icon

Ako vysvetliť dieťaťu, že nechcem pozvať jeho spolužiačku na oslavu?

Včera o 08:17

Je predškolák a mama tohoto dievčaťa ma nikdy v živote neodzdraví , už ju ani nezdravim povedala som si 3 krát a dosť. Skúsila som to vlastne 4 krát a štvrtý krát, keď ma neodzdravila tak som jej povedala len “buuu🐮” škaredo zazerá na malého aj na mňa , ani malého nikdy neodzdraví keď ju on pozdraví. Zazera na nás úplne zabijackym pohľadom + je kamarátka s mamou inej spolužiačky a tá nás tiež nezdraví len zazerá. Zo svojej strany môžem povedať že nemajú dôvod sa takto správať, nikdy som im žiadny nedala okrem toho posledného “buuu” ale dovtedy vôbec , dokonca som ani nepočula od učiteliek že by mal malý nejaké škriepky práve s jej dcérou, skôr s chlapcami má, takže asi jej niesom iba sympatická ale pochopiteľne ich tu nechcem 😃 určite by ani neprišli , ide mi skôr o to ako to vysvetlit malému lebo on na tom trvá že ju tu chce (chystáme akurat pozvánky)

autor
Včera o 10:01
@anonym_25d74d

@anonym_autor a teraz si predstav, že sa raz do tej spolužiačky zaľúbi a bude sa s ňou chcieť oženiť. Budeš robiť caviky a zabrániš mu v tom, lebo ti jej mama neodzdravila?? myslím, že to zazeranie a nenávistné pohľady si už trochu prikrášlila. Každý z nás pozná človeka, ktorý sa neodzdraví. Ale robiť z toho také haló? je škoda, že odmietaš synovu kamarátku pre tvoje nesympatie k jej mamke. Je veľmi pravdepodobné, že tvoje pozvanie odmietne. To bučanie si si ale mohla odpustiť. Učím v škôlke a keby som túto situáciu videla v šatni, pomyslela by som si niečo o tebe, nie o nej, prepáč.

@anonym_25d74d k tým predstavám sa ani neviem vyjadrit lebo to už zachadzame do úplných extrémov a ďalekej budúcnosti zbytočne. Život prináša rôzne situácie ja momentálne riešim toto , nie to , koho prinesie môj syn ako nevestu. Neprikrášlila som vôbec nič , je tam toho aj viac ako len pohľady. Napríklad chodi pre ňu aj so staršou dcérou a keď sme sa stretli v šatni a naraz sme odchadzali , tak malý chcel za ňou utekať von a tá staršia dcéra sa mu postavila do cesty a pozerala naňho škaredo 🤷🏻‍♀️

vevesh
Včera o 10:05
@anonym_autor

@janinah synovi neukazujem žiadny príklad keďže som sa mu nijak nevyjadrila. Nepovedala som mu “XY nepozveme lebo jej mama na nás škaredo zazerá a neodzdraví nás nikdy a nechcem aby si sa kamarátil s XY lebo je určite taká zla ako jej mama”
Preto som sa sem prisla poradiť ako to vysvetlit aby to nevyznelo nevhodne , namiesto toho som tu ale dostala hubovu polievku a diagnostiku mojej osobnosti 😃👍🏼
Na šikanu som veľmi háklivá. Takze toto u nás nehrozí

@anonym_autor ja som v takomto pripade dieta normalne pozvala (stalo sa mi to, skrz rasizmus sa s nami nerozpravali). Dieta doniesli, raz ostali, raz nie, najvacsie "kamky" sme neboli, akurat sme povysili nasu komunikaciu z nijakeho pozdravu na "ahoj-ako sa mas- dobre-cau" konevrzaciu. A nemusis pre dieta vymyslat hovadiny. Alebo mu povedz na rovinu, ze janku nepozves, lebo nemas rada jej mamku, lebo sa nevie odzdravit🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️zase dieta tiez nie je blbe, aby si zacala vymyslat o 106 nejake vyhovorky ,preco to nejde...

misiak7777
Včera o 10:11
@anonym_bc7274

@anonym_autor Ale vies o tom, ze ako krava si z toho ty ostala 😃? Keby nejaku dospelu osobu pocujem vraviet buuu, tak ju normalne volam krava.

