Zväčšená obličková panvička u bábätiek
Ahojte mamičky, boli sme dnes so 7 mesačnou dcérkou na sone bruška a zistili jej zväčšenie obličkovej panvičky prvého stupňa. Malo túto diagnózu niektoré z vašich nábätok? Keď som išla z pôrodnice nič mi o tom nepovedali. Ďakujem.
@janie7 moja to ma tiez, zistilo sa to ked mala zapal obliciek ako 5 mesacna a boli sme hospitalizovane dlho... tiez som o tom nevedela v porodinici povedali, ze je vsetko OK. Teraz po roku sme boli na sono a stale ju ma zvacsenu.
@anonym_5aac7e Ahoj, vďaka za odpoveď. A pri tej hospitalizácii dcérke podávali aj nieaké antibiotiká? A zmenšuje sa panvička či ani nie? Ak sa môžem spýtať ktorý stupeň má dcérka?
@anonym_5aac7e Ahoj, vďaka za odpoveď. A pri tej hospitalizácii dcérke podávali aj nieaké antibiotiká? A zmenšuje sa panvička či ani nie? Ak sa môžem spýtať ktorý stupeň má dcérka?
@janie7 ano bola mesiac na infuziach v nemocnici, a dalsi mesiac doma som jej davala atb dalsie... nezmensuje sa ta panvicka. Dr hovoril, ze sa to bude riesit az ked jej to bude robit problemy. Zatial dalsi zapal obliciek nemala, nema problemy, ale v moci ma stale bakterie :/
V archive je o tom dost popisane.hladaj dilatacia panvičky
@janie7 ano bola mesiac na infuziach v nemocnici, a dalsi mesiac doma som jej davala atb dalsie... nezmensuje sa ta panvicka. Dr hovoril, ze sa to bude riesit az ked jej to bude robit problemy. Zatial dalsi zapal obliciek nemala, nema problemy, ale v moci ma stale bakterie :/
@anonym_5aac7e Fuu, tak ste si vytrpeli poriadne. Snáď sa to bude postupne zlepšovať 🙏🏻. Naša malá nemala vôbec zápal a má čistý moč, tak sa na to prišlo úplne náhodou keď sme išli na sono bruška. A akú veľkú má tvoja dcérka oblickovú panvičku teraz?
@janie7 moja dcéra ma rozšírenú panvičku 1. stupňa, čiže len minimálne a zistili jej to v pôrodnici. Ja som bola extrémne vystrašená. Casom som zistila, že to nie je žiadna rarita a má to veľa ľudí. Dokonca aj my starší, len u nás sa sono obličiek nikdy nerobilo, tak o tom väčšinou ani nevieme. Väčšinou to nespôsobuje žiadne problémy. My sme zo začiatku chodili pár krát do roka na nefrologiu, kde sa to sledovalo. Potom raz za rok a teraz má dcéra 4 roky a vyradili ju z evidencie. Nikdy nemala žiaden zápal, baktérie v moči, ani žiaden iný problém. Nikdy nebrala antibiotiká a je úplne zdrava. Vždy som mala pocit, že sme tam "omylom", keďže jej nič nie je, ale netreba to podceniť ani zanedbať. Ako som napísala, väčšinou sa to len sleduje.

@janie7 moja to ma tiez, zistilo sa to ked mala zapal obliciek ako 5 mesacna a boli sme hospitalizovane dlho... tiez som o tom nevedela v porodinici povedali, ze je vsetko OK. Teraz po roku sme boli na sono a stale ju ma zvacsenu.