Ako vysvetliť dieťaťu, že nechcem pozvať jeho spolužiačku na oslavu?
Je predškolák a mama tohoto dievčaťa ma nikdy v živote neodzdraví , už ju ani nezdravim povedala som si 3 krát a dosť. Skúsila som to vlastne 4 krát a štvrtý krát, keď ma neodzdravila tak som jej povedala len “buuu🐮” škaredo zazerá na malého aj na mňa , ani malého nikdy neodzdraví keď ju on pozdraví. Zazera na nás úplne zabijackym pohľadom + je kamarátka s mamou inej spolužiačky a tá nás tiež nezdraví len zazerá. Zo svojej strany môžem povedať že nemajú dôvod sa takto správať, nikdy som im žiadny nedala okrem toho posledného “buuu” ale dovtedy vôbec , dokonca som ani nepočula od učiteliek že by mal malý nejaké škriepky práve s jej dcérou, skôr s chlapcami má, takže asi jej niesom iba sympatická ale pochopiteľne ich tu nechcem 😃 určite by ani neprišli , ide mi skôr o to ako to vysvetlit malému lebo on na tom trvá že ju tu chce (chystáme akurat pozvánky)
Správaj sa ako dospelá osoba. Keď tvoje dieťa chce, aby spolužiačka bola na oslave, tak to prianie dieťaťu splň. Ja toto nepochopím asi nikdy. Odosobni sa, normálne pozvi to dieťa a možno ani nepríde. Zase si deti odnášajú blbé hry rodičov 🤦♀️
@anonym_autor nijak, ak chce maly pozvala by som dieta na oslavu. Aj tak ak ma matka problem nepride. Rodicov pozyvat netreba 😁
Nechapem, co sa tu niektore tak navazate do autorky… Ja tiez nechapem tieto existencie, ktore nepozdravia z nejakeho dovodu (z akeho si moze dany clovek len domyslat).. Tiez taku jednu poznam, zakazdym, ked som ju pozdravila, len pozerala jak tela na nove vrata a ani raz neodzdravila, tiez som vzdy ostala v soku, lebo som jej nikdy nic neurobila, pozname sa len z videnia. Ale tak pomyslela som si svoje a uz ju nezdravim. Tym bukanim si sa nechala troska uniest😂, co uz… Ked tam nechces jej decko, jednoducho ho nepozvi a synovi povedz, ze mozete mat len 10 hosti a bodka. Urcite by som to so skolkarom hlbsie neanalyzovala, aj tak tomu neporozumie, len mu dopleties hlavu.
@doriiis píšem vyššie že si rodičia môžu vybrať či ostanú alebo odídu. Lebo viem že to môže byť pre niekoho “no go” že nechá dieťa u niekoho doma koho nepozná / pozná len z videnia
@anonym_autor ... No tak je načase, aby si trošku aj ty emočne dospela a pochopila, že nie každý ťa má rád a že nie každý je povinný ťa zdraviť, vnímať a akceptovať. Tie ženy ťa ignorujú. Ok. Nemajú ťa radi. Ok. Ak máte však všetky aspoň trocha empatie a zdravého rozumu tak chápete, že to, že vy sa nemusíte neznamená, že za to budete trestať deti. Pozvi to dievča a uvidíš. Ak ťa tá žena nemusí, tak buď sa zachová ako rovnaká krava a dcéru nepustí, alebo ju tam nechá a ona odíde. A keď tam ostane tak je načase miesto hádzania dramatických pohľadov po sebe sa normálne nad kávou porozprávať. Rozprávať sa dá aj s tým, kto ti je nesympatický. Prídeš mi strašne nevyspela
Zly priklad ukazuješ synovi.To dieťa nemoze za svoju matku a ty ukazujes synovi ako sa robia rozdiely medzi spolužiakmi.Teraz mi napadlo...ako a kde asi prameni šikanovanie.
Btw si si ista,ze ta pani pocuje dobre?
Správaj sa ako dospelá osoba. Keď tvoje dieťa chce, aby spolužiačka bola na oslave, tak to prianie dieťaťu splň. Ja toto nepochopím asi nikdy. Odosobni sa, normálne pozvi to dieťa a možno ani nepríde. Zase si deti odnášajú blbé hry rodičov 🤦♀️
@earlgrey ... Tak vieš ego je ego. 😀
tiez by som to dieta pozvala a nechala rozhodovanie na nu. takto sa nervacis a riesis ty. nech nervaci a riesi ona, ci pridu alebo nie.