@anonym_bc7274 no ja som takej susede ktorá tiež nevedela ozdraviť povedala že teľa aspoň zabučí 🙂🙂🙂

tatiana288
Včera o 10:12

Nerozumiem prečo sa tu útočí na autorku, že je pomaly hlupaňa, pretože očakáva, že ju dospelá žena odzdraví. Ak niekoho slušne a nahlas pozdravím, čakám, že priemerne inteligentný človek môj pozdrav opätuje aspoň obyčajným Dobrý deň. Dievčatko by som pozvala, syn si ju tam praje a ona nemôže za to akú má matku. Deti to vnímajú inak a nepríde mi fér takto ju vylúčiť z kolektívu. Je dosť pravdepodobné, že jej matka ju ani nepustí. Nech dá syn pozvánku priamo dievčatku, nemusíš ju odovzdávať ty jej mame.

karmen118
Včera o 10:12

@anonym_autor ja by som to dievčatko pozvala, je to synova oslava, možno sú kamaráti v škôlke, jej mamu by som neriešila.

anonym_e0009b
Odpoveď bola odstránená
misiak7777
Včera o 10:15

@anonym_autor ja by som to dieťa pozvala, možno ani nepríde..
A tie čo ti tu píšu, že si detinska a podobne, tak ich mamičky boli tiež také telce, ktoré ich nenaučili slušnému správaniu 🤷

vevesh
Včera o 10:16
@tatiana288

Nerozumiem prečo sa tu útočí na autorku, že je pomaly hlupaňa, pretože očakáva, že ju dospelá žena odzdraví. Ak niekoho slušne a nahlas pozdravím, čakám, že priemerne inteligentný človek môj pozdrav opätuje aspoň obyčajným Dobrý deň. Dievčatko by som pozvala, syn si ju tam praje a ona nemôže za to akú má matku. Deti to vnímajú inak a nepríde mi fér takto ju vylúčiť z kolektívu. Je dosť pravdepodobné, že jej matka ju ani nepustí. Nech dá syn pozvánku priamo dievčatku, nemusíš ju odovzdávať ty jej mame.

@tatiana288 clovek sa stretava s roznymi ludmi. Ak mi niekto neodzravi, neriesim tu osobu. Ale reakcia autorky mi tiez pride ako zo skolky. Neodzdravi sa, no na 2x sa nepozdravim., aj tak sa da🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️vyzadovat od druheho reakciu- mozno je hlucha, mozno nevie rozpravat, mozno ma operovane zuby...

autor
Včera o 10:20
@anonym_e0009b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_e0009b ja väčšinou keď chcem niečo negatívne okomentovať tak si radšej prečítam celu konverzáciu aby som nenapísala niečo odveci.
Alebo aspoň prvú stranu komentárov, ale chápem nemôžme od druhých čakať že by spravili to čo my , tak isto ako od mamičky nemôžem asi čakať že bude zdraviť keď to budem robiť ja 😊

vierkainka
Včera o 10:27

@anonym_autor moj názor: pozvi ich,nech aj dieťa vie ze si ju pozvala.Ja si vsak myslim že neprijmú pozvanie.Takze sa zbytočne trápiš.A ak prídu, možno sa orave na oslave viac spoznáte a bude to všetko ok🙂

anonym_e0009b
Včera o 10:30
@anonym_autor

@anonym_e0009b ja väčšinou keď chcem niečo negatívne okomentovať tak si radšej prečítam celu konverzáciu aby som nenapísala niečo odveci.
Alebo aspoň prvú stranu komentárov, ale chápem nemôžme od druhých čakať že by spravili to čo my , tak isto ako od mamičky nemôžem asi čakať že bude zdraviť keď to budem robiť ja 😊

