Značí zvracanie to, že bábätku sa v brušku darí?
Prepáčte, asi za blbú otázku, ale v poslednej dobe sledujem okolo seba samé potraty, tak sa chcem touto cestou len ubezpečiť, že je všetko v poriadku...asi začínam byť mierne paranoidná ☹
nerozumiem tejto otazke, chapem, ze sa bojis, ale to, ze Ti byva zle nezarucuje, ze je vsetko ok... mne nebolo absolutne nic, ziadne nevolnosti, ani zvracanie a narodilo sa mi zdrave babatko..... vsetko zarucuje vesela a pokojna mysel... aj tak sa stane co sa ma stat... takze krasne tehotenstvo zelam...
nepride mi to ako uplne blba otazka...tiez som sa na zaciatku nad tym zamyslala a poznam aj ine baby ktore tiez... ja som totiz nemala nevolnosti, vracanie, a tak som nemala ziadnu "istotu" ci babatko zije, ci nedoslo k MA.... nastastie to bolo ok a babatko rastlo aj tak 😉
snaz sa mysliet pozitivne, tym si urcite pomozes 😉 a neboj, o par tyzdnov uz nebudes pochybovat 🙂 ja by som nemenila s kockami, ktore cele dni travili nad zachodovou misou 😖 musi to byt velmi vycerpavajuce.... takze ja som si veselo chodila do prace a doteraz to malokto vie ze som tehu 😅
je to uplne individualne a nevolnosti toto vobec nezarucuju. ja som mala bezproblemove tehotenstvo a babatko bolo aj je ok. keby islo o potrat, urcite to zbadas, to by si krvacala alebo tak nejak. a ze nemas nevolnosti, tak to si stastna tehula 😉
ahoj...ja som pri obidvoch zvracala nonstop do 16 tt trak ze som ani vodu neudrzala v sebe a musela som byt hospitalizovana a moj doktor sa stale smial ze KTO VRACIA , NEPOTRACA.... 😀
no ja som nemala ziadne nevolnosti, vracanie tak mozno 3 krat ked som sa rano schuti napila studensej vody a momentalne mam zive, neposedne skoro 11,5 kg dievcatko, ktore vyzera ako anjelik a ma certika v tele 🙂
Každú ženu určite napadne, že by sa mohlo niečo stať. Pokiaľ je táto myšlienka len raz za čas nevidím na tom nič zlé. A čo sa týka otázky určite nie. Pri prvom tehotenstve mi vôbec nič nebolo, žiadne nevoľnosti žiadne chute nič a všetko bolo v poriadku. Pri druhom mi bolo vkuse na vracanie od 6 tt do 11 tt. V 12 tt mi povedali, že môj drobček je už minimálne 3 tt mŕtvy a to som ho v 8 tt videla na ultrazvuku a aj srdiečko. Pri druhom tehotenstve ma ani raz nenapadlo, že by sa mohlo niečo stať a pozitívnejšie myšlienky som už ani nemohla mať.
nezarucuju... ked som bola prvy krat tehu nemala som nevolnosti a skoncilo to MA, ked som bola druhy krat tehu, tiez som nemala nevolnosti a teraz mam doma "maleho" valibuka
ja som mala nevolnosti kvôli tehotenskej cukrovke a ked som sa diétou správne nastavila, tak, že cukor bol v norme, tak aj nevolnosti prestali a bábu sa isto darilo lepšie - ked ten cukor bol ok, takže tak. A "blbých" otázok ja mám habadej, ani tehu nemusím byť 😀 😀 😀
Nevolnosti su "vedlajsim ucinkom" hormonu ktory pomaha udrziavat tehotenstvo v I. trimestri kym sa dostatocne vyvinie placneta, samozrejme niekto je na to citlivejsi a niekto menej. Nevolnosti a zvracanie nezarucuju ze k potratu nedojde, ale ani nemaju negativny vplyv na babatko, skor mozu ohrozovat matku dehydrataciou a velkou stratou hmotnosti vo vaznejsich pripadoch.
No, ak by to zarucovali, tak by sme urcite teraz nemali doma nasu takmer uz polrocnu Terezinku..😉 Ja som mala vyborne cele tehotenstvo, nevolnosti, zvracanie ani nic podobne som nezazivala, citila som sa vyborne, nasa slecna kazdym mesiacom rastla priam ukazkovo..🙂
Mozno ta taketo veci napadaju preto, pretoze povacsine sa tehotenstvo spaja hlavne s takymito stavmi..a ked sa citis fajn, moze sa to zdat inym a tebe tiez nejakym sposobom "cudne"..😉 Treba si ale uvedomit, ze kazda zena je individualna, kazde tehotenstvo moze byt ine..
Ako pisala @maryanna, tehotenstvo si treba uzivat a naozaj mysliet pozitivne, nestresovat sa..to totiz zarucuje, ze babatku bude u teba najlepsie, ako moze byt..😉
v 8. tyzdni som mala poradnu a stazovala sa doktorovi ze co je to za tehu ked som este nevracala...a on ze budte rada...den na to som vraclaa prvy krat a vydrzalo mi to az do porodu...tekze uzivaj si to, pokial ti je dobre 😵
ani ja som nevracala ani zle mi nebolo, proste to neries a uzivaj si to ze ti nie je zle!
Ja by som sa tymto velmi neriadila. Mne na zaciatku bolo strasne zle, potom to v 10. tt uplne preslo a zrazu som sa necitila vobec ako tehotna. Presne pre tento nazor, ze kedze mi bolo zle doteraz, tak bolo vsetko v poriadku a teraz uz mi je dobre, tak sa muselo nieco stat, som uplne spanikarila a letela k lekarovi. Vsetko bolo v uplnom poriadku a ja som sa zase zacala citit ako tehotna az ked prisli pohyby... Nestresuj sa a doveruj svojej intuicii, ak by sa nieco dialo, vedela by si to. Drzim palce.
Mne nebolo zle ani raz a raz z toho bola dcerka a raz z toho bol potrat. Cize to vobec nie je smerodajne.
Alca, nevolnosti s tym vobec nesuvisia. Mne pri prvom tehu bolo nenormalne zle a potratila som, pri druhom tehu mi nebolo nic, ziadne zvracanie ani napinanie nan neprislo. Keby mi nezacne v siestom mesiaci rast brusko ani by som nevedela, ze som tehu. A je z toho dcera. 😉 Hlavne sa netreba stresovat 😵
Mám dvoch synov, ani pri jednom som nezvracala ani mi nič nebolo a sú v poriadku, bez akýchkoľvek komplikácií. Neviem či je to možné, ale moja mamina vidí súvis v tom, že sa vracia vtedy ak sa čaká dievčatko. (sme tri sestry, a pri každej nenormálne vracala)
Tiez si myslim, ze to stym nesuvisi. Ja som nenormalne zvracala aj pri synovi a pri dcerke este viac, bolo to hrozne ale prezila som 🙂 a mam krasne dve deticky. Bud rada, ze nemas nevolnosti a uzivaj si tehotentsvo

to čo je za otázka pre pána, nerozmýšľaj nad somarinami , tak zaručíš že sa bábetku bude dariť, 🙄 každé tehu je iné polovica žien nemá nevoľnosti, to by bolo potratov.......nerozumiem fakt ženám čo majú také myšlienky, treba myslieť pozitívne a užívať si tehu