Čiastočná obeť zlých pomerov školáka, ktorý vraždil v škole
Chlapec vraj pochádzal zo zlých pomerov, mama narkomanka, otec neznámy, vychovávala ho babka s nejakým partnerom. Deti ho vraj kvôli jeho rodinnému pozadiu šikanovali. Myslíte, že aj on je čiastočne obeť ?
Samozrejme to nijako nič neospravedlňuje podotýkam. Čo si o tom myslíte?
Tu sa zišlo zas odbornikov.
Je to dvojnásobný vrah ‼️‼️‼️‼️
Bodka.
Žiadna obeť nikoho a ničoho.
Keby vám zabil matku,babku, dieťa už by ste také múdre neboli
@anonym_f67119 my sme to hlasili aj na policiu- fyzicke utoky. a hadajte, co.
VELKE NIC.
ja si myslim, ze preto, lebo ten fagan mal otca policajta!
dokonca policajt, ked sme to hlasili, nad nami krutil hlavou, ze uz by davno dal dieta prec.
ano, boli sme sprosti, lebo system CHRANI, tych co ublizuju.
@anonym_12d832 Presne. A takto to u nas "funguje". Zial. Uplne ukazkovy priklad.
@anonym_1ecd8f ale prosím ta, aké traumy? Ze si dostala po papuli od učiteľky ked si sa nevedela vpratat do kože? U nás v triede z jednej učiteľky bol posrany aj najväčší grazel triedy. A teraz? Pod ruskom demokracie a návale prav ta ešte aj zapíchne takéto individum. Normalne, vychovane dieta nema problém. Cize začnime pekne od rodičov. Ako vychovávajú svoje deti. V súčasnosti vlastne ani nevychocavaju. Lebo ako bolo spomenuté v iných diskusiách, mame tu kult dietata. Doetaa práva, dieta moze všetko. Nedajbože, ze učiteľka na nejakeho "anjelika" povie niečo zlé. Už je mater nastupena v riaditeľni a učiteľka ma po vtakoch.
@anonym_0343ee nie, ja som po papuli nikdy nedostala, ja som bola ta priposrata, co sa nikdy neodvazila povedat svoj nazor, svoje poziadavky, ja som bola ta chuderka v kute, co sa snazila byt neviditelna, aby si ju nikto nevsimol, aby sa jej nikto nic neopytal, co nikdy nic radsej nechcela, aby neotravovala a ta, ktora suchala nohami a posluchala. Ked si takto predstavujes dokonale dieta, tak ja som taka bola, ale spokojna som nebola.
@biba_18 cize tvoje nevychovane decko bude extremista, povedzme kreslit hakove krize, ucitelky v koncentraku, atd. Moje dieta, ktore som vychovala, ze na extremizmus treba upozornit, nasledne upozorni dospeleho cloveka, tvoje dieta moje doboda a nakoniec moje dieta bude vinne za to, ze ty si svoje nedokazala vychovat.... wau ty si odkial prisla...
@anonym_4850d1 neviem prečo by som mala obhajovať myšlienku ktorú mi podsúvaš 😏
ak by som mala nevychované decko tak by mi bolo u zadku všetko čo robi, veď to je dôsledok nevýchovy, že…
Detstvo v prostredí závislosti, neprítomnosť otca, šikana a pocit, že nikde nepatrí, nezmazateľne formujú nervovú sústavu aj vnímanie sveta. Vnímate jeho minulosť, no, zároveň máte prirodzený strach, že ak uznáte jeho utrpenie, nejako tým zľahčíte alebo ospravedlníte jeho dnešné správanie (či skutky, ktoré spravil). Trauma je vysvetlenie, nie priepustka. Človek môže byť zároveň obeťou minulosti a zároveň plne zodpovedný za svoje prítomné činy. To, čo prežil ako dieťa, nerozhodol on – nemal na výber. To, ako naráža do sveta a čo robí dnes ako dospievajúci, je už jeho sféra vplyvu. Ak sa snažíme za každú cenu vyvážiť súcit podmienkou „ale to ho neospravedlňuje“, často tým len chránime vlastný pocit spravodlivosti. Zranenie z detstva nepotrebuje náš súhlas ani ospravedlnenie na to, aby bolo reálne. Rozumieť tomu, odkiaľ nieokoho správanie môže pochádzať, neznamená ospravedlňovať ho. Ak dieťa vyrastá v nestabilnom prostredí, bez bezpečnej väzby, s odmietaním či šikanou, môže si odniesť presvedčenia typu: „Ľuďom sa nedá veriť“, „musím sa brániť skôr, než zaútočia“, „svet je proti mne“. Takéto skúsenosti môžu výrazne ovplyvniť spôsob, akým človek neskôr vníma ohrozenie, vzťahy a vlastnú hodnotu. Minulosť vysvetľuje, ale automaticky neospravedlňuje. Človek môže byť v jednej časti svojho príbehu obeťou a v inej časti svojím konaním ublížiť niekomu ďalšiemu. Tieto dve skutočnosti sa navzájom nevylučujú. Medzi tým, čo človek zažil, a tým, čo s tým neskôr urobí, vzniká priestor pre osobnú zodpovednosť. Kedy prestáva byť človek zodpovedný za to, čo robí, len preto, že sám kedysi veľmi trpel? Pretože súcit s jeho detstvom a jasné odsúdenie jeho prípadného ubližovania môžu existovať naraz, jedno nemusí vymazať druhé.
