icon

Ako podať prihlášku do 1. ročníka základnej školy?

nalarla_
Včera o 12:29

Ahojte,
vzhľadom k aktuálnym zmenám vo všetkom sa chcem opýtať ako funguje proces prihlášky/zápisu do 1.ročníka ZŠ…
Prihlášku môžem podať na viac škôl? Ale na zápis môžeme ísť len na 1 školu?
Je potrebné podať prihlášku aj na do spadovej ZŠ?
Hlavne ma zaujíma, keďže od každého počujem inú info. Treba podať prihlášku a tak ísť na zápis? Alebo stačí ísť len na zápis?
Ďakujem.

domka222
Včera o 12:55

U nás elektronicky prihláška a potom zápis. Však každá škola bude mať na svojej stránke info.

3009
Včera o 14:21

Určite daj prihlášku pre istotu aj do spádovej ZŠ a môžeš dať aj do inej.

nalarla_
autor
Včera o 16:41

Ďakujem, naša obec nemá spadovú školu, resp. má, rómsku…momentálne sa “rozširuje” aby fungovala ako spádová. Mám vybraté 2 školy v meste. Čiže môžem podať prihlášku na obe a zatiaľ sa rozhodnem kam pôjdem na zápis a teda na zápis pôjdem len na 1?

kacena4
Včera o 17:37
@nalarla_

Ďakujem, naša obec nemá spadovú školu, resp. má, rómsku…momentálne sa “rozširuje” aby fungovala ako spádová. Mám vybraté 2 školy v meste. Čiže môžem podať prihlášku na obe a zatiaľ sa rozhodnem kam pôjdem na zápis a teda na zápis pôjdem len na 1?

@nalarla_ ak chces vyssiu sancu dostat rozhodnutie o prijati chodte na zápis na obe skoly (ukázať sa)

zuzanaete
Včera o 21:12

Davas prihlasku do kazdej skoly, kde chces dat potencionalne dieta. Rovnako ides na zapis na kazdu skolu, kde si dala prihlasku. Dostanes potvrdenie o prijati/neprijati a podla toho sa dalej rozhodujes/zariadujes. Ak dieta prijmu do viacerych skol, tak je fan sa co najskot rozhodnut pre 1 skolu a dalsim skolam dat vediet, ze tam dieta nenastupi, aby mohli prijat dalsie dieta. Pokial mas istotu, ze ti dieta prijmu v meste, tak nemusis davat prihlasku do spadovej. Spadova je taka poistka, aby nenastala situacia, ze ti dieta neprijmu do ziadnej skoly v meste a spadova skola uz bude mat naplnenu kapacitu. Nech nemusis v strese riesit alternativu.

ivinkapink
Včera o 21:19

Prosim vas, ako zistim, ktora skola je spadova?

3009
Dnes o 07:39
@ivinkapink

Prosim vas, ako zistim, ktora skola je spadova?

@ivinkapink však si zavolaj na obecný úrad alebo do najbližšej školy a tam ti tiež povedia.

ivinkapink
Dnes o 16:28
@3009

@ivinkapink však si zavolaj na obecný úrad alebo do najbližšej školy a tam ti tiež povedia.

@3009 Som z mesta, mam v okoli tri skoly...dufala som,ze je nejaky zoznam..mozno na stranke mesta...