icon

Ako motivovať neposedných žiakov v triede?

lili177
12. máj 2026

dobry vecer, ak by ste mali nejake tipy na problemovych ziakov, myslim takych co ich ucivo demotivuje a odmietaju na hodine pracovat, tvaria sa ze su velmi unaveni a maju hlavu na lavici , odmietaju sa posadit normalne...nechat tak ci ake paky pouzit?jasne, ze sa snazime motivovat, ale nezabera velmi nic, podla toho aky den ma dane dieta...velka vdaka za postrehy, rady a tipy, frflane zdrzte sa komentara!!!

Strana
z2
svetlonos
12. máj 2026
@lili177

@anonym_e848d0 začiatok druhého stupna

@lili177
Zober loptu postáv deti do kruhu, určí kto komu hádže a kto chytá. Počas toho vysvetľuje učivo. Tomu s adhd klad prípadné otázky, kľudne aj iným. Za pokus nič nedáš 😉

anonym_7751a8
Včera o 04:08

Opýtaj sa ich, kedy išli spať a prečo. Veľa detí dnes hráva hry aj do druhej v noci, potom sú od rána unavení, nevyspati a ty ako učiteľ nemôžeš urobiť nič. Ja mam kolegyne, ktoré sa za katedrou idú monológy a trieda pred nimi spí. Plat dostanú, keby ich chytili nervy, tak ich prepustia. Takže vykašli sa na to. Nerieš. Zober výplatu. Takto to chcú dnešní rodičia.

anonym_fd7861
Včera o 04:13
@anonym_c8df93

@lili177 ono medzi dohovaranim.a rozhovorom je dost tozdiel. Skus ten rozhovor, mozno na uplne inu temu, co ma rad, na co sa tesi, v com je dobry.

@anonym_c8df93 áno, skôr tak🙂👍

lili177
autor
Včera o 04:17
@anonym_7751a8

Opýtaj sa ich, kedy išli spať a prečo. Veľa detí dnes hráva hry aj do druhej v noci, potom sú od rána unavení, nevyspati a ty ako učiteľ nemôžeš urobiť nič. Ja mam kolegyne, ktoré sa za katedrou idú monológy a trieda pred nimi spí. Plat dostanú, keby ich chytili nervy, tak ich prepustia. Takže vykašli sa na to. Nerieš. Zober výplatu. Takto to chcú dnešní rodičia.

@anonym_7751a8 áno ale my sme dobrá škola,deti potom povedia rodičom že spí,ostatné deti sú super,lopta je super nápad...bude zo mňa cirkusant zabávač,no nie o treba vymysliet

anonym_7751a8
Včera o 04:20
@lili177

@anonym_7751a8 áno ale my sme dobrá škola,deti potom povedia rodičom že spí,ostatné deti sú super,lopta je super nápad...bude zo mňa cirkusant zabávač,no nie o treba vymysliet

@lili177 Lopta v triede je super nápad, kým ju nedostaneš do hlavy, kym s ňou nerozbiju okno, dataprojektor, tv, pc - potom uvidíš, čo s tebou vedenie urobí 🙄

simsalabim
Včera o 05:17
@anonym_7751a8

@lili177 Lopta v triede je super nápad, kým ju nedostaneš do hlavy, kym s ňou nerozbiju okno, dataprojektor, tv, pc - potom uvidíš, čo s tebou vedenie urobí 🙄

@anonym_7751a8 ved na to sa roky pouziva makka handrova lopticka… nic nehrozi.

simona20201309
Včera o 06:49
@anonym_7950e2

@lili177 okrem doucovania deti doma, cerpania si dovolenky na vymyslene riaditelske volna, budu najnovsie rodicia radit ucitelom ako maju s detni pracovat???? Ucitelia budu robit co?