Kopa detí sa nemá dobre a neberú nôž do ruky s cieľom zabiť. Neprajem nikomu, aby musel žiť v strachu vedľa tohto už nie dieťaťa.
Ano, je obet aj on, ale nema pravo utocit a ukoncit zivot niekoho ineho - to je cez ciaru... a musim dat za pravdu riaditelke skoly, ze ucitelia maju dnes doslova hole ruky - nemaju sa ako branit, nemozu dieta sacovat, nemozu mu pozriet tasku, kapsy prosto nic nemozu, lebo jeho majetok.. a ked tak urobia, lebo sa boja, brania a neviem co, uz je tam nastupeny rodic! A aj keby o takom "problemovom" ziakovi vedeli a venovali sa mu ako obeti a viedli ho, pomahali, hocikedy mu moze prepnut (aj pod vedenim) a urobi to. A vtedy nemoze mat ucitel hole ruky a ziadne prava. System zlyhava a ucitelia, spolu s nasimi detmi, su tu v prvej linii.
@anonym_ee8e6e u nas prehladavaju tasky bezne..udajne nshodne vybranym ziakom., takze asi sa to da....
@anonym_ee8e6e u nas prehladavaju tasky bezne..udajne nshodne vybranym ziakom., takze asi sa to da....
@anonym_736e07 tasky musia vysypat ziaci, ucitel sa tasiek nesmie chytit! To by ste videli ake sceny robia rodicia za taketo preventivne kontroly… su dotknuti a znepokojeni ako sa narusa integrita ich dietata… Och, psychiatria to je..,Ked to bolo nutne volali sme policiu, prisli ked sa im podarilo, niekedy aj do hodiny🙊🙉🙈 Potom, ze vlastne sa nic nestalo, ked sa stane volajte🤣 System je uplne nefunkcny! Ku kazdemu problemovemu ziakovi vyplnate upozornenia, zbierate, aby ste mohli zakrocit. Ked uz mate zozbierane upozornenia tak zase nemaju miesto v reedukacnych zariadeniach.🙊🙈🙉 A tak dokola… potom sa nieco stane a kazdy je mudry. A potom zacne hejt. Na zavrazdene, na pozostalych, na ucitelov, na spoluziakov, na policiu… radsej nech si da kazdy sam sebe “po hube” a nech kazdy zacne od seba a urobi denne jednu laskavost!
@anonym_0343ee nie, ja som po papuli nikdy nedostala, ja som bola ta priposrata, co sa nikdy neodvazila povedat svoj nazor, svoje poziadavky, ja som bola ta chuderka v kute, co sa snazila byt neviditelna, aby si ju nikto nevsimol, aby sa jej nikto nic neopytal, co nikdy nic radsej nechcela, aby neotravovala a ta, ktora suchala nohami a posluchala. Ked si takto predstavujes dokonale dieta, tak ja som taka bola, ale spokojna som nebola.
@anonym_1ecd8f žiadny extrém nie je dobrý.
@anonym_1ecd8f žiadny extrém nie je dobrý.
@anonym_0343ee to vieme vsetci😏
@anonym_autor je mi ho ľúto ale preco nato musela doplatiť Nelka a dalsia pani? Sami sme potrebovali psychiatra pre syna.....podarilo sa nam ho zohnat po 6 mesiacoch to ze bol plateny mi neprekazalo...date za dusevne zdravia aj cely majetok....uz nam radili zavolat zachranku a vtedy na prijme by dostal psychiatra ktoreho pptreboval....ale takto to funguje ludi deti vela lekarov enormne malo ...ste tam 10minut nema cas hned Vam hodi lieky....a pasuj sa sám...
@anonym_ce562f ak by tvoje dieťa šikanovalo iné deti, opakovane - tiež by si to nechala tak, nech šikanuje? tá 13-ročná šikanátorka nevedela že to nie je správne, že sa to nemá?
tiež to vedela ...
obaja sú obeťami - obeťami výchovy, vedenia školy, celkovo spoločnosti...
ak by na škole aktívne riešili šikanu - alebo by mal chlapec doma iné rodinné zázemie - skončilo by sa to celé inak ...
skončilo sa to tak ako sa to skončilo - šikanovaný sa postavil šikanátorke tak ako vedel 😒...
@biba_18 a ako ho dievca sikanovalo? Ona iba nahlasila ucitelom jeho obrazok-kolaz s nacistisckou temou a tvarami inych deti..Posielal to tusim do spolocnej whatsup skupiny…
@terry2003 niekde z FB už neviem
Omg. Vyhrabete od hocikial nejaký príspevok od anonyma a prezentujete to ďalej ako fakt. Ale vy určite nie ste ovce...
A píšem v množnom čísle, lebo viac ľudí tu splieta na základe anonymných príspevkov od "osoby z blízkeho okolia", že to zavraždené dievča vraha šikanovalo.
Na školách by mala byť sbs hliadka. Aspoň dvaja ľudia. Je taká doba, kedy je to nutné aj učitelia by sa lepšie cítili a aj deti a rodičia.

@anaj_janka fajn, ešte raz sa pýtam, ktorá škola toto toleruje.
Riešila by som to podaním trestného oznámenia za ublíženie na zdraví a prechovávania drog na škole to polícia ignorovať nemôže.
@anonym_f67119 nedala si mi odpoveď. Som fakt zvedavá.
Tentokrát to nie je východné Slovensko.