Zvracanie dojčeného dieťaťa z mliečnych výrobkov

saski333
2. júl 2014

Mam taky problem moje rocne dojcene dieta zvracia z jogurtu, nutrilonu a mliecnej kase, na kozi na atopicky ekzém. vysetrenia jej robili nemá alergiu na kravske mlieko ani intoleranciu laktozy aj napriek tomu zvracia po par lyzickach jogurtu aj 10 krat uplne do kyselin. Terapia ze mam prestat dojcit a skusat formule ktore jej sadnu. Stretol sa niekto s tymto. Dakujem

lauricka
2. júl 2014

pokracuj v dojceni a uplne vysadit ine mliecne vyrobky 🙂 kravskemu mlieku sa vyhni, ani Ty si to nedavaj. Vydrz a sleduj, co to spravi. Ak Ti materske nevracia a nema z toho problemy, preco prestavat dojcit? To je logika, ked z mliecnych veci a nutrilonu zvracia, tak prestat dojcit a dat inu formulu, lekar bol na mol? 😀 Odporucam konzultovat s inym odbornikom.

saski333
autor
2. júl 2014

Bez mlieka v strave som uz 9 mesiacov a bez jogurtov 6 mesiacov lebo sa mi zdalo ze ju prehana ked ju potom nadojcim, no ja by som chcela aj sama prestat dojcit lebo v noci sa bud
i este stale 2x, a aj tie obmedzenia v strave, a mozno aj ten ekzem je z mojej stravy co zjem neviem už som s toho nestastna. Hrozne ma zarazilo to ze mam skusat na nej tie formule myslela som ze mi niejak poradia konkretne mliecko ktore by mohla.

zuzimino
2. júl 2014

@saski333 ja dojčím a jem úplne všetko okrem štiplaveho. Vôbec sa ničím neobmedzujem. A ja by som tiež malej nedávala jogurty, mliečne výrobky ani nutrilon, ak nechce. Mojej som tiež robila hami kašičky ale nie vždy mi to zjedla a niekedy aj zvracala po nej. Skúsila som jej dať aj normalnu krupičnú kašu ale nechce ani tú. Tam to proste nelubi, dávam jej niečo iné a možno to bude chcieť inokedy. ale nasilu jej to dávať,načo. Veď ani my nelúbime jesť všetko.

zuzimino
2. júl 2014

moja si zase dá radšej broskyňu alebo uhorku 🙂

ajana1
2. júl 2014

@saski333 tak my sice este neprikrmujeme ale co sa tyka jedla absolutne sa neobmedzujem. Dokonca aj to stiplave papam 🙂 Nam konzultantka odporucala aby som jedla presne ako pred tehu a predtym ako som zacala kojit aby si maly zvykol na vsetky chute. Urcite by som uprednostnila kojenie pred umelinami

luba41
2. júl 2014

to že vám testy nepotvrdili alergiu na BKM, neznamená , že ju dcérka nemá / testy do 3rokov sú nespolahlivé, to Ti tu potvrdia všetky mamky, ktorých deti majú alergiu na BKM / a to že máte atop. exém, to len potvrdzuje /.. absolutne jej nedávaj nič mliečne /ani mlieko, ani UM, jogurty, maslo a pod/..musíš odsledovať aj stopové množstvá vo všetkých potravinách-chce to čítať zloženie..a dietu musíš držať aj Ty, kedže dojčíš..skončiť dojčenie je blbosť, UM Ti nezaručí, že sa nebude budiť v noci..a u detičiek aj dospelých je úplne normálne, že sa v noci budia...ved aj Ty sa v noci budíš, len sa pretočíš na druhú stranu a pod...dieťa k tomu potrebuje prsník, fľašu, podať dulík a pod..
prečítaj https://www.modrykonik.sk/alergia-na-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/ekzem/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/detsky-atopicky-ekzem/
http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/clan...
http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/jak-...
http://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/elimin...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/
@saski333

cackaa
2. júl 2014

Tiež by som vysadila všetky mliečne výrobky a pozorovala čo to spraví. Môj syn sa mi dosť vysypal po vlašských orechoch a tiež mu po testoch na alergológii povedali, že na ne nie je alergický. Ale vysypal sa aj druhý krát a doktorka mi povedala, že to na testoch z krvi vôbec nemusia zistiť. Takže...hop alebo trop...radšej mu ich nedávam...
A inak takto reagujú na mliečne výrobky silný alergici na mliečnu bielkovinu. Niekomu stačí aj lyžička.

lauricka
2. júl 2014

@saski333 vobec sa nespoliehaj, ze ked prestanes dojcit, tak ti dieta prespi celu noc. Na to sa vykasli. Moje dvojicky dostavali UM v noci a kludne 2-3x pytali a prestali mozno az niekedy v 15 mesiaci. Je to zlozvyk, no trvalo nam, nez sme sa ho zbavili. To, ze ti neporadili inak, nepomohli, to znamena, co som napisala. Najdi si ineho lekara, urcite tam nemate len jeho jedineho. A suhlasim s tym, ze testy nie su spolahlive. Ovela spolahlivejsie su reakcie dietata na potraviny, ktore Ty nazivo vidis.

saski333
autor
2. júl 2014

Dakujem za radi. Ja viem s tym obmezovanim mate pravdu len to uz je v mojej hlave lebo mala do dvoch mesiacov bolesti bruska tak tam to zacalo, potom v 5 mesiaci ekzem tak znovu som sa snazila najst nieco co jej skodi myslela som si ze já nieco zle robim. Na tu alergiu na BKM zevraj by mala aj ine alergicke priznaky nie len zvracanie. Este som dakde citala ze dojcene deti mozu mat neznasanlivost na mliecne vyrobky ze nevedia stravit inu bielkovinu co si o tom myslite?

luba41
2. júl 2014

@saski333 v tých odkazoch, čo som Ti vyššie písala, tak hned v prvom máš napísané:
Alergia na mlieko (tiež alergia na bielkovinu kravského mlieka, alergia na BKM) je imunitná reakcia organizmu na bielkovinu kravského mlieka. Teda organizmus alergika tvorí protilátky proti bielkovinám mlieka. Dochádza k tvorbe špecifických IgE protilátok alebo non-IgE. Môže sa prejavovať jedným alebo kombináciou viac príznakov z širokej škály kolík, hnačka, zápcha, vracanie, gastroezofageálny reflux, hlieny alebo krv v stolici, ekzém, žihľavka, opuchy, časté choroby dýchacích ciest, časté zápaly stredného ucha, dlhodobá nádcha alebo kašeľ, astma, nechutenstvo, nepriberanie, chudokrvnosť, nepokoj, poruchy spánku, poruchy správania. Alergia na BKM postihuje približne 5 - 7% malých detí (detí do 3 rokov). Niektoré pramene uvádzajú až 10%.

veronika271215
18. dec 2019

@saski333 ahoj, ako ste nakoniec dopadli? Mame podobny problem 😢