icon

Darček pre novú triednu učiteľku na začiatku školského roka

20. aug 2026

Syn ide do 5.roc.a bude mat teda novu tr.ucitelku. nepozname ju. Co jej dat na zac. Sk.roka? Dakujeme.

Strana
z3
iwesska
20. aug 2026
@anonym_e9226a

@anonym_ebd1a5 milujem Svajciarske, take tie male cokoladovne, kde vyrabaju z vlastnych surovin. Alebo dolomity cokoladu.

@anonym_e9226a No prepac, toto mozes vyzadovat od rodiny a nie od rodicov.Ti s dobrym umyslom kupia cokoladu,ale takou pohrdnes,lebo ty len svajciarsku a rucne robenu z cokoladovne.🙄 Co keby si tu "lacnu" cokoladu rozlamala a rozdala detom? Vobec si ju nemusis nechat a stazovat sa im.

anonym_cf386e
20. aug 2026
@anonym_e9226a

@anonym_6fa40b 15 euro stoji 2x velka cola a popcorn v kine. 15 euro nieje vela na uctenie si niekoho, kto da vasim detom vedomosti a svoj cas.

@anonym_e9226a nechodíme do kina práve preto, že to je 15€ na jednoho… úprimne dúfam, že naozaj nie si učiteľka a len tu víriš vzduch… a ak predsa - tie “lacné milky a študentské” daj radšej do charity, ako do smetí, už len na tom našom malom Slovensku je toľko detí, čo takú sladkosť dostanú raz ročne k narodeninám… ak vôbec…

anonym_cdc887
20. aug 2026
@anonym_e9226a

@anonym_6fa40b 15 euro stoji 2x velka cola a popcorn v kine. 15 euro nieje vela na uctenie si niekoho, kto da vasim detom vedomosti a svoj cas.

@anonym_e9226a A ty si cim uctievas rodicov? Lebo vdaka ich detom dostavas plat.

mam1na
20. aug 2026

@anonym_autor kvetinu. Som stará škola. Je to (za mňa) stále taký ten prejav slušnosti a úcty.

anonym_44198a
21. aug 2026
@anonym_autor

Cokoladu nie. Ja napr nemozem mlieko.. sviecka/pero je blbost?

@anonym_autor uprimne? nevyhadzovala by som peniaze za sviecky, nie kazdy ich ma rad. Ak uz tak pero alebo balik kancelarskeho papiera. To je nieco co sa zide v kazdej skole. Pripadne maly balicek kancelarskych potrieb napr. pero, vesele lepiace papieriky, zvyraznovac, pekna ceruzka, bielitko. To si myslim, ze vyuzije kazda ucitelka.

autor
21. aug 2026
@mam1na

@anonym_autor kvetinu. Som stará škola. Je to (za mňa) stále taký ten prejav slušnosti a úcty.

@mam1na asi nakonoec teda to😃

anonym_d56068
21. aug 2026

Učím už veľmi dlho, venujem sa deťom s viacnásobným postihnutím. Niekto donesie kvetiny, niekto sviečku, či vonné tyčinky, niekto dezert. Minule som dokonca dostala domácu klobásku 😆 a bola perfektná, hneď sme si dali. Sladkým ponúknem aj deti, vonné tyčinky dám na skrinku, sviečky si zapálime cez adventný čas. Niekto nedonesie nič ani na konci školského roka. Sú aj takí, ktorí sa ani nerozlúčia a posledný deň radšej neprídu. Je to každého veď, ja to neriešim. Viac ako dary by som uvítala milé slovo, vďaku, uznanie mojej odbornosti a mojej snahy pomôcť im. Nech každý koná tak, ako považuje za správne. Moje deti nosia na začiatku šk.roka malý kvietok.

@anonym_44198a balík papiera je skvelý nápad! naozaj 😉

anonym_c573ae
21. aug 2026
@anonym_e9226a

Ja dostavam prevazne sladkosti a cokolady, a vzdy detom vravim ze mliecnu take lacne z obchodu nelubim a vzdy mi prinesu hlavne take. Mam odpor voci milke, tu uz ani do zakuskov nedavam. Horsia je uz iba studentska.

