icon

Značí zvracanie to, že bábätku sa v brušku darí?

alca85
7. nov 2010

Prepáčte, asi za blbú otázku, ale v poslednej dobe sledujem okolo seba samé potraty, tak sa chcem touto cestou len ubezpečiť, že je všetko v poriadku...asi začínam byť mierne paranoidná ☹

maryanna
7. nov 2010

to čo je za otázka pre pána, nerozmýšľaj nad somarinami , tak zaručíš že sa bábetku bude dariť, 🙄 každé tehu je iné polovica žien nemá nevoľnosti, to by bolo potratov.......nerozumiem fakt ženám čo majú také myšlienky, treba myslieť pozitívne a užívať si tehu

zlatusik28
7. nov 2010

to s tým absolútne nesúvisí, neviem ako si na to prišla 🙂

tibinka22
7. nov 2010

nerozumiem tejto otazke, chapem, ze sa bojis, ale to, ze Ti byva zle nezarucuje, ze je vsetko ok... mne nebolo absolutne nic, ziadne nevolnosti, ani zvracanie a narodilo sa mi zdrave babatko..... vsetko zarucuje vesela a pokojna mysel... aj tak sa stane co sa ma stat... takze krasne tehotenstvo zelam...

bambi9
7. nov 2010

nepride mi to ako uplne blba otazka...tiez som sa na zaciatku nad tym zamyslala a poznam aj ine baby ktore tiez... ja som totiz nemala nevolnosti, vracanie, a tak som nemala ziadnu "istotu" ci babatko zije, ci nedoslo k MA.... nastastie to bolo ok a babatko rastlo aj tak 😉
snaz sa mysliet pozitivne, tym si urcite pomozes 😉 a neboj, o par tyzdnov uz nebudes pochybovat 🙂 ja by som nemenila s kockami, ktore cele dni travili nad zachodovou misou 😖 musi to byt velmi vycerpavajuce.... takze ja som si veselo chodila do prace a doteraz to malokto vie ze som tehu 😅

meinkonka
7. nov 2010

je to uplne individualne a nevolnosti toto vobec nezarucuju. ja som mala bezproblemove tehotenstvo a babatko bolo aj je ok. keby islo o potrat, urcite to zbadas, to by si krvacala alebo tak nejak. a ze nemas nevolnosti, tak to si stastna tehula 😉

michaela80
7. nov 2010

ahoj...ja som pri obidvoch zvracala nonstop do 16 tt trak ze som ani vodu neudrzala v sebe a musela som byt hospitalizovana a moj doktor sa stale smial ze KTO VRACIA , NEPOTRACA.... 😀

egyptanka
7. nov 2010

no ja som nemala ziadne nevolnosti, vracanie tak mozno 3 krat ked som sa rano schuti napila studensej vody a momentalne mam zive, neposedne skoro 11,5 kg dievcatko, ktore vyzera ako anjelik a ma certika v tele 🙂

alex21
7. nov 2010

Každú ženu určite napadne, že by sa mohlo niečo stať. Pokiaľ je táto myšlienka len raz za čas nevidím na tom nič zlé. A čo sa týka otázky určite nie. Pri prvom tehotenstve mi vôbec nič nebolo, žiadne nevoľnosti žiadne chute nič a všetko bolo v poriadku. Pri druhom mi bolo vkuse na vracanie od 6 tt do 11 tt. V 12 tt mi povedali, že môj drobček je už minimálne 3 tt mŕtvy a to som ho v 8 tt videla na ultrazvuku a aj srdiečko. Pri druhom tehotenstve ma ani raz nenapadlo, že by sa mohlo niečo stať a pozitívnejšie myšlienky som už ani nemohla mať.

