Ako motivovať neposedných žiakov v triede?
dobry vecer, ak by ste mali nejake tipy na problemovych ziakov, myslim takych co ich ucivo demotivuje a odmietaju na hodine pracovat, tvaria sa ze su velmi unaveni a maju hlavu na lavici , odmietaju sa posadit normalne...nechat tak ci ake paky pouzit?jasne, ze sa snazime motivovat, ale nezabera velmi nic, podla toho aky den ma dane dieta...velka vdaka za postrehy, rady a tipy, frflane zdrzte sa komentara!!!
Nemáš ich ako veľmi motivovať. Ja som aj dobrá aj zlá keď ma má na háku dam mu poznámku. Stále im vysvetľujem že ako sa budú správať ku mne ja sa budem k ním.
ide deti bez "diagnóz" ?
Ak su to poruchy pozornosti ci ine diagnozy tak to je tazke. Aj v pripade deti co su zo socialne slabych ci narusenych rodin, napriklad ze doma tie decka maju peklo.
@lili177 nepomoze volat rodicov nech si ich pridu vyzdvihnut z dovodu nevolnosti? Choroby?
Aky rocnik? Kolko ich je takych vramci triedy? Ake maju doma zazemie?
@lili177 Hentakých bude stále viac, aj vekom sa to zhorší. Potrebujú iné podnety, ale tie v škole nedostanú, lebo škola nie je tik- tok. Chápem, že učiteľa to frustruje, ale treba to asi prijať ako fakt....na ich škodu.
tak ak nepracuju na hodine robi sa im zapis, aby sme mali "body" ak ich ucitel bude chciet nechat prepadnut, ale ak lezia na lavici ked je vyklad nech si lezia, usi zalepene nemaju, pocuvaju. nepovazovala by som to za problemove spravenie, skor za nezaujem. ono vela zavaci ci tu to ziaci z ok rodin, problemvych rodin, neprisposobivy obcania, svvp ziaci...
@lili177 okrem doucovania deti doma, cerpania si dovolenky na vymyslene riaditelske volna, budu najnovsie rodicia radit ucitelom ako maju s detni pracovat???? Ucitelia budu robit co?
@lili177 okrem doucovania deti doma, cerpania si dovolenky na vymyslene riaditelske volna, budu najnovsie rodicia radit ucitelom ako maju s detni pracovat???? Ucitelia budu robit co?
@anonym_7950e2 Si učiteľka? Tak teba sa nikto nič nepýtal....
Synov starsi ucitel jedneho predmetu na kazdej hodine povie jednu jeho historku co vyvadzal v skole + poucenie . Decka sa smeju a na hodinu sa tesia.
@anonym_7950e2 👍👍
ide deti bez "diagnóz" ?
@anonym_4e7eca nie,dieťa s adhd,ale šikovné,len trucovite,zanovite,zle soc pomery,ale nenadávaj,mehresi,vie kde je tá miera...inak by bol šikovný dvojkar trojkar,nebyť tvrdohlavosti a nepokojnú,keby sedel a tváril sa že robí....ale on akoby bojuje
tak ak nepracuju na hodine robi sa im zapis, aby sme mali "body" ak ich ucitel bude chciet nechat prepadnut, ale ak lezia na lavici ked je vyklad nech si lezia, usi zalepene nemaju, pocuvaju. nepovazovala by som to za problemove spravenie, skor za nezaujem. ono vela zavaci ci tu to ziaci z ok rodin, problemvych rodin, neprisposobivy obcania, svvp ziaci...
@anonym_6ebec6 keď ma zlý deň položí hlavu a viac ju nedvihne,lebo ho upozorňujem,a on chce ten boj vyhrať,je jedno či je výklad či sa pise
@lili177 Hentakých bude stále viac, aj vekom sa to zhorší. Potrebujú iné podnety, ale tie v škole nedostanú, lebo škola nie je tik- tok. Chápem, že učiteľa to frustruje, ale treba to asi prijať ako fakt....na ich škodu.
@anonym_5eddf1 len ako postupovať,je schopný aj zaspať,no nemôžem ho fyzicky dvíhať z lavice,myslím že len vykričať by na chvíľu pomohlo,no to už dnes nie je v móde ..
@anonym_7950e2 hlavne že rodičia mám pocit že si myslia že deti máme my vychovávať. Že sa s nimi netreba doma učiť. Že deti nevedia niektoré v druhej triede poriadne čítať a písať. Trošku na zamyslenie. Myslím si že sa tu vyjadrujú učiteľky pripadne ped.asistenky🙈
Pokecať snimi medzi 4 očami?
