Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky
Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.
ahojte baby neda mi nereagovat......pisem si s touto babou cez fb uz dlhsie o jej "jednoduchosti" ako to tu niekto napisal sa nebudem vyjadrovat nasla som si sposob ako s nou kmunikovat a mylsim si ze o tej malej neklame chora je urcite len sa nevie o tom vyjadrit ze kde vlastne je a co jej je.......urcite neni v detskom domove v tom normalnom kedze tu mladsiu ma doma....podla mna nikto jej nezobere jedno dieta a druhe necha........pisalami ze tam musi byt za to ze ma 24hodinovu starostlivost a teraz aj mala narodeniny a tam boli za nou a ze jej vraveli ze je uz na tom lepsie ale tiez som sa nic viac od nej nedozvedela...............nechcem ju obhajovat co sa tyka s tym bazarom co sa tu spominalo bo o tom nic neviem ale su ludia co si nepresadia svoje a len kyvaju hlavami ako im doktory povedia a nepytaju sa........... viem ze maju dost malo penazi a preto chodia len ako sa da aj to busom bo auto nemaju.......... ja by som to nedokazala nic nevediet a len pritakavat ale su taky ludia proste..............teda mozno sa mylim a toto je velke klamstvo ale dufam ze nie kedze si s nou pisem kazdy den a dufam ze mi neklame kazdy den.......
@anieli_1 však kočky tu vyzistili,že to nie je klasický domov,ale domov sociálnych služieb....moja spolužiačka mala brata v takomto domove,lebo vyžadoval 24 hod. starostlivosť,tak určite takéto zariadenia fungujú 🙂
Len ona by sa mala hlavne popýtať lekárov,ako to naozaj je s tou jej dcérkou,lebo ak aj oni povedia,že je na to lepšie....tak ono to tak býva,pacient na dialýze sa má raz lepšie a raz horšie,ako akýkoľvek iný pacient s ťažkou chorobou 😝
@lucula73 ja viem len niektore tu este potom pisali stale ze je v deckom domove.......ona mi pisala ze chcu vybavit aby isla domov.....a ked som sa jej este na zaciatku pytala na tu transplantaciu tak jej mi pisala ze jej povedali ze to nejde.....mozno ma este nieco za co to teraz nejde amozno to vobec nejde .................ja len ze su ja neviem ako to mam napisat ludia ako ona ze sa neopytaju lebo si myslia ze co oni s tym ze tam vedia lepsie........a ja som jej pisala nech sa opyta vstko zisti bo ona nevie nic...
Ja len cumim ako ste sa do nej obuli. O aky pripad ide bolo vidiet od zaciatku, a fb to potrvrdil. Naozaj nechapem, ako moze niekto zavidiet chorobu a dhudobu.. Nech si aspon cez bazar nieco zarobi, je viediet ze v palaci nezije, kolko je takych zien co chodia na dovolenky a takto si cez bazar prilepsuju. Ti co mate veci pre jej mladsiu dceru a pre nu by ste jej mali poslat, jasneze z coho dievcatko vyrastie tak preda ako kazdy iny.
@diid Jasné, že je v poriadku, keď veci po dcérke predá. Ani by mi vôbec nevadilo, keby som jej niečo darovala a aj to by predala. Je to v poriadku, každý si pomôže ako môže. Len by som ťa chcela vidieť, keby nabalíš balíčisko na dobierku a potom platíš 2x poštovné, keď sa ti vráti. Či by si stále tak moralizovala.
@lucula73 no presne ako aj ja...tiež som len nahliadla, prečitala a trošku mi z toho srdce krváca...pretože viem čo je mať choré dieťa a viem čo je ozaj od niekoho žiadať pomoc....a to že niektorí to takto zneužívaju ://// smutné
a ano sme z rovankého okresu :DDDD ináč ja som z Bojníc :D
@martina2001 tak si ma nepochopila 😒 , lebo som sa nijako nechcela dotknúť kvality poskytovanej starostlivosti kdekoľvek v Michalovciach!!!!! Myslela som tým, že dialyzačné centrá pre dospelých pacientov nemôžu ošetrovať deti!!!! A či na tej druhej dialýze robia aj detskú dialýzu?!
