icon

Hodnotenie prvaka za prepis

alex1212
6. máj 2026

Je toto ok? 5 chýb 3.. prvák. Ďakujem

Strana
z3
alex1212
autor
6. máj 2026
kajus_a
6. máj 2026

ano, za 5 chyb je podla stupnice 3. Inak u nas by bola este v slove "sivý" ratana chyba za to opravenie 🤷🏼‍♀️

alex1212
autor
6. máj 2026
@kajus_a

ano, za 5 chyb je podla stupnice 3. Inak u nas by bola este v slove "sivý" ratana chyba za to opravenie 🤷🏼‍♀️

@kajus_a veď ale pomýliť sa je ľudské, čo už všetkým hrabe? Veď to je predsa normálne, že si niekto niečo po sebe opraví. Len si ma ešte viac vytočila. Kam to spejeme, bazirovat na hlupostiach.. veď syn tam len odtiahol písmeno a a pripísal k n nozičku aby bolo m. A zarátala mu to za chyby. Podľa mňa to nie sú chyby.

lenka.25
6. máj 2026

Za mna nie , ale keď majú taku stupnicu , tak s tým nič neurobíš . Takto sa u nás “motivujú “ deti

kajus_a
6. máj 2026
@alex1212

@kajus_a veď ale pomýliť sa je ľudské, čo už všetkým hrabe? Veď to je predsa normálne, že si niekto niečo po sebe opraví. Len si ma ešte viac vytočila. Kam to spejeme, bazirovat na hlupostiach.. veď syn tam len odtiahol písmeno a a pripísal k n nozičku aby bolo m. A zarátala mu to za chyby. Podľa mňa to nie sú chyby.

@alex1212 ano, len ako by povedala nasa ucitelka "nie je z toho jasne, ake pismenko tam ma podla ziaka byt"

alex1212
autor
6. máj 2026
@kajus_a

@alex1212 ano, len ako by povedala nasa ucitelka "nie je z toho jasne, ake pismenko tam ma podla ziaka byt"

@kajus_a tak v písme a, čo 2x obtiahol máte aké pochybnosti o tom aké je to písmeno?

anonym_8b0536
6. máj 2026
@alex1212

@alex1212 ja som vytocena aj za teba, akoze otras taketo hodnotenie. Mas sikovneho syna/dceru. Sama seba sa bojim ako budem reagovat na ucitelky, ked moje zacnu chodit do skoly.

janynyna
6. máj 2026

No u nás pani učitelka ešte ani známky nedáva. Len pečiatky.

anonym_5dae76
6. máj 2026

@alex1212 uha na prváka trošku prísne ...

alex1212
autor
6. máj 2026

Syn má za prvý rok 140 známok!!! Neustále pod tlakom, neustále hodnotenie!!

lilyianka
6. máj 2026

@alex1212 hmm,dosť prísne hodnotené,hlavne také chyby,ktoré by sa podľa mňa u prváka mali "odpúšťať ", pripadne iba podčiarknuť a iba mu dohovoriť a nie dať rovno trojku.
Za osobne by som 2x obsiahnuté písmenko ako chybu nebrala, veď je napísané spravne. A ze zabudol dĺžeň a mäkčeň... hm,zvláštne, ale teda ja nie som pedagóg a je to len môj názor.
A 140 známok doteraz,fuha,veď to je dosť extrém,to kolko má z každého predmetu?

anonym_3315b2
6. máj 2026

Stupnica je taka. Ale co vsetko tam pani ucitelka podciarkla az ma horko oblialo. Niektore to hrotia. Som tiez prvostupniar. U nas su peciatky, slovne hodnotenie. Chuda dieta, odpor k skole od prvej triedy.

zuzitko74
6. máj 2026
@alex1212

@alex1212 Ak by nedostal známku, ale len vyčíslený počet chýb, aj to je hodnotenie. To mu vieš zhodnotiť aj doma: "Zlatíčko, máš tam päť chýb, nabudúce píš pozornejšie." Nepovieš mu, že to má dobre, len aby si mu urobila radosť, keď tam má chyby.