@anonym_e9226a Si nevďačná a naozaj dúfam, že len koníkovský trol. Osobne totiž nepoznám učiteľku s tak primitívnym zmýšľaním. Obdarovať niekoho nie je povinnosť. Rodičia posielajú po deťoch (áno, občas majú aj viac ako 1 dieťa) to, čo je v ich možnostiach a čo uznajú za vhodné. Často chcú obdarovať viac učiteľov/vychovávateľov. Mnohí si totiž vážia aj prácu družinárky a upratovačky, kuchárky, nie len triedneho učiteľa. Neviem kam by prišli, keby každému kupujú čokoládu za 15€. Pevne verím, že ak si učiteľka a máš nejaký sviatok ty, ponúkneš svojich žiakov a kolegov minimálne tou švajčiarskou čokoládou, ktorú tak miluješ. Pokora, dievča - to je to, čo by ťa mali v tej tvojej škole žiaci aj učitelia naučiť.

anonym_e9226a
21. aug 2026
@anonym_c573ae

@anonym_e9226a Si nevďačná a naozaj dúfam, že len koníkovský trol. Osobne totiž nepoznám učiteľku s tak primitívnym zmýšľaním. Obdarovať niekoho nie je povinnosť. Rodičia posielajú po deťoch (áno, občas majú aj viac ako 1 dieťa) to, čo je v ich možnostiach a čo uznajú za vhodné. Často chcú obdarovať viac učiteľov/vychovávateľov. Mnohí si totiž vážia aj prácu družinárky a upratovačky, kuchárky, nie len triedneho učiteľa. Neviem kam by prišli, keby každému kupujú čokoládu za 15€. Pevne verím, že ak si učiteľka a máš nejaký sviatok ty, ponúkneš svojich žiakov a kolegov minimálne tou švajčiarskou čokoládou, ktorú tak miluješ. Pokora, dievča - to je to, čo by ťa mali v tej tvojej škole žiaci aj učitelia naučiť.

@anonym_c573ae a kolko tych pedagogov pozas? Vies co je to dostat kopu kvetov na vysvedcenie? Je to 10 min potesenia ked idem do auta a vidi ma okolie, alebo led vystupujem doma. Ale potom je to iba kopa neplechy. Kazdy den vadnu, hnuju kazdy den vyhadzovat odmootavat droty, vystuze ozdoby a zahadzovat . Spytaj sa ich

anonym_c573ae
21. aug 2026
@anonym_e9226a

@anonym_c573ae a kolko tych pedagogov pozas? Vies co je to dostat kopu kvetov na vysvedcenie? Je to 10 min potesenia ked idem do auta a vidi ma okolie, alebo led vystupujem doma. Ale potom je to iba kopa neplechy. Kazdy den vadnu, hnuju kazdy den vyhadzovat odmootavat droty, vystuze ozdoby a zahadzovat . Spytaj sa ich

@anonym_e9226a Učiteľov poznám viac ako dosť, keďže pochádzam z učiteľskej rodiny, kde ešte aj "priženení" pracujú v školstve. Navyše, sama som v školstve ako nepedagóg. Plus mám dve školopovinné deti. Nikto z desiatok ľudí, ktorých poznám a s ktorými sa stretávam nemá takýto postoj. Naopak, ak niekto dostane napr. čokolády a nezje ich, ponúkne ich pri rôznych príležitostiach deťom. Kvety môžeš tiež darovať, zaniesť do kostola, na cintorín... Alebo ich rozdaj kuchárkam, upratovačkám. Nebuď trápna a daj nejaký pozitívny príklad deťom, keď už ich musíš učiť.

zuzana76
21. aug 2026

Dotycna urcite nie je ucitelka, ale provokater, co uz teraz zavidi, ze ucitelky zase nieco dostanu, mali prazdniny mrchy a este len nastupia a uz dostanu darceky.

Ak ucitelka nieco nema rada, nejedava take, nemoze to jest, lebo ma alergiu atd..., tak to daruje, ja som zvykla darovt aj pani upratovackam a netriednym kolegom a ak to bolo pocas skolskeho roka, ze deti nieco doniesli, tak som sa s nimi podelila este na danej hodine. Alebo som to nechala a rozdavala ako vyhru v sutazi, vzdy boli rozne moznosti, ako dany darcek vyuzit.

zuzana76
21. aug 2026
@anonym_e9226a

@anonym_e9226a kvety som vzdy rozdavala ako prve, upratovacky, kucharky, kto chcel, domov som brala max jednu kyticku, pripadne nieco som vzala na cintorin, ak to bolo vhodne.

valria
21. aug 2026
@patrike

Co je toto za zvratenu logiku ? Skolstvo poskytuje verejnu sluzbu zdarma, nevidim dovod podplacat v podstate statneho uradnika. Co je cielom tohoto balkanskeho baksisu ?

