icon

Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?

mimusa18
13. jún 2022

Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷‍♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷‍♀️

radanna11
14. jún 2022

@mimusa18 nevadilo by mi to lebo to či si ich ona vezme alebo nevezme cenu výletu aj tak nezmení.
Nechcela by som byt taká zatrpknuta,lakoma, závistlivá ako ty

20erika07
14. jún 2022

Smutné, toto čítať... s Tebou musí byť život "krásny " ...

fineta
14. jún 2022

Pokiaľ boli volne miesta ponúknuté deťom z iných tried na skole a neprejavili o ne záujem, nevidím dôvod, prečo by nemohla vziať svoje deti. Riadne im zaplatí a predsa vyjde všetkých lacnejšie autobus. Pochybujem, ze by si dovolila vziať ich zadarmo.

Spomínate, ze uz spravila takéto v minulosti.. Bol nejaký problém? Či Vašim deťom ucitelkine dcéry zvlášť prekážali? Nevedeli sa správať? Alebo sa venovala im na úkor žiakov? Pretože inak nerozumiem tej zaujatosti prečo by nemohli ísť.
Už prestanme byť takí malicherní. 🙏
@mimusa18

felycity
14. jún 2022

aký mám názor, popravde nikdy som to neriešila, pokiaľ máte pochybnosti, máte právo požiadať o prvotné doklady a položkovitý rozpočet, kde budete vidieť ako bola rozrátaná a na koľko suma na žiaka, ak si učiteľka platí za všetko, urobila vám tým láskavosť a znížila náklad, ak si neplatí a suma je rozrátaná na počet žiakov detí v triede, nie je čo riešiť, vo väčšine prípadov učiteľ resp sa zyvkne na dávať osoba zdrama na skupinu takže asi bude doplácať za dieťa len vstupy a stravu, ak máte...na strane druhej by to malo byť tak, že ak berie dieťa, nemalo by to ísť na úkor žiakov, že sa bdue venovať len dieťaťu, ale vo väčšine prípadov pre učiteľku to nie je výlet, ale práca a neskutočná zodpovednosť. Ona sa tam veľmi nepozabáva.

rebekamarcusko
14. jún 2022

To uz co musi byt za cloveka,ze mu vadi radost a zazitok dietatata?

ruzasipova
14. jún 2022

@mimusa18 Ty si jedna hrozna a zavistliva osoba. Tych 50€ nie je len autobus. Autobus bude stat tak 500€ na 50 deti v autobuse ( ano, tolko sa tam zmesti), takze kebyze ide 50 cudzich deti, vyjde to 10€ na hlavu na ziaka. Kebyze to rozratas na 48 deti (lebo 2 ucitelkine), tak mas 10,41. Takze ty tu ides zavidiet tych 82 CENTOV, ktore navyse zaplatite vsetci dohromady pri tych 50€?! Co su vlastne lennecele 2 CENTY od rodica?! Si fakt smiesna.

amiaja
14. jún 2022

@mimusa18 vobec by mi to nevadilo. Ta ucitelka sa tam bude starat o celu triedu, urcite to pre nu vylet nebude.
Tak zobrala deti, no a? Malicka vyhoda oproti tej zodpovednosti co ma.

nasasa_1
14. jún 2022

Tak ak jej bolo umožnené aby ich zobrala tak ich zobrala, otázne je či sa na tom výlete správala ako profesionálny pedagóg ktorý ma na starosti aj iné deti + teda aj za mojich čias keď som chodila na ZŠ a mali sme nejaký výlet čo viem tak niekedy sa tam objavili aj deti učiteľov prípadne manžel/manželka.

rohypnol1
14. jún 2022

Toto je maximalne smutne a trapne… ak by aj sli “zadarmo”…vzdy ma zamrzi a sklame, ked sa tu dozviem o charaktere a nazoroch ludi, ktore sa hanbia v beznom osobnom zivote hovorit nahlas. Lebo si neviem predstavit normalneho cloveka z okolia, ktoremu by to mohlo vadit… bolo by mi jednoa, ak by oslovili aj dasich 10 deti, ktore si to napriklad nemozu dovolit a cesta autobusom by uz bola uhradena. Dopriala by som im vylet… To vam nebolo trapne pytat sa ucitelky, ci plati za vlastne deti? Vykaslala by som sa vam na to a ostala s nimi radsej doma, nech si ich na vylet vezmete sami… ak si myslis, ze si to s nimi uzije, tak si sa nikdy nestarala o cudzich 20 deti naraz…

basska_b
14. jún 2022

My sme mali takuto triednu telocvikarku, ano, zaplnila autobus, zaplatila im to, to problem nebol, ale chalani boli dost divi a problemovi, kupovali si tam alkohol ako 14rocni, my ostatni sme mali len 12... nerada na to spominam

zuzanaete
14. jún 2022

Niektori rodicia maju prilis vela casu a energie toto riesit. To, ze si ucitelky u vas doteraz nebrali deti na vylety, neznamena, ze tak je to najspravnejsie a nemoze sa to zmenit. Nevidim na tom nic zle. Ide o prejav ludskosti voci ucitelovi.

