lekarovi...držím palce.

masinka
•
10. aug 2014

nasa najmladsia take mala, pediatricka nas poslala k chirurgovi, ten jej to vypaloval lapisom - chodili sme tam ako na hodiny klavira asi 2 tyzdne, ale pomohlo a krasne sa to zahojilo.

janinah
•
10. aug 2014

soľ,lieh...brrrr,baby,šak to je živé tkanivo....niečo neštípavé na dezinfekciu ako náš Betadine /na jodovom podklade/alebo peroxid vodíka tam nemáš? podľa mňa to chce chir. zásah,nejako to spojiť a kým to nevidí lekár,tak treba dezinfikovať jemným dez. roztokom

mirkava
•
10. aug 2014

sup sup k doktorke... my sme mali tiez problém s pupčekom a nakoniec tam mal streptokoka a musle brat aj antibiotiká, potom sme mali kýlu a prelepujeme pupcek dodnes.... takze urcite nic sama nerieš, musí to vidieť lekár....

silaviat
•
10. aug 2014

mna dr poslal domov ze je to ok ..na radu z netu som davala sol a zabralo do tyzdna sme ho ali krasny -lieh som tiez skusala i vetrat a nic az ta sol...spravila som taku kasicku a dala na to ..

mammaroma
•
10. aug 2014

Treba to určite ukázať lekárovi, čím skôr. U takého maličkého bábätka môže cez pupík a jeho cievy prejsť infekcia v horšom prípade až do pečene. Treba, aby to skontrolovali a dali liečbu, ak bude treba.