Do akého veku ste deti uspávali?
Do akého veku ste deti uspavali? Dvojčatá majú 5 a sem tam sa stane že hlavné syn chce aby som bola pri ňom kým nezaspí. Podľa mňa je to normálne no švagriná má presviedča že sú už veľkí 😁 decká majú 5 čerstvých ;)
Asi rok a pól a nikdy som necitala rozprávku
Podržala som fľašku,dala čumeť,pobizkala,pohľadala a šla som prec
@double_mom2021 prekáža ti ich uspávať? Pokiaľ nie, tak uspávaj. Ak nie, tak sa to pokús zmeniť . Každopádne nerieš švaginu. Každé dieťa je iné a každý rodič je iný. Ja uspávam takmer 2,5 ročné dieťa, lebo jediná metóda ako by som ho vedela naučiť spať samého je ho nechať vyplakať a to robiť nechcem. Neriešim, že niekoho deti od bábätka zaspávali samotné, buď majú iné dieťa ako ja a zvládali to alebo neriešili plač.
@double_mom2021 No pokial s nimi nehopsas na fitlopte a netlapkas po ritke tak neviem v com vidi svagrina problem. Ty tiez asi zaspavas vedla muza a nik sa z tebe nesmeje. V podstate nik nechce spat sam, ale na MK je zvykom sa predbiehat, ktora je viac chladnejsia k svojim detom.
Nikdy, drzanie flase alebo "hojdanie" s kocikom neratam ako uspavanie. V skolkarskom veku az po 1-2rocnik na ZS som zapla na pocuvanie rozpravku cez Spotify a to bolo vsetko.
@double_mom2021 pokial chceli, bolo to asi do 7mich rokov. Sme sa rozpravali o skolke, skole, o kamaratoch a vztahoch. Citila som, ze je to pre nich velmi dolezite.
Dcera do 3, syn do 5 rokov...to mi uz bolo vela, kedze som vacsinou zaspala skor ako on 🙈 a v domacnosti som uz vecer nic nestihala
Nas ma cerstvych 5 a potrebuje, aby niekto lezal s nim, kym zaspava, lezime vzdy na tom vytahovacom lozku, co ma k svojej posteli a casto sa chce drzat za ruku. Takze sa s manzelom striedame a sme tam s nim. Najskor precitame rozpravku a potom sa rozpravame. Su to tie chvile, ktore ja si uzivam, lebo kedze hlada sposob ako co najviac oddialit spanok 🙂, tak prave vtedy sa chce rozpravat o tom, co cely den robil v skolke, co jedol, kto co povedal, ako ma velmi lubi, mojkat sa chce. Myslim, ze o chvilu tu bude obdobie, kedy uz nebude chciet, aby sme pri nom boli, takze si toto sucasne uzivam a zaroven vnimam, ze je to pre neho dolezite.
@double_mom2021 staršia mala takmer dva roky, mala sa narodiť druhá a pri oboch naraz som nevedela byť (muž bol pracovne v týždni mimo mesta). Mladšia trošku dlhšie, asi do troch rokov, keďže cca v jej 2 rokoch sme sa sťahovali do iného mesta a bolo to pre ňu nové, mala svoju novú izbu.
Máme čerstvo 4 ročnú a musíme byť pri nej kým zaspí. Od prvého dňa ako sme ju doniesli domov jej každý večer čítame rozprávky, teraz po rozprávke sa chce rozprávať, čo robila v škôlke, kto čo povedal, ako nás ľúbi, takže áno je to niekedy na palicu ale ja to rešpektujem. Ja si dodnes pamätám ako som plakala a vrieskala v izbe, lebo som mala prvýkrát zaspať sama a neskutočne som sa bála, mohla som mať maximálne 4r.... Švagriná nech sa stará o svoje deti.
5 ročná uspavam ,teda ležím s ňou kým zaspí skrabkam,spievam,hladkam ...unavená som z práce ,ale užívam si to pretože viem podľa staršej 15 ročnej ,že to nebude večne a vždy si aj poplacem ....čím som staršia tým viac prežívam všetko ,že je to posledné 😥
Môj bude mať v októbri 8 a stále pri ňom ležím kým nezaspí 😄
@janba Žartuješ? To už je iný záhul👎 Ja hneď, ako som prestala dojčiť. To je od troch mesiacov. Fľaša mlieka, potom cumlík, pusinka na dobrú noc a spali do rána, do siedmej.
@janba Žartuješ? To už je iný záhul👎 Ja hneď, ako som prestala dojčiť. To je od troch mesiacov. Fľaša mlieka, potom cumlík, pusinka na dobrú noc a spali do rána, do siedmej.
@anonym_64476c čo niekoho motivuje k tomu, aby niekomu dal palec dolu a negatívny komentár, len preto, že on to má inak? Fakt nerozumiem, mala si to inak, mohla si to jednoducho napísať ako ďalší komentár a hotovo.
A mohla by som ti aj ja napísať, čo si myslím o tom, že "len" do 3M ale prečo by som to robila, nestaráš sa o moje dieťa, môze mi to byť a aj je srdečne jedno.
