Ako zvládnuť spoločné spanie s dvomi deťmi?
Ahojte, chcem sa inšpirovať ako ste poriesili spoločné spanie. Poprípade ak by ste mali fotky ako to máte poriesene.
Máme dve deti, 3,5 a pol ročné. Starší spi s nami od narodenia. Ale mladšia spi vo svojej postieľke pretože starší príšerne kope, je ako taká chobotnica v noci, všade je buď jeho noha alebo ruka..bojím sa že dcére ublíži a preto je zatiaľ v postieľke. Ale už to moc takto nedávam, bravam si ju k sebe nad ránom, kedy ju mám medzi mnou a Zábranou na posteli ale vtedy sa už nepohnem, v zmysle že nezmením polohu až do vstávania...čo je niekedy pre mňa už obtiažne ale dá sa to vydržať. Je mi ľúto že ju v noci nemám pri sebe, niekedy neviem ani zaspať kým ju nemám pri sebe len sa prehadzujem, proste mi chýba. S mužom a synom sa v noci tulime a ona pri nás nieje...už jej ta postieľka je malá,preto riešim ako to už mať na dlhšiu dobu tak aby sme spokojné všetci spali spolu.. Ako ste to poriesili , v panelákových spálňach...máme manželskú posteľ, 180 šírku...a zmestila by sa ešte jedna posteľ vedľa , napríklad valenda. Počula som že to takto ľudia riešia, ale desí má ťa nepraktickost..ako máte poriesene nejaké nočné stolíky ( u nás už ani jeden nedám) kam si odkladáte veci, mobil, vreckovky, pitie, svetlo a podobne ? Podarilo sa vám výškovo zohnať rovnakú posteľ ? Nevadí ten predel medzi posteľami , nevpadne tam deskam noha napr. A podobne ?
Prosím, neprišla som sem riešiť či máme alebo nemáme spolu spať , či je manžel spokojný s tým a podobne. Moja otázka smeruje k maminam čo to majú doma podobne, nie takým čo to majú úplne opačne. Ďakujem
existuju take vlozky medi 2 postele, ci matrace, aby zakryli medzeru, mali by to predavat tam, kde predavaju matrace, ci postele...ak by ste pridali este valendu...na odlozenie veci -mozno posunut postele od steny 10-15-20 cm....atd, ako mate priestor a namontovat tam nejaku dlhu policu na odkladanie veci...ak ma postel celo, stipcovu lampu dat, alebo na tu policu...
My sice nie sme v panelaku, ale v dome, ale spime 4 v nasej spalni, ta ma cca 15 m2, takze nie velka. Mame na zemi madrac 180 a vedla neho 90 tku, takze suma sumarum 270, je to akurat medzi stenami izby. Postele by sa nam takto nevosli, uz madrace samotne su ltt. Deti maju 7 a 5. A neviem ako dlho este budu spat s nami, zatial nechcu sami, nam je tak dobre. Uz teraz dostavame menej ran a kopancov ako ked boli mensi 😀
Mali sme nizku manzelsku postel, vedla postielku a medzi tym na zemi matrac keby sa zgulal..
My sme svojho času mali na mieru urobenú posteľ 280 x 200 cm. Prakticky bola v panelákovej izbe od steny k stene. Dôvod bol presne taký istý ako u vás. Na odkladanie vecí nám slúžil okenný parapet.
My sme mali deti s 2-ročným rozdielom a spali sme najskôr s postieľkou bez bočnice prirazenou k posteli (čo ľutujem doteraz, lebo najčastejšie v nej skončil môj zadok a budila som sa dolámaná. Potom sme dali normálne veľkú posteľ k manželskej, čiže sme mali letisko 200x270 cm a to bolo výborné spanie pre štyroch.
