icon

Je dvojka na vysvedčení spravodlivá pri priemere 1,39?

Dnes o 09:58

ahojte prosim vas je podla vas ok, ked ma dieta v druhom rocniku zo zslovenciny priemer 1,39 a ucitelka mu da vylsednu znamu na vysvedceni dvojku ??

Strana
z3
simca06022011
Dnes o 13:46

za mna nie... priemer je priemer, asi by som si to dala vysvetlit, vsetky tie veci ako aktivita, a co ja viem co = to ma hodnotit aj v edupage a davat tomu vahu tam. NEriesila som znamky v skole roky a veru dnes by som. Dieta to ovplyvnuje, jednak neplati "vychadza mi 1 = budem mat 1", staci ze sa ucitelka zle vyspi a bude to 2. Ale aj snaha.. na co sa mam snazit, mam tam jednu dvojku, neda mi uz 1 a pod.. nespravodlive to je. A nie, nehram sa na to, ze znamky dolezite nie su, uz nie.. su.. pridu prijimacky na strednu a zarzu bez priemeru, nie je sanca.

samik88
Dnes o 13:46
@anonym_autor

ja som pani ucitelke napisala ci je to v poriadku ta dvojka lebo mi to nesedi koli priemeru a koli znamkach z velkych pisomnych prac a odpoved: dobry den, ano známka je v poriadku, pekny den prajem. ...

@anonym_autor ja by som sa jej išla slušne opýtať prečo dala dvojku keď priemerom to vychádza na jednotku. Ak teda nehovorila na rodičku o váhe známok ,mohla by s tým začat aby sa predchádzalo takýmto nepríjemnostiam. Ale ty píšeš,že z veľkých písomiek mala iba 1 ,takže určite choď za ňou a popýtaj sa.

akvi
Dnes o 14:06

Ja som úplne proti znamkovaniu, obzvlášť na 1.stupni, ale už keď to učiteľ robiť musí, tak je naozaj nemysliteľné, aby rodičia a deti nepoznali presné kritériá hodnotenia a dostávali takéto prekvapenia naservírované. Ak tie známky nemajú rovnakú váhu, tak to má byť predsa tak označené aj v EduPage. Tiez je potom dôležité, aby učiteľ hodnotil priebežne a rovnako celý polrok. Nie jeden deň dám deckam známky za aktivitu a ďalší týždeň na to kašlem. Každý môže mať zlý deň, tak práve to, že hodnotím priebežne, tak vylúči náhodnosť v tom celom. Ja by som to tak nenechala, žiadala by som od učiteľky vysvetlenie a opatrenia, aby som v budúcnosti nemusela riešiť takéto prekvapenia. Tiež by ma zaujímalo, ako to prispieva k motivácii môjho dieťaťa, keď mu dá takto bez vysvetlenia horšiu známku, ako reálne vychádza podľa záznamov z EduPage. Niečo potom nie je v poriadku a treba to napraviť.

behulka
Dnes o 14:11
@anonym_autor

ja sa len chcem opytat ci by ste to riesili nejak alebo nechali tak..lebo zas mi to pride nefer

@anonym_autor pred polrokom máva väčšina škôl rodičovské združenia, konzultačné dni, práve pre takéto prípady. Ak to u vás nie je zvykom, budeš do budúcna vedieť, že je dobré sa triednej ozvať pribežne aj počas roka a popýtať sa čo a ako sa darí dieťaťu.
Môj osobný názor na známky nie je dobrý, moje deti našťastie mali prvý stupeň len slovné hodnotenie. Mali aj trojky, no nebolo tam to číslo a nik z nich tak nebol demotivovaný. Stretnutia s učiteľkou som mávala pravidelne (aj dieťa na nich bolo) a veľmi nám to pomohlo.

avanka
Dnes o 14:11
@anonym_autor

ja sa len chcem opytat ci by ste to riesili nejak alebo nechali tak..lebo zas mi to pride nefer

