Ako riešiť hlučných susedov počas detského spánku?
Ahojte tie maminky ktoré mate domy...keď vám idú deti na obed spať a napr susedia búcha pili rozprávajú sa nahlas kričia alebo pes brese kosia tak riešite ze idete za nimi ich pekne poprosiť ci by nemohli kým dieta spi ?
Alebo to nechávate tak nech si deti zvyknú?
Ďakujem🙂
@terry658 ďakujem za odpoved🙂
Mali by sem nabehnut tie co minule nadavali na zivot v byte a hlavne Ta jedna hviezda co napisala ze treba si kupit dom na super pozemku a lokalite kde Ta susedia rusit nikdy nebudu. Jak keby clovek vedel kto bude byvat vedla.
A nie nikdy som nechodila klopat ani v byte, ani v dome by som nesla
u nás obedné spánky nerešpektuje ani môj muž, normálne kosí 😃 dieťa je v pohode.
keby si za mnou prišla, či v sobotu môžem odložiť pílenie dreva, tak by som sa ťa spýtala, kedy to prídeš spraviť. nie je to práve nejaká polhodinová zábavka a väčšinou pri tom ešte ďalší pomáha(jú), takže... a tiež to človek nerobí každý deň.
Okolo nás je kopa detí, bábätiek a teda nikto neriešil ešte že sa dačo robí.
Ani si to neviem predstaviť.
Ferko spí doobeda, Janko od 13stej do 15 stej, medzitým zaľahne Dorka do 16 stej a ... je tma.
Ľudia robia kedy môžu.
🫣 syn zaspal keď nám na dome opravovali strechu, čiže chodili asi dva metre nám nad hlavou, buchali a pilili.. Tak dobre si pospal, asi preto, že som nikdy nekricala na suseda z okna, keď asi polroka pravidelne začal pilit drevo v čase, keď syn chodil spať na denný spánok..
Keď sa narodí dieťa, prespí takmer celý deň. To si ako predstavuješ, že dáš do rozhlasu rozhlasit aby vaša ulica nic nerobila? Prosím ťa nepreháňaj, dieťa sa naučí spat aj pri píle, len ho netreba rozmaznávať a držať prehnane ako v bavlnke...
Na dedine je to proste tak, vždy niekto píli, kosí a pod. My napríklad so susedom, ktorého máme blízko, tak si normálne povieme, keď nám niečo vadí. Oni v lete mali napríklad vnuka v kočíku na dvore a sused prišiel nakuknúť, či zrovna niečo hlučné nejdeme robiť a normálne povedal, že nechal vnuka na dvore a jasné, že sme nezačali v tej chvíli kosiť a pod. Ja to beriem normálne, že si povieme. Ale to veľmi záleží od vzťahov, aké máte. Ja som hakliva na zvuky, ale ozaj neriešim každý prd, zavriem okná a vybavené. Čo mi vadí oveľa viac, sú jbnt majitelia tých psov, ktoré brešú nonstop, to nechápem, či sú hluchí alebo čo.
@akvi a ako mám psa utíšiť? Je poľovnícky. Šteká na každú myš
Sused sa pytal ci dieta spi, ja robim to iste.
Ked pilime dlhsie mame hlucnu party, oznamim to dopredu rovnako to robia susedia v bytovke. Mame whatsap skupinu aj na byte aj na dome.
Takže robota vám stála, ani ste sa nerozprávali, psy zalezení v búdach - asi preto ste mali takú tichú ulicu… 🤷♀️
A keď si jedného dňa pozvete deti na dvor a budú pri hre hlučné, tiež budeš taká úzkostivá?
Clovek sa vzdy nauci nieco nove, zijem na dedine cely zivot a nikdy som slovo cinkular nepocula. 🤔
Ozvi sa kludne, ja som sa tiez asi 3x ozvala, a ano chovala som dieta ako v bavlnke ... napr. ani som nedychala v case spanku a pod... a teraz ? Mam za odmenu dokonale dieta...stalo to zato...
@141117mmn a môj syn, ako píšem vyššie, dokázal spať aj v hluku, neznizila som sa k tomu, aby som každý deň kričala na suseda cez cestu, ci môže na hodinu prestať pilit, syn má 4 roky a je to dieta ako za odmenu.
Na moj spanok tiez neberu ohlad ujacane decka susedov. On rana do vecera... ze radsej ani nechodin do zahrady. To uz kde sme? Nebudem kosit travu oebo susedove decko spi?
@belllinka haha presne, minule sa tu staozvali na hluk susedov v bytovke, tak radili odist do domu a teraz hovoria ze na dedine je hluk normalny 😀
@mamamasama tak existujú metódy, ako psa naučiť neštekať. Mne nevadí, keď občas šteká, ani keď niekto ide po ulici a psy začnú zaradom štekať. Ale aby niekomu pes štekal nonstop od chvíle, ako sa zotmie až do rána, to mi príde proste cez čiaru. A nonstop myslím nonstop doslova.
