Ako riešiť svokru, ktorá spôsobuje bábätku stres?
Ahojte,
Môj vzťah k svokre by sa dal nazvať ako neutrálny, vždy som sa k nej snažila správať slušne a s úctou, avšak postupom času som zistila, že ma ohovára a vymýšľa si o mne veci, ktoré nie sú pravda a dozvedela som sa ich od našich spoločných známych. Vždy, keď sa jej naskytne príležitosť zhodí ma, ako ona robí veci nejakým spôsobom a môj je automaticky nesprávny a vyhadzuje mi takto mnoho vecí na oči pred rodinou alebo manželom, asi aby si zvýšila ego, nerozumiem jej zámerom. Posledné obdobie mi pohár trpezlivosti preteká, nakoľko máme s mužom dieťa, ktoré zavše išla kočíkovať, ale účelovo s ním prechádza cez garáty alebo jamy na chodníkoch..dohodli sme sa, že pôjde kočíkovať, s tým, že som jej povedala, aby mi ho doniesla o polhodinu na kočíkovanie, pričom som jej povedala nech sa zdržiava v okolí, aby sa vrátila a ja som dieťa nakŕmila. Doniesla mi ho po hodine a pol s tým, že krásne spinkalo celý čas. Po čase sa prekecla mojej mame, že keď sa zobudí, chodí s ním kočíkom po jamách, aby ho “vytriaslo” a nechá ho vyplakať, kým sa neuspí do ďalšieho spánku. Mne a mužovi tvrdila opak, že zaspalo, lebo bolo hrozne unavené a len trošku sa zobudilo, pokopkalo si a spalo ďalej. Vyplakávanie mi nie je po chuti, my s mužom to doma nerobíme a som naštvaná, že niekto iný si to bez konzultácie so mnou svojvoľne dovolí urobiť na mojom dieťati. Keby ste v mojej situácii, priamo by ste ju konfrontovali alebo ako by ste sa zachovali?
@ankare rozmyslala som este o rieseni, ze jej dam do kocika airtag, aby som videla, aku trasu chodi a ci sa nechodi stretavat s jej rodinou, ci vobec kocikuje a nechodi k sestre na kavu. Najlepsie by bolo jej tam dat aj kameru, ale to uz nemam ako skryt alebo vymysliet a na druhej strane si vravim, ci mi to stoji vobec za dalsi diskomfort mojho dietata
Autorka, nic v zlom, ale preháňas to. Ok, chápem, si zrejme prvorodicka, tak si až prehnane citlivá na dieťa, dobre, beriem, ze si v strese, ze dieťa plakalo, ale toto, co chceš robiť, (sledovať, aku trasu chodí a ci nejde na kávu) je už riadne cez čiaru.A priamo poviem, ze keby som bola na mieste svokry, taj sa ti vykašlem na celé kocikovanie a stráženie potom
Aj keby šla, tak co sa stane? Neubudne ti z dieťaťa. Ci vari fakt myslíš, ze niekto by bol schopný sedieť na káve s vrestiacim bábätkom?
Môj syn reval v kočiari ako besny stále, a teraz co? Nemali sme vôbec chodiť von? Spal, zobudil sa, poreval, prestal a tak dookola.
A po akých dierach chodí? To čo tam mate 3 metrové vykopane jamy? Lebo ty to opisuješ, akoby letela s kočíkom 100 km rýchlosťou a vrazila naschvál rovno do diery.
Trochu sa ukludni, keď budeš tak všetko prežívať, porazí ta, keď bude svokra neskôr dávať dieťaťu keksíky, ci dovolí mu pozerať dlhšie telku.
Alebo je riešenie, ze jej vôbec nedávaj dieťa, ale nečuduj sa potom, keď by si možno aj chcela po čase postrážiť ho, ze už nebude to chcieť robiť
Moja kamoska zas schválne nachádzala kamienkove chodníky a nerovné, lebo dieťa jej ľahšie zaspalo. ;) V brušku sa to zjavne na takom pohne správnym smerom.
Vyplakanie znamená, že nechám dieťa samé revat v postieľke kým nezaspím, tak toto nie je klasické vyplakanie. Ale
1. Nedala by som dieťa kocikovat hocikedy a už tobož nie keď viem ze do xy minút idem dávať jest. Ak prišla babka v nedohodnuty čas smola bud si počká alebo nech ide domov.
