icon

Je normálne nepúšťať deti na WC počas hodín?

petikpetik1992
Včera o 18:07

Ahoj je podľa vás normálne ze učiteľia nechcú pustiť počas hodiny deti na WC?

zuzanaete
Dnes o 06:20
@betulinka1

@petikpetik1992 moj sa zasadne pyta cez hodinu. Ucitelia hundrú ale pustia. Jeho odôvodnenie je, ze cez prestavku je tam plno, kričia tam, deviataci robia bordel a on to neznasa. Predpokladam, ze to takto zdôvodňuje aj ucitelom. Za mna nie je v poriadku, ak nepustia deti ucitelia na wc. Nie su v base a kludne sa moze napiť a proste cez hodinu nevydrzi. Zase len dráma z nicoho.

@betulinka1 A ak by toto urobilo kazdu hodinu 5 ziakov? Kazdu chvilu prerusena hodina.

zuzana76
Dnes o 06:20
@anonym_1ebad8

@zuzana76 sama neviem ako by som to spravila, na koho nechať zodpovednosť. Iba sa viem vžiť do pocitu dievčaťa, ktorej sa možno deje to isté. Ja som tiež vydržala, ale posledných 15 minút hodiny už bolo moje sústredenie úplne mimo, lebo som myslela len na to, ako sa mi chce ísť cikať a aký bude trapas, ak som pretiekla. Ja počas menštruácie aj častejšie chodím cikať, tie prvé dni to tak mám.

@anonym_1ebad8 logicky ucitel nemoze byt zidpovedny za ziaka, co nesedi na hodine, kedze nemozeme ignorovat jeho biologicke potreby, tak by sa malo dat do zakona, ze pocas navstevy wc, je ziak zodpovedny sam za seba, alebo su zodpovedni rodicia a ich vychova, alebo sa bude platit jedna sila na skole, ktora bude chodit so ziakmi pocas hodin na toaletu. Ziakovi na toalete by sa zapisalo od kedy domkedy chybal, dalo by sa tam wc, akoze ze to ma automaticky osprabedlnene, cize rodic by nemusel nic ospravedlnovat a logicky ak by sa nieco stalo, tak ucitel by nebol zodpovedny.

akvi
Dnes o 06:22
@zuzana76

Za mojej praxe dom zazila uz : bitku na wc pocas hodiny, ziaci z inych tried sa tam stretli, sex na wc, fajcenie na wc a znicenie wc - rozbitie misy, upchatie toaletakom - toto sa riesilo, nestalo sa to konkretne mne

@zuzana76 toto sa ale deje aj cez prestávku. Dozor predsa nestojí na WC. Ja som zažila rozbitú misu, očúranú stenu a aj tú bitku. Všetko cez prestávku, keď tam bol dozor. Proste neobstojí argument, že "čo ak sa niečo stane". Áno, stane sa čokoľvek, ale stať sa to môže kedykoľvek bez ohľadu na to, či tam niekde dozor je alebo nie je. Ja som mala dozor cez prestávku a chalan si rozbil hlavu, pričom som stála pol metra od neho. Zasekla sa mu stolička v medzere medzi linoleom. Ako sa tomu dalo zabrániť? Stalo by sa to, či by som tam bola alebo nie. Aspoň to donutilo riaditeľa dať opraviť tie najhoršie linolea v triedach. 😅

anonym_50f1ef
Dnes o 06:22
@anonym_b260d1

@anonym_50f1ef pockaj na perimenopauzu😉

@anonym_b260d1 ak si necitala temu, my sa tu bavime o mladom dievcati, ono perimenopauzu urcite nema, aby 45 min nevydrzalo 🤣
Zbytocne chytas za slovicka ak je to mimo temy.

letfenixa
Dnes o 06:26
@wolf_

Inak ja si pamätám, že nám na ZŠ na etickej hovorila, že nás musia pustiť na WC. Nehovorím, že to tak je, len mi to v súvislosti s touto témou napadlo. Zaujímalo by ma, či to nejak rieši legislatíva 🤔 Či už tak, že musia alebo naopak nesmú alebo ako 😁

@wolf_ nijako sa k tomu legislatíva nevyjadruje. Keď učiteľ nepustí, je zlý. Keď pustí a niečo sa stane, je ešte horší.

betulinka1
Dnes o 06:27
@zuzanaete

@betulinka1 A ak by toto urobilo kazdu hodinu 5 ziakov? Kazdu chvilu prerusena hodina.