desmodka
7. nov 2010

nezarucuju... ked som bola prvy krat tehu nemala som nevolnosti a skoncilo to MA, ked som bola druhy krat tehu, tiez som nemala nevolnosti a teraz mam doma "maleho" valibuka

benne
7. nov 2010

ja som mala nevolnosti kvôli tehotenskej cukrovke a ked som sa diétou správne nastavila, tak, že cukor bol v norme, tak aj nevolnosti prestali a bábu sa isto darilo lepšie - ked ten cukor bol ok, takže tak. A "blbých" otázok ja mám habadej, ani tehu nemusím byť 😀 😀 😀

feb13
7. nov 2010

Nevolnosti su "vedlajsim ucinkom" hormonu ktory pomaha udrziavat tehotenstvo v I. trimestri kym sa dostatocne vyvinie placneta, samozrejme niekto je na to citlivejsi a niekto menej. Nevolnosti a zvracanie nezarucuju ze k potratu nedojde, ale ani nemaju negativny vplyv na babatko, skor mozu ohrozovat matku dehydrataciou a velkou stratou hmotnosti vo vaznejsich pripadoch.

bona
7. nov 2010

No, ak by to zarucovali, tak by sme urcite teraz nemali doma nasu takmer uz polrocnu Terezinku..😉 Ja som mala vyborne cele tehotenstvo, nevolnosti, zvracanie ani nic podobne som nezazivala, citila som sa vyborne, nasa slecna kazdym mesiacom rastla priam ukazkovo..🙂
Mozno ta taketo veci napadaju preto, pretoze povacsine sa tehotenstvo spaja hlavne s takymito stavmi..a ked sa citis fajn, moze sa to zdat inym a tebe tiez nejakym sposobom "cudne"..😉 Treba si ale uvedomit, ze kazda zena je individualna, kazde tehotenstvo moze byt ine..
Ako pisala @maryanna, tehotenstvo si treba uzivat a naozaj mysliet pozitivne, nestresovat sa..to totiz zarucuje, ze babatku bude u teba najlepsie, ako moze byt..😉

pink_lady
7. nov 2010

v 8. tyzdni som mala poradnu a stazovala sa doktorovi ze co je to za tehu ked som este nevracala...a on ze budte rada...den na to som vraclaa prvy krat a vydrzalo mi to az do porodu...tekze uzivaj si to, pokial ti je dobre 😵

raa2
7. nov 2010

ani ja som nevracala ani zle mi nebolo, proste to neries a uzivaj si to ze ti nie je zle!

kvetinqa
8. nov 2010

Ja by som sa tymto velmi neriadila. Mne na zaciatku bolo strasne zle, potom to v 10. tt uplne preslo a zrazu som sa necitila vobec ako tehotna. Presne pre tento nazor, ze kedze mi bolo zle doteraz, tak bolo vsetko v poriadku a teraz uz mi je dobre, tak sa muselo nieco stat, som uplne spanikarila a letela k lekarovi. Vsetko bolo v uplnom poriadku a ja som sa zase zacala citit ako tehotna az ked prisli pohyby... Nestresuj sa a doveruj svojej intuicii, ak by sa nieco dialo, vedela by si to. Drzim palce.

bosoriak
8. nov 2010

Mne nebolo zle ani raz a raz z toho bola dcerka a raz z toho bol potrat. Cize to vobec nie je smerodajne.

esther03
8. nov 2010

Alca, nevolnosti s tym vobec nesuvisia. Mne pri prvom tehu bolo nenormalne zle a potratila som, pri druhom tehu mi nebolo nic, ziadne zvracanie ani napinanie nan neprislo. Keby mi nezacne v siestom mesiaci rast brusko ani by som nevedela, ze som tehu. A je z toho dcera. 😉 Hlavne sa netreba stresovat 😵

zuzu.ve
8. nov 2010

Mám dvoch synov, ani pri jednom som nezvracala ani mi nič nebolo a sú v poriadku, bez akýchkoľvek komplikácií. Neviem či je to možné, ale moja mamina vidí súvis v tom, že sa vracia vtedy ak sa čaká dievčatko. (sme tri sestry, a pri každej nenormálne vracala)

stropec
8. nov 2010

Tiez si myslim, ze to stym nesuvisi. Ja som nenormalne zvracala aj pri synovi a pri dcerke este viac, bolo to hrozne ale prezila som 🙂 a mam krasne dve deticky. Bud rada, ze nemas nevolnosti a uzivaj si tehotentsvo