@anonym_autor predstav si, že som čítala a trvám si na svojom názore, že sa tebe nepáči...

deedol
Včera o 10:33

juj aj mne boli niektori rodicia v skolke menej sympaticki a urcite sa nasli aj taki, ktori ma nie vzdy pozdravili, ale nastastie je mi toto uplne ukradnute a ked mal syn oslavu a povedal, ze chce pozvat vsetkych, tak pozval vsetkych. a prisli aj s rodicmi (nebolo to u nas doma) a ja som sa chvilu bavila "s kazdym", ale oni sa aj tak poskupinkovali a bavili sa medzi sebou. podla mna to prilis riesis, no tak ta nezdravi a zazera, no a co? ja by som ich pozvala a nech sa oni rozhodnu, ako s tym nalozia. a ps k tomu buu, to si fakt nemusela, ponizila si tym samu seba.

tatiana288
Včera o 10:36
@vevesh

@tatiana288 clovek sa stretava s roznymi ludmi. Ak mi niekto neodzravi, neriesim tu osobu. Ale reakcia autorky mi tiez pride ako zo skolky. Neodzdravi sa, no na 2x sa nepozdravim., aj tak sa da🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️vyzadovat od druheho reakciu- mozno je hlucha, mozno nevie rozpravat, mozno ma operovane zuby...

@vevesh Pozdraviť a odzdraviť je za mňa prejav slušnosti a inteligencie, a to aj napriek vzájomnej antipatii. Moja trojročná dcéra to ovláda, keď ju niekto neodzdraví, skonštatuje, že ju to asi jej maminka nenaučila. Z odpovedí autorky vieme, že daná mamička nemá žiadne postihnutie, ktoré by jej bránilo pozdrav opätovať. Aj keby len kývla hlavou alebo rukou. Mamička je skrátka teľa, ktoré takto vychováva ďalšie teliatka. Autorka to s bučaním trocha prehnala, mala sa na ňu vykašľať a hotovo, na druhej strane sa potom niet čo diviť, že v dnešnej spoločnosti prevláda vzájomná nevraživosť a dešpekt.

aurelia2000
Včera o 10:50

Mne dlhé roky neodzdravila susedka, už som v duchu na ňu nadávala, ale vedela som, že sa lieči na depresie, tak reku kašlem na to. Jedného dna jej konečne sadli lieky a ona je moc fajn, vždy pokecáme. No a to isté jej deti, nezdravili tiež, medzitým dospeli a teraz sú milí a komunikativni. Jednoducho ľudia v problémoch nemajú asi chuť ani pozdraviť, moja skúsenosť.

anonym_8bcc28
Včera o 11:07

Ja by som to pre dieta urobila a spoluziacku pozvala, ked ju na oslave chce. Ale ked ty nechces, normalne mu povedz pravdu, ze mas problem s jej mamou. K tomu buuu..., fakt ako v skolke, keby som mala bucat na ludi, ktori sa neodzdravia, bola by zo mna krava, neviem si to predstavit... 🤦‍♀️

malaopicka
Včera o 11:16

Ak sú dobrí kamaráti, pozvala by som, inak len tak “z princípu” nie. Bez ohľadu na to kto koho zdraví alebo nezdraví. Riešila by som len vzťahy medzi tvojim synom a tým dieťaťom, keďže je to detská oslava.

pimpa12
Včera o 11:31

@anonym_autor pozri tu je podstatne že robíš oslavu pre svojho syna a na to sa sustred. Nekazí mu to tým, že budeš za neho vyberať kto môže prísť a kto nie. Veď nevies či raz spolu nebudu chodiť aj školy. Život je nevyspytateľný.Vyrobte spolu pozvánky pre všetky deti, s dátumom časom a miestom, nech to syn rozdá deťom a napíš tam svoje telefónne číslo a nech ti to rodičia zavazne potvrdia. Tak aspoň uvidíš či to dievča príde alebo nie. Malá za to nemôže že má matku ktorá sa nevie ani odzdravit.