Och bož, ona sa chcela asi len vyžalovať, ale nechcela napísať pravdu o tom, prečo je malá v domove...Viem ako vyzerajú deti psychicky chorej osoby a bohužial, ona ich má doma... možno je tej malej lepšie tam a možno nie, neviem.
Ja keď som bola na dne, tiež som sem písala, potrebovala som radu, lebo to, čo sa deje s mojím synčekom nie je až také bežné, ale riešim to...
Je mi ľúto tých detí.... ale ja matky, lebo ak je naozaj psychicky chorá, tak ju treba ozaj poľutovať...
Aby som to ešte uviedla na správnu mieru... aj psychická choroba je choroba, mňa na začiatku "nahnevalo" to, že keď už sa chcela vyžalovať, nepovedala celú pravdu... a preto som vydedukovala to, čo som vydedukovala...
ach baby, každa jedna čo si tu prečitala prvu stranu, musela vidieť o čo ide. A uražlive prispevky na hanule boli podla mna absolutne nevhodne. Myslim že v tom sama tape, uražať ju je podla mna hlupe, lebo ona za to nemôže. Skôr by potrebovala pochopenie si myslim...
@martinkatinka presne tak!Ked niekto chce pomoct a hlada riesenie a radu,musi byt uprimny.Lebo ak povie len to co sa mu hodi,tak jasne ze ine osoby su uz nedovercive a cele to je potom skreslene...
A ako niekto povedal ,ze jej zavidime...nemame co zavidiet..ani chore dieta ani jej problemi ....a ked predava nech predava,ale nech povie pravdu od koho chce veci,ze aky ma zamer a nie klamat!!!
Nikto z nas este nepreskakal a nieviem co nam zivot nadeli...
@vejula no mozno aj trosku nakopnut 😉 ked ju bude kazdy ukludnovat v tom,ze je to v poriadku cele k comu to bude viest?potrebovala by,aby jej niekto razne(nie urazlivo) vysvetlil,ze je to jej dieta a ona si musi zistit viac informacii a nemoze sa nechat odbyt lekarmi,ze ona tomu nerozumie. tak sa ma pytat dovtedy,kym jej to vysvetlia tak,ze tomu rozumiet bude.
@estterka ale prečitaj si jej prispevky, len ten spôsob akym su napisane, usporiadanie slov a myšlienok. Myslim že ti musi byť jasne o čo tu asi ide. NEchcem sa vyjadrovať vôbec priamo, lebo myslim že to nieje vhodne, ale vysmech alebo uražky sa v tomto pripade celkom minu učinku, lebo zakladatelka temy tomu podla mna nechape, tak isto ako všetkym suvislostiam a my to z jej interperetacie nepochopime určite tiež. AJ keby sme tu stravili pol dna vkuse - nepochopime to
@vejula ano,je jednoduchsia a mozno preto by sa zisiel(nie tu na fore,skor v realnom zivote) niekto,kto by jej pomohol. ja si myslim,ze najdolezitejsie je zistit,co a ako s jej dcerkou,co lekari planuju,ake ma moznosti a to ak je tichsia zienka si viem na slovensku(hoc aj inde) zivo predstavit,ako ju sestricky a lekari len odbijaju,ze ved oni su ti odbornici,co sa stara do ich postupov..ved ja som v nemocnici a na pohotovostiach aj kricat po lekaroch musela a vyhrazat sa vsetkym moznym dostupnym,aby sa starali ako maju a robili svoju pracu a brali na vedomie,ze ja som matka a moje je posledne slovo nech sa aj na hlavu postavia. a to ak je niekto z domu nauceny,ze ved pan doktor ma stale pravdu a ako pisem,je jednoduchsia a tichsia,tak by potrebovala podporu okolia,ale nie taku nijaku,ako pisem,nakopnut trochu "do zivota". lebo iste aj ona sa doma trapi,iste si aj poplakala,ale to nikam nevedie. mozno skutocne sem pisala,lebo tu sa odvazi opytat a nevie ako pomoct svojej dcere ..
