Zmena v stolici u 6 týždňového bábätka
Nas Danielko ma 6 tyzdnov. Posledne dva dni u neho nastala zmena v srolici. Je kus riedsia a dost smrdi. Zacal viac plakat, tazko sa mu zaspava, v kuse sa budi, krici, place, jaci. Lejeme do neho espumisan a biogaia, ale asi bez ucinku. Teplotu asi nema, v perinke sa vzdy spoti a ma potom studene celo, takze teplomer mu namera 35 stupnov. Co s tym? Mam ist s nim na pohotovost pre istotu? Alebo je to normalne?
@malinajahoda je plne kojeny, nic ine len matterske mlieko. Na pohotovost som uz skoro isiel, ale zopsulo sa mi auto ☹
@arcticcode tak treba náhradné auto, taxi, to je jedno. Niečo tomu dieťatku začalo vadiť. Ci náhodou nemá intoleranciu laktózy alebo alergiu na BKM. Ťažko povedať. Chce to vyšetrenie. Alebo aj reflux, ale síce ten nemá so stolicou nič spoločné.
Kojene deti mozu mat akukolvek stolicu. Prestala by som do neho liat tie sajrajty na vasom mieste a radsej brusko masirovala. S tou teplotou sa mi to ale nejak nezda. 35 nemoze mat ani spotene dieta.
@arcticcode moze mat aj koliky..aj nas zhodou okolnosti tiez Danielko to mal..3 mesiace..pomohol Infacol ale len trochu..proste musia tie 3 mesiace prejst a prejde aj kolika
@arcticcode moze mat aj crevnu virozu, nemali ste niekto alebo neboli ste niekde?
@arcticcode skoncite s Espumisanom a Biogaiou...bud jedno alebo druhe podla mna...a koliky su u chlapcov bezne, kolkokrat aj zo vzduchu 😉 Kupte olejcek na masirovanie bruska a masirujte 😉
@arcticcode Nic v zlom ale obcas mam poxit ze tu sa niektori obracaju viac na obycajnych ludi ako na lekarov.Comu nerozumiem.Pytajme sa tu kazdu somarinu, namiesto riesenia problemu!
@arcticcode tak ked je plne kojeny, mozno sa treba spytat mamicky, co zmenila ona v strave
Mamicka stravu nezmenila. Pozical som auto od svokra. Prisli sme na pohotovost so srackou, sli sme na orl a vratili sa so zapalom nosihltana a stredneho ucha. Ja sa neobraciam viac na ludi ako na lekarov, sam nieco viem, studoval som bio-chem, ja som len chcel vediet, ci treba ist s tym ja pohotovost
U kojenych deti moze byt rozna stolica,tvoja manzelka sa ako stravuje? Asi mu nesadla nejaka jej strava
@arcticcode prepac,az teraz citam ,co si pisal naposledy. Tak stastie,ze ste zistili pricinu. Ale to ty musis vediet,ci ist na pohotovost alebo nie,vy si poznate svoje dieta.. ja podla toho co si pisal na zaciatku by som na pohot.urcite nesla a pockala minimalne do pondelka k pedine.. ale tak zrejme stastie,ze ste isli uz dnes na pohot..najblizsie dajte na svoj instinkt,a nepytajte sa inych ci ist ci neist. Nikto vase dieta nepozna tak ako ty a tvoja manzelka😉
@arcticcode a hlavne ak sa v perinke poti a place tak ju chvilu nepouzivat, staci zakryt, zavinut do niecoho tensieho ak treba. Moja napriklad neznasala ked jej bolo teplo
@arcticcode 15kvapiek sab simplex 1x denne do jedneho roka, synceka tiez trapievali koliky, dr nam dal espumisan ale nepomahal, toto mame overene vsetci v rodine a na sab simplex kvapky nedame dopustit
@gabulienka246 skusime simplex. A hovoris, ze 15 kvapiek za DEN? Espumisanu do neho od narodenia lejeme uz siedmu flasku
@arcticcode ano 15kvapiek denne, ja som davala rano na lyzicke a potom papat. Ale mozete davat aj vecer alebo kedykolvek, najlepsie v rovnaky cas aby sa nestalo ze neviete ci ste dnes dali alebo nie.
@gabulienka246 toho sa nebojim, skor mi je divne, ze iba raz za den. No rozhodne to skusime
@katren hej zo vzduchu. A este aj zoči ne? 😀 espumisan a biogaia su dve rozdielne veci. Z espumisanu sa dobre prdi a biogaia su probiotika.
@arcticcode ide o pravidelnost, mozno prvy den, dva rozdiel nezbadas ani tebe at nezaberie hned, organizmus to nakopne a bude vsetko v poriadku. Treba si uvedomit ak to ze nie vsetko co dr predpise je to spravne. Bohužiaľ funguje to tak kto zaplati za reklamu ten predava
@arcticcode kludne aj z oci, ked tomu veris....ja mam 3 deti a viem co im zaberalo, inak by som nepisala...ale je to tvoje dieta a skusaj na nom co chces 😉
@arcticcode nám nepomohol ani Espumisan l ani Infacol a ani Sab Simplex. Až Coliprev. Ale zas my sme na umelom. Takže sa to možno nedá ani porovnať.
@katren nam ani jeden olejcek nepomohol, a debata typu chlapci maju take a take problemy... nie, maju ich aj dievcatka 😉
@arcticcode a to sme aj bruško masirovali, aj ho nahrievali vankúšikom s hroznovými jadierkami a aj s nožičkami cvičili. Všetko na prd.
@malinajahoda ja mam sice chlapca s ktorym sme mavali koliky ale hlavne sestra ma dve dievcata a chlapca a s kazdym jednym mala.problemy, preto mozem povedat ze na 5tich detoch fungovali kvapky ako mali
@gabulienka246 práveže každému bábu sadne niečo iné. Treba skúšať. Možno aj tomuto bábätku kvapky pomôžu tak ako si poradila.
@malinajahoda ano, nikdy neni nic isté, ale ked im nepomohlo 7flasticiek espumisanu tak jednu flasku sabsimplexu zvladnu lavou zadnou. Osobne si myslim ze neprospievalo ani to odporucane davkovanie na letaciku 20kvapiek pred kazdym jedlom alebo ako to na espumisane uvadzaju 🤦🏼♀️
@gabulienka246 áno, to už o niečom svedčí, že 7 fľaštičiek vypitych a zlepšenie žiadne. V sab simplex je viac tej účinnej látky (simetikon) ako v Espumisan l. Áno, pred každým jedlom sa dávajú. A neviem či náhodou aj 25 kvapiek.
@malinajahoda to som ani na endiexe nenasla ze dospely si ma dat pred kazdym jedlom jednu pirulu, alebo na akomkolvek lieku, sak to je neuveritelne mnozstvo

@arcticcode ahoj,ake mlieko mu dávaš? Nezmenili ste značku? Espumisan nepomohol ani nám. Choď radšej na pohotovosť. A bolo by treba vyšetriť tú stolicu.