icon

Ako riešiť svokru, ktorá spôsobuje bábätku stres?

27. júl 2024

Ahojte,

Môj vzťah k svokre by sa dal nazvať ako neutrálny, vždy som sa k nej snažila správať slušne a s úctou, avšak postupom času som zistila, že ma ohovára a vymýšľa si o mne veci, ktoré nie sú pravda a dozvedela som sa ich od našich spoločných známych. Vždy, keď sa jej naskytne príležitosť zhodí ma, ako ona robí veci nejakým spôsobom a môj je automaticky nesprávny a vyhadzuje mi takto mnoho vecí na oči pred rodinou alebo manželom, asi aby si zvýšila ego, nerozumiem jej zámerom. Posledné obdobie mi pohár trpezlivosti preteká, nakoľko máme s mužom dieťa, ktoré zavše išla kočíkovať, ale účelovo s ním prechádza cez garáty alebo jamy na chodníkoch..dohodli sme sa, že pôjde kočíkovať, s tým, že som jej povedala, aby mi ho doniesla o polhodinu na kočíkovanie, pričom som jej povedala nech sa zdržiava v okolí, aby sa vrátila a ja som dieťa nakŕmila. Doniesla mi ho po hodine a pol s tým, že krásne spinkalo celý čas. Po čase sa prekecla mojej mame, že keď sa zobudí, chodí s ním kočíkom po jamách, aby ho “vytriaslo” a nechá ho vyplakať, kým sa neuspí do ďalšieho spánku. Mne a mužovi tvrdila opak, že zaspalo, lebo bolo hrozne unavené a len trošku sa zobudilo, pokopkalo si a spalo ďalej. Vyplakávanie mi nie je po chuti, my s mužom to doma nerobíme a som naštvaná, že niekto iný si to bez konzultácie so mnou svojvoľne dovolí urobiť na mojom dieťati. Keby ste v mojej situácii, priamo by ste ju konfrontovali alebo ako by ste sa zachovali?

Strana
z4
anjelicek26
27. júl 2024

Podľa mňa toto klasické "vyplakanie" nie je.. dieta plakalo,ona ho uspala.. veľa mamičke vozí revúce dieta po okoli,kým ho utrasie a zaspi..

Každopádne jej proste malé kocikovat nedaj,ked jej nedôverujes. Iné sa poradiť nedá. Keď sa tebe malé v kociku rozreve, robíš co? Ja mojmu strcim v kociku fľašu, nech cucne a ideme ďalšie kolecko ulicu hore dole,kým zasa zaspi..

amelia89
27. júl 2024

Uprimne, ja by som jej ho uz nedala viac kocikovat. Toto je totoalne cez moje vnutorne hranice. Nie je to o tom ci je to svokra,ktokolvek by neodrzal to na com sme sa dohodli ohladne mojho dietata by proste bohuzial u mna uz nemal dalsiu sancu. Vyplakat babatko lebo bolo hladne a vozit ho po jamach?
Normalne by som jej slusne povedala ze sa mi to jednoducho nepaci, nesuhlasim s tym a nemozes jej doverovat ked robi veci poza tvoj chrbat. a je mi jedno co by to vyvolalo- zastavam sa svojho bezbranneho dietata takze by mi to bolo jedno uprimne

bolarazjedna
27. júl 2024

Mne to tiež nepríde, ako klasické vyplakavanie. Tiež si viem prestaviť, dieťa zaspalo, potom sa zobudilo, a ona nebežala ihneď domov ale kočíkovala dalej, to dieta možno plakalo 2 minúty a spalo ďalej. Robilo to aj moje dieťa a tiež pri každuckom zaplakani som ho nehodila na prsník ale kočíkovala som ďalej a bud za chvíľu zaspalo, alebo keď sa neukludnilo, tak som ho vzala na ruky a až potom som riešila kojenie a návrat domov.