@anonym_autor ... No tak je načase, aby si trošku aj ty emočne dospela a pochopila, že nie každý ťa má rád a že nie každý je povinný ťa zdraviť, vnímať a akceptovať. Tie ženy ťa ignorujú. Ok. Nemajú ťa radi. Ok. Ak máte však všetky aspoň trocha empatie a zdravého rozumu tak chápete, že to, že vy sa nemusíte neznamená, že za to budete trestať deti. Pozvi to dievča a uvidíš. Ak ťa tá žena nemusí, tak buď sa zachová ako rovnaká krava a dcéru nepustí, alebo ju tam nechá a ona odíde. A keď tam ostane tak je načase miesto hádzania dramatických pohľadov po sebe sa normálne nad kávou porozprávať. Rozprávať sa dá aj s tým, kto ti je nesympatický. Prídeš mi strašne nevyspela
@doriiis zamňa mať hranice nieje nevyspelosť , presne ako píšeš nemusí ma mať každý rád. Tak isto ani ja. Mne bola od začiatku nesympatická, skrz tie pohľady a aj napriek tomu som sa k tomu postavila normálne a zdravila som ju 😊 v tomto prípade treba rátať so všetkým , aj s tým že by neprišli , aj s tým že by prišla len malá a aj s tým že by ostala aj ona.
A ja naozaj neviem čo jej ide hlavou , bude tu 10 ďalších detí , fakt si dávam námahu s tou oslavou a tiež sa mi moc nechce pozerať na kyslú tvár plnú nenávisti , akú má vždy
Preto by som ju radšej nepozývala a nemyslím si že môj syn je chudák kvôli tomu , verím že si pri ostatných deťoch a tej zábave ani len nespomenie že ju chcel pozvať.
Keď tak sa jej naschval v šatni prihovorím že syn bude mať oslavu a že by tam veľmi chcel aj XY že či by ju pustila či môžem robiť pozvánku. A potom vymyslím čo povedať synovi , podľa odpovede 😃
@doriiis zamňa mať hranice nieje nevyspelosť , presne ako píšeš nemusí ma mať každý rád. Tak isto ani ja. Mne bola od začiatku nesympatická, skrz tie pohľady a aj napriek tomu som sa k tomu postavila normálne a zdravila som ju 😊 v tomto prípade treba rátať so všetkým , aj s tým že by neprišli , aj s tým že by prišla len malá a aj s tým že by ostala aj ona.
A ja naozaj neviem čo jej ide hlavou , bude tu 10 ďalších detí , fakt si dávam námahu s tou oslavou a tiež sa mi moc nechce pozerať na kyslú tvár plnú nenávisti , akú má vždy
Preto by som ju radšej nepozývala a nemyslím si že môj syn je chudák kvôli tomu , verím že si pri ostatných deťoch a tej zábave ani len nespomenie že ju chcel pozvať.
Keď tak sa jej naschval v šatni prihovorím že syn bude mať oslavu a že by tam veľmi chcel aj XY že či by ju pustila či môžem robiť pozvánku. A potom vymyslím čo povedať synovi , podľa odpovede 😃
@anonym_autor to uz znie dobre. oslovit, opytat sa, podla odpovede vysvetlit synovi.
Zly priklad ukazuješ synovi.To dieťa nemoze za svoju matku a ty ukazujes synovi ako sa robia rozdiely medzi spolužiakmi.Teraz mi napadlo...ako a kde asi prameni šikanovanie.
Btw si si ista,ze ta pani pocuje dobre?
