Ako pomôcť dvojročnej dcére po pití vody lepšie spať?
Ahojte maminky, idem si od vás po radu, ktorá sa s tým stretla. Moja 2 ročná dcéra si začala pýtať každú noc vodu. Čo by samozrejme nebol problém, lenže potom je hore minimálne 2 hodiny. Posadí sa, povie, že mňam mňam, napije sa a potom sa len krúti a krúti. Pije z fľašky a dosť sa zhurta napije. Síce nikdy nemala dobrý spánok, od roka vlastne s tým bojujeme, ale riešili sme so spánkovom poradkyňou, zmenili sme jej režim a bolo to lepšie. Samozrejme celú noc ešte nikdy neprespala, aj keď raz, 2x sa zobudí a naspäť zaspí, tak mi to nevadí, ale nie, aby bola 2-3-4 hodiny hore. Lebo mali sme aj také, že bola tak dlho hore. Teraz sme jej opäť zmenili režim, lebo mala dlhý denný spánok, tak sme jej to skrátili, bolo to na chvíľku lepšie, no opäť začala byť každú noc hore 🙈 Ráno vstáva okolo 7:30-8:00 a denný spánok má hodinu, maximalne hodinu aj 15 minút.
Kojila sa do skoro jej 2 rokov, ja že sa niečo zmení a zázraky sa neudiali bohužiaľ 🙈 Spí medzi nami, takže sa buď pritúliť ku mne alebo k manželovi. Teplo nemáme v spálni, spí v spacom vaku, ktorý nie je hrubý a máme nonstop otvorené okno. Hluk tu nemáme, keďže bývame v dome na dedine. Ja už fakt neviem čo mam robiť, keď sa takto veľakrát zobudí, tak radšej idem sa vyplakať na záchod, lebo viem, že opäť nezaspí a ja som už z toho na prášky.
Chcem sa učiť nemčinu, baví ma to, aspoň niečo robiť popri materskej, ale som tak unavená každý deň, že sa nedokážem na to sústrediť 🙈
Dufam, že sa nájde mamička, ktorá mala podobný problém a vedela vyriešiť 🙏
Inak zabudla som napísať, že chorá nie je, že si pýta vodu, mala robené krvné testy a všetko je s ňou v poriadku. Žiadnu cukrovku, nič nemá. Už sme to riešili s pediatrom.
Ďakujem za každú radu 🙏
@lujza171997 skusila som mlieko dat trosku...moja do.3r ci dokedy pytala mlieko v noci tiez sme.mali rozne noci....ale všetko po tme som jej davala náhodou cikat.jej netreba?.aj to tak u nas sa prejavovalo ked bola vacsia ci náhodou nema mokru plienku a jej vadi ;)
vody daj len trosku tak deci, prestahuj ju do jej postele. Pripadne vodu nedaj, uplne zrus! Ja dávam len ked su chori inak nie. Spia do rána. Prvého syna som tiez tak dlho kojila a flasu s vodou mal ako nahradz. Najväčšia blbist aka môže byt! Proste ju normalne na tvrdo pomerne rýchlo zruš.
@lujza171997 vidy jej nechaj vo fľaši len trošku, pol dcl jej stačí a najvyšší čas ju dať spať do vlastnej postele
Cvičí s tebou lebo vie, že môže. Dvojročné dieťa nepotrebuje cucať vodu z fľaše, daj jej dva glgy do pohára a zhasni svetlo, najlepšie dať aj vlastnú posteľ, dokedy ju chcete mať vo vašej?
@lujza171997 nechapem, naco si ju ucila na flasu, ked bola kojena do 2 rokov. Ved jej daj pit z pohara v noci, nech si trocha cucne, a nie nalievanie sa vodou.
Ahoj .
Ma spaci vak a je otvorene okno?nejaky nezmysel.
Mozno jej nevyhovuje ten spaci vak .
Ja by som jej paplon dala , flasku uz nie ,napit sa pred spanim.
Vlastnu postel ste skusali ? Su deti ktore lepsie spia ked su sami 😊
Vlastná izba. Vyhodiť spací vak.