2. Nastavím hranice, akonáhle zistím, že sa porušili konfrontuje, žiadam vysvetlenie a buď sa dohodneme alebo nie. Ak zistím znovu, že si robí čo chce tak bohužiaľ dieťa s nou samé nebude.
Napríklad moja svokra chcela dať po rukách 1r vnukovi za to, že jej isile otvoriť skrinku. Muž jej veľmi rýchlo vysvetlil, že si neželáme aby bila naše dieťa a už vôbec nie za niečo čo 1r nevie, že nemá robiť. Odvtedy sa syna "nedotkla" ( hoci druhého vnuka bežne cape) a akby som zistila opak, syn tam sám nepôjde.
2. Moja mama odviezla nášho syna na aute bez autosedacke, že vraj to bolo asi iba 500m, ale aj tak po klasickej ceste plnej áut. A syn mi to povedal asi 3t po tom ako bol u nej len tak medzi rečou. Rýchlo som jej vysvetlila, že keď nám bude klamať tak sa to dozvieme tak nech to nerobí a pokojne mohli ísť pešo.... A takisto som jej povedala, že ak sa to stane ešte raz už tam syn sam nepôjde.
Takže normálne sa v pokoji porozprávat čo od nej očakávam a co očakáva ona a ak sa jej nepáči nech nechá tak. Zároveň však platí to čo tu bolo písané vyššie. To, že dieťa plače a ja ho v podstate ucicikam tak to nemožno brať ako nejaké vyrevanie. Takze jej povedať, že tým že chodí po diétach ničí kočík, dieťaťu môže zabehnúť mlieko, že to nemá rád a palce z toho ešte viac a to, že nakoniec zaspí je len z vysilenia tak nech na neho skúsi niečo iné pripadne nech sa opýta teba, si jeho mama, si s ním nonstop tak vieš čo na neho funguje. Pripadne skus ísť ty s nim po tých jamach a uvidíš možno ho to upokojí ved na niektoré deti to funguje. Zároveň nech neočakáva, že jej hneď dáš dieťa na prechádzku keď príde, lebo môže spať v postieľke, môže byť hladné atď... Takze ak príde len tak hocikedy musí počkať....
Tak.jej ho už nedávaj kolíková,mne toto by rozhodne vadilo,hlavne ak mal.jest a ona mu nedala ale ho ďalej uspela,lebo je rozdiel keď sa dieťa, nájdené zobudí po20' a treba ho opäť uspať aby malo poriadny spánok.A rozdiel keď sa zobudí na hlad a dieťa sa uspi,to je nelogické aj.
Na kolíkovánie už nedávaj,ak tak nech príde pobaviť keď bude vyspať a nájdené ,vtedy sa ti svokra môže zísť ona pobaví ty si urobíš co potrebuješ.
Dramatizujes. Ešte s tebou riadne lomcuju hormóny. Priniesť dieťa po pol hodine? To ho kojis po pol hodine? Nemala mobil aby si jej zavolala? Išla za ňou?
Ze chodila po jamach? Tak hádam len po nerovnosti ceste. To zvykne deti upokojiť.
Nedávaj dieťa kocikovat svokre keď ideš potom vyskočiť z koze.
Ja som nedávala. Nikdy a nikomu. Prechádzky boli pre mňa tým najväčším relaxom.
Čítam tvoj ďalší príspevok... ty si šialená! GPS a kameru do kočíka? Dvíhni svoj zadok a kočíkuj si tvoje dieťa sama. Svokre ho viac nedávaj! Je jedno ci sa urazí teraz alebo o pol roka. Skôr či neskôr sa vaše vzťahy aj tak totálne pos...u s takýmto prístupom.
Načo je toto dobre???
Chod ty tam na kávu na 20min 1x za mesiac a hotovo. Takú nevestu radšej nemáť
Do slova a do písmena by som je povedala ze je riadne blba a posla ju do prdele s tým, že dieťa by som s nou same nenechala. Tak ono hladne place a truba Jericho ho utrasie aby zaspali z plaču, hladu a vyčerpania?? No kravatu sprosta je to a kludne by sim ju aj zo zivota skrtla!
