Môže dvojročné dieťa prespať u starých rodičov?
Ahojte. V máji nás čaká svadba našich veľmi blízkych priateľov. Chceli by sme ostať obaja do noci, rána... A užiť si to naplno. Problém je v tom, že máme 2 ročného syna, ktorý ešte nespal u starých rodičov. Veľmi sa toho bojím, keďže večer vyžaduje len mňa (mamu) pri zaspávaní, keď ho chce uspať tato tak strašne plače za mnou. Myslíte, že to zvládne a v druhom prostredí sa bude správať inak? Alebo je ešte na to malý? Ešte nespal nikdy mimo nás tak mám veľký stres z toho.
Ďakujem vám za odpovede
Tak veľmi záleží od dieťaťa a jeho vzťahu k starým rodičom. Ja by som to vyskúšala aj jednu noc predtým až potom nemáš zbytočný stres.
@karolina2121 svadba je bohužiaľ ďaleko od nášho bytu. No v cudzom prostredí sme spali už, nemal problém. Ale bola som ja s nim.
Vzťah majú úžasný, vyskúšam to teda skorej na skúšku
Tak treba šup šup to ísť vyskúšať. My máme 1,5 r. chlapca a od dvoch mesiacov už sme s ním chodili na vikend k dedkovi aj ku druhým starkým. Máme tam samostatnú izbu všade. Malý je už úplne zvyknutý. 🙂 Pravda je, že na noc by som od neho neodišla. Skôr by som ho zobrala so sebou tam a skorej by sme odišli domov.
Co je daleko? My sme boli na svadbe ked mala nemala ani rok. Po obede prisla babka pre nu a zobrala ju l nam domov a aj uspala v domacom prostredi. Nebol ziadny problem ale moja ma velmi dobry spanok.
Tiež by som to riešila tak, že by starká spala u vás a prišla by som uspať.
Moja mama to robila tak, ze v ten večer dcéra nemala režim. Hrali sa s ňou, vystrajali, nechali ju chodiť z izby do izby, proste mala bola šéf. Zaspala na posteli mojej mame, samozrejme oveľa neskôr, ako by šla spat doma. Ale nevadí, zvládli to bez plaču a v pohode. A tiež mala zaspávala len so mnou, ani manžela nechcela. Mozno skúsiť na jednu noc predtým, alebo teda nech je malý doma a rodičia nech prídu k nemu. Každopádne, určite z toho máme väčší stres my, mamy, ako naše deti.
@really8 2 hodinky cesty cca.
No vyskúšam to niekedy teraz v blízkej dobe, on tam chodí veľmi rád, tak si nemyslím, že s prostredím by bol problém. Skôr s tým, že bude zaspávať bezo mňa.
Ak jevtakto na teba naviazany určite by som to vyskúšala zopár krát pred svadbou až potom nemáte stres a podobne . Ono pokiaľ dieťa vie ,že tam není mama tak by to nemalo byt až tak zle . Ale dat ho od rána k starým rodičom nech je s nimi a teda aj spinkat tam bude a uvidíš ako sa bude správať..moje deti od narodenia boli zvyknuté chodiť k babke a aj tam spinkat . Čiže úplne v pohode
Urcite to skuste uz pred svadbou napr. ze budes s nim jednu noc tam spat ak mas taku moznost aj to by mohlo pomoct aspon nebude mat uplny sok a potom by som druhu noc skusila ho tam nechat.
my sme od dcery sli 1x tiez na svadbu, ked mala rovny rok.. moji rodicia prisli vtedy k nam, nech je aspon "vo svojom prostredi".. absolutne bez problemov.. 🙂
Tuez sme boli na svadbe, ked mal syn 2 roky. Spal u nasich. Isla som ho uspat, ked zaspal, odisla som. Mama bola s nim v izbe. Ked sa zobudil a nedal sa utisit, brnkla mi. Mala som to blizko, tak som odbehla..

Ja som urobila tak ze babka prišla ku nám. Odskočila som si zo svadby syna uspať a odišla sa naspäť zabávať a babka už bola pri nom do rana. Môj by to nedal v inom prostredí.