@anonym_7950e2 súhlasím ze takéto témy na takýchto fórach vzbudzujú pochybnosti o kvalite nášho školstva. Je naozaj obrovský výber rôznych skupín pre učiteľov od MS. Väčšinou súkromné kde sa rozoberajú interne záležitosti.
Uz ked ma učiteľka potrebu hľadať radu na MK a nevie si dohliadať nejake forum určené pre ňu, tak sa nemôžme čudovať ze žiaci ležia na lavici

lili177
autor
Včera o 11:11
@simona20201309

@anonym_7950e2 súhlasím ze takéto témy na takýchto fórach vzbudzujú pochybnosti o kvalite nášho školstva. Je naozaj obrovský výber rôznych skupín pre učiteľov od MS. Väčšinou súkromné kde sa rozoberajú interne záležitosti.
Uz ked ma učiteľka potrebu hľadať radu na MK a nevie si dohliadať nejake forum určené pre ňu, tak sa nemôžme čudovať ze žiaci ležia na lavici

@simona20201309 tak ste si potrebovala kopnúť ..nech vám padne na radosť...to že hľadám informácie,ktoré nás v škole neučili ,svedčí o mojom záujme sa posúvať v prospech žiaka...keď leží jeden z desiatich ,aj to svedčí o mnohom....zaujímalo by ma ktorá vysoká škola pripravila vás na prax....vyšla ste zo školy hneď dokonalá,isto nemáte ani spätnú väzbu o sebe a ste v kolektíve obľúbená...

tanyan
Včera o 11:44

A nemôže byť hladný alebo smädný? Niektoré deti majú odchýlky v správaní aj v dôsledku nesprávneho pitného režimu. Akoby kvôli nedostatku tekutín zhustla krv a potom sa nedostatočne okysličoval mozog. Problém je, že takéto deti často ani nemajú fľašu na vodu, aby sa vôbec mohli napiť, aj keby si uvedomili pocit smädu / potrebu napiť sa.

simca06022011
Včera o 11:52

ja nie som ucitelka, urcite to maju ucitelia teraz tazke, ale teda co fungovalo za nasich stredoskolskych cias bola robota navyse... a to som napr navrhla aj triednej, ked puberta zacala druhostupniarov plieskat a nevedeli co so sebou, predvadzali sa.. proste im treba prirpavit za vyrusovanie, za nevenovanie sa vyucovaniu papiere a pekne krasne rozdat domace ulohy. Nebudu mat-poznamky. Donemoty. Ak nefunguje normlane jednanie, pricina nasledok je vec.. len neivem ako zavedenie takehoto niecoho zvladnu deti a aj ty :D A rodicia. Mozno by bolo vhodne oslovit aj vychovneho poradcu co s tym, detom rodicom dohovorit.. toto je casto realna unava, digitalna, z kruzkou.. detom sa nechce, su demotivovane uz tym ze su..a ni ucivom nie... nosit 5takom cukriky mi uz pride cez. Skor hry s nejakych zmyslom vymysliet. Mne teda nepridu 5-6taci ako babatka.. :D
Detto mozno rodicom dat vediet, ze vlastne deti ked sa nevenuju ucivu = nebudu vediet.

lili177
autor
Včera o 11:54
@tanyan

A nemôže byť hladný alebo smädný? Niektoré deti majú odchýlky v správaní aj v dôsledku nesprávneho pitného režimu. Akoby kvôli nedostatku tekutín zhustla krv a potom sa nedostatočne okysličoval mozog. Problém je, že takéto deti často ani nemajú fľašu na vodu, aby sa vôbec mohli napiť, aj keby si uvedomili pocit smädu / potrebu napiť sa.

@tanyan jesť ho vidím,piť nie

anonym_6ebec6
Včera o 12:31

treba si uvedomiť prečo to robi? prečo je unaveny? možno maju doma nejaky problém, možno sa nevyspí lebo plače novorodenec... treba hľadať čo je za tým, či je to naozaj nezaujem o vzdlávanie alebo sa "niečo deje". ak je to nezaujem, nesnazila by som sa ako učiteľ, nemôžes spasiť všetky deti v škole... dala by som poznamku, ktorá ti bude slúžiť podklad k tomu, že máš dôvod ho nechať prepadnúť. ak taký nebol určite by som predvolala rodičov spravila záznam čo sa deje kde je problem, ako postupovať a ked nic nevymyslite nič nezistiš, tak nič sa neda robiť. môžeš ostatním žiakom povedať, že dostava poznámky, hodnotenie za "aktivitu na hodine".
možno si treba aj uvedomiť, či je to prechodné, alebo dlhodobé, par týždňov, mesiacov. tiež čo chceš zmeniť. má také zlé hodnotenie, že vidíš že nepočúva aj ked leží?

anonym_5eddf1
Včera o 14:37
@domkakvet

@lili177 kamaratka robi na hodine aktivity, rozdelis do skupin a das im nejaku ulohu.

