Je ranný spánok bábätka príliš dlhý?
Ahojte je v poriadku keď malý mi vstáva o 5tej ráno a prvý spánok ma po 2,15h a spi aj 1,5-2hodiny ráno vravia ze hlavný spánok ma byt obedny on mi ťahá tento ranný najdlhší... Bude mať 9 mesiacov a mame stále 3 spanky...
@anonym_autor do roka mi spalo deti takmer cely deň. Prestávky len na jedenie.. keď je dieťa zdravé, inak prosperuje a priberá tak nerieš a buď rada že spí. Aspoň máš čas na seba a niečo porobit. 🙂 A vstávanie o 5.00 je bežne - aj pri dvoch spánkoch. Vyjde slnko a deti už sa berú vstávať. Keď chceš aby spal dlhšie tmavé závesy treba, zatemnovacie.
Áno, mala by si mu to nejakým spôsobom posunúť a postupne zrejme prejsť na dva spánky...
Áno, mala by si mu to nejakým spôsobom posunúť a postupne zrejme prejsť na dva spánky...
@erikpu skúšam posunúť skúšam po 15minutach len on mi nevydrží a keď vidím tie unavené oči...
@anonym_autor do roka mi spalo deti takmer cely deň. Prestávky len na jedenie.. keď je dieťa zdravé, inak prosperuje a priberá tak nerieš a buď rada že spí. Aspoň máš čas na seba a niečo porobit. 🙂 A vstávanie o 5.00 je bežne - aj pri dvoch spánkoch. Vyjde slnko a deti už sa berú vstávať. Keď chceš aby spal dlhšie tmavé závesy treba, zatemnovacie.
@lenkakravcova sám mi prešiel na 3 spanky keď mal 4 ale darmo ho chcem nechať dlhšie hore ráno nevydrzi
Dlhy ranný spánok spôsobuje skóre ranné vstavanie.
Dlhy ranný spánok spôsobuje skóre ranné vstavanie.
@lucia13022023 takže by som to mala posúvať hej ten prvý spánok? Môžem aj po polhodine každý deň?
Nechaj tak. Fakt ho chces budit? Spi tak ako mu vyhovuje. Neboj nebude tak spat stale. A nechaj mu 3 pokial nemas problem ho uspat. Mnoho deti vstava skoro rano.
Nechaj tak. Fakt ho chces budit? Spi tak ako mu vyhovuje. Neboj nebude tak spat stale. A nechaj mu 3 pokial nemas problem ho uspat. Mnoho deti vstava skoro rano.
@beata_k áno máme ešte 3 uspavam ho o 19:30 a do 10minut spi bdenie pred nočným ma 3,5h
@beata_k áno máme ešte 3 uspavam ho o 19:30 a do 10minut spi bdenie pred nočným ma 3,5h
@anonym_autor Ja by som ho ozaj nechala tak. Nacivicovat s 9 mesacnym pri pride uplne zbytocne. Ten spanok sa meni kazdych par mesiacov. Ked ho nieco "naucis" tak pride opat zmena. Aby si o mesiac nezakladala temu, ze mas urevane a umrcane dieta po tycho zmenach so spankom.
@anonym_autor Ja by som ho ozaj nechala tak. Nacivicovat s 9 mesacnym pri pride uplne zbytocne. Ten spanok sa meni kazdych par mesiacov. Ked ho nieco "naucis" tak pride opat zmena. Aby si o mesiac nezakladala temu, ze mas urevane a umrcane dieta po tycho zmenach so spankom.
@beata_k ja ho učiť nebudem nič on sám si zmení spanky keď bude chcieť načo mam držať nasilu hore unavené dieťa takisto aj sam prešiel na 3 spanky vravím
@anonym_autor ja som toto riesila ked mal syn pol roka, mal tri spanky, odporucila mi prejst pomaly na dva a poslala mi tento svoj clanok. Ja som teda ale bola velmi nespokojna s budickom pred piatou takze som hladala vsetky mozne sposoby ako to vyriesit
@anonym_autor ja som toto riesila ked mal syn pol roka, mal tri spanky, odporucila mi prejst pomaly na dva a poslala mi tento svoj clanok. Ja som teda ale bola velmi nespokojna s budickom pred piatou takze som hladala vsetky mozne sposoby ako to vyriesit
@really8 a koľko vám to trvalo prejsť na tie 2
@really8 a koľko vám to trvalo prejsť na tie 2
@anonym_autor asi tyzden. Ale bolo to o tom ze som ho nasilu drzala, zabavala, chodili sme vela v kociku aby sa az tak neunavil a vydrzal, zabavala som ho jedlom a pod. Ale aj ked sme presli na dva hned sa mu to stavanie sa hned nezlepsilo. Nejaku dobu to este trvalo
Mne pride zabavne cakat, ze automaticky ako dieta prejde na 2spanky tak sa posunie ranne vstavanie. Mne jedine, co pomaha aby rano pospala dlhsie ako do 5 - momentalne - viem, ze jej robi zle aj to, ze nemame uplne zatemne - pustit biely sum okolo pol 5 - bez neho spi do 5, s nim do 5.30 😅 a pre nu je rozdiel aj ta pol hodina - ked vstava o 5, uz o 7 mrnci, trie oci a reve, ze chce spat, ked pospi do tych 5.30 - dnes mi zaspala o 8.40 a neboli ziadne mrnkanice ani hnevanie sa.