Ja maleho tiez "utrasiem" na pešej zóne na tých macacich hlavách. Ale je najedeny, unavený a rad by sa uspal kojenim. Zial nie vzdy to ide tak unavený trochu pomrnka a tým nerovnym terénom to trosku trasie a on o chvíľku spi. Ale matka vie odhadnúť situaciu, zato babky hrajú na ego - oni to zvládnu! A je uplne jedno ako... Ze idú proti tvojim zásadám maju vysoko v ...kludne si doplň kde chceš... .
Ukázala sa ako neschopna, nezodpovedna teda dieta s nou same nebude. A môže ma pred celou dedinou
Ženy, to vážne budete svokre nadávať do blbych za to, že kocikovala vnúča? Čo ak to dieťa po polhodine spalo, tak ho vozila ďalej? A potom sa jej zobudilo na chvíľu a tak ho ukolisala? A dávať GPS do kočíka? To ako vážne?? Autorka, ak čakáš rešpekt od svokry, prečo ho Ty nemáš voči nej? A aj keby išla s babom na kávu, čo sa mu tam môže stať? Nezabúdaj, že v budúcnosti môžeš pomoc svokry potrebovať, napríklad pri strážení cez prázdniny, keď budeš v práci. Keď už teraz si s ňou kvôli prkotine pokazis vzťahy, neskôr Ťa to môže mrzieť.
Ešte ma napadá - rovnako by si sa zachovala, ak by Tvoj muž nedovolil kocikovat vaše bábo Tvojej mame, lebo by napríklad podľa neho ničila kočík? Asi preto to nechce s mamou riešiť, lebo vidí, že sa nič nedeje, no nechce sa ani s Tebou naťahovať. Ale teda môj muž by mi vyčistil žalúdok, keby som jeho mame nadala do blbych, dala bez jej vedomia GPS do kočíka a ešte jej odmietala dať vnúča. A mal by pravdu. Takýmto chovaním si zarabas na problém aj so svojím manželom, lebo ho kvôli blbostiam stavias proti jeho mame.
@em4life ja mam voci nej respekt, roky som ho mala, kym ma nezacala ohovarat a ponizovat pred jej synom a mojim muzom a spochybnovat moje rodicovstvo a kym mi neklamala o dietati.
Ju to asi nemrzi, ze sa takto sprava a mna ma mrziet, ze chcem pre svoje dieta dobro? Co mozem od nej ocakavat, ze bude mojmu dietatu hovorit maminka to nevie, ja (starka) to robim lepsie?
Keby moj muz nedovolil kocikovat mojej matke, pochopim to a sama som upozornila aj muza aj moju mamu, ked mi takto dieta zobudila a on prechadzal cez vytlky, kym bolo dieta hore. Ze ci ho nemrzia peniaze za kocik ked neprejde cez ne s citom a to iste som povedala mame a aj vzdy poviem ked robi nieco co mne osobne pride nevhodne. Aj muzovi som povedala, ze nemam problem mojim rodicom povedat ked budu robit nieco, co sa mne alebo nam nebude pacit a aj to robim, ale ja mam s rodicmi otvoreny vztah a akceptuju to, pripadne zjednaju napravu.
Co mi moze povedat keby ma v kociku gps? Ako nerozumiem. Co je na tom? Obaja mame gps na klucoch, mame gos v mobile a neriesime. Cize keby velmi chce, vie si pozriet kde som ja a ja kde sa nachadza on.
@simona20201309 nie nelomcuju so mnou hormony ani so mnou hormony nikdy nelomcovali, predstav si, ze ani v tehotenstve. Ak so mnou nieco lomcuje, je to spravanie sa bez respektu voci mojej osobe a usudku, ktory mam na zaklade toho, ze som so svojim dietstom denne a dovolim si tvrdit, ze uz mam vypozorovane jeho spravanie sa a jeho rezim a stve ma, ked si niekto, kto je s mojim dietatom 2x do mesiaca mysli, ze to vie lepsie a ukaze mi to.
Nie nechodila po nerovnostiach…s prepacenim s nim drbla do jamy ktoru mame na chodniku par metrov od domu, v ktorej sa jej este aj kocik zasekol, uz by musela byt slepa alebo hlupa aby si ju tam nevsimla ked bola kocikovat opakovane..