Moja zas mala zvyk zobudit sa v noci aj 4x a pytat mliecko z flasky. Teraz je pravidlo ze mliecko moze pred spanim, ale v noci uz mliecko nedostane. Chvilu sa stazuje, ale zaspi potom dalej. Treba byt trochu tvrdy a vydrzat.
Tiež by som zrušila spací vak, dala jej na leto ľahkú prikrývku a do vlastnej postele.
K posteli fľašu s vodou, aby sa mohla napiť keď potrebuje aj sama.
To že tebe nie je teplo, neznamená, že nie je ani jej
Zrušila by som spací vak a vymenila ho za perinu.
V noci by som jej dala normálne vodu z pohára, spýtala sa či jej netreba cikať a spala ďalej. Nereaguj, zavri si oči, snaž sa zaspať....keď bude vidieť ze ty spíš uloží sa rýchlejšie aj ona.
Ťažko povedať ako, tiez mam doma nespáča, ktorý už má 8.5 roka.
Jediná rada, ktorú by som skúsila, ľahnúť si a tváriť sa ze spíš...svetlo ani nezapinaj, jedine možno také hviezdičky na plafon.
Mojim ešte stále púšťam pred spaním melódiu. Bieleho šumu, aby počúvali a nevymýšlali.
Ak ma potrebu napiť sa vody, určite by som jej nezakazovala...môže mať sucho v krku a nebude vediet ďalej spať ak sa nenapije- lebo zobudí sa tak či onak, ona sa nebude kvôli vode!!!,
Spi s otvorenými ústami? Možno máte veľmi suchý vzduch.
Nám samostatné spanie vôbec nepomohlo, syn bol ešte častejšie hore ako keď spal s nami.
Chápem že si zúfalá, ale žiaľ neostáva veľmi veľa možností, sú jednoducho deti, čo zlé spia. Môj sa budu stále minimálne aspoň raz za noc.
skus zameniť vodu za čaj na dobry spanok pre deti a poobede ju viac unavyť
@lujza171997 vidy jej nechaj vo fľaši len trošku, pol dcl jej stačí a najvyšší čas ju dať spať do vlastnej postele
@anonym_935033 ty vole... u dvojrocneho dietata by spanie vo vlastnej posteli malo byt prudko individualne... a nie ze najvyssi cas 🙈
Ahojte, ďakujem vám za všetky rady. Čo sa týka spacieho vaku, tak bez toho nechce zaspať. Vyskúšali sme aj paplón a vôbec sa jej to nepáčilo. Odkopavala sa a to som bola ešte častejšie hore, keďže som ju zakrývala. To bolo tak koncom zimy, teda ani okno sme nemali otvorené. A teraz si nemôžeme dovoliť, aby sme nemali otvorené okno, lebo by sme mali moc teplo v izbe. Je to malá izba.
Spať vo vlastnej izbe si neviem predstaviť, aby ešte spala. Je moc naviazaná na mňa a určite ju s tým teraz nechcem stresovať.
Čo sa týka že by spala s otvorenými ústami, to vôbec tak nespí. Dokonca aj keď má nádchu tak sa jej darí spinkať cez nos.
Ahojte, ďakujem vám za všetky rady. Čo sa týka spacieho vaku, tak bez toho nechce zaspať. Vyskúšali sme aj paplón a vôbec sa jej to nepáčilo. Odkopavala sa a to som bola ešte častejšie hore, keďže som ju zakrývala. To bolo tak koncom zimy, teda ani okno sme nemali otvorené. A teraz si nemôžeme dovoliť, aby sme nemali otvorené okno, lebo by sme mali moc teplo v izbe. Je to malá izba.
Spať vo vlastnej izbe si neviem predstaviť, aby ešte spala. Je moc naviazaná na mňa a určite ju s tým teraz nechcem stresovať.
Čo sa týka že by spala s otvorenými ústami, to vôbec tak nespí. Dokonca aj keď má nádchu tak sa jej darí spinkať cez nos.