@patrike Už za socíku klusali, hlavne tie mladšie deti, 1. septembra do školy s kytičkami a rodičia s tým nemali problém. Máte krátku pamäť. A nebolo to podplácanie. To sa dialo inak🙂.

lenka9583
21. aug 2026

@anonym_autor Ja som učiteľka 2. stupňa, od svojich žiakov nikdy nič neočakávam, už vôbec nie na začiatku školského roka (a už tobôž nie, aby som im dávala pokyny k nákupu drahých čokolád 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️). Na konci roka zvyknú prísť s kvetom alebo bonbonierou, každý podľa svojho vkusu alebo možností. Slušne poďakujem, ale naozaj si nepotrpím na dary od detí. Aj keď mám narodeniny, opakujem žiakom, že nech si nerobia starosti, že peniaze ešte nezarábajú. Viac ma potešia dary, ako báseň, ktorú mu napísala žiačka, pekný list, obrázok... niečo, čo vytvoria 🙂 (všetko mám odložené). Myslím si, že tak ako všade - čo učiteľ, to iný človek.

anonym_788661
21. aug 2026
@anonym_ebd1a5

@anonym_e9226a ako nehnevaj sa ale riadne si náročná pozrela som kde predávajú napríklad tu dolomity v normálnom obchode ju človek nenájde a to mám objednávať pre pani učiteľku čokoládu za 10€ minimálne plus poštovné lebo ona nevie čo od dobroty ? Či mám radšej zhanat švajčiarske čokolády . To si ako deťom vysvetlila by ma zaujímalo že nechceš lacné 🤦

@anonym_ebd1a5 Ja som tiez ucitelka a tato kolegyna nam robi hanbu, lebo je prieberciva. Ja sa potesim barscomu, zjem a ked sa mi nelubi - darujem.

anonym_5b70d9
21. aug 2026

Ja som husákové dieťa. Do školy sme na začiatku roku nosili kvety na 1-4, 5-8 už nie, tam už len na konci roka. Nikto nenosil učiteľkám na začiatku ani konci roka vecné dary, nenosili sa ani bonboniéry a už vonkoncom nie lapače prachu. Ten sa kúpil na konci 8. ročníka ako triedny dar a takisto na konci maturitného ročníka. Moja mama bola učiteľka, na inej škole a tiež nosila domov len kvety a na konci 8. ročníka sa decká zložili na niečo väčšie (tým myslím nejakú vázu, sošku, nie víkendový pobyt v kúpeľoch)

Nosiť dar na začiatku školského roka je podľa mňa jasný úplatok, keďže ešte nie je za čo ďakovať. Kvety považujem za výnimku.

Čo sa týka menín/narodenin nosili sme do školy balíček cukríkov, každý dostal po jednom cukríku, ponúkli sme aj učiteľky, niektoré si zobrali, niektoré nie. Nič špeciálne sme nenosili zvlášť učiteľkám a učiteľky nám tiež nič nenosili, keď mali narodeniny ony.

valria
22. aug 2026
@anonym_5b70d9

Ja som husákové dieťa. Do školy sme na začiatku roku nosili kvety na 1-4, 5-8 už nie, tam už len na konci roka. Nikto nenosil učiteľkám na začiatku ani konci roka vecné dary, nenosili sa ani bonboniéry a už vonkoncom nie lapače prachu. Ten sa kúpil na konci 8. ročníka ako triedny dar a takisto na konci maturitného ročníka. Moja mama bola učiteľka, na inej škole a tiež nosila domov len kvety a na konci 8. ročníka sa decká zložili na niečo väčšie (tým myslím nejakú vázu, sošku, nie víkendový pobyt v kúpeľoch)

Nosiť dar na začiatku školského roka je podľa mňa jasný úplatok, keďže ešte nie je za čo ďakovať. Kvety považujem za výnimku.

Čo sa týka menín/narodenin nosili sme do školy balíček cukríkov, každý dostal po jednom cukríku, ponúkli sme aj učiteľky, niektoré si zobrali, niektoré nie. Nič špeciálne sme nenosili zvlášť učiteľkám a učiteľky nám tiež nič nenosili, keď mali narodeniny ony.

@anonym_5b70d9 Samozrejme, ani sme netušili, kedy má učiteľka narodeniny a neraz nám bolo jedno, koľko má rokov. Väčšinou boli pre nás aj tak všetky "staré" 🙂.

tatianna56
25. aug 2026

ja uz dlhsie poskulujem po tejto kave, paci sa mi to 🙂

anonym_d1aba8
25. aug 2026

Moja dcéra ide prvý krát do škôlky ako predskoláčka, kúpim jednu lepšiu, väčšiu bonboniéru z čokolatérie. V triede budú 2 učiteľky a 1 asistentka, budú mať ku káve. Každej zvlášť kúpim na konci školského roka ak budem spokojná.

anonym_706afa
27. aug 2026

Aj ja budem mat piatakov❤️neprosím si absolútne nič, dokonca by som sa cítila asi aj previnilo, kedze este nemam za sebou ziadne vysledky...na konci roka poteší nakreslený obrázok alebo úsmev so slovíčkom ďakujem...a prosim vas, hádam neveríte, že by si učiteľka vyberala značku čokolády a pohrdla milkou😅to určite napísal niekto len na rozprúdenie debaty..naozaj neverim, ze by toto napisala nejaka ucitelka..pekny vecer vsetkym..🙂

Strana
z3