Mimochodom, ja sa ani nikomu neprosim, aby mi opatroval dieta, kocikoval dieta, ci strazil…ked chcela, dala som jej ho na spanok do kocika..ja som jej iniciativne nevolala aby mi ho chodila kocikovat, ona mi vypisovala alebo vyvolavala a este si diktovala, kedy ona pride, napriek tomu, ze nechodi do roboty a je cele dni doma, nie, nie je na dochodku, ale ani cadovo sa prisposobit nedokazala…
Vzdy, ked som si potrebovala nieco vybavit, dieta som zobrala vzdy so sebou, maximalne ked som sla k lekarovi, zostal syn s muzom, nebudem ho snad trepat na zdravotnu prehliafmu alebo nejaky vykon.
Ako som uz spominala vyssie, neprisla v dohodnuty cas. Syna si vzdy prebalim, nakrmim a obleciem, nez jej ho odovzdam do kocika a ked sa milostivej neda dlhsie kocikovat a vrazi mi ho na ulici do ruk lebo ona uz nemoze, tak sa s nim dalej prechadzam ja. Nestalo sa to prvykrat, ze ho kocikovala kolko chcela ona a oritom vyvolavala s dcerou a facetimeovala s nou aby jej ho ukazovala a mne nedvihala mobil!!
Takuto nevestu radsej nemat? A takuto sovkru, co nedviha telefon, chodi si kedy chce, robi si co chce, to je asi dar z nebies.
Prisla neskor ako mala, mne sa syn nenajedol ale viem ze ked to urobi tak pockam a nakrmim opakovane, isla som s nim k lekarke zaniest papiere/kartu z vysetrenia a ona mi ho vzala a bezala kam chcela, napriek tomu, ze som jej povedala aby pockala, kym budem v cakarni a chodila niekde okolo po vedlajsich uliciach, ze da nenajedol a budem ho musiet nakrmit ak aj zaspi…a nakolko viem, ze v kociku vydrzi raz za sto rokov spat viac ako 30 minut, upovedomila som ju o tom, ze ked sa zobudi, nech mi ho donesie na krmenie…
To ze ona to nepochopila a oklamala ma ze krasne soinka a ja som jej to sprosta zozrala, lebo vravim, stane sa to vynimocne aj mne, to je druha vec a tie situacie kedy spi v kociku viac ako 30 minut by som zratala na prstoch mojich dvoch ruk!
Cize ano, takuto nevestu radsej nemat. A takuto svokru tiez
@svetlonos ano, po jemnych nerovnostiach aj ja “utrasiem” ked mrnka, nie place a viem ze sa uspi, alo keby som ho na rukach nosila a pohupkavala sa alebo ako jazda autom. Najradsej spi po kojeni ale ako vravis, nie vzdy sa da. Aspon niekto ma tu chape a nerobi zo mna harpyu.
@jaskolka radsej nedat ako by sa mi mala vykaslat na vsetko co detom chcem vstepit. Niekomu to je jedno a mavne rukou ked mu dieta
Laduju keksami a hranolkam, niekomu na tom zalezi a co? Teraz si ma ona robit co chce? Ona uz mala deti, tak nech respektuje nazory a priania inych..
Ano aj mne dieta vrieskalo ako sialenen ale ja som s nom nechodila kade tade a to ze ty ano, je tvoja vec. Ja som bola naucena, prebalit nachovat dat do kocika soat a vedela som ze ked sa
Mi po dlhsom spani zobudi, mam 10-15 minut na to aby som sa dostala domov a nakojila a nenechala ho vrieskat hladneho.
Teraz viem, ze kocikovaniu uz davno odzvonilo a nebudem sa promenadovat s vrieskajucim deckom po meste, ktore nechce spat a drbat sa s nim cez jamy len aby som si dokazala, ze ho uspim a moja nevesta je neschopna a nevie to ako ja a vykaslem sa na hlad, na pohodlie dietata atd.
Tak vieš, autorka, jedna vec je "ladovat" dieťa keksami a hranolkami, a iné dačo, keď proste to babka "rozmazna" tak. No ty mi prídeš, ze aj pri jednej kocke čokolády by už si urobila cirkus, len preto, ze to urobila svokra.