@zuzanaete našťastie to iné deti nepotrebujú robiť. Na telesnej majú šatne, takže to vie vybaviť tam, keď idú do učebni, tak si pripadne nájde kľudnejšie miesto. Nič s tým nespravím. Je to nejaký jeho blok od kedy sa tam minulý rok starší chlapci bili a išiel zavolať pomoc. Možno stačí trošku tolerancie. Vždy je tam nejaký dôvod prečo to dieťa robí.

zuzanaete
Dnes o 06:32
@anonym_f254cd

Ja budem asi jedina ktorej to pride divne,ze ucitelka nepusti ziaka na wc. Ucitelka nema pravo nepustit ziaka na wc. Moze dohliadnut a zabezpecit ziakov tak aby nesli ,ze polovica triedy, ale ziakovi to zakazat nemoze. Rovnako by mi prislo divne u zamestnavatela divne keby mi povedal ,ze mozes len cez obednu pauzu. Cize po 4hodinach ktore odpracujem.
Nezvyknem sa v skole stazovat ale toto by som si s ucitelkou vyriesila.

@anonym_f254cd Su zamestnania, kde je presne stanovene, kedy moze ist clovek na wc. Pasova vyroba. Ludia, co riesia bezpecnost. Nemyslim tym sbskara v obchode. Ale napr. jadrova elektraren, letova prevadzka, kde striehnu, co sa deje na oblohe a riadia vzlety, pristatia. A mnoho dalsich.

anonym_b52818
Dnes o 06:53

@petikpetik1992 este u prvacikov v septembri chapem, ked "zabudnu" alebo "nestihnu" ist cez prestavku, kym sa zorientuju ako to v skole funguje... ale starsi? treba dietatu vysvetlit aj ako rodic, ze na to su prestavky. ak ma dieta zdravotny problem a objektivny dovod nevydrzat do prestavky, treba to vysvetlit priamo p. ucitelke, to je samozrejme ina situacia.

mandzula
Dnes o 07:04
@anonym_50f1ef

@petikpetik1992 co to ma s jej dnami? Mavam svoje dni uz 20 rokov a nikdy mi nebolo treba menit si "tam dole" castejsie nez 45 minut. Ci preco Tvoja dcera nemoze ist cez menzes na wc cez prestavku? Stale nechapem, co je za problem.

A ak prave dostane ms cez nejaku hodinu, no to je ta vynimocna situacia, co sa stane raz za sto rokov. 🙂

@anonym_50f1ef Mavas svoje dni uz 20 rokov, mala by si byt teda dost rozumna na to, aby si vedela, ze kazdy clovek je individualny. Niekto vydrzi s jednou vlozkou pol dna, iny ani tych 45 minut. Ja som toho zivym prikladom. Niekedy to mam tak, ze ma zleje za 5 minut, zdedila to aj dcera. Poznamka - ak by si chcela pisat, ze to treba riesit s gynekologom, tak riesime s tym, ze povedal, ze u niektorych zien je to bezne, lebo sme kazda ina.

mandzula
Dnes o 07:14
@anonym_a0476e

@petikpetik1992 prepáč, ale slečna aj počas menštruácie, pokiaľ nepretecie, by mala vydržať. Veď sedí, to ani nemá ako tiecť 🤔 nech si dá lepšiu vložku, tampón. Tiež nebehame každých 15 minut na wc v práci, lebo menštruácia...

@anonym_a0476e "sedí, to ani nemá ako tiecť" 🤔 To co je za hlupost?

akje
Dnes o 07:22
@petikpetik1992

Tu ide celkovo o to ze proste učitelia ich nepustia veľa rodičov sa sťažuje nato kamarátkyn syn tkz spolužiak mojej dcéry prišlo mu špatne povedal učiteľke ze bude vracat a ona ze do zvonenia sú 4minuty a ze ma vydržať a chalanisko sa chudák vyvracal v triede a to mi normálne nepríde.