@p.j.jacky ja som reagovala na tuto tvoju vetu : no teraz sa ti to lahko kritizije ked si si precitala diskusiu a vies si urobit zaver. že vôbec netrebalo čitať celu diskusiu aby si človek urobil nejaky vystup z toho
@estterka to určite trebalo by pomocť, ale neviem si predstaviť ako by sme jej mohli pomôcť my, ked vôbec nevieme o čo ide a z jej popisu to ani nezistilme. LEbo len ťažko sa dozvieme objektivnu pravdu ako to v skutočnosti je... Alebo len ako sa zakladatelka domnieva že to je.... Neviem, ale myslim že slovo "jednoducha" celkom nevystihuje hlavny problem zakladatelky. Ale ako som už povedala, nebolo by vhodne tu pisať určite veci, takže radšej sa zdržim.
Len proste musela som tu napisať, lebo ma fakt zaskočilo ako niekto utočne dokaže reagovať, ked je nad slnko jasne, že tu nejde o vedomu zakernosť alebo falošnosť zakladatelky
@martinkatinka ahoj nechapem ze o com mala napisat pravdu???uz tu bolo pisane ona neni v kllasickom domove!!!!ona je v tom DSS a to su rozdielne veci a keby je tak psychicky chora ze jej zoberu decko tak jej zoberu aj druhe.................proste je len ina ale nie psychicky chora
@estterka presne s tebou suhlasim mne pisala na fb ze ako ma napisat tuto temu a som jej napisala ze nech napise ako co je malej a ci sa stym niekto sttretol ona chcela len pocut trochu pochopenia neviem ze by o niecom tu klamala ale proste nevie ......su ludia co pottebuju trosku dotuknut aby nieco spravili lebo sa boja alebo ja neviem co.........
@vejula ako som pisala mna sa pytala ako to tu ma napsiat a nechala som ju len kvoli tomu ze som cakala ze jej viacej ludi povie ze sa musi domahat o informacie a nie len slepo doverovat a nechat to tak......bo ked to poviem len ja je to nic ale ked jej to povedia viacere tak jej to hadam doda odvahu.....
@anieli_1 no poradila si jej dobre ako zalozit temu,ale nedokocila si svoju uvahu stym,ze danna osoba nebude vediet pokracovat ako dalej v komunikacii nakolko ma ocividny problem nielen s dietatom.
A okrem mna nikto na nu hnusny nebol,vsetci sa snazili zistit o co ide a kde je aj problem ked napisala ze ma chore dieta v detskom domove....

no... neviem, kvôli čomu bola založená táto diskusia... netuším, o čo pani ide.. či naozaj chcela poradiť, alebo len chce s niekým popísať.... pozrela som si ju na FB, len tak mimochodom, je zaregistrovaná asi tak 5 krát... nebudem tu polemizovať o jej IQ, všetkým nám je jasné, že asi je pani jednoduchšia, ale o to vôbec nejde, aj mamina, ktorá je v pásme ľahkej mentálnej retardácie ( je ich viac, ako by ste čakali), môže byť dobrou maminou... ide o to, že v dnešnej dobe nedajú dieťa do domova len tak. musí to byť veľmi vážny dôvod! takže milá mamička!!! nepýtaj sa nás na možnosti zlepšenia zdravotného stavu tvojej dcérky! spýtaj sa sama seba, ako jej môžeš pomôcť!!! či už obličkou, alebo starostlivosťou! Nikdo ti tu totiž neuverí, že ti dieťa zobrali kvôli chorobe! kľudne sa priznaj, čo je vo veci, že sa nedokážeš postarať o dieťa. Jasné, že ťa aj tak niektoré odsúdia, ale určite ti viac ľudí poradí, ako keď tu píšeš bludy!!!