@anonym_autor šla by som sa opýtať. Ja som tiež takto riešila syna, keď bol druhák na ZŠ, mal v žiackej samé jednotky a na vysvedčení mal 2 z matematiky. Vieš, čo mi učiteľka povedala? že je výborný žiak, všetko vie, ale je pomalý, tak mu to musela takto odzrkadliť. nemám slov, ale nič sa nestalo, je z neho šikovný stredoškolák s výborným prospechom. Vieš, ono sú učitelia a učitelia, druhý syn je teraz deviatak, z angličtiny priemer tuším 1,6, na vysvedčení za 1. Minulý rok mal dokonca 1,78, nachytal 2 trojku, lebo nejaké učivo nepochopil, ale hlásil sa na opravu, poctivo sa učil a dala mu 1. Z chémie mal 1,2,2 a nedala mu ani šancu, že ona nie je kúzelník, aby z takýchto známok vyčarovala 1.
môj tatino, ako bývalý vynikajúci učiteľ a riaditeľ školy vždy povie, že u neho mohol mať žiak aj 3 päťky, ale keď videl, že sa snaží, učí a vie, mal kľudne 1 na vysvedčení. Aj žiak je len človek, môže zlyhať, mať zlý deň, môže ho bolieť hlava. A takto mi to povedala aj angličtinárka.

a áno, známky dôležité sú. Uvidíte sami, keď budete mať ôsmakov, deviatakov, ako dokáže zavážiť aj jedna 2 navyše.

xckaretxxx
Dnes o 14:18

@anonym_autor dcéra mala z Fyz priemer 1,6 a ma zaokruhlenu jedničku. Je aktívna na hodinách, vraj si ju zasluzila

loliki
Dnes o 14:53
@anonym_autor

@anonym_autor ostatné deti majú ako? rodičia sú spokojní? podľa mňa je to divné.

zuzana76
Dnes o 15:05
@avanka

@anonym_autor šla by som sa opýtať. Ja som tiež takto riešila syna, keď bol druhák na ZŠ, mal v žiackej samé jednotky a na vysvedčení mal 2 z matematiky. Vieš, čo mi učiteľka povedala? že je výborný žiak, všetko vie, ale je pomalý, tak mu to musela takto odzrkadliť. nemám slov, ale nič sa nestalo, je z neho šikovný stredoškolák s výborným prospechom. Vieš, ono sú učitelia a učitelia, druhý syn je teraz deviatak, z angličtiny priemer tuším 1,6, na vysvedčení za 1. Minulý rok mal dokonca 1,78, nachytal 2 trojku, lebo nejaké učivo nepochopil, ale hlásil sa na opravu, poctivo sa učil a dala mu 1. Z chémie mal 1,2,2 a nedala mu ani šancu, že ona nie je kúzelník, aby z takýchto známok vyčarovala 1.
môj tatino, ako bývalý vynikajúci učiteľ a riaditeľ školy vždy povie, že u neho mohol mať žiak aj 3 päťky, ale keď videl, že sa snaží, učí a vie, mal kľudne 1 na vysvedčení. Aj žiak je len človek, môže zlyhať, mať zlý deň, môže ho bolieť hlava. A takto mi to povedala aj angličtinárka.

a áno, známky dôležité sú. Uvidíte sami, keď budete mať ôsmakov, deviatakov, ako dokáže zavážiť aj jedna 2 navyše.

@avanka 3 patky z kolkych a v akom predmete? lebo 3x zlyhat na patku je za mna vela na jednotkara, jednotkar je ten, co sa vie vynajst, aj ked nevie, takze nie, tuto teoriu nepodporujem. Jedine, ze by mal komisionalne skusky a ucivo celeho polroka by dal na 1.Takisto znamky 2,2,1 su regulerna dvojka podla mna tam nie je co opravovat, to nie je o tom, ucitel a ucitel.

avanka
Dnes o 15:12
@zuzana76

@avanka 3 patky z kolkych a v akom predmete? lebo 3x zlyhat na patku je za mna vela na jednotkara, jednotkar je ten, co sa vie vynajst, aj ked nevie, takze nie, tuto teoriu nepodporujem. Jedine, ze by mal komisionalne skusky a ucivo celeho polroka by dal na 1.Takisto znamky 2,2,1 su regulerna dvojka podla mna tam nie je co opravovat, to nie je o tom, ucitel a ucitel.