@katulienkax tak ale zase, ten hluk v dome je väčšinou sezónny, par hodín cez víkend.. To mi až tak nevadí, ale v bytovke mi fakt vadil celodenný dupot, buchot alebo keď som v noci musela počúvať susedovu diskotéku alebo hádky.. Alebo poznám aj také bytovky, kde počuješ aj keď si sused doslova prdne na záchode.. To radšej naozaj občas budem počúvať pílenie
My sme byvali cez ulicu k vlakovej stanici, cize sme poculi kazde hlasenie stanicneho rozhlasu. Nikdy mi nenapadlo ist za prednostom aby stisil rozhlas, lebo mi budi dieta. Dieta si zvyklo, tak ako sme si zvykli aj my. Aj na pilenie dreva a ostatne prace, ktore generuju hluk. Rovnako na stekanie psov a kikirikanie kohutov.
Mne sa sused vedla prisposoboval, videl ci mam na zahrade odparkovany kocik alebo nie. On pracuje z domu z dielne. Aj ked bol nas maly este babo som mu parkrat pisala ci by neskludnil svojho syna lebo trieskal a budil nase babo. Uplne normalny fajn vztah mame dodnes, pomahame si navzajom. Vsetko sa da normalne povedat. Zato druhi susedia…to uz je ina story..ti mi zacali bliakat kusok od kocika bars kedy. 😄 dementi hold..
Sme v dome a až po narodení dieťaťa mi došlo,aký tu je ruch a hluk... Za susedmi som ale nešla, život sa nedá zastaviť kvôli môjmu dieťaťu. To by nikto nikdy nič neurobil..vždy je nejaké bábo v okolí. Syna som preto chodila kocikovat mimo dedinu niekoľkokrát denne. Lebo rozhlas, susedia, deti idúce zo školy... Mala som kvôli tomu rada zimu, lebo vtedy mohol byť aj na dvore, všetci boli zalezeni doma. Dcéra spáva doma, len ju dám do inej izby, keď je víkend a susedia na dvore.
My máme cirkulárku rovno pod oknom 😂
Malý si zvykol. Už od narodenia bol zvyknutý na hluk. Môžem pri ňom vysávať, rozprávať sa, upratovať, kosiť, chlapi môžu rezať alebo hádzať drevo, prespí to, lebo je zvyknutý. Dokonca máme rovno za domom železničnú stanicu, vlaky pravidelne trúbia.
Áno, niekedy mu to skráti spánok, že sa na to zobudí, ale zväčša je to po vyše hodine spánku, tú prvú je tuhý, aj keby tanky padali 😁
Podla mna to skutocne nie je vhodne 🤷♀️ chapem, ze chces, aby ti dieta spalo, na druhej strane nebude predsa cela ulica sediet ticho v obyvacke 2-3x denne podla toho ako casto, kedy a kolko dieta spi, ak by sa nieco dialo v noci, ze vyslovene rusenie nocneho kludu, to by som pochopila
@141117mmn ďakujem vám ste milá vážim si normálnu odpoveď🙂
Ďakujem dámy aj za hlúpe komentáre nemôžeme byť všetci rovnakí prajem vám veľa zdravia a tie co ste normálne odpísali ostante takými ľuďmi dobrými akými ste minule jednému človeku ste dnes pomohli a to mne🥰
...že pes šteká? Hej, treba tam hneď nabehnúť a zakázať mu to 😃 Nehnevaj sa, ale to že Tvoje deti poobede spia neznamená, že sa z toho ostatní majú zblázniť a nebodaj prestať rozprávať, vypnúť telku, rádio, prestať s prácou, aby náhodou nerušili Tvoje deti😄 Jaaaj, ženy...
@141117mmn U nás by si veru neuspela, aby mi v mojom dome cudzí rozkazoval 🤣
Toľko len k tým hlúpym komentárom.. Vieš ako sa hovorí, na hlúpu otázku, hlúpa odpoveď 🙂
Inak tu ste sa do nej niektoré pustili strašne a fakt sa milo a normálne spýtala . Ja mám autorka dvojrocnu dcéru ktorá musí spať na obed ešte inak je zlá . A vedľa sú susedia čo majú fakt že hlučného syna a ten bol doteraz škôlkar a do škôlky viac chodil ako nechodil a vždy vždy vždy cez ten obed sa hral na dvore ale on je fakt divoký on hučí reve nadáva a fakt škaredé slova . Ale keďže mame fakt asi dobre izolovaný dom, zavriem okno a nepočuť vôbec nic. Len keď sedíš na dvore tak ohluchnes a chytáš nervy . Ale keby to bolo počuť dovnútra a mala by pre to nemohla spať, išla by som povedať . Takisto aj za cirkulárku a podobne . Babka býva v byte a keď sme u nej, tam ešte sa nestalo, že by pre niečo nemohla spať ;). Takže tak, určite ak by ti dieťa nemalo kvôli niečomu spať a veľmi by ho to rušilo a nepomohli by zavreté dvere okna, susedom povedz 🙂. Za to nič nedáš

Nie neriesim to..to ked dookola byva viac deti a kazde spi v inom case kedy maju pracovat? U nas stale niekto kosi pili oproti domu este mame krcmu v lete teda je tu riadny hluk..