icon

Skúsenosti s narkózou u malého dieťaťa?

monca0021
15. jún 2026

Ahojte, prosím o pomoc skúsenosti, upokojenie pretože prežívam aktuálne hrôzu. 1 júla ide maly do narkozy 3,5 roka. Mal sopliky minulý týždeň teraz už len také dozvuky. Do narkozy ide kvôli zúbkom, dva predné vybil na odrazadle úplne len trčia korene plus ma aj kazy bohužiaľ zúbky sa nám začali štiepit od prvého zubu. To je téma na dlhšie otázka znie mate skúsenosť s narkozou u tak malého dieťaťa? Malý je veľmi živý obávam sa aj toho momentu predtým ze ako bude vyvádzat aj momentu po zobudení. Ako to zvládali vaše deti? Mali po tom aj bolesti veľké? Vracali po zobudení pripadne boli nejaké agresívnejšie napríklad? Ďakujem za všetky skúsenosti mám z toho totálnu paniku. Sama mam strach z narkozy a keď je to u môjho dieťaťa je to ešte horšie ci nemôže nastat nejaká komplikácia veľká... Ďakujem

anonym_9ff938
15. jún 2026

😳😳😳😳žiadne bolesti, žiadne zvracanie, žiadne problemy, žiadna agresivita
Je to narkóza, nie jed na potkany. Navyše ty popisuješ pomerne krátky zákrok, žiadnu veľkú operáciu.
Veď do narkózy dávajú aj pár dňové bábätka

Jedinú komplikáciu vidím v tebe. Že ty svoj strach a úzkosti prenesieš na dieťa a kvôli tomu bude dieťa nervózne a vystrašene

biba_18
15. jún 2026

môj bol mladší, zvládal to dobre, treba dávať pozor aby mal naozaj prázdny žalúdok...

doriiis
15. jún 2026

Vyvádzať nebude. Dajú mu oblbovak a hotovo. Samotnú narkozu si ani pamätať nebude.
No a keď sa zobudí, tak sa uvidí. Môže vracať. Ja som vracala. 🤷🏻‍♀️

zuzi_h
15. jún 2026

Dcérka bola ako 3,5 ročná 2x v narkóze, prvýkrát mala vážnu operáciu, zvládla to dobre. Tiez som sa bála, to určite každá mama, ale nemala nijaké z hore uvedených príznakov, vracanie, agresivita...

monca0021
autor
15. jún 2026
@anonym_9ff938

😳😳😳😳žiadne bolesti, žiadne zvracanie, žiadne problemy, žiadna agresivita
Je to narkóza, nie jed na potkany. Navyše ty popisuješ pomerne krátky zákrok, žiadnu veľkú operáciu.
Veď do narkózy dávajú aj pár dňové bábätka

Jedinú komplikáciu vidím v tebe. Že ty svoj strach a úzkosti prenesieš na dieťa a kvôli tomu bude dieťa nervózne a vystrašene

@anonym_9ff938 súhlasím v tomto určite pravdu preto budem tlačiť manžela aby bol priamo pri tom a ja asi čakať na chodbe

anonym_b4487d
15. jún 2026

@monca0021 dcére trhali zuby v CA, boli sme klasický v nemocnici. Tiez 3,5 ročná. Keď ju doniesli, hneď hej dali tiecť infúzie, to ešte spala, cca.hodinu. keď sa však zobudila, bolo to peklo. Aspoň pre mňa. Bola dezorientovana, vymyslala, plakala, chcela chodiť, potacala sa ešte. Niečo jej pichli na ukludnenie. Pospala si a potom to už bolo lepšie.
Neboj sa ale. Všetko bude ok

monca0021
autor
15. jún 2026
@anonym_b4487d

@monca0021 dcére trhali zuby v CA, boli sme klasický v nemocnici. Tiez 3,5 ročná. Keď ju doniesli, hneď hej dali tiecť infúzie, to ešte spala, cca.hodinu. keď sa však zobudila, bolo to peklo. Aspoň pre mňa. Bola dezorientovana, vymyslala, plakala, chcela chodiť, potacala sa ešte. Niečo jej pichli na ukludnenie. Pospala si a potom to už bolo lepšie.
Neboj sa ale. Všetko bude ok

@anonym_b4487d môžem sa spýtať po zákroku mala bolesti a doma? Tiež predpokladám ze budu viac trhať

anonym_8abca0
15. jún 2026

moji obaja kazdy trikrat v narkoze, aj zlozitejsie veci, jeden raz mladsi vyvadzal ako skolkar, ale on je celkovo herec, takze si dal zalezat - vecer sme uz ani nevedeli, ze daco bolo
starsi bol mladsi ako rok dvakrat uspaty
nestresuj sa, ja som z titulku mala pocit, ze ide o nieco sialene alebo hrozostrasne a toť narkozka

biba_18
15. jún 2026

joj, a ešte - normálne išiel na sálu s plyšakom (resp. z izby na narkózu), že oni mu to vezmú keď ho uspia, normálne pani doktorka mu dovolila nech nestresuje ... a s tým plyšakom ho potom doniesli aj na izbu ..

anonym_b4487d
15. jún 2026
@monca0021

@anonym_b4487d môžem sa spýtať po zákroku mala bolesti a doma? Tiež predpokladám ze budu viac trhať

