Je vhodné, aby dieťa spalo s rodičmi v posteli?
Je nebezpecne ak dieta spi so ˇnou na posteli?? Som radsej ked je pri mne ale zas na druhej strasne sa bojim co ak predtame dychat ze predsa len v tej postielke ma monitor dychu
moja ma 2,5 a spi so mnou v posteli od narodenia kedze sa mi tak lepsie v noci kojilo. Tatik chrape budi nas tak ten spi v obyvacke a tak sa vsetci spokojne vyspime 😁
Naše deti s nami spali v posteli iba keď boli choré alebo zuby... Nevidím dôvod prečo sa navzájom obmedzovať v pohodlí. Ja by som sa navyše vôbec nevyspala, pretože by som sa bála, že ho priľahnem.
Do pol roka pri nej v postielke na monitore, potom uz ked bola vacsia som si ju bravala po 3tej rano do postele, to sa jej lepsie spalo, a potom neskor ani neviem od akeho veku sme spolu v posteli. Male babatko som sa bala...
Podľa múdrych clankov to bezpečné je, vraj sa žena zobudi a vycíti, keď dieťa nedýcha. Za mňa je to blbosť. Ja som sa niekedy nezobudila ani na plač, mám tvrdý spánok. Ak by som mala mať uši v pohotovosti, či dieťa neprestane dýchať, asi by som vôbec nespala.
Inak syn s nami spáva v posteli, ale až od 1,5 roka
Je to bezpečne pokiaľ sú dodržané iste zásady
- C pozícia matky - ochrana dieťaťa aj pred chladom, pred tým aby vliezlo pod vankúš, pod paplon
- žiadne zbytočne vankúše, prikrývky, natiahnutá plachta na matrac
- paplnom zakliesnený medzi nohami matky
- tvrdý matrac rovný
- ochrana postele pred pádom dieťaťa na zem -žiadne ohrádky okolo postele lebo hrozí zakliesnenie dieťaťa
- ideálne pri pohyblivom dieťati mať takz. floor bed
- partner sa nemôže báť že priľahne dieťa - ak si sám neverí nech nespí s matkou a dieťaťom
- pre predcasniatka nie je vhodne spoločne spanie
- od nejakého 4 m môže sk partner kľudne keď si verí
- ak spí ďalšie dieťa s matkou to starši, stale byt medzi starším a mladším
- nespat s dieťaťom v posteli po úžiti alkoholu alebo liekov - akýchkoľvek
Toto ma len tak rýchlo napadlo ide hlavne o tu C pozíciu, pri nej nehrozí priľahnutie dieťaťa
Odporúčam profil na ig happycosleepeers
Ja som mala syna párkrát v postieľke, počas prvých 2mesiacoch, ktoré boli extrémne naročné, vkuse strašne plakal. Tak pár razy som ho dala medzi nás. Ale bola som z tých náročných dní taká unavená, až som raz v noci ani necítila, že som ho priľahla. Spala som ako drevo. Až som sa zobudila na to, že ma muž odtláča a budí, že som ho priľahla. Odvtedy medzi nami nespal.
@andreatytler no u nás je aj v zime v spálni teplučko čiže zima mi nie je veru
My sme dali dole bočnicu na postieľke, prirazili ju k posteli a vyspali sme sa bezpečne on, aj my, každý mal svoj priestor a pritom sme boli spolu.
Takto ja som sa tiež bála aj sa kus bojím ale nechcela som bojovať proti potrebe blízkosti svojej dcérky.. syn dokázal spať väčšinu noci v postieľke ale nad ránom už len pri mne to som sa tak nebála ale dcérka ona nie mali sme par nocí keď nespala vôbec a vtedy som pochopila, že ma potrebuje mať bližšie tak som dala dole bočnicu z postieľky a pritiahla ju ku posteli a keď po kojení riadne zaspala presunula som ju do svojej postieľky ale zároveň som ju vedela chytiť za rúčku alebo si ju zas privinúť keď to potrebovala ... Zo začiatku chcela spať len na mne nacapená ale našťastie keď videla že som blízko tak asi po týždni už v pohode pospí aj takto v postieľke pri našej posteli
Naša spala v postieľke možno 1,5 mesiaca, potom medzi nami, zo začiatku mala medzi nami hniezdo a teraz už bez… ja som nemala možnosť mať postieľku vedľa postele ale pri nohách a dcéra je veľmi kontaktné dieťa… monitor dychu bol len v postielke potom mala inteligentnú ponožku a teraz už nič. Nám to vyhovuje, všetci traja sa vyspíme normálne. Keď spí sama -máme okolo postele zábrany Primabobo +kamera…. Záleží na tebe/vas….
@angeli121212 Ja by som musela mat 26 aby som sa nepotrebovala zakryt. Ja som hrozne zimomrava.🙂
za mna ulne bezpecne...mama je spojena s dietatkom..aj po porode sa vkuse synchronizuju...mama je jeho jedine bezpecie a istota..nasa mala kojena a a uz bude mat 4 a stale je snami...nam to vyhouje a ak to tak citis tak si len pozri ako to robit bezpecne a vsetko je ok😉😉
Naj je podľa mňa bábätko v postieľke pri posteli, bez bočnice. Je aj oddelené, aj poblízku na dojčenie (netreba vstávať).
@ukgirls pre mna tiez nepochopitelne, co casto počúvam a čítam - ze mama spi v pohode s detmi na manzelskej posteli a otec sam v obývačke na gauči..manzelia by mali spat spolu v spalni a deti v detskej podla mna, inak je partnerský a intimny život v háji a tým pádom to zasiahne aj celú rodinu..navyše to ani v jednom prípade nie je dobrovolne rozhodnutie obidvoch, ale muž je skrátka vyhostený ako element navyše z vlastnej spálne..ale ok..každý nech si robí ako chce..ja len za mňa, že nechápem
Som za vlastnu postielku, spolocne spanie v ziadnom pripade.