bosorkabb
Včera o 11:32

Dcéra si mohla pozvať koho chcela. Pozvala aj dievčatko ktoré má podľa mňa divných rodičov. Nevadilo to. Normálne ju doniesli a odišli. Keď po ňu prišli normálne sme sa rozprávali vyše 30 minút.
Rada ich nemám ale akceptujem ich. Podstatné je že dcéra bola spokojná.

anonym_0ce791
Včera o 11:33
@anonym_autor

@anonym_682066 pozdravila som ju štvrtý krát keď odchádzala zo šatne , neodzdravila , povedala som bú. Odvtedy ju nezdravim 😊

@anonym_autor ale ty ju nepozyvas na svoju oslavu. Tvoje dieťa tam chce svoju kamarátku a ty si ju tam nezelas, lebo ma neslusnu matku? Toto by som nikdy dieťaťu nespravila, raz si možno takého človeka bude chcieť vziať a ty čo? Nepôjdeš na svadbu? Dáš dieťaťu na výber? Hrozna povaha si

jeennyv
Včera o 11:44

Pozri tvoj syn ma s nou skolke asi dobre vztahy, ci sa mu mozno paci ako detska laska, ked nepridu ok..ale pokial maju deti dobre vztahy, by som ho neovplyvnovala antipatiami dospelych…inak toto je uz trosku level zla svojra 😀😀😀 a to je len decko

anonym_308411
Včera o 11:47

Podla mna si si sama vyrobila problem tam, kde nie je. A co ked sa ti nepozdravila? To je jej vizitka, presne tak, ako tu uz niekto poznamenal, ze je tvoja vizitka, ze si na nu bucala. Urcite by som sa neznizovala na tuto uroven. Ved ked sa ti nezdravi, nezdrav sa ani ty jej alebo si zachovaj nejaku slusnost a pozdrav sa a povznes sa nad tym.
Okrem toho, ze tvoje dieta je v podstate v prvom kolektive, tak bude este na zakladke a strednej a pripadne na nejakych kruzkoch, kde budes mat xy ludi, s ktorymi si nebudete sympaticki a bude mat kamaratov aj mimo tieto institucie. To toto robis aj v praci?
Sama si tu poznamenala, ze synovi sa musis vykrucas (alebo nieco v tom zmysle), preco sa vam pani neodzravi. Mala si mu normalne vysvetlit, ze slusnost je pozdravit sa a nie pred nim na nu bucat a tiez mu vysvetlit, ze to je jeho vizitka, ked sa zdravi.
Mne sa tiez ako dietatu neodzravilo xy susedovcov a nenesiem si z toho nejaku traumu. Komu chcem sa pozdravim, kto mi dlhodobo neopatuje pozdrav a uznam za vhodne tak s tym koncim.
Pamataj na to, ze tvoje dieta by nemalo doplacat na to, ze tebe je nesympaticka nejaka maminka. Ked ti budu nesympaticki jeho kamarati alebo rodicia jeho partnerky tak budes robit to iste? Je to detinske.
Chlapec s nou ma dobry vztah, chce ju tam, tak sa trosku vzchop a povznes sa nad tym.
Mimochodom, ja tiez na vela ludi posobim ako keby zazeram a ked sme sa poznali blizsie, skonstatovali, ze sa vo mne zmylili. Mozno by si nemala byt len predpojata, ze na teba zazera a postvala druhu matku, to su len konspiracie v tvojej hlave, kym ich nemas potvrdene.

anonym_76dfb5
Včera o 11:56
@tatiana288

@tatiana288 ty si to asi trosku nepochopila. Jasne, ze je odzdravit slusnost. Ale od dospeleho cloveka si slusnost nemozes vyzadovat bucanim. Staci si pomysliet, ze je krava, nemusi na nu bucat. Ci si myslis ze po zabucani uz zazracne zacne odzdravovat? Nemyslim. Tymto zabucanim sa rovna urovni nezdraviacej zazerajucej matere.

tatiana288
Včera o 12:00
@anonym_76dfb5

@tatiana288 ty si to asi trosku nepochopila. Jasne, ze je odzdravit slusnost. Ale od dospeleho cloveka si slusnost nemozes vyzadovat bucanim. Staci si pomysliet, ze je krava, nemusi na nu bucat. Ci si myslis ze po zabucani uz zazracne zacne odzdravovat? Nemyslim. Tymto zabucanim sa rovna urovni nezdraviacej zazerajucej matere.

