icon

Spanie pri otvorenom okne

mimuska18940
2. júl 2023

Dobry večer mamičky môžem sa opýtať. Mám 16 mesačného synčeka. Spáva so mnou v spálni v postielke. Je uplne na spodnom. Mame v byte večer 23/24 stuppňov. Ťažko sa spálňa dá vyvetrať , lebo tam máme balkón, v zime najchladnejšie, v lete naopak. Chcela by som v tychto horúčavach nechať cez noc otvorene okno na vetračku, ale sa bojím aby maly neprechladol. Mám ho obliecť na noc do dlhych veci alebo kludne do krátkych. Zase nechcem ho ani prehriať. Postieľku nema pri okne. Ďakujem za odpoveď.

Strana
z3
silvicka247
3. júl 2023

@mimuska18940 my spime pri otvorenom okne a to mame dom. Inak ked som lezala v nemocnici s jednou pani, tak ona spala pri otvorenom okne s dvojdnovym babatkom - s tym som trosku o.k. nebola ale tak ocividne problem nemali.

andrea_82
3. júl 2023

Ja som zimomrava, celorocne spavam v ponozkach. Ale teraz spavame pri otvorenych oknach, minimalne na ventilacky. Mame 2-mesacne babo, spi rovno pod oknom. Ked v noci krmime a je uz velka zima, tak zatvorim.

1mina
3. júl 2023

Ja som si len spomenula ako v porodnici (poznate to tak riadne kuria aj ked nebi treba ) nam sestricka povedala ze kludne nech mame otvorenu stale ventilacku aj v noci aj sme mali nakoniec lebo fakt sa nedalo dychat 🤷 aj ked ja som sa najprv bala ale ked nam to sama hovorila 😃

ja_bb
3. júl 2023

@mimuska18940 my nemáme okno otvorene nikdy,takže asi len skúsiť mikro postupne a možno "otuzovat" na vetracku. Ťažko sa riadit radami,keď každý to ma inak.

malinovka333
3. júl 2023

Ja som zimomrava,spim v ponozkach aj v lete a ja ani v lete neotvaram okno. Spim zakryta az po usi pod peeovym paplonom celorocne.mne je aj teraz navecer zima. Rano je 15st. A mrznem

hendikep
3. júl 2023

@lula313 presne preto su tie deti chore lebo len obliekat obliekat babusit a nevetrat a potom ochoreju aj pri vetracke 🤷🏼‍♀️

jana65l
Autor odpoveď zmazal
verra27
3. júl 2023

@mimuska18940 môj má 7 rokov a od narodenia mame v lete dokorán a v zime vetračku. Nezaspali by sme pri zavretom okne. Normálne má dlhé pyžamo a nič mu nie je.

fowi
3. júl 2023

@mimuska18940 náš 11m spáva pri dokorán otvorenom okne v krátkom body/overale a ani prikrývku nemá, veď sa ani dýchať nedá, neboj, isto ho neofúkne

kavaba
3. júl 2023

@mimuska18940 ...hlavne daj pozor aby si nemala v byte prievan. Ak necháš otvorené v spálni, všade inde musí byť zatvorené.

mimuska18940
autor
3. júl 2023

@natalka81 nieje pod oknom, je na druhej strane

mimuska18940
autor
3. júl 2023

Ďakujem krásne za rady. Je to moje prve dieťa a každa matka sa boji o jeho zdravie. Ja som kus zimomriavka tak u mňa je to kus zložitejšie. Ale budem sa Vami riadiť. Ešte raz ďakujem. Pomohli ste mi.

jankak055
3. júl 2023

Balkon na vetranie pre mna topka. Ventilacka isto len zalezi aj ake velke okno.

beatinka
4. júl 2023

My máme otvorené dokorán, tiež je spálňa najteplejšia v doma. Spáva v krátkom pyžamku a má len plienku takú veľkú, a žmolká si ju ako chce. Už aj minulé leto celé tak prespal, ako maličký. On neznáša teplo. A chorý nebol ani raz.

zuzkaemmka17
4. júl 2023

@mimuska18940 ja nechavam dvere na spalni otvorene s tym, ze okno na spalni je zavrete ale vedla v izbe otvorene, ze cirkuluje vzduch , mame 11mes babatko

maryetta
4. júl 2023

A postielku ma rovno pod oknom?
Ja som zvykla prevetrat. Aspon na par hodin kym sa zmeni v spalni vzduch. Ze napr ked sa o druhej v noci zobudim tak zatvorim ak je uz lepsi vzduch.

iceberg
4. júl 2023

Cez leto urcite otvorene a cez zimu urcite vetracka

lula313
4. júl 2023

@hendikep práve naše deti sú take, čo v zime nenosia pančuchy a tielka, takze o babuseni u nás nemôže byt rec. Ale ešte v noci je 16-17 stupnov, takze je ešte to malo, aby sa v noci nechavalo otvorené okno.

miiceencoovaa
4. júl 2023

@mimuska18940 ahoj, ja mávam okno otvorené nonstop, či je zima alebo leto…sme obaja na to zvyknutí a keď mame zatvorené okno, tak sa nám zle spi…a to maly spáva odkopany a v krátkom pyžame…len asi záleží od toho, ci je zvyknuty alebo nie…zas aby neochorel tvoj synček…

natalka13
4. júl 2023

@mimuska18940 narodeny v juni a spavali sme pri otvorenom okne dokoran v lete.

mkiki
4. júl 2023

Mám troj mesačného synčeka a v noci máme otvorenú vetracku 😉 aj malému sa lepšie spinká keď ma čerstvý vzduch 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hendikep
4. júl 2023

@lula313 tak asi sa nadychaju s otvorenymi ustami, tiez sa mi to obcas stava ze tak chytim hrdlo :D

euka210
4. júl 2023

@mimuska18940 uz to nie je male babo, u nas rovnako spalna najteplejsia a okna uz dokoran v noci mame, aby sme sa do rana neudusili 😁 Dlhe pyzamo a kludne otvorit okno. Otvorene okno nevadi, skor moze vadit prievan ked je. Ten vadi aj mne ked je chladnejsie. Ale v letnych horucavach ked mame uz 27C sa vzduch uz ani nechce pohnut aj pri snahe o ten prievan 🤷‍♀️
V zime mame 20C, to teraz ani s otvorenym oknom nedosiahneme.

euka210
4. júl 2023

@mimuska18940 ja som tiez zamrznuta, v zime studene nohy, ruky...manzel nikdy...on je ako vyhrievac 🤣 ja spim pod perinou, jemu uz je teraz horuco. Chlapci byvaju chladnomilnejsi ako dievcata, mojim 3 chlaocom tiez je teplo.

mimuska18940
autor
5. júl 2023

@lula313 ano ja som skusila a maly bol studeny cely tak som račej zavrela

mimuska18940
autor
5. júl 2023

@elizabet173 tým sa nikdy ani neriadim, lebo veľá krát ma studene nohy, ruky a zahlavie a chrbátik teply

mamusa123456789
5. júl 2023

@elizabet173 ja viem, ale proste mi to nedá, keď sú studený nechať to okno otvorene

Strana
z3