Moje deti spali s nami v posteli, boli kojene a nechcelo sa mi vstavat, takze bolo to pre nas prakticke. Nemala som monitor dychu.
Je to absolútne bezpečné. Môj najmladší bol nonstop na prsníku, teda aj pri mne v posteli. Tiež ma prenasledovali podobné myšlienky, preto som zisťovala. Moja známa, renomovaná právnička mi povedala, že nikdy, odkedy existujú písomné záznamy z nášho súdnictva, nebol popísaný prípad priľahnutia dieťaťa matkou a nebol ani vyšetrovaný žiadny syndróm náhleho úmrtia, kedy by dieťa ležalo vedľa matky. Btw, v jazykoch chudobných národov, kde deti nemávajú žiadne postieľky a vždy spávajú vedľa matky, ani neexistuje pre toto výraz.
Normálne boli od novorodenca s nami deti v posteli postupne samozrejme. Dcéra spala od 5 týždňov výlučne na bruchu. Mala koliky. Obe dojčene.
@andreatytler ja som mala deti skoro až pri hlave, takže som sa mohla normálne zakryť. Oni mali svoju tenkú prikryvku ktorú aj tak okamzite odkopali 😅
A k otázke, sprav si tak ako ti vyhovuje, nie sme predsa všetci rovnakí. Mne trvalo 2 týždne revu a nevyspatia kým som pochopila ze dcéra chce spat pri mne a nijak inak, pri synovi už to bola automatika. Ak by mi pekne spali v postieľke, nasilu ich na seba lepiť nebudem. 😁
Náš má vlastnú postieľku tesne pri mne, no nadránom ho dávame medzi seba po poslednom nočnom kŕmení, nechce sa mi ho uspávať už 🙂 Monitor má bruškový, celú noc by som ho asi nenechala - ale len kvôli nášmu mäkšiemu matracu. Čo sa týka intimity - tú aj tak neriešim v izbe s kojencom našťastie máme aj iné miestnosti..
@anjelicek26 prosím ťa tá ponožka ako to funguje keď spí malý s tebou? Nemôže to chytať tvoj dych ako monitor? Kamarátka ju zvažuje a čítam že ty ju máš, tak budem rada keď poradis 🙂
@andreatytler inak aj ja som ale akosi tu mi to nevadí 😅 a zas my mávame 24 v spálni ale už malá akceptuje aspoň tú postieľku prisunutú k posteli tak už sa aj ja prikryjem poriadne
Inak často čítam, že čo tí chudáci muži a čo manžel na spoločné spanie a pod. Tak my spíme všetci v jednej izbe občas aj v jednej posteli a práve manžel bol ten čo mi radil aby som si dala dcérku k sebe keď nespala v noci a on je ten čo syna prenesie v noci do našej postele keď plače...
Je to bezpečné. Je to o postoji a nastavení mamičky. Máme 4 deti. Pri starších dvoch (kojené 18 a 22 mesiacov) som mala jednu stranu postieľky dole a bola prisunutá z mojej strany k posteli. Keď som nakojila, bolo to praktické prebaliť, dať ich spinkať do postieľky 😉. Neskôr už spinkali pri mne, aj medzi nami. Dvojičky to bolo iné. Kojila som ich 14 mesiacov. Spali sme na manželskej posteli. Po stranách sme mali postieľky ako zábrany a presuvala som sa od jednej k druhej. Ani to nebolo nebezpečné. Keď som v noci spala 3 hodiny vkuse, tak som bola ako rybička 😄. Manžel spal v tom čase na gauči (potreboval ísť do práce) a nijako sme tým neutrpeli. Treba si to urobiť prakticky a čo najmenej náročné, čo sa týka úkonov (vyberanie, vkladanie), hlavne ak mamička kojí. A to je na každom, ako je to najlepšie 😊
moje dieta spinkalo vzdy v postielke.. ani jednu noc nespalo so mnou v posteli.. 🙂 bezpecnejsie a aj pre mna to bol lepsi spanok
@lacibo Pri všetkej úcte pár mesiacov intimity v inej izbe ako v spálni predsa nerozbije rodinu. Spokojné dieťa rodinu upevní viac ako nespokojné, lebo nemôže s rodičmi na tých pár mesiacov zdieľať spoločnú priestor na spanie. Všetko záleží na rodičoch aj na deťoch, ako sa s ich nastavením vyrovnajú...
Práve ležím vedľa deväťročného 😁.Môj názor - je to najpraktickejsie a najkrajšie. Dlho som deti kojila, zaspávali na prsníku, ležala som tak vedľa nich a v noci sa len točila ..prípadne slúžila ako živý dudlik. Ale každému ako vyhovuje. Ja ešte za seba poviem ,- u staršieho syna sa mi stalo, že prestal dýchať. Inštinkt má hneď prebral a našťastie to dobre skončilo. Takže u mňa jedno veľké ANO, dieťa potrebuje cítit matku.

ja som slobodna matka takze som s malou spala neskutocne dlho -pre mna super-nemusela som v noci vstavat etc.. ALE keby mam manzela-dieta ide do postielky ... byt matkou neznamena prestat byt manzelkou .. a lahko sa dieta da do postele no o to tazsie sa z nej vyhadzuje ... ak nieje chore , alebo inak utrapene a neje to len raz za cas tak doeta sup do postielky a mat aj cas na manzela a on na manzelku