Ja sa momentalne rozhodujem, ci kupit dalsie zatemnovacie teraz na dvere, lebo ich mame tak idiotsky postavene a cele priehladne, ze nam cez ne idu luce slnka
Ale ved podla toho co pises vam vsetko funguje ako ma, tak ČO riešiš?? Naco by si nieco menila, naco posuvala, hadam nejde o to ako spali cudzie deti alebo co pise tabulka, ked tvoje dieta chce a potrebuje a hlavne VÁM (teda aj tebe!) vyhovuje spat takto, tak ho nechaj. Ak ti vadí ranný budíček tak skoro, tak potom rieš, ale ak si s tým ok, tak… ja by som o piatej vstavat nechcela urcite, ale ani by som dieta neukladala o 19:30 (vsak jasne ze nebude spat do osmej, ked ide spat tak skoro - to je presne taky predpoklad ako ze ked bude mat dva spanky, tak bude vstavat skor - ano, u mnohych deti to tak funguje a u mnohych dalsich nie). Ty si poznas dieta a nemen nieco co vam vyhovuje a fungujr kvoli tabulkam ci nazorom inych, ked ocividne to menit ani nechces a chces to nechat na nom, lebo sama vidis, ze si tie spanky zredukuje, ked pride jeho cas.
Mne pride zabavne cakat, ze automaticky ako dieta prejde na 2spanky tak sa posunie ranne vstavanie. Mne jedine, co pomaha aby rano pospala dlhsie ako do 5 - momentalne - viem, ze jej robi zle aj to, ze nemame uplne zatemne - pustit biely sum okolo pol 5 - bez neho spi do 5, s nim do 5.30 😅 a pre nu je rozdiel aj ta pol hodina - ked vstava o 5, uz o 7 mrnci, trie oci a reve, ze chce spat, ked pospi do tych 5.30 - dnes mi zaspala o 8.40 a neboli ziadne mrnkanice ani hnevanie sa.
Ja sa momentalne rozhodujem, ci kupit dalsie zatemnovacie teraz na dvere, lebo ich mame tak idiotsky postavene a cele priehladne, ze nam cez ne idu luce slnka
@evcagabi teraz mi spal od 7:15 do 8:40 a ťahá mi od 11:30 je 13:18 a ešte stále spi 🥲🥲🥲🥲🥲
Nič mu nemen a neposuvaj.Skoro vstáva tak to potrebuje.Moja dcéra vstala medzi 8-9 a v tomto veku spala doobeda pol hodinu a potom poobede 3 hodiny a večer išla medzi 20-21.ako bude starší tak sa to upravi aj deti sú ranné vtacata a tie, ktoré si rady pospia a veľa spia.Moj bratranec spaval 3-4 hodiny, az ho budili.Mne mama hovorila, že sme spávali do 10 dodnes, keby som mohla mi deň začína o 09🙂)
Mne sa budí o 4:30-5:00 na jedlo a potom mi ešte spí do siedmej - pol ôsmej. Ale v spálni máme absolútne tmu. Tri hodiny je hore a spánok. Ja neriešim koľko spánkov má, jednoducho len viem, že tie tri hodiny sú jeho maximum a ak chcem, aby mi zaspal o ôsmej, nesmie mi spať po 17. Doobedňajší spánok mu nijako neobmedzujem. Sú dni, keď má spánky dva, niekedy tri kratšie 🤷
Nič mu nemen a neposuvaj.Skoro vstáva tak to potrebuje.Moja dcéra vstala medzi 8-9 a v tomto veku spala doobeda pol hodinu a potom poobede 3 hodiny a večer išla medzi 20-21.ako bude starší tak sa to upravi aj deti sú ranné vtacata a tie, ktoré si rady pospia a veľa spia.Moj bratranec spaval 3-4 hodiny, az ho budili.Mne mama hovorila, že sme spávali do 10 dodnes, keby som mohla mi deň začína o 09🙂)
@luccija hovorím ze druhý spánok ma od 11:30 je 13:37 a ešte stále spi myslíš ze už nebude potrebovať ten tretí? Ze už mu budú stačiť 2
@anonym_autor ja som išla podľa pravidla - ak sa zobudí pred 15:00, tak ho uložím ešte raz, ak sa zobudí po 15:00, tak pôjde spať už na nočný spánok. Sem-tam mal 2 spánky, občas vyšli ešte 3, potom sa to ustálilo na dva. O chvíľu bude mať rok a už aj tie dva spánky cez deň sa pomaly skracujú, o pár mesiacov vypadne aj druhý spánok a ostane jeden dlhý poobedný. Ak je takto spokojný, nebuntoší v noci alebo netrvá mu zaspávanie veľmi dlho, tak mu to treba nechať, ako mu to vyhovuje. Možno o mesiac už to bude inak.

@anonym_autor vstava ti o piatej a potom dospava. Mozno je cas prejst na dva ale Ked ti to takto vyhovuje🤷♀️