Hodnotenie prvaka za prepis
Je toto ok? 5 chýb 3.. prvák. Ďakujem
Je to choré takéto hodnotenie! Môj je síce už deviatak, ale spomínam si na prvú triedu, kedy mal 12 chýb a učiteľka povedala, že vtedy nehodnotí, iba upozorni, že treba trénovať. Nikdy nedala horšiu známku ako jednotku v prvej triede! A neublížilo mu to nijako. Diktáty píše excelentne a monitor zo SJL urobil na 96%. Toto je problém učiteľky a deti má motivovať, že si nájdu po sebe chybu a opravia. Nie opačne. Nás druhý syn je druhák a v triede majú na stene: "Chyba je naša kamarátka".
Idem dnes do riaditeľne na krížovú debatu aj s učiteľkou... Nie len ja z triedy som nespokojná s prístupom.
@anonym_bf9a10 a ako ste dopadli autorka? Ja mam tiež prvacku a chvalabohu píšu klasickým písaním ale toleruje im ze idú von z riadku, aj ze prepisuju..u nás to niesu chyby..iba ak chýbajú bodky, dlžne, makcene alebo dajú zle písmeno ale ak si opravia tak je to okej..
@alex1212 ja síce nie som učiteľ ale pracujem v tejto oblasti. Toto je už priveľa,140 známok? To naozaj? A dieťa to ako zvláda prosím Ťa? Nie je už aj pod silným stresom a tlakom?? Lebo keď vidím ako krásne píše a hlavne snaživo..mi príde akoby mal strach aby niečo nepokazil. A je to pravdupovediac krásne napísané. Comenia script? Veď tie deti musia byť veľmi preťažené......uf. Toto nie je v poriadku.
@anonym_383c5d u nás je tiež masaker známok. Každý deň nejaké skúšanie, test, 5 minutovka.
Je to veľký tlak na deti a aj na rodicov, neviem kam sa dostaneme takýmto školstvom. Hneď id prvého ročníka deťom znechutiť všetko.
@alex1212 fuuha. Tiež mám prvaka a píšu commeniou. Podľa mňa to pani učiteľka riadne preháňa. Naši sú hodnotení slovné aj známkami. Tiež po sebe opravuje ale teda nikdy horšie ako 2 nedoniesol. Pripadne slovne napísané aby si doma ešte precvičil písanie. 140 známok nemá ani moja piatačka. To je choré. Veď je to len prvák.
@anonym_383c5d u nás je tiež masaker známok. Každý deň nejaké skúšanie, test, 5 minutovka.
Je to veľký tlak na deti a aj na rodicov, neviem kam sa dostaneme takýmto školstvom. Hneď id prvého ročníka deťom znechutiť všetko.
@anonym_3cc9a5 neviem čo si tým kto chce dokázať. Nie je učiteľ ako učiteľ - tiež pravda. Sú aj úžasní učitelia, pred ktorými klobúk dole ale žiaľ nájdu sa aj iní..... Neviem čím to je. Občas sa zamýšľam nad tým,že KTO , ČO a PREČO ide študovať to čo ide. Možno by to bolo dobré si ešte vopred prehodnotiť. Ale toto ja neporiešim.....
Ahojte, predvolala si ma riaditeľka, bola tam učiteľka a aj zástupca rady školy. Rozhovor dopadol nad očakávania dobre, bol vecný a konštruktívny. Riaditeľka povedala, že také je klasifikacne hodnotenie, rešpektujem to. Večer som si ešte našla správu od učiteľky a rozhodla sa mu tu známku opraviť. Snáď naša debata za niečo stala a nebude taká prísna, uvidíme . Ďakujem za vaše názory, pomohli v odhodlaní postaviť sa situácii celom.
@anonym_3cc9a5 neviem čo si tým kto chce dokázať. Nie je učiteľ ako učiteľ - tiež pravda. Sú aj úžasní učitelia, pred ktorými klobúk dole ale žiaľ nájdu sa aj iní..... Neviem čím to je. Občas sa zamýšľam nad tým,že KTO , ČO a PREČO ide študovať to čo ide. Možno by to bolo dobré si ešte vopred prehodnotiť. Ale toto ja neporiešim.....
