icon

Mám budiť mesačné dieťa na kŕmenie?

4. feb 2025

Ahojte, malý ma 1m. Niekedy sa budí po 1.5hod na kŕmenie a niekedy spí aj 4h .
V noci dokáže spať od 22:00 - 5:00 hod.
Narodil sa s 2830g a teraz má 4kg.

Mám ho budiť alebo nechať spat ? Ďakujem

oceanahory
4. feb 2025

Urcite nechaj spat, potom sa ti bude neskor budit uz zo zvyku! 😮‍💨
Mojho som musela budit, kvoli silnej zltacke a predcasnemu porodu, ale ak by neboli komplikacie, tak by som ho urcite nechala spat.

dobromila
4. feb 2025

Nebuď!

anjelicek26
4. feb 2025

Keby nepriberal, budit.. vy priberate pekne, takže nechaj spat..

evcagabi
4. feb 2025

Ja som nikdy nebudila na krmenie

3petka
4. feb 2025

určite nechať späť.

pribinak
4. feb 2025

Určite nebudiť ! Veď pekne priberá a buď rada, že aj celkom pekne spi a neplače

dotka04
4. feb 2025

AK má silnú žltačku, budiť, lebo môže byť spavejšie bábo. Detto ak je predčasne narodené (naozaj predčasne, nie že 2-3 týždne pred termínom 😀 ) Ak ti priberá (čo podľa čísiel priberá nádherne) a nespadáte ani do 1 z vyššie uvedených kategórií, tak nebudiť a užívať si spokojné bábätko 🙂

lasona
4. feb 2025

Spiace dieta nebudit, pokiaľ nechudne

anavixy
4. feb 2025

Na dojcenie raz v noci zobudit (alebo odsat) ak ma UM tak nebudit.

evcagabi
4. feb 2025

Ja, napriklad, stale spominam, ako moja vtedy 2.5m spala od 7.³⁰-13.⁰⁰ a spala by urcite aj dlhsie len ja koza sprosta som ju zobudila lebo som sa bala, ze "zomrie od hladu 😅 bolo to 1x a naposledy,co tak dlho vkuse cez den pospala😅😅😅😬

lucia13022023
4. feb 2025

Bože ja som ako sprostá budila do 2m dieťa 🤦‍♀️🤣 pri druhom by som už takú chybu neurobila, pokiaľ by teda neboli problémy vyššie spomenuté.

martul
4. feb 2025

Určite nebudiť, ani mne by sa to nepáčilo, kebyže si pekne spinkam a prídu má zobudiť 😊

nin12345
4. feb 2025

Nas do toho nutili v porodnici ale ako som prisla domov po tyzdni som prestala a dieta mi priberalo pekne aj tak

ysseba
4. feb 2025

Podľa mňa budiť dieťa v noci je hriech 🙈 teda samozrejme pokiaľ je to prosperujúce a spokojné bábätko.

cukroska
4. feb 2025

Samozrejme ze NIE. Veď pekne priberá...

obleckodogymu
4. feb 2025

Mne všetci avizovali, že prvý mesiac musím budiť každé 3hod tak sme aj robili 😃ale po mesiaci už sme nebudili. A pri druhom to budem robiť asi rovnako 😊

angeli121212
4. feb 2025

Nebudiť určite nie v noci veď ti pekne pribral

oblecenie99
4. feb 2025

Mňa tak nútili v nemocnici a pritom malý pekne pribral (bol na UM), ani nebol predčasne narodeny. Nikdy nezabudnem, ako celá šťastná som konečne uspala dieťa, keď sa za mnou prirútila sestrička a vynadala mi, či chcem, aby dostal žltačku. Ja už neviem, koľko sa malo budiť (každych x hodín), no len j nás problém bol, že on sa najedol, zaspal, neodgrgol si, tak som ho musela tak držať, aby si najprv odgrgol, to ho zobudilo, potom plakal, potom hoooorko ťažko zaspal (o to horšie bolo, že on nechcel byť na prsníku vôbec a teda rada "dajte ho ukľudniť sa na prsník" mi bola na dve veci) no a keď KONEČNE spal, tak som ho mohla budiť, lebo bol čas. Čisté psycho.

selest
4. feb 2025

Ak nepribera tak by som budila..to tvoje by som nechala spat

anavixy
4. feb 2025

@oblecenie99 😒😒 dufam ze to bolo uz davno 🫣

oblecenie99
4. feb 2025

@anavixy 5 rokov dozadu 😶

libusak
5. feb 2025

Ako zdravotak by som mala odporucit budit po 5 hodinach spanku. (Dieta si nevie spravit zasoby cukru v peceni)
Ja som nebudila. Dcera sa po 6 hodinach zobudila aj sama.