Je 22,9 stupňa optimálna teplota na spanie pre bábätko?
Ahojte . S mužom sa hádame na teplote,no doberame. Spí s nami v izbe malý syn, a teplota je momentálne 22,9 stupňa. Mne to príde optimálne,viac by som nezsniesla. Muž tvrdí že malému je zima, má 10 mesiacov. Ale vždy keď ho chytím tak na teplé rúčky aj zátylok. Je to podľa vás ok teplota na spanie ? Radiátor je vypnutý, to by som nevedela spať ja keby je zapnutý
@pe_mi my to isté, ja by som najradšej bola ešte keby bolo menej ale pozerám na malého. Muž má rád teplo ten by to dal aj na 25 stupňov
Úplne ti rozumiem 😅
@pe_mi sú tí muži nejakí viac na teplo 😀😀
Kým nie sú teplí 😁
Musela som 🙆 sadlo ako riť na šerbel
Ja s dcérou máme v izbe cca 22 stupňov, muž okolo 20 st. ... 25 st. je moc, sa musí veľmi zle spať.
22,9 je na spanie veľa
Na spanie tak 20 - 21
Mi máme 23,5 a dcéra spí len v pyžame (1,5 ročná) naznáša keď na ňu dám prikrývku. Mne by stačilo 21,5-22, muž by to dal na 25😅
@patka06 ako mám znížiť teplotu? Vždy pred spaním riadne vyvrtrame, radiátor vypnutý, čo ešte spraviť? Je pravda že sa nám dosť rosia okna, je tu aj vlhko v izbe
Nekurite a mate 22,9 stupňov? To je ako možné? Vytapaju vás susedia? 😁
@simulienka2207 ja ti neviem 😀buď máme nahovno tu meteostanicu alebo tu veľa dýchame 😀
Ale je to možné.ked inde v dome kurite a máte otvorené dvere, tak to prejde do izieb ostatných
@pe_mi spálňu zatvárame na noc stale,aj cez deň väčšinou sa v spálni nekuri, cez deň sú dvere otvorené, preto nechápem tu teplotu večer a ešte keď sa poriadne vyvetra. Mne je už teraz teplo 😀
Odjakživa sme mali v spálni 18 stupňov, aj keď bolo dieťa malé. Našťastie sa s mužom zhodneme na teplote, je nám obom príliš teplo. Dieťa spavalo vo vaku, aby sa nemohlo odkopat a nebola mu zima. Dnes je dieťa dospelé a má v izbe 18 stupňov 😅 Sa smejem, že my fakt ušetríme na kúrení veľa peňazí.
Urcite viac nie, toto je dost az vela pre niekoho, ale iste nie malo.
@anavixy ja už mám podozrenie že to nastavuje nejak tajné muž 😀
Nechajte na noc pootvorené okno alebo aspoň mikrovenriláciu
Na spanie je to veľa. V inej časti domu musíte mať aspoň 25 keď to vykuri aj spálňu. Stiahla by som všade.
My máme 21 stupňov. Viac určite nie.
@simulienka2207 My tiež vôbec nekúrime, teraz v byte 22 Stupňov. V zime keď je slnečný deň je v izbe aj 24. - Nevykurujú nás susedia, na juhu Slovenska už nemáme zimu, len chladnejšiu jeseň
Máme tak 21,8.mne je chladno zababušená až po uši a malému teplo.
Ja musim mat v spalni 24 v noci. Neviem ci mame vadny termostat s teplomerom ale mame dva a vzdy ked klesne v dome teplota na 22,8 napr, tak v dome citim chlad…takze pekne si kurime a spi sa nam fajn. Kazdy podla seba
Mali sme a máme počas zimných mesiacov max 19st nielen na spanie. Aj pri deťoch a sme spokojní. Zo skúseností, je to vec zvyku, deti sú fit.
Máme v spálni cca 21,5 stupňa teraz večer, niekedy aj menej. Dcéra spí v pyžame, síce je zakrytá dekou (v noci paplónom) ale to sa v noci x krát odkryje. Ja by som zniesla ak chladnejšie, zakrývam sa dekou a napriek tomu sa občas v noci úplne spotim.
Toto strasne tazko kazdy ma uplne inu vnutornu teplotu ... ja mam velmi teplo v spalni, maly tiez 10 mesiacov, snad 24 stupnov... ale on spi neprikryty v tenkom pyzamku, nic na sebe neznesie 🙄 Mne by tolko fakt netrebalo.
My máme v spálni cca 21,5-22. Syn sa pravidelne úplne odkryje ... Ale že úplne... a nie je mu zima. Keď bol menší skúšala som ho prikrývat viac a potom sa budil, že mu je horúco. Tak teraz ho nechávam tak. Takže o dieťa by som sa veľmi nebála 😀 sú otuzilejsie, ako si myslíme ;) pre porovnanie ja spím zakuklena v perine až po krk 😀
My mame v spálni 18, aj syn ma v noci v izbe rovnako. Keď som mu dala vyššiu teplotu sťažoval sa že nemôže dobre spat.
Teplota na spanie takmer 23 sa mi zda privela. My mame aj cez den 22. V noci potrebujeme menej. Ale tak zrejme je to individualna zalezitost.

Ja mám 21,7 .
Manžel nedbá vyhnať aj na 23.9 .to sa nedá spať
Nevieme sa zhodnúť
Pri deťoch teplota dobré.
Deti tiež majú niečo pod 22 stupnov a spi sa im dobre