Žmurkanie a plač štvorročného chlapca

dankatomi
11. júl 2020

Ahojte zienky,mam skoro 4r synceka,mame aj 1rocnu dcerku. Syn bol odjakziva citlivejsi,narocnejsi,od maleho babatka.asi 2tt dozadu zacal velmi a casto zmurkat,zmurka aj ked nic nerobi,aj ked sa hra,ci papa. Uz som pisala detskej,pojdeme na ocne a asi aj k neurologovi. Myslim si,ze je to psychickeho povodu asi 2tt dozadu sa vzdal dudky na spanie,ano neskoro ale inak to neslo,predtym. Po obednom spanku mava zachvaty placu,ale aj pol hodinove,nic nepomaha,mojkanie,dohovaranie...nic..dnes som ho na obed nedala spat.a snad lepsie.chcem sa spytat,ci ma niekto podobne citlive dieta,ktore prejavuje napätie takto,a kedy to zmizlo. On je aj dost zivy,hlucny,casto nas nepocuva. V poslednom obdobi sa u nas dost krici,aj par po zadku dostane ale nic nepomaha skor to vsetko zhorsuje. Citim sa ako neschopna,chcem aby z neho bol vyrovnany vesely chlapcek,a nie ukricany,nervozny,chlapec.

pribinak
11. júl 2020

Tiky sú neurologického pôvodu. Možno by bolo aj dobre ísť sa poradiť k psychologické

jaass
11. júl 2020

@dankatomi Dôležité je, aby si sa ty ako jeho mamka necítila byť neschopná. Si schopná a určite sa staráš o deti najlepšie ako vieš. Mojej známej dcérka takisto jedno obdobie žmurkala - mala aj tyky - šla s ňou k detskému psychológovi, ktorý zhodnotil, že malá je VEĽMI citlivá. Odvtedy sa pri nej vôbec nesmel zvyšovať hlas, nesmelo sa kričať, už vôbec nie biť. Kamarátka mi sama povedala, že odvtedy je malá úplne spokojná. No na druhej strane sa netreba dieťaťu podvoliť.

janinah
11. júl 2020

Aj ked predpokladáš psych. pôvod,tak určite treba vylúčiť zdrav. dôvod,takto žmurkajú deti,ktoré potrebujú okuliare alebo to môž ebyť príznak ochorenia mozgu,oboje treba vylúčiť a potom pokračovať príp. u psychologa.V prvom rade však zmen svoj prístup,krik ani po zadku jemu očividne škodí.Skús sa mu aj viac venovať,ak malá zaspí,tak si nájdi čas len pre vás dvoch,nesmie mať pocit,že je na druhej koľaji,lebo ma sestru.

dankatomi
autor
11. júl 2020

@pribinak pockam co mi povie detska dr,ona je fajn,tak snad bude vediet... Pojdem kam bude treba.

dankatomi
autor
11. júl 2020

@jaass ano áno všetko stojí hlavne na mne ja viem. Nas maly je tiez dost citlivy,ale on dava city malo najavo ale ja na nom vidim ako vsetko preziva...musime zmenit pristup ja aj manžel,lenze na neho skutocne momentalne nic neplati...

dankatomi
autor
11. júl 2020

@janinah Veru nemozem vediet,vsetko tak sedi,ale nemusi to tak byt pockam co mi povie nasa detska dr a podla toho pojdeme dalej. Venujem sa mu co sa da,mala spi uz len raz a zvacsa spia spolu. Moze sa citit odstrceny,ale snazim sa najviac ako viem,aj manzel...on nevie vela veci prijat...

jaass
12. júl 2020

@dankatomi bude všetko dobre 🙂 držte sa ❤️