@anonym_5eddf1 len ako postupovať,je schopný aj zaspať,no nemôžem ho fyzicky dvíhať z lavice,myslím že len vykričať by na chvíľu pomohlo,no to už dnes nie je v móde ..
@lili177 a vek? Nevies ho motivovat tak ze ho zavolas k sebe, aby sa dvihol a prisiel. Nieco mu ukazat na riesenie, poprosit ho o pomoc pri niecom. V kazdom.veku funguje nieco ine. A aj o povahu ide. Skusit zistit preco to robi.
Pokecať snimi medzi 4 očami?
@anonym_fd7861 skúšam dohovarat,v tu chvíľu mlčí,neskôr možno pouvazuje
@lili177 a vek? Nevies ho motivovat tak ze ho zavolas k sebe, aby sa dvihol a prisiel. Nieco mu ukazat na riesenie, poprosit ho o pomoc pri niecom. V kazdom.veku funguje nieco ine. A aj o povahu ide. Skusit zistit preco to robi.
@anonym_c8df93 väčšinou reagoval,prišiel k tabuli,urobil,posledné dni hlava dole a nechce nás akoby ani vidieť...zhoršuje sa to
@anonym_fd7861 skúšam dohovarat,v tu chvíľu mlčí,neskôr možno pouvazuje
@lili177 ono medzi dohovaranim.a rozhovorom je dost tozdiel. Skus ten rozhovor, mozno na uplne inu temu, co ma rad, na co sa tesi, v com je dobry.
@anonym_c8df93 väčšinou reagoval,prišiel k tabuli,urobil,posledné dni hlava dole a nechce nás akoby ani vidieť...zhoršuje sa to
@lili177 nestalo sa nieco? Nie je urazeny? Nema s nuekym v triede konflikt?
Ja som raz mala veľmi šibalskú, živú, neposednú piatacku triedu, cca 25 detí. Jedno ADHD, jeden asperger + plno živých chalanov. Nejaký čas sme bojovali, pri počte 25 na jedného to samozrejme nebolo ono.... každú hodinu som 1000x tú triedu tíšila, privolávala si pozornosť kadejako, pomohlo to na minútu a boli sme tam kde predtým. Tak som zmenila taktiku - nechcelo sa mi ich napomínať, bolo ich 25, nech napomínajú seba navzájom. Vymyslela som si odmeňovací systém za správanie, ale pointa bola, že to nebolo o jednotlivcovi - sekať dobrotu museli všetci (mohli ma "nahnevať" max 3x za hodinu :D ). Takže sa začali navzájom upozorňovať a tíšiť, ale aj motivovať v skupinkách a podobne. Dôležité je dobre nastaviť odmeny, aby boli dostatočne motivujúce a zároveň aby teba z nich nepiclo, ideálne keď si aj môžu vybrať. U mňa mali možnosť cukríkov za každých 5 fajn vyuč. hodín alebo kino za asi 30 (bolo to veľa, stihli to len raz za celý rok). Ale brutálne sa na to tešili a makali na tom, hlavne keď už boli počtom fajn hodín blízko k svojmu cieľu, stále si to pripomínali. Ale najbližšie by som kino už nerobila, nonstop som sa bála že mi niektorí z nich stratí cestou, alebo že ho prejde auto, nevystúpi z MHD, atď. Ako iné odmeny čo som používala v iných triedach bolo napr. posledných 5 minút už oddych, alebo ak boli dobrí minulú hodinu, tak túto hodinu sa môžu uprostred 5 minút porozprávať, alebo za niekoľko fajn hodín mali voľnú hodinu/hodinu hier z toho predmetu, alebo aj cukríky na týchto krpcov furt platia, nálepky, pečiatky, hociaky kvíz alebo hra namiesto bežného učenia, niečo, čo osvieži hodinu... celkovo sa mi osvedčilo v strede hodiny sa radšej na pár minút stopnúť, dať im nejaký ľahký rébus alebo niečo podobné, pri čom aj oddýchli od témy, aj sa nažhavili. Pri tom odmeňovacom systéme je super, keď niečo fyzické zbierajú, čo majú v triede - ja som použila vrchnáky z mlieka, každý som označila, aby ma nemohli ošidiť a pridať tam svoj :D fakt mi odmeny fungovali na všetkých, či boli neposední alebo znudení. Jedine keď bol niekto smutný, to sa riešilo ťažšie, ale piataci/šiestaci sú ešte také bábätká, čo sa aj pomojkajú (hlavne dievčatá) a vyžalujú v súkromí a všetko sa rieši ľahšie. Držím palce 🙂

Ktorý ročník?