ullala
6. máj 2026

Nechapem preco mu slovo záhrada brala ako chybu. Za to, ze obtiahol acko? Bez tej zahrady tma vidim 3 chyby.

anonym_383c5d
6. máj 2026
@alex1212

@alex1212 ja síce nie som učiteľ ale pracujem v tejto oblasti. Toto je už priveľa,140 známok? To naozaj? A dieťa to ako zvláda prosím Ťa? Nie je už aj pod silným stresom a tlakom?? Lebo keď vidím ako krásne píše a hlavne snaživo..mi príde akoby mal strach aby niečo nepokazil. A je to pravdupovediac krásne napísané. Comenia script? Veď tie deti musia byť veľmi preťažené......uf. Toto nie je v poriadku.

motylik2559
6. máj 2026

Na prvaka sa mi to ozaj zda prisne. V tej prvej vete to jasne opravil na m (psík má...) a tiez nechapem tu zahradu, pretoze ved to ma v poriadku. Ta ucitelka musi byt riadne premotivovana...Poväcsine som na strane ucitelov, ale tento krat ze vobec. Preboha je to len prvacik, a to ze si opravi po sebe, aby mal opis dobry je normalne. Nevidim nic co by bolo nezrozumitelne po jeho oprave. Ucitelka by asi mala zbehnut na ocne, ak nevie ako to ziak myslel...🙄 Autorka tvojim nervom sa vobec necudujem.

anonym_da6f74
6. máj 2026
@alex1212

@alex1212 ufff, to je trochu veľa. Akože opravené písmenko by som za chybu určite nepočítala.

wodanka
6. máj 2026

Mám druhaka, písali diktát 20 slov a okrem dvoch slov mal v každom chybu. Hodnotenie majú len slovné a prišiel domov s tým, že si má prepísať slová s chybami. Žiaden stres, tlak nič také. S úsmevom si k tomu sadol a prepísal si to. Vôbec ani len netuší prečo by sa mal stresovať, veď sa to ešte len učí a chyby k uceniu predsa patria, bez nich to nejde. Takže za mňa je to hodnotenie vašej učiteľky riadne od veci, iba čo deťom znechutí učiť sa a oberie ich o všetku motiváciu.

parvinka0001
6. máj 2026

Preboha živého 140 známok ???? Pani učiteľka sa nudí ???? Koľká má rokov . Môj prváčik má tiež jednu trojku v edu pritom má ďalších x 1 nie veľa ale sú . Tak sa jej pýtam ako to bude na vysvedčení tak že jasné že jednotka ani si to nepamätala ale akože prváčik a toľko známok ????. Fakt niektorí učitelia nemajú už súdnosť zdeptat dieťa hneď na začiatku

katulienocka999
6. máj 2026

@alex1212 asi blbá otázka ale to sa deti neucia písať písanym pismom? Nás nastupuje v septembri do školy a už teraz mam obavy ohľadom hodnotení 🙈

kacena4
6. máj 2026

preco by ta mala oficialna stupnica vytocit? mna napriklad vytaca rodic, ktory robi sceny za horsiu znamku ako 1. vsak nemusi byt dokonaly na same 1tky. ucime deti od 1. rocnika ze znamky nie su strasiak ale len hodnotenie svojho vlastneho vykonu niekedy je lepsi niekedy slabsi...

kitycat
6. máj 2026
@katulienocka999

@alex1212 asi blbá otázka ale to sa deti neucia písať písanym pismom? Nás nastupuje v septembri do školy a už teraz mam obavy ohľadom hodnotení 🙈

@katulienocka999 tiez ma zaraza, ze nepise pisanym, ale he to v podstate "odkukanie" uplne divne zvoleneho fontu.