OK, je to tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie. Máš tu rôzne typy odpovedí, ty sa zariad, ako uznáš za vhodné. Absolútne nemusíš dieťa svokre dávať, to je na tebe. Len potom sa priprav aj na alternatívu, ze aj keď budeš potrebovať postrážiť o nejaký čas (nikdy nevieš, co sa zomelie) tak svokra ta môže odmietnuť.
@jaskolka a ty by si si asi nechala náadovat aj 300g velku milku do dietata len preto, aby ti ho mal kto postrazit. Su nejake hranice, ocakavania a mali by byt obojstranne respektovane. Ano mozes dat keksik, ale…po tom ako zjes obed, jeden za den a asi nie kazdy bozi den len aby starka bola spokojna sama so sebou a podobne. Myslim si, ze jestvujeme spolu medzi sebou aby sme sa dokazali pochopit a respektovat, nie aby sme si zapchali usi a urobili po svojom lebo ved ja to viem aj tak najlepsie a ked neviem tak sa tak budem tvarit a splechnem ti to do ksichtu tak aby to aj to tvoje dieta vedelo. Aky priklaf si z toho ma potom dieta zobrat? Toto robi moja teda s jej synom a jeho synom. Dam ti ale nepovedz maminke, rychlo si mozem zobrat sladke kym tu oco nie je aby ma nevidel? Vies ze on sa bude hnevat a ja som este nejedol obed. Pozname tu jednu kocku cokolady a rozmaznavanie starkovcov ktore sa zmeni na pravidelne klamanie rodicov a nastrbrne vztahy v celej rodine
Ty nevidíš problém v sledovaní svokry bez jej vedomia, ona nevidí problém v kocikovami dlhšie ako si jej nakázala. Chces od nej niečo, ale Ty sama by si v pohode urobila niečo, čo nie je v poriadku voči nej, pretože sledovať niekoho bez jeho vedomia je minimálne nemorálne, neviem či nie aj protiprávne. Stále nevieme, koľko mesiacov/rokov má dieťa, ale asi nebude úplný novorodenec, že?
Z Tvojich komentárov ide veľká agresivita a nenávisť voči svokre, ktoré sú neprimerane danej situácii. Ako chces byť rešpektovaná od niekoho, kto z Teba cíti tieto emócie? A tiež ak každú vec, ktorú niekto v Tvojom okolí spraví s dieťaťom/kočíkom musíš komentovať, poprípade naprávať. Svokra, Tvoja mama aj Tvoj manžel sú dospelí ľudia, ktorí predpokladám nemajú v pláne ublížiť dieťaťu, ale Ty musíš komentovať každú jamu, do ktorej z kočíkom vojdu? Musíte mať doma poriadne dusno...
A že svokra príde niekedy neskôr, ako sa dohodnete? Môže mať na to rôzne dôvody, nemusí to znamenať, že Ťa nerešpektuje.
Fakt by som Ti odporúčala pozrieť sa na svoje reakcie jej očami a možno pochopíš, že veci, ktoré p Tebe hovorí v rodine, môžu byť založené na pravde. Ty práve robíš to isté tu - robíš z nej sebecku ženu, ktorá naschvál ubližuje Tvojmu dieťaťu, chodí s ním na kávu a k svojej rodine, poprípade počas kocikovania telefonuje (!).
@em4life nevidim v tom problem ked si ona robi co chce, predtym by som na take hluposti nemala preco mysliet.
Dieta malo 4 mesiace ked to urobila.je to podstatne v tomto pribehu?
Ked uz sa tu ohaname moralnostou cinou, je v poriafku nechat plakat hladne dieta a nechat ho od hladu a diskomfortu vysilit placom az do dalsieho spania, leno ma ego nepusti a musim si urobit ako som si zmyslela? Asi nie. Sice to nie je protizakonne ale minimalne neuctive voci rodicom dietata a stupidne ano.
Predstav si, nemame doma dusno, tiez ked spravim nieco co nie je po voli muzovi, povie mi to, nirmalne partnerske a rodicovske fungovanie. Ci vy to mate inak? Ty s nami asi byvas ked vies ako tu mame alebo nemame dusno.