@anonym_383c5d vies,aj rodicia su aj mili a normalni a potom aj ti ini...kazda minca ma dve strany a neprijemne skusenosti mozu viest aj k zmene postoja ucitela... a demotivuju ho.
Rodicia su cim dalej narocnejsi a ano, niekedy opravnene, ale v 60-70% pripadov nie. Su nekriticki v poslednej dobe a zachvilu nebude mat kto ucit..
Ja mam 4takov a desim sa,akych rodicov dostanem, co teraz riesia niektore mamicky prvakov a uroven prvakov ide dole. 70% deti šušle, nevie R, L...atd..to nebyvalo....a ma to vplyv napr.aj na pisanie...co pocuje v duchu a septom, to napise...
@alex1212 asi blbá otázka ale to sa deti neucia písať písanym pismom? Nás nastupuje v septembri do školy a už teraz mam obavy ohľadom hodnotení 🙈
@katulienocka999 Asi podla skoly. Nasi pisu normalne pisaným. Kolegyna ma dceru a tam vyzaduju na 2.stupni len tlacenym.
Za mňa by som hento písmo v prvej triede zakázal. Ale to je vec názoru. Dávať známky za nejaké prepisovanie tej hatlaniny a ešte tak hodnotiť...kks by som tú ženu vytiahla zo zborovne. Prváčik sa má rozvíjať a nie stresovať. My sme mali v prvej triede pečiatky či včielka, macko (keď sme boli pomalí) prasiatko (aj ja za machule a pokrkvane rohy v zošite) na pol roka jedna známka cez všetky riadky...na konci už klasika ale neviem o stresoch panike rodičov. Nakoľko som písala aj kone ... Že som sa nikdy nevosla do riadkov, mala som z písania 2 a? Žijem... A verte že bude horšie... tie okruhy čo zavádzajú... to ešte len bude
@anonym_383c5d vies,aj rodicia su aj mili a normalni a potom aj ti ini...kazda minca ma dve strany a neprijemne skusenosti mozu viest aj k zmene postoja ucitela... a demotivuju ho.
Rodicia su cim dalej narocnejsi a ano, niekedy opravnene, ale v 60-70% pripadov nie. Su nekriticki v poslednej dobe a zachvilu nebude mat kto ucit..
Ja mam 4takov a desim sa,akych rodicov dostanem, co teraz riesia niektore mamicky prvakov a uroven prvakov ide dole. 70% deti šušle, nevie R, L...atd..to nebyvalo....a ma to vplyv napr.aj na pisanie...co pocuje v duchu a septom, to napise...
@anonym_f477bc uroven prvakov sa meria podla toho, ako su na tom s vyslovnostou? Mam syna, ktory je na tom intelektovo na skolu pre nadane deti, no ma zlu vyslovnost. Preto by ste ho zaskatulkovali ako dieta bez urovne? Napriek tomu, ze mu to pali? Pismena vie spravne priradit aj tie, ktore spravne nevie vyslovit. Hrozne taketo skatulkovanie deti od ucitelov.
@alex1212 Ja mám aktuálne prvákov aj comenia. Opravujem ružovou, nad všetky super krásne slová píšem srdiečka, chybičky opravím a všetkým dám pečiatku so slovom SUPER😀A keď sa náhodou pomýlila a opravia sa, tak super, lebo sa učíme, že chyba nie je zlá, chyba nás niečo učí. A čuduj sa svete, moje deti píšu pekne, správne a ešte sa na to aj tešia. Ach tieto známky, k ničomu to nie je dobré.

@kacena4 nejde o stupnicu, pozri aké chyby mu zarátala.
@alex1212 pani učiteľke treba odporučiť liečenie, lebo je úplne ŠIBNUTÁ !!!