barboraalexej
14. jún 2022

Toto by ma v živote nenapadlo riešiť. A opýtať sa učiteľky, či si za deti zaplatila?! To vážne?! Hanba by ma fackovala do konca života. A ešte keď to tu niekto nazve rodinkarstvom nato ani nemám slová... Je mi fakt smutno v akej skazenej, závistlivej dobe žijem, hnus

pribinak
14. jún 2022

@nyusika rodinkárstvo?

Ako nazves, keď ucitelka vidí aké chodi dieťa do školy vyhladovane, platí celé roky obedy, vidí, že nenosí pomocky, lebo mu rodičia žiadne nekúpili, na Mikuláša kupuje balíček za vlastne, aby sj take dieťa dostali, cvaks ŠvP, výlet, lebo rodičia buď pijú, sú nezamestnaní, alebo na dieťa kašlú, alebo sú to psychicky, chorí ľudia, alebo …..

Ucitelia to robili, robia a aj žiaľ robiť budú. Moja mama učila ešte aj na dôchodku. Koľkokrát keď som bola mala, som sa hnevala a plakala, že mama kupuje o keks viac, lebo som vedela že kupuje pre vyhladovane decko v triede, ziarlila som, ale teraz som na ňu hrdá a pyšná !!!!

A už som písala, aj mna a sj súrodencov bravala na výlety, všetko riadne platila.
A vždy!!!!! som sedela so žiakom s ktorým nikto sedieť nechcel, musela sa držať s ním za ruku, aby nešiel sám. Často rómske dieťa, ktorému moja mama alebo iná ucitelka zaplatila výlet a ja som cely výlet počúvala aká je moja mama zlá, lebo mu dala 5, alebo mu dala poznámku, alebo ho vytahala za ucho

danusa63
14. jún 2022

@mimusa18 Milá autorka, ja s tebou súhlasím, jasné že ste zaplatili aj výlet učiteľskym deťom. Keby to tak nebolo, tak ich p. Učiteľka neberie so sebou🙂

owecka
14. jún 2022

@mimusa18 tak ja ti teda poviem, ze riesis somariny...ked to zaplati a zaplni autobus, preco by ich nevzala ? Moja mama je ucitelka a vzdy ma bravala so sebou do skoly v prirode, ked isla. Okrem toho, ze mi to zaplatila, som pomahala varovat vase deti...vlastne, nikde by nenasla blazna, ktory by si to zaplatil v plnej sume a v ramci svojho casu tam varoval deti,...boze🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ale srsi z teba fakt zavist...mala si sa ponuknut, ze pojdes ty, nech vidis, co je to starat sa o deti na vylete a byt jednou nohou v base. Asi zrejme to trkne v hlave len jednoduchsich ludi toto riesit. Ries podstatne veci...ale mat tvoje problemy som najstastnejsia na svete🤣🤣🤣

owecka
14. jún 2022

@mimusa18 a este jednu vec ti poviem, toto ma fakt urazilo. Robila som dlhsie pedagoga aj ja. Je to na figu plateny job, ale asi som blba, ale hodnoty peniazov nepocitam, vzdy ked boli slabsie deti, som im kupila obed, potreby, raz som zohanala pocitac pre uplne socialnu slabu rodinu...za svoje peniaze, a keby niekto rypal do toho,ci zaplnim autobus a dopredu poviem, ze som zaplatila..tak to by bolo u mna cez ciaru!!!

owecka
14. jún 2022

@pribinak presne tak :( toto ti ludia nevidia, proste idu si svoje, kebyze su na mieste tej ucitelky tak neviem co by robili🥲

danusa63
14. jún 2022

@owecka však ak to ma pani učiteľka potvrdene, že zaplatila, tak by ju to vôbec nemalo uraziť, ale ak nemá, tak bude skákať do povaly a prepadne sa od hanby. 🙂

daniela242
14. jún 2022

@mimusa18 Vylet nie je povinná záležitosť skoly. Som z učiteľskej rodiny a deti učiteľov ak mohli-_ isli na vylet s rodicmi učiteľmi a za pobyt a cestu sa normálne platilo. Ak treba naplniť autobus je to ok, ved ostatni budu mat nizsie náklady na cestu. Nezavidela by som učiteľke ze si berie deti, nema na zodpovednosť celu triedu, ale este aj svoje deti, takze žiadna zábava pre nu. Triedna mojej dcéry sa ku skolskemu výletu vyjadrila tak, ze ona s nimi nikam nejde, kedze to nie je jej povinnosť..takže deti nebudu mat žiadne spomienky na ZS okrem ucenia. Ale nedramatizovala by som ohladom jej deti..je to len jej dobra vola ze nejaky vylet organizuje..