@double_mom2021 neuspava ich švagriná, ale ty, keď je to pre teba normálne a prirodzené, tak by som sa takými komentármi ani nezaoberala.
Pozri aj to tebe vadí ležať pri ňom, tak áno už je veľký. Ak je to pre teba v poriadku,tak je to o.k.
A vieš čo ja si idem aj k 13 ľahnúť, chvíľu sa porozprávame, poskrabkam ju po chrbte , dám dobrú noc.spi do 15 minút. A keď musím veľmi skoro vstávať a idem spať o ôsmej, príde mi dať dobrú noc ona medzi poldeviatou a deviatou keď ide spať.
@double_mom2021 ja mam 5 a pol ročnú a 10 mesačnú dcerku a obidve uspávam.. menšiu skôr, keď zaspí idem uspať staršiu. Ak je muž doma on uspáva menšiu a ja staršiu. Milujem to jej úprimné objatie a často spolu zaspíme . Užívam si to, veď o chvíľu budú pubertiačky , nebudú sa chcieť mojkat v posteli a bude mi to chýbať.
Nas ma cerstvych 5 a potrebuje, aby niekto lezal s nim, kym zaspava, lezime vzdy na tom vytahovacom lozku, co ma k svojej posteli a casto sa chce drzat za ruku. Takze sa s manzelom striedame a sme tam s nim. Najskor precitame rozpravku a potom sa rozpravame. Su to tie chvile, ktore ja si uzivam, lebo kedze hlada sposob ako co najviac oddialit spanok 🙂, tak prave vtedy sa chce rozpravat o tom, co cely den robil v skolke, co jedol, kto co povedal, ako ma velmi lubi, mojkat sa chce. Myslim, ze o chvilu tu bude obdobie, kedy uz nebude chciet, aby sme pri nom boli, takze si toto sucasne uzivam a zaroven vnimam, ze je to pre neho dolezite.
@petamich Podla mna je to presne ten kludny cas, kedy je tam ten rodic s dietatom. Mozu sa pomedzi uspavanie rozpravat, mojkat, skratka taky ten pekny spolocny cas. Ked tu citam ze niekto dietatu pusti rozpravku cez spotify a ma v pazi cele dieta aj cele uspavanie, no konec. Brrr. Nie je nad to realne citanie rozpravky z knih. Ja mam tiez kopec inej prace ale stale si praveze uvedomujem, ze to uspavanie je naozaj jeden z najkrajsich momentov dna a tiez sj myslim ze aj velmi pre dieta dolezity. Ja uspavam stale syna (7r.). Pridem k nemu, vyberie knihu, precitam mu rozpravku, dve, nieco sa porozpravame, pomojkame a idem si lahnut vedla na postel a cakam kym zaspinka. Vacsinou zaspim aj ja, potom sa preberiem a presuvam sa umyt zubyv a spat.
@anonym_64476c Žartuješ? To už je iný záhul 👎 Ja mám tri deti, posledné bude mať 8 rokov a neoberám ho o ten pocit lásky, blízkosti a bezpečia, ktorý túži večer mať.
Ak si s tym ty ok, nevadi ti to, neobtazuje tak ich uspavaj dokial to bude pre teba v poriadku. Ja som deti nikdy neuspavala, ale keby som sa mala riadit napr. 3 susedami z okolia tak uspavam na fitlopte, alebo drzim dieta za ruku kym nezaspi 🙂 Vobec neries druhych, urob si to tak, aby to vyhovovalo tebe.
@double_mom2021 ...najmensi ma 10r a chce, aby som pri nom bola kym zaspi.
Niekedy to otravuje, ale 15r pubertiak mi "ukazuje", ze si mam vazit tento cas, lebo o chvilu uz budem pre vsetkych mojich 3 trapna mama.
Tak na moju dcéru tu nemá asi nikto😂
Takmer do jej 11 narodenín, som s ňou ležala v posteli a rozprávali sme sa o celom dni, o škole, spolužiakoch, učiteľoch, ukazovala mi mobil a konverzácie spolužiakov na wtp, veľa-veľa som jej vysvetľovala, poukazovala na určité situácie, bavili sme sa o jej športe ktorý robí, o tréneroch a pod. Potom som ostala vedľa nej ležať, až kým nezaspala.
Vôbec nikdy mi toto nevadilo a uvedomujem si, že práve to ,,uspávanie” bolo jedno z najkrajšich čias, lebo vtedy nás už nič nevyrušovalo a tie rozhovory boli medzi nami tak krásne dôverné.
Dnes má už 13 a občas si k nej ešte večer aj sama ľahnem, no už nečakám kým zaspí a odchádzam skôr.
Takže milá autorka, vykašli sa na reči tvojej švagrinej a kľudne tie deti aj naďalej uspávaj, ono sa to bude postupne meniť.
Od 1.5 roka vobec.umyt.napapat vycikat a spat.zavriem dvere a ja idem na dvor alebo do sprchy alebo cokolvek ine.ja potrebujem vecer uz mat len pre seba

@double_mom2021 je to na každom jednom , ja som nikdy neuspavala dala som do postieľky prečítala rozprávku s išla som prec