Ako riešiť problémy s detským spánkom?
Ahojte malý mi je od 6tej hore máme nejaký ten režim 8:00-8:20 ho dávam na krátky spánok polhodinovy zaspal mi chcela som ho preložiť do postieľky on sa mi zobudil je 9:11 a on mi nechce spať pritom by spal hojdam ho už vyše hodinu bojím sa že to ovplyvní aj nočný spánok doteraz v noci spal dobre
@viktoria1751 a otázka je?...
@stellariaaquatica že čo by ste robili na mojom mieste
@viktoria1751 kľud dýchaj. Daj si kávu, jeho daj na zem nech sa hraje, pozerá, či čo zvykne robiť...nrmusi spať na povel. A priprav sa na to, že sa to bude stále zhoršovať. Dieťa nie je naprogramované. Ty sa musíš naučit žit podľa neho. Nie skákať podľa neho 😄
@viktoria1751 dúfam, že nič komplikovanejšie nebudeš riešiť... nechaj ho, nech sa unaví. Zbytočne ho uspavas, keď nie je unavený. Počkaj na ďalší spánok. A rátaj s tým, že tie spánky sa budú meniť a skracovat.
@viktoria1751 Deti nie su stroje, obcas sa jednoducho stane, ze sa spanok pokazi a tym aj zmeni denny rezim.
Ziadny den nie je nalinkovany a najma u polrocnych deti. A ano niekedy si spia hocjak a ano niekdy to ovplyvni aj nocny spanok. A? Aby si sa o 09:00 tohto "bala"?
Ukludni sa v prvom rade, nie je to uplne normalne.
Aky je stary? Mozno uz prechadza na menej spankov
@independent_woman 7 mesiacov včera mal chcem ho učiť do postieľky ja som ho hneď vybrala ako zaspal g kočíku ináč už v kočíku spal asi 2 minúty
@viktoria1751 kľud dýchaj. Daj si kávu, jeho daj na zem nech sa hraje, pozerá, či čo zvykne robiť...nrmusi spať na povel. A priprav sa na to, že sa to bude stále zhoršovať. Dieťa nie je naprogramované. Ty sa musíš naučit žit podľa neho. Nie skákať podľa neho 😄
@kavasmliekom on má červené očká a vyzerá že by spal
Ziadny den nie je nalinkovany a najma u polrocnych deti. A ano niekedy si spia hocjak a ano niekdy to ovplyvni aj nocny spanok. A? Aby si sa o 09:00 tohto "bala"?
Ukludni sa v prvom rade, nie je to uplne normalne.
@colsami jasné ja ťa chápem ale chcem ho učiť do postieľky ja už nevládzem ho kocikovat a ešte k tomu nemám žiadnu pomoc....
@independent_woman 7 mesiacov včera mal chcem ho učiť do postieľky ja som ho hneď vybrala ako zaspal g kočíku ináč už v kočíku spal asi 2 minúty
@viktoria1751 však to dieťa nie je robot. Aj ty jeden deň spis tak inokedy inak. Spánok sa bude meniť. Moji v tomto veku zaspavali na prsníku alebo v nosiči alebo v kočíku. Nerieš to. Proste spí menej alebo viac
@viktoria1751 no nič, ved nie je robot, spánok mu stačil, teraz bude hore, večer zaspi keď bude on chcieť 🤷♀️
@viktoria1751 takte spal si nespal? Veľmi zmätočne napísané. Ja tiež počas dňa nemám pomoc žiadnu, väčšina žien nemá počas dňa ked je muž v práci….. netreba stresovať, že teraz nebude spat večer. Môže spať aj 20 minút a byt fresh alebo hodinu. Proste musíš si všímať kedy je unavený a nie koľko je hodín, ako ma bdele okno naplnené. Bude mať čoraz menej denných spankov. Syn ma 9 a prechádzame na 2, a to je matematika lebo treba mu spať dlhšie aj doobeda aj poobede aby mi nezaspal o 18 h 3 spánok čo je nedobre na nočný spánok. Veď uvidíš sama dostanete sa tiež k tomu. Kľud pokoj a oddychuj tiež. Skús neuspavat v kociku ale zmeniť to na rukách, keď ešte nespí úplne daj ho do postieľky a hladkaj a skúšaj skúšaj skúšaj, veľa stastia
@viktoria1751 a aký má spánkový režim? Už je dosť veľký, netreba mu ho už upraviť na menej spánkov?
Zbytočná hodina strávená hojdaním. Však ty si zatiaľ porob,dieťa nech sa hrá. To má potom koľko spánkov? V týchto mesiacoch už mali moji len dva spánky, v roku už len jeden.
@viktoria1751 prosím, používaj bodky, ciarky.
@viktoria1751 tak určite by som takto nevysilovala jak keby sa stalo neviem čo.... Čo by som robila na tvojom mieste ? Nič. Nechcel spať, zobudil sa, pokračuj v režime zaspí možno trochu skôr večer. Nič hrozne
Prečo si ho vybrala z kočiara keď tam už zaspal? Písala som ti už viackrát, nemôžeš sa pri každej blbosti takto rúcať, čo budeš robiť keď sa niečo vážne stane?
@viktoria1751 prosim ta.... Neblazni! 🤦 Ty stale riesis spanok tvojho syna. Je to dieta! Jeho potreby sa menia. Riad sa synom, nie tym, co CHCES ty
@viktoria1751 tu hodinu, čo tráviš uspavanim dieťaťa, ktoré nechce spať, by si mohla stráviť aj užitočnejšie 😀 spánky sa menia, dieťa sa nedá naprogramovať..
V 7 mesiacoch bdele okno dve hodiny je málo už to pôjde na tri hodiny čiže uspavat by som skúsila o 9-9:30
@viktoria1751 skus mu vybrať baterky
Keď máš pocit, ze dieta je stroj, ktorý naprogramujes ako chceš ty
@kavasmliekom on má červené očká a vyzerá že by spal
@viktoria1751 tak ho nechaj spat v kočíku nabuduce. Pre mňa ako matku je jedno kde bude ticho 😄 mam 3 deti, takže naozaj už neriešim. Minule si syn ustlal na zemi pri radiatore a tam spal až do polnoci, kým som išla spat aj ja a preložila som ho do spálne 🫣

@viktoria1751 a otázka je?...