@zuzana76 tvoj názor. Tie 3 päťky boli napísané obrazne,ale..môj otec taký učiteľ bol. Vedel zo žiaka vytiahnuť všetko, ak nechápali, po vyučovaní doucil. Bol učiteľ,na ktorého mnohí bývalí žiaci spominaju. vieš, koľkokrát sa stalo, že pred písomku navšetko vedeli,a to že naozaj všetko a 1 nepipla? Každý žiak má právo na omyl, na chybu a chýbajúci pol bod do 1 predsa nevraví o jednoznacnej 2. Len žiaľ, nie všetci učitelia sú takí,priemer nepustí a neberú dôraz na osobnosť žiaka.
Ty si sa v práci nikdy nepomýlila? A stiahli ti plat, alebo ťa vyhodili? Nie, opravila si sa a šlo sa ďalej.
Tu sa nikdy nezhodneme v názore.

zuzana76
Dnes o 15:17
@avanka

@zuzana76 tvoj názor. Tie 3 päťky boli napísané obrazne,ale..môj otec taký učiteľ bol. Vedel zo žiaka vytiahnuť všetko, ak nechápali, po vyučovaní doucil. Bol učiteľ,na ktorého mnohí bývalí žiaci spominaju. vieš, koľkokrát sa stalo, že pred písomku navšetko vedeli,a to že naozaj všetko a 1 nepipla? Každý žiak má právo na omyl, na chybu a chýbajúci pol bod do 1 predsa nevraví o jednoznacnej 2. Len žiaľ, nie všetci učitelia sú takí,priemer nepustí a neberú dôraz na osobnosť žiaka.
Ty si sa v práci nikdy nepomýlila? A stiahli ti plat, alebo ťa vyhodili? Nie, opravila si sa a šlo sa ďalej.
Tu sa nikdy nezhodneme v názore.

@avanka to nikto netvrdi, aj ten ziak ma cas si opravit, ale podledny tyzden chciet zlepsit o stupen znamku je za mna lajdactvo, to sa riesi skor, ani ja som nemala problem doucit, cokolvek, len mne by nikdy nenapadlo z 2,2,1 chciet jednotku a z troch 5 tiez, pomylit sa je jedna vec a mat disciplinu, systematickost druha vec, jednotkar je za mna fakt ten, co vie, pomylit sa moze, ale to znamena, ze ma 3 jednotky a raz napise na trojku, tam je to ok, dam mu jednotku, ta trojka sa mu nepodarila.

lucia147852
Dnes o 15:25

Ja by som sla za učiteľkou a nechala si to vysvetliť a celkom dopodrobna. A to ja som rodič, ktorému na známkach nejak nezáleží. Ale toto je neskutočne demotivujúce pre dieťa. Obzvlášť ak mala z veľkých pisomiek 1, tak to sú najhlavnejšie známky. Načo by sa mala ďalej snažiť, ak nevidí za tým úspech.

reela
Dnes o 16:15

@anonym_autor necitala som komenty zvysne, ale dvojka pri 1,39 by ma nastvala a demotivovala

krasneleto
Dnes o 16:28
@anonym_autor

@anonym_autor riesit to kludne mozes, ale nepochodis... dostanes odpovede , ake som ti napisala... navyse je po vysvedceni, neviem co teraz myslis, ze vyriesis

ankare
Dnes o 16:47

@anonym_autor Chápem Ťa a tiež to vidím ako nespravodlivé. Má jedinú dvojku? Ja by som aspoň minimálne absolvovala pohovor s učiteľkou.

maminkadeticiek
Dnes o 16:55
@viestta

Priemer znamok a len inforativny charakter, rozhodujucim hladiskom je vaha jednotlivych znamok a aj urovven vedmosti ziaka, ktoru posudi ucitel.