autor
27. júl 2024

@anjelicek26 toto je podla mna dost blbe v prvom rade, ked niekomu povies, aby ti doniesol dieta, ktore sa zobudi a reve od hladu a on ti ho nedonesie, lebo si postavi hlavu a necha ho vyrevat, cize sa vycerpa a zaspi opakovane od vycerpania a od hladu.
Ja tiez niekedy perujem s kocikom, ked mi mrnka, ale je rozdiel mrnkat a revat o dusu a to moje dieta je dost urevane, ked mne zacne revat, idem domov aby som ho nakrmila, ale ja za ten cas uz viem odhadnut, kedy s nim mozem ist na dlhsie von a bude okej. Ale ona s nim chodi cez garaty ako s hnojom, aj ja sama som raz toho bola svedkom ako presla cez garat a isla dalej, ten garat by nevidel maximalne tak slepec..zostala som bez slov, nestihla som z toho soku ani reagovat..

autor
27. júl 2024

@anjelicek26 ja s mojim idem domov, lebo ho kojim, z flasky jest nechce, cize preto som jej povedala, nech mi dieta donesie..keby nekojim, samozrejme nabalim vsetko, co je potrebne 🙂

reanda
27. júl 2024

a co si myslis, ze dosiahnes konfrontaciou? ona si je ista svojou pravdou a ty si podla nej blba a to nezmenis, ani keby si sa na hlavu postavila.. ja by som s nou dieta nenechala same uz ani na pat sekund
co je, prosim ta, garat? 😀

miriamzba
27. júl 2024

Nič by som nevysvetlovala aby sa zbytočne nerozhorel konflikt, ale nedala by som už bábo na kocikovanie. Nepáči sa mi to vyplakanie, ani to že ta nerespektuje (ak bábo po tej dohodnutej polhodine zase zaspalo, nemohla napísať SMS alebo krátko zavolať, aby si vedela?). To že poza chrbat ohovara, takisto z duše nemám rada.

anjelicek26
27. júl 2024

Ale ty si jej to babo snáď dala do kociku napapane nie (?) a nepapa každú pol hodinu (?) .. predpokladám, že svokra to nemyslela zle a ani jej neprišlo,že reve hladom,zas ma srdce je to jej vnuca.. ale tak ja sa snažím vidieť všetko aspoň trochu pozitívne.

autor
27. júl 2024

@bolarazjedna moje dieta ked sa zobudi, standardne reve ako tur, mam proste urevane dieta a viem o tom, ked mi reve, viem, ze mu mam zabezpecit jeho potreby ako je vyriesenie hladu..moje dieta spava urcity cas, vsetci doma sme si vedomi toho ze ma kratke spanky, len ona tvrdi vzdy, ze nespi, lebo je hladne a potom ho hladne kocikuje skoro dve hodiny aby si dokazala, ze ona ho dokazala uspat na dlhsi cas?

letfenixa
27. júl 2024

@autorka čo je to garat?

autor
27. júl 2024

@letfenixa Jama, vytlk na ceste

autor
27. júl 2024

@anjelicek26 ja som jej ho dala s tym, ze chcela kocikovat, neprisla ku mne ani na cas ktory sme sa dohodli, este u mna nebola, teda som si zobrala dieta do kocika, lebo som potrebovala o ulicu dalej dat peidatricke kartu, stretli sme sa na ulici, isli sme k pediatricke, povedala som jej ze to vybavim, nech mi dieta pokocikuje zatial len v okoli a ak zaspi a zobudi sa po par minutach, nech mi vola, ze ho nakrmim, lebo pred odchodom nejedlo, na co som ju upozornila..zobrala sa a odisla na opacny koniec sidliska, skoro do mesta, ked som jej volala, kde dokelu je

lucia13022023
27. júl 2024

Ja by som jej ho už nedala. Dohodli ste sa, že po pol hodine príde. Mala to rešpektovať.
Nehovorila by som jej teraz asi nič, ale keby prišla znova reč na túto tému, kocikovanie atď, povedala by som, že nedávam a aké sú moje dôvody. A ona ta musí ako matku rešpektovať. Alebo teda mala by.

