icon

Ako pomôcť dcérke znovu zaspať na obed?

kolobezkabicykel
7. mar 2026

Zdravím. Moja dcérka mala v januári 2 roky. Dovtedy bola úžasný spáč, pekne spinkala a aj spankové regresy zvládla veľmi dobre. Niekedy v polovici februára sa dcérke zhoršil obedný spánok. Najprv veľmi dlho zaspávala, neskutočne veľa rozprávala, príbehy z celého týždňa, skákala a hádzala sa po posteli a spánok nie a nie prísť, aj keď som videla, že je unavená. Skúšali sme ísť spávať skôr a potom aj neskôr, keďže bdelé okno má okolo 5,5 - 6 hodín. Trvalo to aj 40 minút, potom sme to vzdali, lebo to nemalo význam. Po zhruba týždni bez obedného spánku a neskutočne ťažkých večeroch sme pristúpili k núdzovému riešenie, a to k spánku v aute. Tam zaspí do 5 minút a pospí si 30 - 40 minút. Rada by som sa opýtala, či nemáte nejaké tipy alebo triky ako vrátiť spánok môjmu dieťaťu, keďže ho určite potrebuje. Ďakujem za všetky tipy. Spánku zdar! 🙂🙂🙂

anonym_b261bd
7. mar 2026

Syn bol zas od mala velmi zly spac a 40 min zaspavanie je standard, pomaha ho uplne unavit, plavanie, baby balance, odrazadlo, prejde aj 4 km peso, nezastavitelny. Vstava okolo 5 rano, chodi spat o 12, zaspi cca o 1 a moze spat max do 2, pol 3 inak zas nezaspi vecer🤣 mal obdobia ze nespal cez den vtedy som sa snazila nech aspon polhodku lezi a cosi to pomohlo. Tiez uz vela rozprava v suvetiach a podla mna to je len obdobie a prejde to😀 bude mat 2 roky. radu nemam ale drzim palce

anonym_345b4f
7. mar 2026

Skúšala si v kočíku uspať? To sa mi zdá pre denno-denný život praktickejšie ako auto. Môjmu synovi sa tiež dobre zaspáva keď sa hojdá (kočík, auto), takže to chápem. Na obedný spánok nechce o posteli ani počuť.

anonym_76f4a9
7. mar 2026

syn od 18 m nespával cez deň.

tejana
7. mar 2026

Máte v izbe dostatočnú tmu? Proste naša nevie spinkať, keď sa len zastrú žalúzie. My máme v spálni zatemňovaciu roletu aby bola čo najväčšia možná tma. U mojej maminy sme nemali a ako sa vyčasilo a slniečko vykuklo, tak tam nespala na obedny spánok ani po 2h uspávania 😔. Takže aj tam ideme kúpit zatemňovaciu roletu. Aspoň u nás to je tak.

oskvarka
Včera o 05:10

@kolobezkabicykel ide jar skúšala by som kočík moje deti tiež cca od takéhoto veku už nespali lebo bolo nad moje sily ich uspať... Ale jeden syn si sám zvolil poobednú spánok lebo mu ten stav nevyhovoval...ale on cica prst 🤦čo mu pomáhalo upokojiť (jediný a áno doteraz tento problém nevieme podstanit). Ale v tých zlomových krízových riešeniach sme mali kočík chodili sme deti uvozit. S tým že boli pripútané a mali zatiahnutý striešku miechy majú čo najviac kľudu. Niektoré deti to riešili tak že raz za dva tri dni zaspali už o piatej šiestej 🤦 ale tak ja mam,4 deti a celé je to ekosystém ktorý sa musel niekedy do nejakej strany prispôsobiť. Ak bývate v dome a môžete kočík dat na záhradu tak by som zvolila to.
Ak to nepôjde ja osobne by som len trpezlivo toto obdobie cca pol roka prečkala ono sa to utrasie. Aj bez toho spánku ale bude to všelijaké chvíľu.

jar_ka
Včera o 06:56

Aj u nás bolo také obdobie okolo 1r, kúpila som zatemňovací záves, ktorý dodnes používame. Dcéra má pomaly 4r a stále má obedňajší spánok.

mondolina
Včera o 07:10

vozíte ju v aute, aby spala? 2 ročnú? a to dokedy chcete takto praktizovať?
keď nechce spať poobede tak nechce, večer aspoň skôr zaspí.

kolobezkabicykel
autor
Autor odpoveď zmazal
kobkag
Včera o 09:04

Dcera mi prestala spavat poobede v rovnakom veku. Ked som uspavala dlhsie ako spala, tak som to zrusila. Ako nastupila do skolky, tak tam spala aj cez obed, ale cez vikend doma nie. A to je od narodenia milovnicka spanku.

sweaaa
Včera o 09:16

Dcéra mala 1rok a 3 mesiace keď prestala spávať poobede. A aj dovtedy som ju vyše hodinu uspávala, len nás to obe stresovalo.