O mnozstve znamok ani nehovorim..sialene

anonym_01305a
6. máj 2026

Mňa skor udivuje to písmo, to fakt toto pisal prvák? Prečo nepíše písaným?
A druha vec, veď predsa opisoval, to nie je o chybách, ale o nepozornosti :/ presne take iste chyby robí aj môj syn 😃 a nehorčim sa ako ty

anonym_26c579
6. máj 2026
@katulienocka999

@katulienocka999 budeš ešte vďačná ak by sa neučil písaným ale comeniou. Nechápem túto buzeraciu na spojitom písme. Rokmi je overené, že je pri nej veľká chybovost, deti sa s tým trápia, nehovoriac o tom aké ťažkosti robí deťom s diagnózami. Písané písmo vo svete sa vytráca len my sme stále 40 rokov pozadu a sťažujeme život deťom aj sebe.
anonym_01305a co ta udivuje? V čom je písané písmo lepšie aké tlačene?

anonym_0e7b29
6. máj 2026

To kam chodí do školy že nepíšu písanym písmom ale tlačeným?
Áno učiteľka to vyhodnotila správne 5 chýb rovná sa trojka.
Naši prváci dneska písali diktát a môj mal 2 chyby, zabudol dať mäkčen a bodku a dostal dvojku. My máme dosť prísnu triednu učiteľku no nesťažujem sa. Radšej prísnu učiteľku ale naučí ich dôkladne ako takú čo neberie svoju prácu vážne.

anonym_d54f38
6. máj 2026
@alex1212

@alex1212 ja tam vidim 3 chyby aj to si tie dlzne a mäkcene. Za mna prepnuta ucitelka. Inak syn krasne pise.

parvinka0001
6. máj 2026
@kacena4

preco by ta mala oficialna stupnica vytocit? mna napriklad vytaca rodic, ktory robi sceny za horsiu znamku ako 1. vsak nemusi byt dokonaly na same 1tky. ucime deti od 1. rocnika ze znamky nie su strasiak ale len hodnotenie svojho vlastneho vykonu niekedy je lepsi niekedy slabsi...

@kacena4 vytáča tá rodič ??? Ja sa pýtam našej má x známok a zapísaná na edu len jedna trojka za päťminútovku. Pýtam sa jej teda ako tie známky keďže jednotky čo ma v zošite nemá zapísané ani si nepamatala akú má známku zápisu a či len tu jedno .chápem majú toho veľa . Ale ako trojku kvôli edu má mať prváčik lebo ona nezapísala?..

loliki
6. máj 2026
@kacena4

@kacena4 Prečítaj si to po sebe ešte raz. Čo učíte deti? Oni píšu diktáty len preto, aby sa naučili, ze znamky nie su strasiak? Tak im dávajte jednotky. A nauč sa písať dĺžne a mäkčene. Máš veľa chýb. Hodnotenie 5

anonym_bf9a10
6. máj 2026
@anonym_383c5d

@alex1212 ja síce nie som učiteľ ale pracujem v tejto oblasti. Toto je už priveľa,140 známok? To naozaj? A dieťa to ako zvláda prosím Ťa? Nie je už aj pod silným stresom a tlakom?? Lebo keď vidím ako krásne píše a hlavne snaživo..mi príde akoby mal strach aby niečo nepokazil. A je to pravdupovediac krásne napísané. Comenia script? Veď tie deti musia byť veľmi preťažené......uf. Toto nie je v poriadku.

@anonym_383c5d keď nastúpil tak si sadol za úlohy, teraz posledné 3 mesiace sa vôbec nechce učiť, plače a viete čo????? Dostal napomenutie triednym učiteľom na tristvrteroka za to že si 3x zabudol zošit( z toho 1x na hudobnú!!!!),1x nemal úlohu a 1x vyrusoval od začiatku druhého polroka .. za celý rok sa nestalo, že by im čo i len na jeden deň nedala úlohy.. snažíme sa ich robit..vkuse tie deti zaťažuje ..

alex1212
autor
6. máj 2026
@kacena4

@kacena4 nejde o stupnicu, pozri aké chyby mu zarátala.

Strana
z3