@janinah synovi neukazujem žiadny príklad keďže som sa mu nijak nevyjadrila. Nepovedala som mu “XY nepozveme lebo jej mama na nás škaredo zazerá a neodzdraví nás nikdy a nechcem aby si sa kamarátil s XY lebo je určite taká zla ako jej mama”
Preto som sa sem prisla poradiť ako to vysvetlit aby to nevyznelo nevhodne , namiesto toho som tu ale dostala hubovu polievku a diagnostiku mojej osobnosti 😃👍🏼
Na šikanu som veľmi háklivá. Takze toto u nás nehrozí
@janinah synovi neukazujem žiadny príklad keďže som sa mu nijak nevyjadrila. Nepovedala som mu “XY nepozveme lebo jej mama na nás škaredo zazerá a neodzdraví nás nikdy a nechcem aby si sa kamarátil s XY lebo je určite taká zla ako jej mama”
Preto som sa sem prisla poradiť ako to vysvetlit aby to nevyznelo nevhodne , namiesto toho som tu ale dostala hubovu polievku a diagnostiku mojej osobnosti 😃👍🏼
@anonym_autor ...keď chceš ísť synovi príkladom tak mu povedz pravdu. Presne tak, ako si opísala. Pretože tu žiadny iný dôvod ako sebecký proste nemáš
@anonym_autor prepáč, ale tiež dávaš hrozný vzor synovi - bucat po niekom, vymýšľať si prečo nepozdravili a ešte sa modliť,aby si ich nestretla 🤦🏻♀️ mala by si robiť niečo so svojou psychikou a naučiť sa,že tie pohľady a neslušné správanie je ich a tebe tieto pocity nepatria, odosobniť sa a neriešiť. A synovi normálne povedať,že nie každý je tak slušne vychovaný,že pozdraví druhých ľudí. Teba keď nezastavila, tak si sa jej mala slušne opýtať či má nejaký problém, keď stále zazera a nezdraví alebo sa na ňu vykašľať a nie bučať na ňu. To už je ozaj hodné slušnej výchovy dospelého človeka.
Na jednej strane, to neni moc pekne sa takto ponizovat pred niekym, co na teba kasle a este ho pozyvat, ale mozno je to sanca, ze aspon na teba prestanu zazerat. Mozno sa spamata a bude sa chovat normalne. Tak raz sa to da skusit a ked to nebude dobre na druhy rok uz potom snad ani syn to nebude chciet.
To si vazne urobila na nu buu?
@anonym_b4c17e autorka bude mať ešte nižšie IQ asi ako mamička čo sa ani nepozdraví alebo neodpovedá na pozdrav.
@anonym_autor preco sa pytas na nazor ostatnych? Evidentne si celkom samostatna osoba, ktora vie povedat Buuu a aj pozdravit. Tak co ta my budeme vychovavat a radit ti, ci niekoho pizves ci nepozves do domu a ako to vysvetlit synovi. Vysvetli mu to ako len chces.
Načo pozývať, synovi vysvetli že sa pozývajú len dobrí kamaráti .
@anonym_autor ...keď chceš ísť synovi príkladom tak mu povedz pravdu. Presne tak, ako si opísala. Pretože tu žiadny iný dôvod ako sebecký proste nemáš
@doriiis názory sú rôzne. Janinah by to nazvala že ho učím robiť rozdiely a šikane , ty zas že mu tým pôjdem príkladom 🤷🏻♀️
Písala som aj v príspevku že on s malou nemá žiadne škriepky počas toho ako sú v škôlke. Ak by mal , vtedy by som mu asi vysvetľovala. Toto je mimo neho. On žije v detskom svete nie v dospeláckom. Nemusím mu všetko vešať na nos chápeš.
@doriiis názory sú rôzne. Janinah by to nazvala že ho učím robiť rozdiely a šikane , ty zas že mu tým pôjdem príkladom 🤷🏻♀️
Písala som aj v príspevku že on s malou nemá žiadne škriepky počas toho ako sú v škôlke. Ak by mal , vtedy by som mu asi vysvetľovala. Toto je mimo neho. On žije v detskom svete nie v dospeláckom. Nemusím mu všetko vešať na nos chápeš.
@anonym_autor ... Takže ideš klamať vlastnému dieťaťu, len aby si bola za milú a peknú?
@janinah má pravdu. Si otrasný vzor pre svoje dieťa. Si sebecka a vôbec neberies ohľad nato, čo chce tvoj syn
@anonym_autor ... Takže ideš klamať vlastnému dieťaťu, len aby si bola za milú a peknú?