Ano jej dovody boli, ze rano je zapcha a ona v nej nebude orefsa stat a vstavat o 20 minut skor rano. Ona, dospely clovek ma problem ale dieta ma spat kedy si ona zmysli a kedy sa jej da a ma cas popri svojom nic nerobeni. Vtipna si.
Mne je jedno, nech si telefonuje, telefonujem aj ja. Ale ked vidim ze mi vola muz tak zlozim a volam mu co potrebuje a nie ze hihi haha teraz volam s niekym a nedvihnem matke dietata, ktore kocikujem, lebo sa mi nechce.
A to za ci ma ohovara su sprostosti prizemneho charakteru, alebo aj ked neohovara riesi blbosti, ci ma dieta uz kopalo v bruchu a to uz musi a robi vedu z toho ze ma v 15 tt nekope, pripadne na akom stupno periem v pracke a aku mam dlzku oracieho cyklu a robi z toho halo ze to sa tak nema lebo ona to robi inak. Povie ze ona ma vzdy navarene nie ako ja, pricom varim sebe, muzovi aj synovi a ona je denne na kave a v restauracii lebo nepracuje a nema cas varit..priklad, je toho ovela viac a su to prizemnosti, ktore ja vacsinou filtrujem. Cize skutocne prizemnosti a klamstva..to len pre tvoju predstavu.
Si nesebakriticka. Ak toto nie sú hormóny tak potom to je na psychiatra. Toľko nenávisti a hnevu je v tvojich príspevkoch, že je to smutné. Ty svokru nenávidíš. Nechápem ako môžeš dat niekomu kocikovat svoje dieťa keď ho tak nenávidíš. Nevieš si takto otvoriť ústa aj doma? Nedaj a hotovo. Nie si povinná sa ani stretávať. Čítaš vôbec po sebe? Ze ona je každý deň na káve? No a? 🙈
A kde píšem o 300 gramovej Milke? 🙈 To chceš povedať, že svokra uz laduje do dieťaťa Milku a hranolky, možno nejaké rezne a neviem co ešte?
Nechápem, prečo tak preháňas, ale ak skutočne chceš dat nejaké GPS sledovanie svokre,len aby, si videla, ci náhodou nejde s tvojim dieťaťom na kávu ku sestre, ci kamoške, tak to už je pomaly "diagnóza".
Ale ako píšem tiež, je to tvoje dieťa, kľudne ho aj celý život nedaj ku svokre, načo potrebujes názory žien na MK? Môj názor, ze preháňas, sa týka hlavne toho nápadu so sledovaním, toto je proste už za hranicou slušnosti aj normálneho správania.
@jaskolka jaj ako prekrucate obe a citate a vypichnete si len to, co sa vam paci. Citanie s porozumenim nic.
Ano, je to napad, ktory nebol nikdy zrealizovatelny a ty orehanas kazdym svojim komentarom.
Tak ako pani nad tebou. Mne je jedno ze je kazdy den na kave, ved nech je. Ale ked sa bavime o tom, ze mozno nemala cas, tak ona toho casu ma dost, tak mi tu nehovorte ze nedokaze pridt vcas. Dokaze, pen nechce a vyhovara sa.
@simona20201309 vies co, za tie veci, ktore mi narobila za tie roky, co som cusala a drzala jazyk za zubami by si aj mala v sebe istu davku hnevu, ale tak, nepoznas ma, hovor si co chces. Dala som jej dieta z toho titulu, ze je to starka a chcela s nim byt v kontakte, ze sa nevie adwkvatne spravas je vec druha. Neviem co je ja timto na psychiatra. Ty mas vzdelanie v odbore ze si to dovolujes sudit? Alebo mas svoje vlastne skusenosti?
@jaskolka ale mne je jedno kde chodi, chapes ten princip ze sa mi neozve, ked jej volam nedvihne mi lebo ona ma iny hovor a nezavola spat a nevies sa na nu nakontaktovat? Ved ty alebo neviem kto ste ki vyssie radili ze som jej mala zavolat. Tak volala som, nedvihala lebo ma videohovor a ty alebo ina z vas mi vycita, ze ja jej vycitam ze telefonuje…pre mna za mna nech ide aj na oedikuru s t’ym kocikom, ale nech dviha telefon, ked ma iny hovor nech vola spat a nech respektuje poziadavky rodica.