@monca0021 mojej trhali 4 zuby. Jedine trosku opuch mala. Boli sme v nemocnici este cez noc, ráno nás púšťali. Povedali mi, aby som jej aspoň 1 deň dala nurofen. Tak som aj urobila, keď sme došli, dala som jej a celý deň ešte doma spinkala. Takisto aj na noc. Na druhý deň už behala ako šarkan. Dáte to, neboj sa 😊

anonym_9ff938
15. jún 2026
@monca0021

@anonym_9ff938 súhlasím v tomto určite pravdu preto budem tlačiť manžela aby bol priamo pri tom a ja asi čakať na chodbe

@monca0021 treba sa trochu zmobilizovať a byt oporou pre dieťa
Držím palce

anonym_b4487d
15. jún 2026
@biba_18

joj, a ešte - normálne išiel na sálu s plyšakom (resp. z izby na narkózu), že oni mu to vezmú keď ho uspia, normálne pani doktorka mu dovolila nech nestresuje ... a s tým plyšakom ho potom doniesli aj na izbu ..

@biba_18 ja som s mojou išla až pred sálu, do cakačky, tam jej anesteziolog pichol do kanyly uspavak a do 3 sekúnd zaspala. Bral ju na rukách potom na sálu. Taktiez potom som si po ňu došla priamo pred operacku. Zase ju mal na rukách a čakali ma spolu. Veľmi mi to vtedy psychicky pomohlo.

anonym_0ae062
15. jún 2026

ja som bola na nervy, ked malej mali vyberať nosne mandle a mali ju dať do narkozy takže viem ako sa citis. Určite to zvladnete ❤

monca0021
autor
15. jún 2026

Ďakujem baby asi som potrebovala len trochu upokojiť, staršiu mam kludnejsej povahy ta zvláda všetko ľavou zadnou a to si prešla fakt ťažšími vyšetreniami ale malý je hystericky len u obvodného preto mam predtým rešpekt. Nakoniec určite ako sa poznám pôjdem sním ja keďže je veľký cicik na mňa, ďakujem za povzbudenia

monca0021
autor
15. jún 2026
@anonym_b4487d

@monca0021 mojej trhali 4 zuby. Jedine trosku opuch mala. Boli sme v nemocnici este cez noc, ráno nás púšťali. Povedali mi, aby som jej aspoň 1 deň dala nurofen. Tak som aj urobila, keď sme došli, dala som jej a celý deň ešte doma spinkala. Takisto aj na noc. Na druhý deň už behala ako šarkan. Dáte to, neboj sa 😊

@anonym_b4487d ďakujem my cez noc nebudeme mame to u sukromneho

usla35
15. jún 2026

@monca0021 neboj, vsetko bude v poriadku a hlavne ty bud kludna a potom uvidis, ze aj on bude. Mojho operovala ked mal 1 rok a ked mal 4 roky. Prvu operaciu dost preplakal ked sa zobudil po narkoze ale ani sa tomu necudujem, on tomu nechapal co mu, to bolo dost tazke ale ked ho uz operovali a mal 4 roky, tak sme sa o tom vela rozpravali a to uz dopadlo velmi dobre. Po operacii ked mi ho doviezli tak este hodinku a pol spinkal a ked sa zobudil tak uplne super, ani nevracal, ani neplakal. Takze hlavne klud a neboj, vsetko bude dobre

anonym_362b16
15. jún 2026

Malý bol na mr ked mal rok a pol,uspaty bol 30-40min asi
Ked sa zobudil ešte musel byt na monitorovani a to bol jediný problém ho udržať a že nemohol jesť 🙂
No čo sa týka zubov konkretne neviem, možno dajú niečo na bolesť prípadne

rachel36a
15. jún 2026

Mam skúsenosť s narkóze u syna keď mal 8 dní, 10 mesiacov, 14 mesiacov a 6 rokov...a to prvé dve boli dlhé, náročné operácie....toto co dávajú kvôli zubom je ľahká narkóze, nemáš sa čoho obavat

janinah
15. jún 2026

Niet dôvod na paniku,ľudia z oper.sály vedia ako pracovat s deťmi.Vystresovany rodič vie vystresovať aj dieťa, to asi nechceš.A dnes su uz aj skvele lieky,nežiaduce ucinky po narkoze sú minimalne.

annak14
Včera o 07:35

Moja mala mala 2,8 roka ked mala narkozu kvoli mri mozgu. Tiez som sa bala ako to prebehne. Ale moje obavy boli uplne zbytocne. Pred tym ako jej dali infuzku jej dali este oblbovak vo forme cipku. Bola do par minut uplne uvolnena a ospala a ked jej davali privod vobec si to neuvedomovala.po zobudeni bola chvilku pritomna , potom zas spala. Den prebehol v pohode , ziadna trauma, ani nic podobne…

oskvarka
Včera o 07:38

@monca0021 dva krát mala dcéra narkózy v 4 a v 5 rokoch nikdy nemala žiadne vedľajšie účinky našťastie a to bolo menej ako rok medzi. Urcite je to individualne ale tak treba veriť že všetko bude ok. Držím palce

zuzuliatko18
Včera o 13:57

Syn bol opakovane na MR vysetreni a na niekolhodinovej operacii hlavy, jediny problem Mal s tym, ze musel mat kanylu. Narkozu zvladol bez problemov. Vacsi strach som mala ja. Pred operaciou ho vzali odo mna a uspavali ked som uz pri nom nebola, inak na MR vysetrenia som ho priviedla, uspali ho pri mne a ked bolo po vysetreni ma zavolali, ze mam prenho prist.