@janinah má pravdu. Si otrasný vzor pre svoje dieťa. Si sebecka a vôbec neberies ohľad nato, čo chce tvoj syn
@doriiis pre teba to je klamstvo premňa to je “zbytočne nekydať na niekoho rodiča keď sa ho to nijak nedotýka.” 😊
@doriiis pre teba to je klamstvo premňa to je “zbytočne nekydať na niekoho rodiča keď sa ho to nijak nedotýka.” 😊
@anonym_autor ... Lenže jeho sa to týka. Pretože ani on, ani to dievča nespravili nič zle, že si nezaslúžia aby boli spolu na oslave. Tvoj syn dopláca na tvoju sebeckosť. Keď to nevidis a len sa vyhováras na syna a jeho detský svet tak to je tvoja chyba a zlyhanie. Správaš sa jak decko.
Ja si zas myslim, ze to zdravenie je precenovane. 🙂 Ked som bola dieta, nenavidela som sa zdravit, pretoze mne to skratka bolo blbe zdravit niekoho, koho vlastne vobec nepoznam (napr.susedku z prveho poschodia povedzme, ktorej som nevedela ani meno), plus som sa hanbila. A tie reci dospelych okolo toho. Teraz, ked v spravach vidis, ze si niekto vystrielal rodinu, tak susedia su zhrozeni, lebo ved "slusny bol, vzdy pozdravil". Tolko k zdraveniu. Co sa tyka detskych oslav, ja som uz detom povedala, ze nebudem pozyvat deti, ktorych rodicov nepoznam, resp. nekomunikujeme, a vzdy su z toho len sklamania. Pretoze ten clovek by sa mi mal minimalne ozvat, ked dam svoje telefonne cislo na pozvanku. Avsak treba obcas nechat predsudky bokom, mozno je normalna, ale jedna druhej sa predvadzate v najhorsom svetle.
Ja by som tiež nepozvala ak sa nevie odzraviť a len zazerá. Tiež som zažila podobné, reps. keď muž nosil do škôlky syna. Dokonca malý kúpil dievčatku aj mini plyšáka zo svojich úspor lebo ju mal rád a tá mama ani prosté ďakujeme nepovedala. By som bola zvedavá keby sa toto stalo iným ako by sa chovali, či by im to bolo príjemné takú osobu ešte volať k sebe.
Ja som tak stastna ze mi uz dieta nechodi do skolky 😵💫. Milovala som matere ktore nevedia slusne pozdravit ci odzdravit. Nos hore, pritom to boli prave tie ktore vyzerali ako vytiahnute z kontajnera. Ani malemu dietatu sa nevedeli odzdravit, kaslat na dospeleho. No nakolko sa jedna o tak male dieta ktore by neprislo same, tiez by som nepozvala. So synom by som sa o tom normalne narovinu porozpravala. Ale moj syn tieto situacie velmi chape , je velmi empaticky, myslim ze aj sam by mi povedal ze ich volat nebudeme ked sa jej mama nevie spravat. Verim ze to dopadne dobre
@0silvia0 dozrieť? Čo to táraš prosím ťa 😊 bola som slušná od septembra zakaždým , keď som ju videla som ju pozdravila tak ako každého v škôlke. Ale ak prídeš do miestnosti kde je ten človek sám pozdravíš ho a on ťa ignoruje tak je to dosť neúctivé a ponižujúce 😊 tak neviem prečo by som si to mala nechať 😃 od malička učíte/učime deti že je to zaklad slušnosti , pozdraviť/odzdravit keď niekam prídeš a zrazu je to jedno? Lebo je to téma na MK a môžte zase zvoziť autorku? Hahahahahhaha
@anonym_autor deti mame ucit slusnosti, dospelych uz vyucovat nemusis, to, ze neodzdravi je jej vizitka. Aj to, ze bucis je zasa tvoja vizitka. Ved ju v satni ignoruj, ked sa navzajom tak iritujete. Alebo pozdrav zo slusnosti a necakaj na odzdravenie. Dospelu osobu neprinutis sa spravat slusne bucanim.
Ja keď ideme deťmi do škôlky,a v šatni už niekto je, pozdravím a v podstate ani nevnímam, či odpovedajú alebo nie. Alebo neriešim,či odpovedajú všetci,ak je tam viac rodičov súčasne.