@petikpetik1992 🙈 ja som mala vo svojom detstve rôzne učiteľky. A na väčšinu mám výborne spomienky ale ani ta najhoršia z nich by nenechala zgrcat dieťa v triede po tom, čo jej povedalo, že mu je zle…. Mne normálne ostalo zle.. chudák chlapec..

simca06022011
Dnes o 07:28
@mandzula

@anonym_50f1ef Mavas svoje dni uz 20 rokov, mala by si byt teda dost rozumna na to, aby si vedela, ze kazdy clovek je individualny. Niekto vydrzi s jednou vlozkou pol dna, iny ani tych 45 minut. Ja som toho zivym prikladom. Niekedy to mam tak, ze ma zleje za 5 minut, zdedila to aj dcera. Poznamka - ak by si chcela pisat, ze to treba riesit s gynekologom, tak riesime s tym, ze povedal, ze u niektorych zien je to bezne, lebo sme kazda ina.

@mandzula moja dcera tiez, a nebeha kvoli tomu na wc cez vyucovanie, pouziva tampon, vlozku, uz ms ma asi od 5 rocnika a za tie roky rpedsa vedia baby uz co a ako, cez prestavku chodi na wc, ked ma zly den, lebo zvykne sa aj pozvracat, a ma fakt silnu ms vtedy, ostava doma, alebo ide domov zo skoly ak to rano neodhadne (a za tie roky to vie aj ucitelka). Proste 9tacka uz to moze mat zmenezovane, ak teda nie je pre nu ms novinka. Netvrdim, ze nehody sa nestavaju, ci napr ms nemoze dostat pocas vyucka alebo fakt nepretecie zrazu, ale nemalo by to byt caste tak aby bol z toho problem.
Ja si fakt myslim, ze tam budu ucitelia mat problem, ak im deti behaju hore dole celu hodinu, proste to rusi, jeden ide, potom dalsi, niekedy aj dve naraz samozrejme a co povie ucitelka, vies co ty chod a ty nechod? Nejakym moresom treba deti ucit, ci na vs, ak budu na prednaskach dolezitych budu odbiehat, byvaju aj 1,5h v kuse, alebo skolenia celodenne v dospelosti, kde sa ide napr len s 2 prestavkami? odide, jednak bude rusit, jednak nie je to prijemne pre cloveka takto odchadzat zo saly, ale pride aj o informacie ktore sa povedia zatial. Urcite ak je to vynimocne, tak deti pustaju,a ni osm nezazila aby ako tu niekto iny pisal, dietau je zle a ucitelka ignore. To ani spouziaci neignoruju u nas :D dceru kamosky vzdy odratovali niekam, nik sa ani nepytal ucitelky :D

mandzula
Dnes o 07:38
@simca06022011

@mandzula moja dcera tiez, a nebeha kvoli tomu na wc cez vyucovanie, pouziva tampon, vlozku, uz ms ma asi od 5 rocnika a za tie roky rpedsa vedia baby uz co a ako, cez prestavku chodi na wc, ked ma zly den, lebo zvykne sa aj pozvracat, a ma fakt silnu ms vtedy, ostava doma, alebo ide domov zo skoly ak to rano neodhadne (a za tie roky to vie aj ucitelka). Proste 9tacka uz to moze mat zmenezovane, ak teda nie je pre nu ms novinka. Netvrdim, ze nehody sa nestavaju, ci napr ms nemoze dostat pocas vyucka alebo fakt nepretecie zrazu, ale nemalo by to byt caste tak aby bol z toho problem.
Ja si fakt myslim, ze tam budu ucitelia mat problem, ak im deti behaju hore dole celu hodinu, proste to rusi, jeden ide, potom dalsi, niekedy aj dve naraz samozrejme a co povie ucitelka, vies co ty chod a ty nechod? Nejakym moresom treba deti ucit, ci na vs, ak budu na prednaskach dolezitych budu odbiehat, byvaju aj 1,5h v kuse, alebo skolenia celodenne v dospelosti, kde sa ide napr len s 2 prestavkami? odide, jednak bude rusit, jednak nie je to prijemne pre cloveka takto odchadzat zo saly, ale pride aj o informacie ktore sa povedia zatial. Urcite ak je to vynimocne, tak deti pustaju,a ni osm nezazila aby ako tu niekto iny pisal, dietau je zle a ucitelka ignore. To ani spouziaci neignoruju u nas :D dceru kamosky vzdy odratovali niekam, nik sa ani nepytal ucitelky :D