@domkakvet ....a jeden - dvaja budú makať a ostatní sa popri nich zvezú....prípadne pospinkajú🙂

simona92101
Včera o 16:51
@anonym_6ebec6

treba si uvedomiť prečo to robi? prečo je unaveny? možno maju doma nejaky problém, možno sa nevyspí lebo plače novorodenec... treba hľadať čo je za tým, či je to naozaj nezaujem o vzdlávanie alebo sa "niečo deje". ak je to nezaujem, nesnazila by som sa ako učiteľ, nemôžes spasiť všetky deti v škole... dala by som poznamku, ktorá ti bude slúžiť podklad k tomu, že máš dôvod ho nechať prepadnúť. ak taký nebol určite by som predvolala rodičov spravila záznam čo sa deje kde je problem, ako postupovať a ked nic nevymyslite nič nezistiš, tak nič sa neda robiť. môžeš ostatním žiakom povedať, že dostava poznámky, hodnotenie za "aktivitu na hodine".
možno si treba aj uvedomiť, či je to prechodné, alebo dlhodobé, par týždňov, mesiacov. tiež čo chceš zmeniť. má také zlé hodnotenie, že vidíš že nepočúva aj ked leží?

@anonym_6ebec6 je z domova

anonym_6ebec6
Včera o 18:56
@simona92101

@anonym_6ebec6 je z domova

@simona92101 tak potom sa necudujem... chuda dieta ma toho na sebe nalozene dost, tu treba pozerat hlavne na pyramidu potrieb a teda vzdelanie je pre neho jedno z poslednych "tuzim" ma ine priority ☹

lili177
autor
Včera o 19:17
@anonym_6ebec6

@simona92101 tak potom sa necudujem... chuda dieta ma toho na sebe nalozene dost, tu treba pozerat hlavne na pyramidu potrieb a teda vzdelanie je pre neho jedno z poslednych "tuzim" ma ine priority ☹

@anonym_6ebec6 to je všetko ok,ale ja potrebujem sa venovať ďalším desať ktorí sa chcú učiť a nie skákať kolo neho a dvíhať ho z lavice

simona20201309
Včera o 21:05
@lili177

@simona20201309 tak ste si potrebovala kopnúť ..nech vám padne na radosť...to že hľadám informácie,ktoré nás v škole neučili ,svedčí o mojom záujme sa posúvať v prospech žiaka...keď leží jeden z desiatich ,aj to svedčí o mnohom....zaujímalo by ma ktorá vysoká škola pripravila vás na prax....vyšla ste zo školy hneď dokonalá,isto nemáte ani spätnú väzbu o sebe a ste v kolektíve obľúbená...

@lili177 neurazaj sa. Nepýtaj rady na MK. Je to neprofesionalne. Od nas sa očakáva ze sme tie, ktore poskytujú rady rodičom, nie naopak.
Pridaj sa do skupin na FB - učitelia ZŠ , a pod... tam ti dajú rady ucitelky z prace bez kritiky.

lili177
autor
Dnes o 03:40
@simona20201309

@lili177 neurazaj sa. Nepýtaj rady na MK. Je to neprofesionalne. Od nas sa očakáva ze sme tie, ktore poskytujú rady rodičom, nie naopak.
Pridaj sa do skupin na FB - učitelia ZŠ , a pod... tam ti dajú rady ucitelky z prace bez kritiky.

@simona20201309 ...fakt najmúdrejší...akoby to nebolo jedno

Strana
z2