Skoré ranné budenie ročného syna
Ahojte. Maly ma rok a mesiac a zacala som posuvat ranne bdenie a prejst pomaly na 1 spanok... nas rezim je nasledovny zobudi sa o 7,7:40 na prvy spanok ho davam medzi 10:40_11:00 spi kludne aj hodinu... potom vydrzi hore byt aj do 15tej kedy uz je bez nalady nebavi ho nic ulazam ho a tiez spi aj hodinu a nejake tie minuty.. spat vecer ho davam okolo 20:3]_20:40 vydrzi byt do vtedy hore hra sa... ale odkedy som predlzila bdenie sa budi kazdy den rano okolo 5:40 a zaspi horko tazko o pol hodinu a spi do tej 7:40 predtym mi toto nerobil... skusala som uz jeden spanok ale to noci boli horor.. vie mi niekto poradit co robim zle? Inokedy mi este zjedol mlieko o 3tej a spal do tej 7dmej teraz sa budi tak skoro rano pred 6tou...
A nie je na to ešte skoro, aby mal jeden spánok? Podľa mňa je ešte malý. Čo ťa vlastne vedie k tomu, aby si mu to takto náhle radikálne pomenila?
@svettii ano je skoro preco som to pomenila ? Lebo sa mi v noci casto budil a isiel spavat uz o 7dmej vecer a rano a uz o 5tej bol hore.. a zacal vstavat o tej 7dmej a nedam ho spat u o 9tej o pol desiatej vobec nebol unaveny
Nas bol taky ranostaj, ostalo mu to dodnes. Zvykli sme si, pretoze sme museli.
Nas bol taky ranostaj, ostalo mu to dodnes. Zvykli sme si, pretoze sme museli.
@viestta ale on este zaspi dalej ale nechcem ho davat spat uz o 7dmej to je skoro ked ma 2 spanky kvalitne dlhe
aj nas to robil. proste deti sa menia, nie su stroje, maju tie spanky rozne. mozno ma dlhy nocny, ked je rano o 5,40 uz vyspaty. ako by si to idealne chcela? lebo nie celkom rozumiem, ci chces teda dva kvalitne spanky alebo jeden alebo ako 🙂 u nas pomohlo ist doobeda von, tam nezaspal a spal potom okolo 11,30, neskor sme to posunuli na 12, 12,30...
A nie je na to ešte skoro, aby mal jeden spánok? Podľa mňa je ešte malý. Čo ťa vlastne vedie k tomu, aby si mu to takto náhle radikálne pomenila?
@svettii on si sam nastavil to bdenie ked vstaval o 7dmej zacal spavat okolo 10:20 10:30 a potom este okolo 14:40 tiez hodinu.. a predlzuje si to terqz napriklad spi a bude spat tipujem do takej 12tej a potom klasika o 3tej sa bude tahat spat a bude spat aj do 16:20...
aj nas to robil. proste deti sa menia, nie su stroje, maju tie spanky rozne. mozno ma dlhy nocny, ked je rano o 5,40 uz vyspaty. ako by si to idealne chcela? lebo nie celkom rozumiem, ci chces teda dva kvalitne spanky alebo jeden alebo ako 🙂 u nas pomohlo ist doobeda von, tam nezaspal a spal potom okolo 11,30, neskor sme to posunuli na 12, 12,30...
@deedol nie chcem este 2. Neni pripraveny na 1 to ani nebudem zas skusat lebo v noci sa len mrvil... cim viac spi cez deb tym lepsie v noci
@anonym_autor
@deedol a poviem este takto :D ked isiel spat skor o 19tej 19::30 v noci sa casto budil aj s revom po 2 hodinach bol hore ale ked ho davam neskor spat tak vydrzi aj do tej 12tej od pol deviatej museli sme ho uspavat o 1dnej rano vzdy bol hore o 1dnej vzdy
@viestta ale on este zaspi dalej ale nechcem ho davat spat uz o 7dmej to je skoro ked ma 2 spanky kvalitne dlhe
@anonym_autor nas chodil spavat skoro, ked sme presvihli cas, tak to bolo este horsie. Nespal poriadne celu noc a rano vstal este skor a potom bol nevyspaty cely den. Ma 11 rokov a on je nejneskor o pol osmej v posteli a zaspi kolkokrat aj pred osmou. A ked ho rano o siestej budime na budik, tak to je skor zazrak. V lete, ked sa skoro rozvidnieva bol schopny byt hore aj o stvrtej, dostal mlieko a hral sa v postielke, my sme spali. Ked uz v postielke nechcel byt, tak sme museli vstavat tiez.
Bud rada, ze este zaspi
@deedol neviem mozno zacal si to sam predlzovat a nakoniec bude mat ten iba 1 spanok neskor a druhy vynecha
@deedol neviem mozno zacal si to sam predlzovat a nakoniec bude mat ten iba 1 spanok neskor a druhy vynecha
@anonym_autor no ak chces este dva spanky, tak kludne ten prvy moze byt aj o 9-9,30 a ten druhy potom nejako po obede, aby to nebolo prilis skoro pred vecernym. (inak to nocne budenie po prvom spankovom cykle - cca po 1,5h-2h, je normalne, a presne s revom. prejde to, neboj 🙂). vecer nesmie byt prilis unaveny, ale zas nemoze ist ani prilis skoro spat, lebo podla mna nevydrzi viac ako 11h, cize ak ma vstat po 6, tak najskor o 19. (ano, niektore deti spia aj 12h v noci a dalsie hodiny cez den, ale nas pripad to nebol a mam pocit, ze ani vas to nebude 🙂)
ked budes chciet prejst na jeden spanok, tak v case, kedy by siel spat, chodte von, ako som pisala vyssie. potom bude mat jeden dlhy obedny a nocny zas cca 19-6 (plus-minus).
Moje poznatky co som nadobudla pri detoch..
nemas sa kam ponahlat so zmenou poctov spankov, ma cas na 1 spanok denne
Vstavat o 6tej nie je tak skore a nezvycajne. Ako vazne.. a je bezne, ze deti sa budia o pol 6 a zacina im den. aj nas pripad to bol. Musis sa prisposobit.
A prave ze vstavat o 7:40 je mega luxus a maloktore diet spi tak dlho
Nič nerobíš zle, len si musí zvyknúť na nový režim. My sme to mali dosť podobne. Ale postupne sa to prvé ranné vstávanie začalo predlžovať.
@anonym_autor kazde dieta je ine, napriklad to moje ma rok a pol. A uplne od babatka vstavalo o 4 rano a uz nezaspalo dalej ani po mlieku. Konecne sa to upravilo, ze vstava az o 5 rano. A to ma od 11 mesiacoch uz len 1 spanok, chodi spavat vecer o 21 spat. Moje dieta je od narodenia malospac, je to skratka tak, ze ma taky rytmus. Aj spankova poradkyna to uz vzdala a ja tiez. Treba respektovat rezimy nasich deti aj za cenu nevyspatia.
@anonym_autor skrat prvy spanok na 30 minut.druhy nechaj dlhsi
Nikdy som deti nebudila zo spánku. Proste, keď potrebovali spať, spali. Keď nie, tak nespali.
Ak zmeníš režim, neznamená to, že bude lepšie spať v noci. Možno na striedačku bude.. lebo mu bude ten spánok chýbať.
Je to skoro. Moja ma 15m, na jednom spanku vyzdrzala 3dni a teraz mi to dava dobre vyzrat, vzdy po rannom 3.5hod BO sa sama od seba zoberie do izby, lahne a da na seba deku 😅