@simca06022011 A presne o tom pisem. Ked to dievca dostane, kym ma na priebeh odhad, kym si to vyladi, neraz potrebuje ist na wc aj castejsie. Autorka totiz nikde nepise o deviatacke.
A este raz zdoraznujem, kazda sme ina a keby mne zamestnavatel branil ist hoci aj pocas tych 45 minut, skoncim v kaluzi a mozem ist rovno domov do sprchy. Presne takto isto to moze mat aj hociktora ziacka. Staci pochopit, ze ak to mam nejako ja alebo moja dcera, nemusia to tak mat aj vsetcI ostatni.
K celodennym skoleniam - no nie, nebudem cakat na dve prestavky, pojdem vtedy, ked mi treba, nie som nesvojpravna, aby mi niekto urcoval, kolkokrat mam cikat.

anonym_a8453d
Dnes o 07:40
@anonym_f254cd

@anonym_24ac94 a takemu zamestnavatelovi by som dala raz dva vypoved a nech si najde otroka. Nechapem akoze ty by si trpela take chovanie? Ze naozaj by si niekde robila kde by si nemohla ist na wc pocas pracovnej doby?

@anonym_f254cd Porovnavas neporovnateľné

simca06022011
Dnes o 07:45
@mandzula

@simca06022011 A presne o tom pisem. Ked to dievca dostane, kym ma na priebeh odhad, kym si to vyladi, neraz potrebuje ist na wc aj castejsie. Autorka totiz nikde nepise o deviatacke.
A este raz zdoraznujem, kazda sme ina a keby mne zamestnavatel branil ist hoci aj pocas tych 45 minut, skoncim v kaluzi a mozem ist rovno domov do sprchy. Presne takto isto to moze mat aj hociktora ziacka. Staci pochopit, ze ak to mam nejako ja alebo moja dcera, nemusia to tak mat aj vsetcI ostatni.
K celodennym skoleniam - no nie, nebudem cakat na dve prestavky, pojdem vtedy, ked mi treba, nie som nesvojpravna, aby mi niekto urcoval, kolkokrat mam cikat.

@mandzula praveze pise : Včera o 20:15
a netrvrim, ze ta ako dospelu ma niekto pustat, a nemas ist ked chces, ale tak ja chodim na skoelnia sa ucit a nie behat po zachodoch :DD

mandzula
Dnes o 07:47
@simca06022011

@mandzula praveze pise : Včera o 20:15
a netrvrim, ze ta ako dospelu ma niekto pustat, a nemas ist ked chces, ale tak ja chodim na skoelnia sa ucit a nie behat po zachodoch :DD

@simca06022011 Aha, ano, to som si nevsimla. Ale s tym behanim po zachodoch si smiesna. Ani ja nebeham, ja chodim vykonavat zakladnu biologicku potrebu, a dokonca sa stihnem aj vzdelat.

anonym_842d52
Dnes o 07:47

No ja neviem, vám sa nikdy nestalo že ste cez prestávku jednoducho nestihli? Zas tie prestávky také dlhé nie sú+ keď tam má byť ešte aj nejaký presun do iných tried/učební. Na základnej sme mali pre celú jednu chodbu (cca 6-7 tried) asi 3 wc, nie vždy sa dalo všetko stihnúť hlavne cez tie kratšie prestávky, nehovoriac o tom že nie vždy hodina skončila načas . Určite tu viacero z vás zažilo typické "zvoní pre mňa, nie pre vás" od učiteliek. Vymeniť si tampón / vložku, presun hore dole, nebodaj mešká 10 sekúnd na hodinu a už prúser, jasné že sa občas stane takáto situácia kedy žiak nestihne. Na strednej som napríklad pravidelne nestíhala cez tie krátke prestávky keďže sme sa vkuse presúvali po niekoľkých poschodiach hore dole, tam to ale našťastie nikto neriešil a v pohode nás púšťali. A menštruáciu mám od 11 rokov, našťastie sa celý život zaobišla bez výraznejších bolesti ale teda hlavne tie prvé roky mi nebolo všetko jedno lebo silnú som ju mala dosť a niekedy som bola na wc pre istotu každú prestávku.

