Ako pripraviť dieťa na monitor deviatakov?
Ahojte chcem sa spýtať na monitor 9. Ako ste ako rodič riešili doučovanie resp aby to dieťa zvládla. Bola by som rada ak nejaké info. Nejaké knihy testy atd
Dik
@bubo27 V skole bude urcite doucovanie formou kruzku, treba sa informovat.
Inak, kolegyne mali opacny problem, ze kruzok robili a ziaci im vobec nechceli chodit :(.
@adri266 áno aj u mojej dcéry v triede to tak bolo....ale zas viem pochopiť aj dieťa, ktoré napr. učiteľke z MAT nerozumelo a ona ho mala doučovať na monitor 🙊
nic extra v skole mali kruzok/doucovanie a doma si vypracovavala testy z NÚCEM su tam originálne testy z poslednych rocnikov + odpovede, a tiez aj na edupage mali testy. tu klasicke doucovanie nepomoze bud vie ucivo zo ZS a staci ho len opakovat alebo nevie.
nic extra v skole mali kruzok/doucovanie a doma si vypracovavala testy z NÚCEM su tam originálne testy z poslednych rocnikov + odpovede, a tiez aj na edupage mali testy. tu klasicke doucovanie nepomoze bud vie ucivo zo ZS a staci ho len opakovat alebo nevie.
@anonym_fe7986 hej pozerala som testy aj ja že sú k dispo. Vďačne
aj môj syn mal doučovanie formou krúžku aj matiku aj SLJ, oni to mali povinné všetci a všetci aj urobili monitor pomerne dobre, doma sme už nič nemuseli opakovať
Vsetko sa naucili v skole a potom doma sam tak ako sa pripravoval sam uz na vsetky predmety. Precvicovali si aj monitory z minulych rokov. Nic specialne vybavovat netrebalo.
@bubo27 u nás v škole učiteľky ponúkali prípravu na monitor, bolo to niečo ako dobrovoľný krúžok. Kto chcel sa prihlásil. Ale nie je to povinnosť, takže určite na každej škole to nebude. Cca od decembra/januára sa na hlavných predmetoch, teda mat. a SJ, venuje tak 80% času už len príprave na monitor a testovaniu. Takže ak bude dieťa v škole duchom a hlavou prítomné a predchádzajúce 3 roky v škole nespalo, zvládne to aj bez špeciálnej prípravy.
@bubo27 u nás v škole učiteľky ponúkali prípravu na monitor, bolo to niečo ako dobrovoľný krúžok. Kto chcel sa prihlásil. Ale nie je to povinnosť, takže určite na každej škole to nebude. Cca od decembra/januára sa na hlavných predmetoch, teda mat. a SJ, venuje tak 80% času už len príprave na monitor a testovaniu. Takže ak bude dieťa v škole duchom a hlavou prítomné a predchádzajúce 3 roky v škole nespalo, zvládne to aj bez špeciálnej prípravy.
@anonym_de58ac my rozhodne nevenujeme 80% vyuc.hodin MAT na pripravu na Testovanie, keďže je v 9.rocniku veľa nového učiva. Máme doučovanie a od januára tomu venujem 2 hodiny zo 6 týždenne.
@bubo27 u nás to mali tak , že do januára prebrali deviatačky učivo a potom mali len monitoru v rámci vyučovania matiku aj slovenčinu mali 6 krát do týždňa a dva týždne pred monitorom každý den 3 matematiky a tri s.j. A zvládli ho všetci
@anonym_de58ac my rozhodne nevenujeme 80% vyuc.hodin MAT na pripravu na Testovanie, keďže je v 9.rocniku veľa nového učiva. Máme doučovanie a od januára tomu venujem 2 hodiny zo 6 týždenne.
@letfenixa no tak vidíš, všade je to inak. U nás vedenie tlačí na prípravu na monitor.
nasa skola ma v 9rocniku extra hodinu na to, kazdy tyzden... priprava ma byt aj individualna, ak tomu dieta nerozumie, ma rezervy. Treba si to zopakovat. Podla znamok, vedomosti musite vediet, ci treba/netreba doucko externe. Ale teda z kade cerpat: testy prejst z netu a ucit sa to co dietatu nejde. ja osobne som robila pripravu iba na prijimacky, dcera testy na prijimacky si robila. Na monitor som ju vobec nepripravovala nijak. Bezny ziak to v pohode da, ak netreba vam napr kvoli prijatiu na ss nejaku "hodnotu" dosiahnut

@bubo27 V skole bude urcite doucovanie formou kruzku, treba sa informovat.
Inak, kolegyne mali opacny problem, ze kruzok robili a ziaci im vobec nechceli chodit :(.