@lujza171997 Mne z toho vychádza, že jej je teplo, nevie spať, preto je je smädná
Daj ju do svojej postielky s vami v spálni a ľahšie obleč, vyhoď spaví vak a daj jej prikrývku, odkryje sa, tak ju nezakrývaj, zakryje sa sama, keď jej bude chladno
@lujza171997 ak sa odkopava, je jej teplo, deti netreba zakryvat, ak sa odkopu, tak preto, ze im je teplo. Aj to moze byt dovod, ze pije. V tom vaku nema moznost odokryt sa, tak sa zobudi na teplo. Spi medzi vami? To jej je teplo duplom. Ak nechces do vlastnej izby, potom aspon samostatnu postel k manzelskej. Moji dvojrocni uz poobede nespavali, potom by sme do polnoci boli hore.
Ťažko povedať ako, tiez mam doma nespáča, ktorý už má 8.5 roka.
Jediná rada, ktorú by som skúsila, ľahnúť si a tváriť sa ze spíš...svetlo ani nezapinaj, jedine možno také hviezdičky na plafon.
Mojim ešte stále púšťam pred spaním melódiu. Bieleho šumu, aby počúvali a nevymýšlali.
Ak ma potrebu napiť sa vody, určite by som jej nezakazovala...môže mať sucho v krku a nebude vediet ďalej spať ak sa nenapije- lebo zobudí sa tak či onak, ona sa nebude kvôli vode!!!,
Spi s otvorenými ústami? Možno máte veľmi suchý vzduch.
Nám samostatné spanie vôbec nepomohlo, syn bol ešte častejšie hore ako keď spal s nami.
Chápem že si zúfalá, ale žiaľ neostáva veľmi veľa možností, sú jednoducho deti, čo zlé spia. Môj sa budu stále minimálne aspoň raz za noc.
Ja si myslím, že ako píšeš, že sú také deti. Ona teraz robí to, že sa zobudí pred štvrtou a pred šiestou zaspí. Ale mala noci, keď ani vodu nepýtala. Aj po kojení. Teda keď som prestala kojiť.
A čo sa týka lampy, tak my máme vonkajšie rolety, čiže vôbec žiadne svetlo nemáme v spálni, od narodenia tak spíme a aj sa robíme, že spíme (manžel sa nemusí ani robiť 😃), ale ona je tak proste hore 😅
@lujza171997 Mne z toho vychádza, že jej je teplo, nevie spať, preto je je smädná
Daj ju do svojej postielky s vami v spálni a ľahšie obleč, vyhoď spaví vak a daj jej prikrývku, odkryje sa, tak ju nezakrývaj, zakryje sa sama, keď jej bude chladno
@anonym_42dd3e práveže, keď boli tie teplá, tak asi nepýtala a teraz v ničí tu máme aj 14 stupňov, tak začala. Skôr mi to príde o zvyku.
Postieľku má pri nás a je aj otvorená, moc tam nechce byť, no skúsim ju tam nejako naučiť.
Ešte chcem zavolať pediatrovi, že by jej zobrali krv a pozrieť sa, či nemá málo železa. Vraj aj to dosť ovplyvňuje spánok dieťaťa.
Ešte chcem zavolať pediatrovi, že by jej zobrali krv a pozrieť sa, či nemá málo železa. Vraj aj to dosť ovplyvňuje spánok dieťaťa.
@lujza171997 Má aj iné príznaky nedostatku železa ? nechutenstvo, bledá, unavená a pod
Ak nie, odberom by som ju netrápila.
Podľa mňa práve pri nedostatku železa sú deti viac spavé, čiže by spánok v noci nemal byť problém
Rieš prioritne, to ako spí - skús vlastnú postieľku, aj menej obliecť na spanie
@lujza171997 to by sa prejavilo skor cez den, ze by bola unavena, nie na spanku. Mozno sa v tom case budi na cikanie, ze si uvedomuje potrebu…Nepises, kedy ju vecer ukladas, moze byt vyspata, ze sa zobudi.

Dcera bola podobny nespac, pomohlo ju prestahovat do vlastnej izby. Flasu s vodou som jej dala vecer k posteli, aby nemala dovod nas budit. Dostala aj baterku, keby jej bolo treba na wc - cisto len psychologicka barlicka. Odvtedy spala celu noc.