zuzana76
Dnes o 07:51
@akvi

@zuzana76 toto sa ale deje aj cez prestávku. Dozor predsa nestojí na WC. Ja som zažila rozbitú misu, očúranú stenu a aj tú bitku. Všetko cez prestávku, keď tam bol dozor. Proste neobstojí argument, že "čo ak sa niečo stane". Áno, stane sa čokoľvek, ale stať sa to môže kedykoľvek bez ohľadu na to, či tam niekde dozor je alebo nie je. Ja som mala dozor cez prestávku a chalan si rozbil hlavu, pričom som stála pol metra od neho. Zasekla sa mu stolička v medzere medzi linoleom. Ako sa tomu dalo zabrániť? Stalo by sa to, či by som tam bola alebo nie. Aspoň to donutilo riaditeľa dať opraviť tie najhoršie linolea v triedach. 😅

@akvi tak dozor u nas chodieval aj na wc, ak sme mali podozrenie, tak sme zavolali chlapskeho kolegu a normalne vosiel na wc, praveze obstoji, ak ucitel nema vobec zasahovat na wc lebo pedofilia, tak by som uplne toalety vynala spod ich posobenia a vybavene

simca06022011
Dnes o 07:54
@mandzula

@simca06022011 Aha, ano, to som si nevsimla. Ale s tym behanim po zachodoch si smiesna. Ani ja nebeham, ja chodim vykonavat zakladnu biologicku potrebu, a dokonca sa stihnem aj vzdelat.

@mandzula chytanie za slovicka je v SR narodny sport :DDD no nie nebehaj, vykonavaj potrebu. Ja to zvladnem robit cez prestavky zvycajne, asi to mam nacvicene este z dob skolskych :D

zuzana76
Dnes o 07:56

A ako riesit, ked sa cez hodinu pytaju aj 5 ziakov na wc? Ved to je len 25 minut, zhruba, lebo teda nepusti ich pedagog spolu, co musi mat na pamati ten ucitel, ze niekto z triedy je na wc a evidovat, ze ma prist, leby sa to nezneuzivalo, nebol by ziaden problem, ale zvacsa ide o zneuzivanie navtevy wc a nie je jeho pouzitie opravnene, v 80 percentach je to vymyslanie a 20 percent je to opravnene.

mandzula
@simca06022011

@mandzula chytanie za slovicka je v SR narodny sport :DDD no nie nebehaj, vykonavaj potrebu. Ja to zvladnem robit cez prestavky zvycajne, asi to mam nacvicene este z dob skolskych :D

@simca06022011 Gratulujem, si dokonala.

anonym_f1c4bd
@zuzana76

@akvi tak dozor u nas chodieval aj na wc, ak sme mali podozrenie, tak sme zavolali chlapskeho kolegu a normalne vosiel na wc, praveze obstoji, ak ucitel nema vobec zasahovat na wc lebo pedofilia, tak by som uplne toalety vynala spod ich posobenia a vybavene

@zuzana76 no u nas v skole to tiez tak bolo, nakolko skola xkrat musela okrem ineho riesit poskodeny majetok, zapchate potrubia, jedenkrat normalne muselo byt riaditelske volno kvoli tomu, rozbili dvere na wc, misu.. proste uplne psycho. Nabehne tam ucitel, vyhadze to von. Potrebu robia v kabinkach, ti co sa tam obsmietaju maju ist von. kamery sa tam nedaju dat a preco by to skola mala znasat - nakaldy aj napr urazy a sikanu a kadeco co sa tam za dverami deje.

anonym_3ff9a7
Dnes o 08:00
@zuzanaete

@anonym_f254cd Su zamestnania, kde je presne stanovene, kedy moze ist clovek na wc. Pasova vyroba. Ludia, co riesia bezpecnost. Nemyslim tym sbskara v obchode. Ale napr. jadrova elektraren, letova prevadzka, kde striehnu, co sa deje na oblohe a riadia vzlety, pristatia. A mnoho dalsich.