Nieco podobne sa stalo aj u nas. Svokra maleho bravala sem tam v sobotu na hodku dve kocikovat alebo ku nim. Byvaju o par blokov. A 4m babatko mi vzali na skoro 6 hodin! Akoze mal pribalene mliecko ale ide o princip. A ked ho doniesli bol samozrejme hladny. Vraj sa salili a smiali. Odvtedy som ho nedala. A nic som nevysvetlovala.
@kosicanka2018 Zobrať 4-mesacne bábo na 6 hodín preč od mamy je riadne cez. Pri tejto situácii by som chápala hnev.
Autorka, ja, som to jasne napísala, ze je to tvoje dieťa a rob si teda, ako chceš, nedávaj ho svokre, vôbec nemusí kocikovat. No takisto môj názor je, ze zbytočne preháňas, a áno, zvlášť ma prekvapilo,preto som to aj "vypichla" že aké nezmysly vôbec ti v tých stresoch napadnú (sledovať cez GPS alebo videohovor). Boli preč 1,5 hodiny, nie pol dna, ze si netušila, kde a s kým je dieťa.
Ja tiez XY krát nedvihnem, ani svokra mne, deti žijú, sú v pohode, a nenapchavaju sa veru denne sladkým ani hranolkami.
Ty si sa pýtala, čo máš robiť, tak ako iné ženy som ti odpovedala podľa svojho názoru. Nemusíš sa ním absolútne riadiť.
@jaskolka nemusis to absolutne komentovat a vykadrovat sa, ked si selektujes k comu sa chces vyjadrit a co ti padne vhod. 6 hodin by bolo uz pekelne cez ciaru a zobrat hladne dieta po informacii o tom aby sa zdrziavala v blizkosti a po polhodke ho doniesla na nakrmenie, kedze od rana sa nanajedlo, vstava o 6, k doktorovi sa slo pred 8, nejedol, ked som ho isla nakojit, mozno potreboval par minut este,dostala instrukciu vratit ho, na takmer 2 hodiny prec a nedvihat je tiez dost blba situacia. Cize decko hladne od rana o com vedenia a pani s nim ide na takmer dvojhodinovu soacirku a nedviha telefon. Keby sa s nim nevychytía pocas mojho cakania u lekara prec, tak som s nom v cakarni, odovzdam papiere, idem domov, nakrmiˇ a spinka. Ze vyhralo jej ego nad pohodlim dietata, to ty stale nechapes lebo nechces. Neviem ci vies ako funguju deti, nie kazde jedava striktne kazde 3 hodiny a obzvlast nie deti kojene. Predstav si, ani dospeli ludia nejedia kazdych xy hodin rovnako navazenu porciu a medzicasom si nic nedaju. Ale tak, mozes pokracovat v obhajovani.
@kosicanka2018 uf, toto by stalo za to vysvetlit jej ako neuvazene konanie. Je normalna vobec ze ti spat donesie hladne dieta? Jasili sa? No a tak male dieta isto dalo vediet o svojom hlade placom, to bola spokojna s tym nariekanim? Mne dal syn vzdy vediet ze je hlafny a necakala som, kym ten plac bude eskovat. Bud je hlucha alebo ma nervy z ocele, co v tejto situacii nie ke zrovna vhodne uznania.
@kosicanka2018 ja by som už po hodine zalarmovala celú rodinu. Po dvoch aj políciu, keby som sa nevedela dovolať 2 hodiny kde mam svoje 4mes bábätko.
Ja som fakt nedávala nikomu kocikovat

@nickpick Ano z tohto dovodu, ze pridu tie dalsie lahodky som sa s nou chcela teraz poeozpravat o tom, ci jej pride v poriadku, ked nas nerespektuje, lebo sa to bude nabalovat, sladkosti, nevhodnu stravu by uz teraz davala a jedine o com sniva su rezne pre dieta. Takze ahy pochopila a ked nevie akceptovat, nebude mat dieta, jednoduche. Len aby vedela aj dovody a aby nemala dalsiu zamienku k tomu, aby mohla ohovarat, ze som tala a taka a nechcem jej dat dieta asi len z rozmaru.