@michaela789 u nás to bol práve manžel, ktorý k nám do postele prisťahoval syna (teraz má 2,5r). Pritom v pohode zaspaval v svojej izbicke, akurát sa okolo tretej v noci pýtal k nám 🤣
Autorke, ja by som dala nad posteľ dlhú policu, moji rodičia to tak majú. Inak príspevok mi celkom prišiel vhod, čakáme druhé a tiež riešime ako sa pomestíme 😃 nad premiestnením syna do vlastnej izby už ani neuvažujeme, zistili sme, že dieťa patrí k rodičom do postele ❤️
My spíme tiež všetci 4 v spálni. Starší 3 ročný spával s nami v posteli od narodenia ako som ale ostala tehotná kúpili sme mu posteľ (bála som sa ze ma kopne v noci) posteľ ma vedľa našej manželskej, bolo to par noci na vysvetľovanie ale zvládli sme, bábätko 3 mesačne mam normálne v postieľke tiež vedľa manželskej z mojej strany. Starší je pri mužovej strane. Co sa týka nočných stolíkov tiež ich mame... Môžem zajtra poslať foto ako to mame vyriešené 😃 síce je zapratana celá spálňa, ale ved do spálne mi návšteva nechodí, tam sa len spi 😊😊
Jednoducho deti do roka spali so mnou v izbe , dieťa bolo vždy v postieľke od roka správali v detskej izbe , najprv v postieľke do dvoch rokov a potom už na normálnej posteli a správali spolu aj traja bratia dvaja na posteliach a tretí v postieľke a časom sme kúpili poschodovú posteľ , keď už potrebovali stoly do izby
My síce máme dom, ale na ten čas, čo dievčatá spali s nami som vôbec neriešila praktickosť. K manželskej posteli som dala ešte jednu posteľ, mladšia spala v postieľke. Neskor sme dokonca dali aj druhú posteľ, tá bola najvyššia, tam spal muž. A ja medzi dievčatami. Lampu/LED svetlo som mala na posteli na celé hore, ostatné veci na komode. Síce neviem, aku máš velku spálňu, ale ja by som riešila len postele na spanie, ostatné by som dala na čas prec. Mne bolo prvoradé, aby sme sa vyspali. Inak by som celú noc behala z izby do izby, alebo sa tlačila s deťmi na manželskej posteli. A nechcela som nas deliť, že muz inde.
@andrejka1974 asi ste nepochopila otázku, autorka sa pýta na spoločné spanie.
Mám menší rozdiel medzi deťmi a nespím takto… ;D ale niektoré mamky majú jednoducho jednolozkovu posteľ presunutí k manželskej a z druhej strany postieľku… je to zvyčajne na tesno ale dá sa tak.
Mladšie medzi nami na manželskej a staršie v postieľke bez bočnice . Stačilo nám to takto, ďalšiu posteľ sme neriešili. Keď mali 4 a necelé 3 roky, išli do svojej izby. A potom sme si kúpili nočné stolíky, to bolo radosti😁
po oboch stranach manzelskej postele mame detske postielky (klasicka velka, kt. je do troch rokov tusim), bocnice smerom k velkej posteli zlozene, jedna strana je prirazena k stene, druha je priviazana (ram postele o ram postielky), matrace su v rovine, vytvaraju jedno velke letisko, nocne stoliky su pred postielkami, medzery medzi matracami vyfutrovane dekami, aby sa nedalo prepadnut/udriet. Postel je 180 cm, deti 28 m a 10 m a vyhovuje nam to takto (starsi spi na manzelovej strane).
@princezna_bosorka páči sa mi táto reálna fotka 👍💚😉
my sme mali z jednej strany postel 90x200 na ktorej spal syn, manzelsku postel 180x200 a z druhej strany postielku. Synova postel je rozkladacia, takze sme vedeli spravit aj letisko 180+180+ postielka… Namiesto nocnych stolikov sme mali celo postele z IKEA Brimnes - https://www.ikea.com/sk/sk/p/brimnes-celo-poste... (celu postel sme mali Brimnes)
Ak mas klasicku postielku, tak mala jej urcite nie je..bud rada,ze ti spi sama, je to skor o tebe ona je spokojna...tulit sa mozete aj cez den....ja osobne by som sa pri kopajucom dietati nevyspala, ani omylom , takze prvy by isiel do svojej postielky starsi, 3,5r je uz idealny vek.
Alebo tak ,ako dala princezna fotku,tak by som polrocnu mala. V jej postelke a pritom pri tebe.
Ahoj, my sme mali takto isto situáciu. Malá dcérka bábätko v postieľke a 2 ročný syn s nami v posteli. Bolo mi ľúto, že ona je taká odstrčená. Tak my sme len bocnicu dali dole a bola som pri nej bližšie, mala som aj ja aspoň viac priestoru lebo som časťou tela spala v postieľke 😆 na ten predel som mala len zvlášť paplón a nevadilo mi to tam. Syn išiel potom v cca 3 rokoch do detskej a dcéra zostala s nami v spálni až do jej 5tich rokov kvôli zdravotným problémom. Nočné stolíky sme dali preč, manžel nad posteľ namontoval také uzučke poličky na svetielko, mobil, či fľašu. Jedna strana manželskej postele bola natlačená úplne pod okno, na druhej natlačená postielka6, neskôr detská posteľ. Bolo to hrozné stiesnené, ale ináč sa u nás nedalo

A na tom spoločnom spaní akože trváte obaja, aj ty aj manžel, áno? Lebo ja som unavená už len z prečítania, toto by som nedala. Prečo 3 a pol ročný nespí normálne v posteli? K nám deti tiež koľkokrát nadránom prídu do postele ale je rozdiel sa tlačiť 2h a celú noc...
Ak trváte na takomto spaní, tak postieľku prisunúť k posteli a dať dole jednu stenu, ako sa to klasicky robí pri bábätkách. Mladšia nech je tam, bude chránená v postieľke a starší nech spí medzi vami ako doteraz.