@viestta No,ale zase nevymyslaj lebo edupage pocita priemer podla vahy znamok ktore im urci vyucujuci.

maminkadeticiek
Dnes o 17:00

Nie nie je to v poriadku.Treba oslovit v prvom kroku ucitelku a v druhom riaditelku ak nepochodis.

viestta
Dnes o 17:02
@maminkadeticiek

@viestta No,ale zase nevymyslaj lebo edupage pocita priemer podla vahy znamok ktore im urci vyucujuci.

@maminkadeticiek aj tak je to len matematicky spravovane vysledky

anonym_25d61d
Dnes o 17:03

Nasaa mala tamy priemer , ma 1. A to určite na jednotku nemá, je ustrachana, boji sa hovoriť na hlas, robi chyby v úlohách. Ale toto je prvé vysvedčenie, a takto jej to pani učiteľka dala a ju to tak veľmi potešilo, že ma jednotky, a ze dostali aj maličkosť za.dobre známky. Takto ako to urobila , je to veľkí motivujuce. Takže za mňa- v tvojim prípade by som dala v 2. r. určite jednotku .

ibrunova
Dnes o 17:10
@anonym_autor

ako nie ze si potrpime na znamky my ako rodicia ale dcerka si potrpi lebo sa rada uci a chvali so znamkami..a len nas proste zarazilo ze ked ma 5 jednotiek a tri dvojky ze jej z toho nemoze vyjst dvojka..ja nerozumiem tomu podla coho usudila ze je to nadvojku, keby to mala tie dvojky z pisomnych prac nepoviem..ale kazda pisomna praca je znamka jednotka tak nechapem

@anonym_autor má pri tých známkach uvedenú aj váhu každej známky?

maminkadeticiek
Dnes o 17:18
@viestta

@maminkadeticiek aj tak je to len matematicky spravovane vysledky

@viestta Preboha ziveho netaraj taketo somariny!Existuje kurna snad nieco k comu by si ty nemala pocit definitivnej neomylnosti vlastneho nazoru?Neexistuje nic na co by si ty nebola vo svojej vlastnej hlave expert.Hovori ti nieco aritmeticky a vazeny priemer?Tak raz a navzdy v Edupage sa pouziva vazeny priemer a naozaj ti bok nevyrve ak raz ostanes proste len ticho alebo napises "ok,mas pravdu".
Uz len vyraz ze "matematicky spravovane vysledky" hovori o tom ze netusia o com pises len pises aby si zase raz pisala.Nemaju hlavu ani patu tieto tri slova.

avanka
Dnes o 19:00
@zuzana76

@avanka to nikto netvrdi, aj ten ziak ma cas si opravit, ale podledny tyzden chciet zlepsit o stupen znamku je za mna lajdactvo, to sa riesi skor, ani ja som nemala problem doucit, cokolvek, len mne by nikdy nenapadlo z 2,2,1 chciet jednotku a z troch 5 tiez, pomylit sa je jedna vec a mat disciplinu, systematickost druha vec, jednotkar je za mna fakt ten, co vie, pomylit sa moze, ale to znamena, ze ma 3 jednotky a raz napise na trojku, tam je to ok, dam mu jednotku, ta trojka sa mu nepodarila.

@zuzana76 len napr u nás nevyvolá. Nikdy. Len napíšu sem tam písomku. A to je problém. Starší syn je teda tretiak na strednej, má 2 známky, 1 a 2 a jednoducho uzavrie 2? Bez akejkolkolvek možnosti, keď sa hlási, nevyvolá. Ale samozrejme, neriešim, len konštatujem. Mne to fér nepríde.
U nás, keď máš napr z dejepisu a geografie 3 a 3 jednotky,už ti 1 nedá. Ale jasne, každý učiteľ je iný a robí podľa seba. Je to o komunikácii, keď sa mi niečo ako rodičovi nezdá, napíšem. Keď učiteľ vysvetlí, rešpektujem. Len mne už také ako aktivita, napr u deviataka. Syn je introvert, sám sa neprihlási, ale keď ho vyvolajú, vie( viem od učiteľky) Tiež by mohli rešpektovať aj individualitu.

Strana
z3