@anonym_76dfb5 Pochopila a nižšie píšem, že si bučanie mohla odpustiť. Možno ale jej interakcia, aj keď predimenzovaná, vyvolá u konkrétnej matky aspoň nejaké zamyslenie.

anonym_419bb0
Včera o 12:00

@anonym_autor nečítam celú diskusiu, možno ti tu už niekto napísal, že sa správaš ako nevyzretá pubertiačka keď búúúkaš na ľudí, pomohlo ti to ? Cítila si sa potom lepšie ?
Len si sa strápnila a ponížila, úplne zbytočne si robíš takým správaním nepriateľov, je mi úprimne ľúto tvojho syna.
Osobne by som jej dala do ruky pozvánku a vysvetlila, že syn chce dcéru na oslave a dodatočne by som sa ospravedlnila za búúkanie s tým, aby ste si vysvetlili váš problém.

autor
Včera o 12:05

Prosím vás nepíšte mi tu keby bolo keby , keď bude mať manželku, keď bude chodiť na strednú atď. Je to len oslava narodenín. To že si nechcem do domu pozvať osobu ktorá mňa aj malého v škôlke zabíja pohľadom aj so staršou dcérou a ja netuším čo za tým je, zomňa nerobí vôbec detinskú , ani sebeckú. A to že môj syn ma 6 rokov a vy už teraz zomňa robíte zlú svokru, lebo nemám dvere otvorené pre každého tak to je už iný level 😃 Ja neviem ako vy žijete svoje životy ale nechajte mňa si žiť svoj život podľa mojich pravidiel a hraníc😃 ja som tu vôbec nežiadala o to aby ste ma presviedčali a poučali, že ju tam mám pozvať a riešili to , či som zabúkala či zamékala či zaerdžala. A nabudúce to spravím zas keď sa niekto takto bude chovať. Robí to aj moja 75 ročná babka aj moja mama. Odkážem im , že sú detinské kravy 😃

januska12323
Včera o 12:12

Ty nejak odmietaš pochopiť, že je to synova oslava a on tam chce kamarátov. Rodičov kamarátov riešiš len ty. Ak to naozaj nevieš prežiť tak ju nepozvi a synovi to vysvetli pravdivo, načo mu klamať.

autor
Včera o 12:13
@januska12323

Ty nejak odmietaš pochopiť, že je to synova oslava a on tam chce kamarátov. Rodičov kamarátov riešiš len ty. Ak to naozaj nevieš prežiť tak ju nepozvi a synovi to vysvetli pravdivo, načo mu klamať.

@januska12323 vy zas odmietate pochopiť , že pozvaní sú aj rodičia 😂

betulinka1
Včera o 12:20

@anonym_autor ja by som povedala synovi ako to je. Ze mamicka sa ti ani nepozdraví a ani mne. Nechcem aby sem ta teta chodila. Druha moznost, zistit na ktorom mieste je to dievcatko a obmedzit pocet. Ja som dala limit 5 deti.

anonym_4cfcc8
Včera o 12:22

Nebude matka toho dievčaťa nahluchlá a len odčítava z pier keď na teba priamo pozerá?

domka222
Včera o 12:23
@minenkaa

@anonym_autor normálne pozvi,prečo nie,koli mame a čo ,je to oslava dieťaťa ,nie tvoja

@minenkaa aj keby to dieťa pozvala,myslím, že matka by aj tak povedala z hrdosti,že nie