anjelicek26
27. júl 2024

Neviem možno ste sa, že nejedlo nepochopili. Každopádne nedoverujes jej tak proste kocikovat nebude, ty si mamina. Ona predpokladám len chcela pomôcť, že budeš mať viac času všetko vybavit.

bolarazjedna
27. júl 2024

Mala si ju teda konfrontovať hneď vtedy, kde bola, prečo išla tak ďaleko, dohoda bola, že o pol hodinu sa stretnete. Nabudúce kľudne jej povedz, že ju prosíš, aby dodržala čas návratu, nie ako minule. A ak nedodrží, tak povedz ze bábo môže prísť pozrieť kedykoľvek, ale kocikovat jej nedáš.

autor
27. júl 2024

@bolarazjedna ked mna opila rozkom, ja som doverciva, zozrala som jej, ze dieta spalo a ked spalo, tak co ho budit, mozno ani nebolo take hladne, tak jednoducho zaspalo, ale ked som pocula, ze ona sa s tym este chvali, ze ho necha vyvrieskat aby spalo a nas ako rodicov oklame.. to som sa dozvedela az o nejaky cas tuto verziu

autor
27. júl 2024

@anjelicek26 myslim, ze ona nepochopila, istrukcie zneli jasne, ale ked mi povedala, ze spinka, tak spinka, pre mna je top ked je dieta najedene a ked spi, ked je unavene, nech si oddychne..ona si asi len potrebovala dokazat, ze zas robi nieco lepsie ..

ankare
27. júl 2024

toto by ma strasne nastvalo, keby to niekto robi s mojim dietatom.
apropo, moje deti nikdy nesli zo spanku do spanku, po prebudeni sa vzdy chceli dojcit.

thereisabear
27. júl 2024

Už by som jej ho nedala.

bolarazjedna
27. júl 2024

Tak si sadnite s nou spolu aj s tvojim manželom a konfrontujte ju. "počujte mama, minule tu bola XY, a sme sa bavili o deťoch a je mi to veľmi nepríjemné, ale vravela, že minule keď ste kočíkovali malého, tak strašne plakalo a vy ste sa vraj chválili s tým, že ho necháte plakať.... Bola by som veľmi nerada, keby to bola pravda.... Toto je u mňa cez čiaru. Dúfam, že ma chápete a súhlasíte... Ak by som sa dozvedela, že je to pravda, tak by som vám už nemohla dat malého na kočíkovanie... "

autor
27. júl 2024

@ankare mne sa to stane malokedy. Je to rarita ale stalo sa to uz aj mne v kociku za chladnejsieho pocasia a niekedy doma, ale su to ojedinele pripady, vtedy aom si asi povedala, ze nahoda, stalo sa to.

em4life
27. júl 2024

Ja neviem, podľa mňa si príliš úzkostlivá. Bábo predsa nevyhladne v priebehu pol hodiny. Dalo sa nakŕmiť pred kocikovanim, aby ste sa vyhli plaču? Aké je veľké? A že ho vozila po jamách? To sú také jamy ako na mesiaci, že je to problém? Presne ako píše @anjelicek26, mohlo sa prebudiť, poplakat 2 minúty a zase zaspať. Nerobila by som z toho drámu, nabudúce by som jej dala dieťa, ktoré je najedene, prebalene a potrebuje spať. Ak spať nepotrebuje, netreba ho kocikovat..

