Kedy chodia vaše deti vo veku 10 - 11 rokov spať?
Prosim Vas o kolkej cca chodia Vase 10-11 rocne deti vecer spat?
dakujem
O 22:00 či 23:00 ? Jedine v piatok ak je nejaký animak či napríklad teraz v piatky Harry Potter inak nie. Do postele 20:15 ( 20:30 najneskôr)
@veverkaa2 u nas mobily do spacej casti domu ani nepatria. proste vecer ostanu v obyvacke. Mne sa to nepaci, male deti spia s mobilom zapnutym pri hlave a este vypisuju pred polnocou. Tym ze syn nechava mobil v obyvacke ja pocujem ked som tam ze mu pisu aj neskoro vecer kamosi. Ziarenie z mobilu nie je dobre pri hlave celu noc pocas spanku.
Náš 9ročný mobil ešte nemá a 13ročná necháva mobil o ôsmej v kuchyni nabíjať. U nás čas spánku vôbec nesúvisí s tým, že by boli decká na mobile do noci. Obe deti majú tréningy viackrát do týždňa, ale každé je iný typ a inak unavené. Dcéra si rada pospí, už o 20:30 leží, číta si a do 21 zaspí. Synovi od malička stačilo spánku oveľa menej, ráno vstáva 6:45 bez problémov (bohužiaľ, aj cez víkendy 😀 ). V posteli je o 21, ale je schopný si do 22 čítať, alebo počúvať, ako mu čítam ja. Skôr zaspí málokedy, ale že zaspáva do 22 neznamená, že leží pred telkou alebo lieta po dome. Je už v kľude v posteli, akurát skôr skrátka nezaspí.
U nas do 21:00 v posteli a potom si mozu este citat. Zaspia tak do 22:00. Mne sa to zda neskoro ale tak ked nejde zaspať skor tak nejde.
Naša mala v septembri 10 rokov a chodí do postele okolo pol jedenástej. Vstáva ráno medzi 7:00 a 7:15. Cez víkendy alebo prázdniny chodí do postele neskôr.
Môj okolo desiatej, ale starší má 13 rokov a keby som ich nestopla a od deviatej nehulákala,tak aj do pol noci by boli hore.
@pe_mi môj syn keď býva tie piatky HP na Markíze teraz tam kým skončí ide spať ten deň krátko po polnoci, ráno vstane aj tak okolo 07:30. Ešte sa nestalo žeby spal dlhšie ako do 08:30.
V sobotu maximálne hore do deviatej, v nedeľu najneskôr 20:30 do postele inak má problém ráno o 6tej vstať do školy.
11 ročná o 21.30, keď ide Dunaj tak 22.00. Vstáva do školy o 6.45. Cez víkend cca o 22.00
Naši 15, 14 a 11 o 21:15 v posteli maximálne 21:30 v piatok a v sobotu o 22:30
12 rocny o osmej v posteli, o 20:30-21:00 spi
No náš 10 r. chodí o 19"00, ale vstáva o 6"00 budíček takže preto chodí spať tak skoro, zvyčajne do pol hodiny zaspi
Ja mam 10 a 8 rocneho. Cez tyzden chodia spat medzi 20:00 - 20:30. Vacsinou zaspia do par minut a niekedy sa este pol hodku rozpravaju. V piatok a sobotu mozu byt hore dlhsie 😃
@veverkaa2 My s mužom zaspávame až po polnoci a ja si tiež radšej pospím ráno. Dcéra aj do škôlky vstávala až o ôsmej, takže my to máme celé od začiatku posunuté. Od troch rokov doma cez deň nespávala (to skôr ja som si niekedy cez deň zdriemla).
Výhodou je, že napríklad môžeme chodiť do kina na ôsmu (vysielanie s originálnym audiom a titulkami) alebo sme mohli ísť napríklad aj na silvestrovskú zábavu.
Moj 10 chodi s tym mladsim cca 20.00-20.30,zaspi vzdy prvy v podstate hned.tiez to pocuvam a je to pravda pytala som sa rodicov tych spoluziakov ze idu tak neskoro.dohodla som sa s nim ze ked chce vikend dlhsie moze alebo ked sa hodinu bude par dni po sebe prehadzovat a nezaspi upravim mu to.este sa to ani raz nestalo 😃.este aj ten vikend bez slova ide ze je unaveny

Moj syn 11ročný ide spať o 20:00h, niekedy aj prv o 19:30h, lebo unavený z tréningu hokeja.