A si si istá,či napríklad pani nemá nejaký problém so sluchom? Lebo trebárs ja slabšie počujem,a keď niekto nerozpráva výrazne,a ja na neho v tej chvíli nepozerám, prípadne ani nečakám,že sa mi prihovorí,tak sa mi stane,že tiež neodpovedám a nereagujem. A taktiež potom,keď zistím,že teda hovorí niekto na mňa, možno tiež pozriem tak "nechápavo"na dotyčnu osobu, keďže ani neviem, čo mi hovorila.
@anonym_bc7274 tiež si myslím že budem skvelá svokra a veľmi sa na to obdobie teším 😊
@anonym_autor a teraz si predstav, že sa raz do tej spolužiačky zaľúbi a bude sa s ňou chcieť oženiť. Budeš robiť caviky a zabrániš mu v tom, lebo ti jej mama neodzdravila?? myslím, že to zazeranie a nenávistné pohľady si už trochu prikrášlila. Každý z nás pozná človeka, ktorý sa neodzdraví. Ale robiť z toho také haló? je škoda, že odmietaš synovu kamarátku pre tvoje nesympatie k jej mamke. Je veľmi pravdepodobné, že tvoje pozvanie odmietne. To bučanie si si ale mohla odpustiť. Učím v škôlke a keby som túto situáciu videla v šatni, pomyslela by som si niečo o tebe, nie o nej, prepáč.
Ja keď ideme deťmi do škôlky,a v šatni už niekto je, pozdravím a v podstate ani nevnímam, či odpovedajú alebo nie. Alebo neriešim,či odpovedajú všetci,ak je tam viac rodičov súčasne.
A si si istá,či napríklad pani nemá nejaký problém so sluchom? Lebo trebárs ja slabšie počujem,a keď niekto nerozpráva výrazne,a ja na neho v tej chvíli nepozerám, prípadne ani nečakám,že sa mi prihovorí,tak sa mi stane,že tiež neodpovedám a nereagujem. A taktiež potom,keď zistím,že teda hovorí niekto na mňa, možno tiež pozriem tak "nechápavo"na dotyčnu osobu, keďže ani neviem, čo mi hovorila.
@jaskolka Niee nemá , videla som ju viac krát s rozprávať s učiteľkou normálne po tišku 😊 , to zas ani ja neriešim keď idem napríklad v rýchlosti po schodoch a zdravíme sa zaradom 10 rodičov a niekto nepozdraví. Preto opisujem len situácie kedy sme boli samé a bolo tam ticho.
My máme od začiatku podmienku, že na oslavu môžu prísť len deti, s ktorych rodičmi sa kamarátime, alebo sa aspoň poznáme trochu viac ako len pozdrav v šatni. Tiež sa da dieťaťu vysvetliť, že toho rodiča nepoznám a nie sme si navzájom sympatický. Veď sa nemusíme so vsetkymi priateliť.
To s tym zdravenim/nezdravenim je nova moda asi. U nas v skolke odzdravia asi 3-4 ludia 😁 ja zdravim vzdy, aj ked casto mi je odpovedou ticho. Ale robim to automaticky. To, ze niekto neodzdravi vypoveda o nom… a hlavne je to nepochopitelne u mna pri chlapoch. Vojdem, pozdravim, pozrie na mna a nic 🤷♀️
A dokonca jedna mamicka, co tiez nezdravi, Pozvali syna na oslavu. Ja som tam s nim ostala. Normalne sme sa s rodicmi rozpravali. A rano ma nadalej v skolke neodzdravi. Co uz na toto povedat 😁
Ale malu by som pozvala, ked ju tam syn chce.

Chudák syn. Čo majú deti spoločne s tým, že vy dospelí sa správate jak rozmaznané kravy? Všetky tri rovnako. A tá oslava bude aj s dospelými, či ako? Alebo len deti? Lebo keď len deti tak naozaj nie je na mieste, aby si si na deťoch pomstila svoje urazene ego.
@doriiis píšem vyššie že si rodičia môžu vybrať či ostanú alebo odídu. Lebo viem že to môže byť pre niekoho “no go” že nechá dieťa u niekoho doma koho nepozná / pozná len z videnia