Zúžený hrtan 3-mesačnej dcérky
Ahojte. Dcéra má 3 mesiace a od malička má zúžený hrtan. Resp príchlopka nie je okrúhla ale omegovitá, a zužuje ten hrtan. Kvôli tomu v noci chrápe a cez deň "krochká". Mala byť teraz prvýkrát očkovaná, tak sme prišli k doktorke a ona nás odmietla nakoniec, že máme ísť do nemocnice pod dozor. Zľakla som sa, pýtala som sa prečo? Že kvôli reakcii, že s týmito vakcínami nie je problém, ale človek NIKDY NEVIE. Samozrejme ma strach už celkom ovládol a chcela som vedieť viac. Že keď začne od bolesti plakať, aby jej nezlepilo chrupavky v hrdle 🙈 no to už panika vo mne. Avšak nedalo mi to, spýtala som sa, že keď jej dávali infúziu do hlavičky a trvalo to niekoľko minút, niekoľkokrát sa až zašla od bolesti, že vtedy sa nestalo nič, na to mi dr povedala, že to je iná bolesť.
Tá doktorka robí svoju prácu vyše 30 rokov a netrúfa si zaočkovať moje dieťa. Nevyčítam jej to, samozrejme budem radšej, keď to bude v nemocnici, keby niečo. Avšak sa chcem spýtať vás, ktoré ste tu, či ste si prešli niečím podobným, alebo poznáte niekoho, kto mal tiež "zdravotný problém" a po vakcíne sa nič nestalo?? Moje dve staršie deti boli zaočkované bez problémov, inou doktorkou, ktorá odišla do dôchodku a táto ju nahradila. Staršia dcéra mala 2,98mm dierku na srdiečku a hocikedy prestala dýchať, lebo sa jej miešala neokyslicena krv s okyslicenou a v tom problém nevideli a bez problémov ju zaockovali. Je ten hrtan až takou veľkou hrozbou? Doktorka mi viac k tomu nepovedala, trvala stále na svojom, že kvôli reakcii máme ísť do nemocnice...
@levandulova111 ahoj, veď sa nemusíš báť.... Ide o to, aby bola dcéra pred dohľadom pre každý prípad 🤷. Tam ju zaočkujú, pravdepodobne sa nič nestane a pôjdete domov. Ak však by sa niečo stalo, tak doktori skočia a vyriešia problém. A zas pôjdete domov. Doktorka je prehnane opatrná, ale nemyslím si, že táto lekárska vlastnosť je úplne na škodu. Nás tiež naša poposielala na xy vyšetrení do nemocnice, tam na nás kukali ako puky, že wtf, ale vyšetrili a povedali, že všetko je ok. Takže ber to skôr tak, že doktorka chce ísť na istotu. Nie tak, že sa isto niečo stane. Ja úprimne pochybujem, že dcérke niečo bude.
@mikadooo ukludnila si ma, ďakujem... Len ako som písala, doktorka to hovorila takým štýlom, že som naozaj začala mať strach... O jedno dieťa som pred rokmi prišla, o toto zas mám prehnaný strach kvôli tomu 🙈
@levandulova111 dôležité je co povedal ORL pediatricka je prehnané úzkostliva, ale ma na to právo nechce ísť do toho, tak to hodí na doktorov v nemocnici.Ako môže byť plač pri očkovaní a plač po podaní infúzie iny?plač je len plač
Zbytočne Ta vystrašila, ale neboj sa bude to dobre
Objektívne toto nie je dôvod očkovania pod dohladom. Lekárka bola alibistka a tým dieťa vystavila v podstate nepotrebnej hospitalizácii s ďalšimi rizikami... napríklad takéto dieťa ovela viac ohrozí keď tam na detskom oddelení kde budú očkovať schytá infekciu dýchacích ciest s ťažkým priebehom (RSV, rôzne iné dýchacie vírusy, a pod.).
@luccija veď práve, ORL povedal, že ďalšia kontrola už nie je potrebná, že to nie je nič vážne... Boli sme už v nemocnici, lebo malá akútnu bronchitidu. Ale podávali jej len lieky orálne, aj spreje, saturaciu mala kontrolovanú 4x denne a všetko v poriadku. Cez infúziu jej bol podávaný roztok na doplnenie tekutín, plus vitamín C. Aj výtery z nosa, hrdla, odber krvi, všetko mala negatívne. Akurát tam chytila stafylokoka 🙈
@drake122 nie, vraj hospitalizácia nebude, že ju zaockuju v ambulancii pri detskom oddelení, počkáme približne pol hodinu a pôjdeme domov, ak bude všetko ok 🙈
@levandulova111 tak tomu verím, strata dieťaťa robí svoje so psychikou... Neboj sa, všetko bude ok. 🙂
Chapem, keby cosi nema na to vybavenie a v nemocke maju. Je to bezny postup, nelajzne si to. Nemusi sa nic stat ( nas po ocko nikdy neplakal dlhsie ako minutu). Ale tak chapem tu opatrnost.
@mikadooo veľmi v to dúfam, prvé dve deti som takto neprežívala, proste som to brala v pohode... Teraz si pripadám ako blbec, všetko preháňam, zveličujem, strachujem sa prehnane a myslím aj na zlé veci 🙈
@kiki68 áno, ja som tiež rada, že radšej budeme mať po ruke hneď doktorov aj vybavenie keby niečo, ale o to viac sa bojím, lebo mi to príde ako niečo "nebezpečné", keď takéto opatrenia, už premýšľam nad všetkým možným a tým pádom som stále nervózna 🙈 už nech je štvrtok a máme to za sebou, takto som jedno klbko nervov...

A to so staršou dcérou som chodila na kardiológiu, s touto mladšou iba na vyšetrenie krčnému, ktorý jej zistil ten zúžený hrtan, ale povedal, že to nie je nič vážne a vyrastie z toho a na ďalšie vyšetrenia, ani na kontroly nás neobjednal, iba to jedno vyšetrenie absolvovala.... Preto som teraz v rozpakoch a neviem čo čakať od očkovania a bojím sa...