autor
27. júl 2024

@bolarazjedna rozpravala som sa o tom s muzom, on sa k tomu nevyjadril, vypocul si to, on nie je schopny zisdnek konfrontacie s nikym a uz vobec nie s jeho mamou. Obavam sa, ze na to musim ostat ako obvykle sama. Len sa bojim aby som po nej nevybehla pri nejakej prilezitosti, ze sa niecoho chopim a spustim, samozrejme, v ramci normy a slusnosti. On so mnou do tohto nepojde. Ked som mu hovorila aj o tom, ako chodi s kocikom po jamach tak povedal, ze jej to bude tlmocit ale musi na to prist rec, cize to isto nikdy neurobil. Ona ho hucka a hovori mu veci inak ako sa stali, vid ako tento raz, len ja som uz viac opatrna ako ona (nevravim, ze vzdy, aj teraz som sa popalila)..
Rozmyslam, ze ked mi opat navrhne moznost kocikovania, poviem jej ze na zaklade tychto smutocnosti jej dieta jednoducho nemozem dat, ked sa na niecom dohodneme a ona to nedokaze respektovat a tiez ze sa ku mne dostala info o vyplakani a chodeni cez jamy a opytam sa jej ako to teda bolo a ze my nie sme zastancom vyplakavania deti a nezelame si, aby to niekto robil s nasim dietatom

ivonadusa
27. júl 2024

je rozdiel, ked si babatko poplakalo 2 minutky a zaspalo alebo polhodinu kricalo od hladu. Ak ta prva moznost, nebolo uplne hladne a vedelo zaspat a ak ta druha… nepoznam osobu co sa citi dobre, ked dieta v kociku place a place. naozaj by babka nechala tak dlho plakat babatko??? ty ju poznas…

autor
27. júl 2024

@em4life hej to su take jamy, jednu mame 3 metre od domu a asi aj slepy by ju teda videl a rovno predo mnou tam vosla. Ved tomu dietatu lieta hlava. Ako som uz spominala, dieta nakrmene nebolo. Skusala som nakonit, nechcelo od ranneho zobudenia cca 1,5 hodiny a musela som vyriesit na otocku pediatra. Ona meskala a dieta som zobrala do kocila ze za 10 minut sme doma, vratim sa, nakrmim a moze kocikovat. To ze sa ona zobrala svojvolne prec na opacny koniec sidliska, ked som bola v cakarni neovplyvnim a obzvlast nie po tom co som jej povedala nech sa zdrziava v okoli

autor
27. júl 2024

@ivonadusa robila to so svojou dcerou, to mi opakovane spominala ako s nou chodila von, lebo ona sa vraj nevedela nakojit tak ju zobrala von a vrieskala jej hladna v kociku.

em4life
27. júl 2024

Tak treba slušne vysvetliť - pokocikovat sa bude dať o pol hodiny, teraz bude papať. Moja svokra ak neprišla načas keď sme sa dohodli, počkala som 10 minút a potom som volala/išla naproti. V kľude som si zobrala bábo, že ide papať.

milanemila
27. júl 2024

Dieta by som uz s nou same nenechala. Moze mat nazory ake chce, ale klamat rodicom a nechat vyplakat dieta, ma prist za pol hodinu a pride za 1,5h. Ja by som jej normalne do ksichtu povedala, ze kedze vas nerespektuje a klame vam, tak jej nedoverujes a dieta jej bez dozoru nedas 🤷🏼‍♀️ bolo by mi uplne jedno, ci sa urazi alebo nie, jednoducho by som nenechala nikoho si na mojom babatku nacvicovat stredoveke metody.

nickpick
27. júl 2024

ja by som jej nic nevysvetlovala a ani ju nekonfrontovala, opat z toho vznikne len konflikt a ty budes ta precitlivela, uzkostliva, moderna matka, ona vychovala tvojho muza a jeho sestru, ty nevies nic…proste jej dieta nedavaj, nepacia sa ti jej metody a basta, muz sa s nou nevie normalne porozpravat (a mal by), tak by som ti poradila nechat to teraz tak…ked bude chciet prist a kocikovat tak pojdete spolu, alebo ona s muzom, alebo sa vyhovor ze sa neda, nemozete atd… uvidis, ze pridu casom aj dalsie lahodky - sladkosti, nevhodna strava, tablety a mobily, setri si nervy na problemy, ktore este pridu….

ankare
27. júl 2024

Extrémne riešenie by som videla v tom, že by som ju potajomky odsledovala pri kocarovani.

Strana
z4