@anonym_f254cd
@zuzanaete a teraz si predstav lekára, ktorý operuje xy hodín😂

anonym_f254cd
Dnes o 08:24
@anonym_a8453d

@anonym_f254cd Porovnavas neporovnateľné

@anonym_a8453d neporovnatelne? V com je to neporovnatelne.? Rovnako skola ako praca. Proste ked potrebujem urobit potrebu idem. A je uplne jedno ci niekto stihol cez prestavku alebo nie. Alebo ci nato prestavka je urcena. Moje deti a rovnako vsetky deti na nasej skole pustane su aj ked idu dva krat za hodinu. Nikomu nic neujde ,nikto o nic nepride,nikto na nikoho cakat nemusi. Ked treba dopis si ucivo ked stihaju. Alebo sikovnejsi stihnu dopisat aj spoluziakovi co prave je na wc. Ucitelky normalne pokracuju dalej v hodine.

anonym_359696
Dnes o 08:34
@petikpetik1992

Tu ide celkovo o to ze proste učitelia ich nepustia veľa rodičov sa sťažuje nato kamarátkyn syn tkz spolužiak mojej dcéry prišlo mu špatne povedal učiteľke ze bude vracat a ona ze do zvonenia sú 4minuty a ze ma vydržať a chalanisko sa chudák vyvracal v triede a to mi normálne nepríde.

@petikpetik1992 Tu nečakaj empatiu, toto je anonymné fórum a všetky sú tu najmúdrejšie na svete. Bohužiaľ, patrím medzi tie, ktoré počas svojich dní majú niekedy stavy, že ma v priebehu minúty zleje tak, že musím mať v práci náhradné nohavice a spodné prádlo. Mala som aj takéto spolužiačky na strednej. Určite to nie je bežné, ale ani extrémne výnimočné, len to proste nerozoberáme s každým, takže asi tomu nie každá žena rozumie. Gynekológ vraví, že to nie je nič, čo by sa muselo riešiť. Podobne aj kamoška, t. j. asi to má takto viac žien. Neviem si predstaviť, že by ma v tej chvíli niekto nepustil na WC.

anonym_beaf59
Dnes o 08:41

@petikpetik1992 keď sa mi chce akútne 💩 Mám čakat 45 min?????

anonym_359696
Dnes o 08:48
@anonym_beaf59

@anonym_beaf59 presne, súhlas. Mám nejaké intolerancie a keď to na mňa príde, musím bežať rýchlosťou blesku, nie, že čakať do konca hodiny... pomoooc, ako toto môže niektoré ženy napadnúť v 21. storočí...

januska12323
Dnes o 08:49

Neverím čo čítam. Mám ms už cez 20 rokov a stále sa mi stane nehoda. Ako to má vedieť odhadnúť decko? Keď už cíti, že je zle má čakať x minút lebo učiteľ nemá rozum? Dieťaťu by som povedala nech oznámi učiteľke a ide, keď sa bude sťažovať alebo bude z toho robiť problém budem to riešiť ja. Je v škole nie vo väzení.

anonym_359696
Dnes o 08:52
@anonym_f254cd

@anonym_a8453d neporovnatelne? V com je to neporovnatelne.? Rovnako skola ako praca. Proste ked potrebujem urobit potrebu idem. A je uplne jedno ci niekto stihol cez prestavku alebo nie. Alebo ci nato prestavka je urcena. Moje deti a rovnako vsetky deti na nasej skole pustane su aj ked idu dva krat za hodinu. Nikomu nic neujde ,nikto o nic nepride,nikto na nikoho cakat nemusi. Ked treba dopis si ucivo ked stihaju. Alebo sikovnejsi stihnu dopisat aj spoluziakovi co prave je na wc. Ucitelky normalne pokracuju dalej v hodine.

@anonym_f254cd Našťastie som mala deti na ZŠ, kde si učiteľky nemuseli dokazovať vlastnú dôležitosť podobným spôsobom. Mohli chodiť na WC vždy, keď to potrebovali.

abbey1
Dnes o 08:53
@anonym_beaf59

@anonym_beaf59 No áno! Lebo však režim a škola by spadla, a prednáška na školení by bola úplne znehodnotená! Veď ti to tu ženy vysvetlili. 🙂