7-dňové bábätko po dopapaní nevie zaspať
Mám 7-dňové bábätko, je na UM (Beba Sensitive), pije cca 60 ml každé 3 hodiny. Problém je, že po kŕmení vôbec nevie zaspať. Aj keď si odgrgne (alebo niekedy ani nie), je unavená, zíva, ale nespí aj 2–3 hodiny. Neplače silno, skôr je nespokojná, stoná, sem-tam zaplače ale je vidieť že je veľmi unavená ale nedokáže zaspať
Skúšala som:
• odgrgnutie
• nosenie, hojdanie
• ticho, tmu
• teplú plienku na bruško
ale aj tak často nezaspí 😔
Som už veľmi vyčerpaná a neviem, či je to normálne u tak malých bábätiek, alebo robím niečo zle. Čo môže pomôcť
Prosím, mali ste to niektoré podobne? Kedy sa to zlepšilo?
Ďakujem každému za odpoveď 🤍
Pevne zavinutie a biely šum by som skusila. A cumel. A nehojdala v ziadnom pripade.
To že sa napapa neznamená že hneď musí zaspať je ešte malička je to normálne
Skus biely sum, dat do kocika a hojdat+hybat dopredu dozadu 20-30 minut
Pevne zavinutie a biely šum by som skusila. A cumel. A nehojdala v ziadnom pripade.
@barka1 prečo nehojdala?
@barka1 prečo nehojdala?
@mullerova46 pretoze na tom može velmi lahko a rychlo vzniknut "závislost". Poznám dost matiek, ktoré do roka uspavali dieta na rukách.
@sara8h Nasa po tyzdni musela mat kombi UM a MM a pila tak 40ml max z flasky, mala reflux a musela som ju krmit a aj v kociku mat len v polosede. A inak to mlieko sadlo? Nema nejake problemy traviace?
@kiki68 práveže nepozorujem nič stolica je pekná kaká pekne ani nejako neplače neporozujem nafúknuté bruško dávame aj espumisan
@sara8h moj tiez pil viac ako bola základná davka. Robila som dve flasky. Jedna mala základnú davku a druha mala ja neviem 40ml. Vypil jednu a potom cast z druhej, vyplul flasku, odkrgol a spal. Tak som zistila kolko mu mam robievat. Potom, ked za mesiac zase bol problem so spankom, tak som zase spravila dve flasky. A takto az do príkrmov. Potom sa vedel uz lepsie napapat.
@sara8h do 30 min po jedení je normálne že môže bábätko zaspávať
@mullerova46 pretoze na tom može velmi lahko a rychlo vzniknut "závislost". Poznám dost matiek, ktoré do roka uspavali dieta na rukách.
@barka1 😂 vôbec vás nestrasi závislosť na cumlíky ktorý deformuje chrup a vo vyššom veku aj natrvalo ? Zavinovačka je tiež závislosť a potláča morov reflex takže trvá dlhšie a dieťa ak sa pogrcka sa môže zvratkami udusiť lebo sa nemôže hýbať. Tlieskam
@barka1 😂 vôbec vás nestrasi závislosť na cumlíky ktorý deformuje chrup a vo vyššom veku aj natrvalo ? Zavinovačka je tiež závislosť a potláča morov reflex takže trvá dlhšie a dieťa ak sa pogrcka sa môže zvratkami udusiť lebo sa nemôže hýbať. Tlieskam
@mullerova46 cumlik treba vziat včas. Trebars v roku a pol. O uduseni v zavinovačke kvoli zvířátko som este nepocula. Ale mám pred ocami švagrinu, ktora nekonečné dlho skákala na fitlopte s batolatom v naruci, aby zaspalo.
Nie som lekar, netuším nic o spomenutom reflexe. Len píšem o vlastnej skusenosti a skusenosti zien z mojho okolia.
Vsak maminka si vyberie z názorov a rad, ktoré si tu precita. Nejake ironické pasivno-agresivne útoky su zbytocne.
Krásne sviatky!
@mullerova46 cumlik treba vziat včas. Trebars v roku a pol. O uduseni v zavinovačke kvoli zvířátko som este nepocula. Ale mám pred ocami švagrinu, ktora nekonečné dlho skákala na fitlopte s batolatom v naruci, aby zaspalo.
Nie som lekar, netuším nic o spomenutom reflexe. Len píšem o vlastnej skusenosti a skusenosti zien z mojho okolia.
Vsak maminka si vyberie z názorov a rad, ktoré si tu precita. Nejake ironické pasivno-agresivne útoky su zbytocne.
Krásne sviatky!
@barka1 Hojdanie práve bábätko upokojuje, vytvára mu pocit bezpečia a pohody. Uvoľňuje v ňom napätie. Pripomína mu totiž prostredie maternice.
ahoj aj u nas to tak bolo a vyrazne pomahalo pohupovanie na fitlopte, no uplne mini babatko veru aj v noci po napapani zaspaval hodinu-dve, spal hodinu a potom zas chcel papat, preslo to casom a zrazu prespaval celu noc 😊 drzte sa 💕

Moja taká bola keď bola ešte hladná, v týždni života pila na jednu dávku 90ml mlieka, to jej bolo akurát