fineta
14. jún 2022

Ešte doplním, aby ste potom, milá autorka, aj s ostatnými rodičmi nezabudli na konci roka nakúpiť triednej učiteľke bukréty, sošky, kľúčenky, čokolády, bomboniéry a iné zbytočnosti... keď ste sa jej už takto "pekne poďakovali" otázkou či svojim dcéram výlet aj zaplatí. 🤦‍♀️

owecka
14. jún 2022

@danusa63 pozor, taketo hned vyhlasenia, ze nezaplatila sa mozu brat ako ohovaranie... mas dokaz, daj....ale ak si mala matiku, a nemala si z nej 5, tak vies, zvysujuci sa pocet deti znizuje aj cenu na 1 osobu... 😱😱😱 to by ale trosku museli ist kolecka v mozgu a nie hned zavery ako nezaplatila...uplne vazne, mat takych primitivnych rodicov, oducim deti a idem domov...nevh si organizuju vylety sami

simca06022011
14. jún 2022

No a co? Tak ich vezme.... Boze už fakt co nezavidite?

jankalukasova
14. jún 2022

@mimusa18 nechápem.
Ako bola určená cena výletu? Dostali ste oznam, že výlet, vtedy a vtedy, tam a tam, komplet cena xx€. Výlet sa asi celý nenaplnil, tak sa Vám cena navýšila a idú deti pani učiteľky????
Alebo proste cena ostala rovnaká ako bola pôvodne v ponuke?
Veď cena výletu sa uvádza aj s dopravou, komplet. Zaplatíš a ideš, keď sa prihlási málo ľudí, tak sa väčšinou zruší alebo sa hľadajú ďalší ľudia. Ešte som nezažila, že by si ľudia doplácali dodatočne za dopravu, tak fakt neviem ako si predstavuješ to, že sponzorujete deti pani učiteľky.

mooonika1975
14. jún 2022

@mimusa18 v živote som toto neriešila, načo aj ? Či si zaplati? A pozrieť sa z druhej strany ????
pani učiteľka má deti, ktoré nechá doma, možno nemá kde, možno musi poprosiť otravnú svokru, možno deti za ňou plačú. Odide od nich a ide sa starať o CUDZIE deti , svoje nechá nech sa trápia.
Takže ak si ich chce zobrať, nech si ich vezme. Naša si brala tiež, NIKDY NIKDY v živote ma nenapadlo sa spýtať, či si platia. Ona sa citila dobre, a tým pádom aj naše deti boli v pohode.

mooonika1975
14. jún 2022

@fineta presne, otras, a takýchto rodičov mám v triede z 25 asi 20. Čo sú stále problémy.

danusa63
14. jún 2022

@owecka Na to stačí zdravý sedliacky rozum, keby to musela platiť, deti tam neteriga, lebo a) mala by o stráženie deti navyše b) nemala by z toho žiadne výhody. Veď sa to robilo vždy a vždy sa to robiť bude....ale môže byť že si to zaplatila, nehadam sa, ale skôr nie ako áno......

snezienkaaa82
14. jún 2022

Prečo nie, ak je volne miesto v autobuse. Aj ja beriem dieťa, keď môžem a je volne miesto. Zaplatím a kazdemu môže byť fuk, či si beriem dieťa. Vždy, lepšie, ako prázdne miesto. Neviem, kde žijete, no nechapem, prečo by nemohlo ísť na výlet dieťa, ktoré si zaplatí, aj ked nie je priamo z kolektívu.

fineta
14. jún 2022

@mooonika1975 vidieť to nastavenie niektorých ľudí. Všade hľadajú problém. Ľudskosť a empatia sú neznáme pojmy. Totálna nedôvera. A ešte keď toto preberajú aj pred svojimi deťmi, ako berie triedna deti na vylet, tak zbohom rodina. Už teraz si viem tú atmosféru vo štvrtok ráno pri buse predstaviť. 🥴

mooonika1975
14. jún 2022

@fineta presne, nedôvera, pritom ti tam dajú dieťa pomaly na celý deň, inštitucia ti tvoje deti doslova vychová a aj tak majú problémy so všetkým

monkabohdalova
14. jún 2022

@mimusa18 v rodine máme tiež učiteľku , ktorá učí na druhom stupni, keď mala dcéru prvostrupniarku, tiež ju vždy brávala na výlet s inými triedami, vždy všetko platila tak ako aj rodičia iných detí. Teraz je dievčina už siedmačka a je jej blbé, že by išla na výlet s mamou , tak už s nimi nechodí :D